icon

Nevím, co dělat 😢 Mám si dítě nechat?

aleenka1234
21. lis 2016

Holky, dnes jsem si dělala test, krásně pozitivní. 1 den po vynechani ms. Mám již dvě děti a byla jsem po nich již 2x na přerušení. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám strašně smíšené pocity. Je to hrozně těžký. Manžel dítě už taky nechce, ale ani doktorovi nechci říct o upt, zase!!! Porod strašně bolí a mám ze všeho strach. Manžel má 52 let a ja 35 let, takže žádná mladimladice. Mám si dítě nachází?! Nejsem na to už stará?!! Jsem smutná ;((( Nevím, co dělat.

Strana
z4
soda365
21. lis 2016

@aleenka1234 v 35 letech v přechodu? Ty jsi opravdu vtipná 🙂 (ne že by to bylo nemožné, ale nepravděpodobné určitě) v tomhle Ti nikdo nemůže poradit - musíš se rozhodnout ty.. Já bych neměla žaludek na to jít na potrat (pokud by se to dítě nestalo při nějaké extrémní situaci - znásilnění apod. - tam bych o tom asi chviličku uvažovala, ale to dítě za to stejně nemůže a pravděpodobné bych si ho nechala i tak)

A navíc Tobě se to stalo už dvakrát a to teprve nepochopím, že jsi (promň) nezodpovědná a neuděláš příslušná opatření (navíc když nejsi nějaká nezkušená sedmnáctka, osmnáctka)..
Každý si musí sníst co si nadrobil... Takže za mě je odpověď jasná, otázka je co uděláš ty...

juliemichal
21. lis 2016

moje maminka otěhotněla neplánovaně ve 41 letech (myslela si,že je v přechodu) dozvěděla se,že je těhotná v 10-11tt a čekala dvojčátka,ale jedno se v 9-10tt přestalo vyvíjet. já jsem jí říkala,že už je stará a říkala jí ať jde na potrat,ale neposlechla mě a teď má 44 let a má skoro 2 letou cácorku kterou miluje a je za ní strašně moc šťastná.sice říkala,že neví jak by to zvládla,kdybych já neměla 2 kluky a ona s nimi nebyla dennodenně,ale když mám ty 2 kluky a pomáhala mi vždy jak se jen dalo tak i proto si jí nechala... a je strašně moc ráda,že jí má a nikdy by toho nelitovala...

jinak holky mají pravdu,když manžel je alergický na ty gely atd tak proč neuvažuješ nad podvázání vaječníků?místo toho aby jsi vyhazovala stále za potraty? ☹ ☹ fakt nechápu ☹ my jsme se o třetí snažili 4 roky... teď jsem ve 30tt a taky se moc bojím porodu,protože fakt bolí.... prvního jsem přenášela 11 dnů a kontrakce jsem měla 33 hodin a nechali mě tak.... a byla jsem roztrhaná po tom porodu jak zevnitř tak i zvenku... druhého jsem rodila akutní sekcí a teď budu rodit přirozeně ano mám strach,ale vím,že toho malinkého miláčka dostanu na prsa hned jak se narodí a bolest půjde stranou....

a pokud si fakt nechceš nechat to dítko,tak ho donos a potom ho dej k adopci,víš jak by snažilky co nemůžou mít miminko byly rády,kdyby si mohly malinkaté miminko adoptovat?

do potratu bych určitě nešla.

bajuliss
21. lis 2016

Promin, ale tohle je hrozna nezodpovednost. Co takhle jit na sterilizaci? Nebo resit jiny typ ochrany ?
Jako pochopim, stane se jednou... (Ale ja bych ani v tom pripade na potrat nesla), po druhe uz mi to prijde dost...ale po treti?.............

