icon

Neschopenka v těhotenství. Co říct, aby mi ji dr. napsal?

wiking
9. led 2021

Ahoj holky😉
Chtrla jsem se zeptat jsem ve 12 týdnu těhotenství a chtěla bych jít na neschopenku. Pracuji jako prodavačka v potravinách. Můj šéf už o tom ví a začal za mě hledat náhradu a domluvili jsme se že bych od února šla na neschopenku, ale nevím zda mi to můj gynekolog napíše nebo co mu mám říct, alby mě to napsal. Neměla jste to taky některá podobné. Děkuji 😉

Strana
z2
asinehri
9. led 2021

@wiking na PN ale taky příjdeš o kondici a nejsem si jistá, že je to přínosné pro psychiku, nebýt mezi lidma.

wiking
autor
9. led 2021

@veroniqess nic takovyho jsem nenapsala.

sigyn
9. led 2021

Já to tedy u doktora měla opačně. Hned se mě ptal, jestli nechci při potvrzení těhotenství na neschopenku. Prý teď každý chce být hned na neschopence a divil se, že já nechci. Připravovat se o peníze, tvrdnout doma s vycházkami, to by mi asi hráblo. Byla jsem v práci až do "povinného" nástupu na mateřskou a nelituji. Jo a covid už v té době byl, a to se o něm vědělo o dost méně než teď. 😉

michaela666
9. led 2021

@sigyn Mám stejnou zkušenost, hlavně v práci se na mě dívali kolegyně jak na magora, proč si ji nenechám napsat, že ony by šli hned kdyby mohly.

somalicats
9. led 2021

@michaela666 Ja byla na neschopence s nejstarsi dcerou - zacala jsem se predcasne otevirat, takze narizeno lezet a dojit si tak max na wc a do koupelny. Nastesti k predcasnemu porodu nedoslo a dceru jsem donosila. Ale mela jsem teda pulky stazene, protoze kdybych predcasne porodila v tom 22.tydnu, tak by to dopadlo spatne. To pak clovek neresi vychazky, nic, protoze je rad, ze to dopadlo dobre. Dalsi tehotenstvi uz byla vic v pohode, i kdyz doba nevolnosti se u me s kazdym dalsim tehotenstvim prodluzuje - zas ale s prvni dcerou jsem prozvracela cely prvni trimestr, s ostatnimi mi sice bylo blbe, ale aspon jsem nezvracela. Ted taky normalne delam, covid necovid, akorat jsem si zkratila uvazek.

jakreb
9. led 2021

@michaela666 Krasne zhrnute.
@veroniqess No ved o tom to je u niektorých...

1772
9. led 2021

@michaelarousova Taky bych si užívala pobyt doma, který mne ostatní zaplatí.

michaelarousova
9. led 2021

@1772 mam za sebou dva potraty a zdravi meho ditete je pro me dulezitejsi nez to jestli za me nekdo pracuje nebo ne☺️ At si kazdej dela co chce ☺️ Kdyby se kazdej staral o sebe bylo by to hned lepsi☺️ Myslim ze jsou tady u nas horis jedinci kteri nechteji pracovat☺️

plksv
9. led 2021

Možná trochu mimo debatu: moje sousedka přes jeden dům včera v noci porodila. Byla celé těhotenství doma za 100 procent platu, vycházky... Když mi to říkala, zírala jsem na ni s otevřenou pusou, že tohle je možné, protože po čtení diskuzí tady mám pocit, že je to sci-fi. Ne, prý s tím nebyl žádný problém. Byla bych ráda, kdyby tento postup byl běžný. Jenže proč by se ti šéfové namáhali, když se přece s těhotnou domluví (jak píše zakladatelka), a ony jdou automaticky na neschopenku.

michaela666
9. led 2021

@plksv To je ten hlavní problém, že se sebou hodně holek nechá úplně zbytečně vydrbat než aby bránily svoje zájmy. Na to ti šéfové bohužel dneska spoléhají. Přitom by půlka z nich na neschopence vůbec být nemusela a nemusela by přicházet o peníze, které se před mateřskou hodí jak sůl.

Většinou všechny říkají jak se nechtějí soudit a podobně. Kdyby si zákoník práce zaměstnavatel přečetl pořádně, tak by se ani soudit nechtěl, protože by mu bylo jasné, že to projede.

ahyt
9. led 2021

@leniczka23 ano,i takova jsem ja Pokud není opravdu zdravotni duvod,PN nenapisu.

adelafri
9. led 2021

Já jsem také prodavačka ale v oděvech, také se nabeham, ale záleží jak moc problémové těhotenství budeš mít, já byla po ZT a dr mi nabídla že můžu marodit, já odmítla, pak jsem ma rodila akorát 16.-20.tyden a ted jsem 27.tyden a stále makam 🙂
Ale už to začíná být náročné 🙂

drep
9. led 2021

@michaelarousova kdyby se každý staral sám o sebe, tak by ses taky starala o sebe ty sama, tudíž byla doma své prachy, s tím bych fakt neměla problém. Jenže o tebe se staráme my všichni a když vidím na své výplatnici, kolik mě taková netáhla stojí (obrazně řečeno), tak bych plakala

sudylichozrout
9. led 2021

@wiking Mne se zda, ze tady je nekdo totalne linej a nechce se mu makat...
🤦 Je mi za tebe stydno.

sudylichozrout
9. led 2021

@michaelarousova Jsem rada, ze jsem ti mohla prispet na uzivani si na nemocenske. O to radostneji se mi bude pracovat, kdyz vim, ze z me prace ma nekdo opravdu veget. Je to uzasne cteni.

wiking
autor
9. led 2021

@sudylichozrout nic o tom nevíš a já se nepatala co se má a co ne jestli je někdo na tom že šel na neschopenku když úplně nemusel.

sudylichozrout
9. led 2021

@wiking Jsi na verejnem foru a ptas-li se na to, jak odrbat system a nechat se vydrzovat na dafkach, tak musis byt pripravena i na to, ze se to lidem nelibi a daji ti to najevo.

Strana
z2