takyjedna
21. lis 2016

Chudinka manzilek si s kondomem dostatecne neuzije, tak ho nebudete pouzivat? Kolik vam je, 15? Ze nevite, co se po nechranenem styku muze stat? Nechame si to vzit a jede se dal, co ]-

veg
21. lis 2016

Jezismarja holky, vy jste tu naky drsny, vsak to ji jenom pritizi, to nepotrebuje, potrebuje se dozvedet z prispevku vecnych a ne utocnych. Pro me je treba pravda, ze potrat je zabiti, autorka to tak ocividne nevnima, jinak by tomu nejak predesla, ale to neznamena ze ji budu urazet, reknu proste onen fakt, slovo "vrazda" a to vyvola sve..

veg
21. lis 2016

I tohle slovo zni drsne, ale musime proste celit dusledkum sveho jednani a ucit se byt zodpovednymi

julif
21. lis 2016

Já bych na potrat osobně taky nikdy nešla.. A když dva potraty už předtím.. Tak máte používat ochranu, nebo cokoli jiného.. Tohle mi přijde nezodpovědné.. Ale miminko bych si nechala. Jsou lidé, kteří je mít nemohou a na této pozici by byli nejšťastnější..

35_a_budu_mamka
21. lis 2016

Jen přispěju svou troškou... Ve 36 letech první a do 40 budeme chtít další, manžel je taky starší. A jsme šťastní za ten dar<3

terez225
21. lis 2016

Když opominu fakt, že se nechranite ačkoliv jste prodělala 2 potraty a dítě nechcete.. (mám na to svůj názor.) Tak máte asi v osudu to třetí miminko napsané. Stále si k vám hledá cestu. v dnešní době je trend mít dítě v 30-40 letech. Člověk je tak starý jak se cítí sám. Spoustu žen i mužů miminko omladi a chytí,, druhý,, dech. Je to dar a chce být s vámi.... Nebránila bych se tomu 🙂

terezapetrova
21. lis 2016

@aleenka1234 uz jsem názor napsala a ještě bych chtěla napsat aby jsi myslela na to, ze na dvou potratech jsi jiz byla a muze Te to trapit az do konce Tvého života dva zmarene zivoty, mam kolem sebe několik takových pripadu zeny v duchodu, které sly na potrat a dodnes si to vycitaji to bych nemohla ja.. zit s tim cely život.. bez do tretiho ale ihned od porodu najdi reseni antika

trdelnik234
21. lis 2016

@takyjedna

Mna tiez napadla vazektomia. Predsa len uz ma 52 rokov, dve alebo viac deti, tak nie je o com. A keby odmietol, hnala by som ho svinskym krokom. Ked ona moze chodit na potraty jak na klavir, tak on moze na vazektomiu.

zuzina504
21. lis 2016

Máme 5 dětí a poslední /neplánované/ jsem rodila ve 44 letech. Manžel má 48let. S kamarády si dělají legraci, že oni jdou na procházku s pejskem a manžel s malým Toníčkem 🙂. 🙂 A všichni jsme rádi, že ho máme 🙂 🙂

journals
21. lis 2016

Teda, že se tu čas od času ukáže nějaká náctiletá překvapená maminka, to je jaksi pochopitelný, když jí je o třeba 20 let míň jak tobě. Ale že i pětatřicetiletá ženská je překvapená, že otěhotněla, protože si "MYSLELA" že je v přechodu, tak to je fakt moc. Jasně, kondomy jsou nepohodlné a anti brát nemůžeš, tak to necháme osudu...
Tohle je tak, ale tak nezodpovědný chování! A že chcete cestovat? Hm, fakt doják 😠
Proboha, je vám 35 a 50! Nemohli by jste už začít být konečně zodpovědní za to, co s manželem děláte? Nebo ti jako opakující se potraty fakt přijdou normální? Myslíš, že tělo ti nehuntují?
A mimochodem... stará ve 35 fakt nejsi a v přechodu taky očividně ne.

moulinek
21. lis 2016

Já tohle nechápu... V dnešní době je tolik možností antikoncepce a ty tu řešit třetí potrat? Nedochází ti, co potrat znamená... Nevím co čekáš, že to tu někdo rozhodne za tebe? Myslíš si, že tě tu budou holky utěšovat, když je nad tu tolik, co by dali cokoli za to, aby se jim zadařilo otěhotnět.

svetlus_pepca
21. lis 2016

Sobectví! To je to jediné, co mě napadá, když tuhle diskuzi čtu. To už není ani o nezodpovědnosti. Manžel si s gelem apod. tolik neužije, tak ať radši jde manželka na potrat. Autorka se bojí tělíska i porodu, ale na potratu už dvakrát byla, a zřejmě naprosto v klidu, když dopustí, aby uvažovala o třetím. Nikoho neodsuzuju za interupci, občas k tomu prostě důvod je, ač se to jiným líbit nemusí. Chtějí cestovat. Super, nechť si to užijou! Třeba bude následkem báječné dovolené další potrat. Manžel má stále sperma jako mladík, hahaha. Ona je ta situace vlastně hrozná sranda zřejmě. Mít takovýhle guláš v hlavě, fakt bych neměla náladu na vtípky o manželově "mužnosti". Tohle je na mě fakt moc! Nevím, jestli je to víc k pláči nebo vzteku...

smirda
21. lis 2016

@bonavoxa Omlouvám se, že jdu mimo téma diskuze, ale druhé dítě bude mít stejného tatínka jako to první? Sledovala jsem váš příběh, pak měla svých starostí s novorozencem dost a teď jsem narazila na tento příspěvek. Pokud je má zvědavost nevhodná, omouvám se 🙂.

aleenka1234
autor
21. lis 2016

@smirda máme spolu již dvě děti. Otec stejný.

klaraslavickova
21. lis 2016

@aleenka1234 vazn si jako hajite potrat tim ze radi cestujete? No dopr... Co vy jste za cloveka

lucie7411
Odpověď byla odstraněná
katgatoo
Odpověď byla odstraněná
siiia
21. lis 2016

nechci být zlá... ne ale asi budu...dokážu pochopit, když někdo jde na potrat z existenčních důvodů, je mi líto i těch maminek, které k tomu donutil chlap a ony se neubránily, holky, které jsou příliš mladé a nemají ještě toliko zodpovědnosti se o dítě postarat a bohužel i s antikoncepcí jsou ještě na štíru, dokážu pochopit opravdu hodně, ale ne, když byl někdo na potratu 2x a plánuje další.... upřímně, jestli si miminko nenecháš, tak se nech rovnou podvázat anebo ještě líp, nech si ji rovnou zašít, protože tohle mi opravdu hlava nebere... jako matka matku tě opravdu nechápu, proč se nechráníte? to si raději zhuntuješ tělo takovými zákroky? o těch nenarozených dětech ani nemluvím...

aleenka1234
autor
21. lis 2016

Holky, po všech urazkach, co jsem si tu přečetla, tak to je teda hnus. Byla jsem ráno zmatená, překvapená, zděšena. Myslela jsem, že tu jsou fajn MAMINKY a snazilky, které budou více chapave a když ne chapave, tak alespoň slušné!!! To, že někomu se nedaří otěhotnět si to nemusí vybijet na mně!!! Moc děkuji za pochopení, super rady a přístup!!!

berynka
21. lis 2016

@aleenka1234 jak můžeš být "zmatená, překvapená, zděšená" a hledat pochopení a slušnost na webu o mateřství, když skoro ve 40 letech POTŘETÍ uvažuješ o potratu??!! 😕

tinaprofi
21. lis 2016

Kdyby nás chtěl mít pán bůh všechny stejné, tak jsou všechny ženské super matky, zodpovědné, uvědomělé, všechny mají 3 děti, nemusí procházet potraty a nedějou se špatné věci. Snažte se Aleno zase pochopit holky, co tady přijdou o dítě a jsou smutné, protože se jim nedaří rychle otěhotnět a pak si přečtou, že někdo k tomu přistupuje - a píše o tom - jako by šel na rutinní prohlídku k doktorovi. Snad jste nemohla čekat lepší odpovědi, protože tohle je pro ženskou prostě smrtelně vážné téma. A bolestivé. Není nic horšího než o dítě přijít, prostě nic takového neexistuje. Tak nebuďte překvapená a zkuste se teď soustředit na svoje rozhodnutí, protože rozhodujete o tom, jestli se narodí dítě, pokud vám to ovšem dochází 🙂 Máte v rukou schopnost ovlivnit něčí život a vy tady řešíte, že rádi cestujete a manželovi nestojí péro, když má kondom...🙂 Už cítíte ten rozdíl?

michelle_01
21. lis 2016

Co čekáš? Že tě tu budeme chlácholit a popichovat, jaký je manžel kanec? Náš přístup je špatný. A co ten tvůj? Že nechceš dítě, protože porod bolí? A protože rádi cestujete? To jsou důvody jako stehno. Nechtěla jsem se přidávat k urážkám, těch je tu až dost. Očividně už rozhodnutá k potratu jsi a jen hledáš od někoho svolení, protože tě hryže svědomí. Nebudu nadávat, jen ti doporučuju probrat s doktorem téma antikoncepce, ať ti doporučí nejlepší řešení, protože moc zběhlá v tom nejsi. Nevím, co jiného si představuješ pod pojmem "rady"...

vineta
21. lis 2016

@aleenka1234 Ono tady se asi pochopení úplně čekat nedá.. Mně je 32, poměrně čerstvě jsem se zařadila teprve do kolonky "dá se o tom uvažovat", no a z tohohle pohledu si myslím, že v 35 letech stará na dítě určitě nejsi, jen jsi asi ovlivněná starším mužem, u kterého chápu, že se na to necítí. Pokud máte dobré finanční zázemí, asi bych se být tebou snažila vymyslet, jak si dítě spíše ponechat. Chápu, že porody mohou být traumatizující, to si už musíš zvážit sama, nakolik.. Přestože nejsem žádný fatalista, tady mi to fakt přijde, že si k vám potomek hledá cestu navzdory vaší vůli 😉. A do budoucna bych spíš řešila sterilizaci u manžela, přece jen je ve věku, kdy by se o tom dalo uvažovat spíš než u tebe, zvlášť, když jsi tu napsala ty důvody.
Ženy, co otěhotnět nemůžou, by si na tobě neměly tohle vybíjet. Prostě někdo může, někomu to jde hůř, c'est la vie a netřeba kvůli tomu šikanovat ostatní.

bonavoxa
21. lis 2016

@smirda Ten příběh je tu už jen pro výstrahu. Pobavilo mě to, stejného biologického tatínka, to by se mi muselo nevím, co stát. Změnila jsem přístup k životu, chlapík, všemu a myslím, že konečně správně a emočně stabilně. Druhé dítě plánujeme s manželem, který je malé století lepsi otec než tamten, který se ani neozve a nenechal si ani jedinou fotku s ní.
A abych se vrátila k tematu.Každý člověk tápe v něčem jiném, proto se dějí různé věci, abychom b,li k sobě milosrdní a chápali se. Odstupem času se sám člověk podivuje, jaké blbosti ho třeba napadly 😀

alemari
21. lis 2016

co bys napsala na takový dotaz ty? co bys tazatelce poradila, doporučila? Reakce tu ti příjdou agresivní, napiš to , co bys doporučila ty. nemyslím to zle, prostě mě to zajímá.

klaraslavickova
21. lis 2016

@aleenka1234 to je pristup normalnich zodpovednych lidi! Jako bojis se teliska copak potrat neboki nebo co?si strasne nedospela a sobecka zenska rece si necekala ze te tu ted vsechny poplacame po raminku jakej je manzel nadsamec a jak je fajn ze si muzea dovolit 3potrat.. Kdyby byl svet fer tak jai uz po pevnim potratu zustala neplodna

marcela2222
21. lis 2016

Nezlobte se, ale tady útěchu opravdu nenajdete...! Kdyby to bylo jednou, tak dobře, ale už po třetí? Je vám 35 let a jste takhle nezodpovědná/nedospělá? Není vám třeba ze sebe špatně? 2x zabít dítě a ještě uvažovat, že to uděláte po třetí a to jen pro to, že se bojíte některé z ochrany např. toho tělíska? Jako pardón, ale nevypadá to, že by vám bylo 35 a když už nejste rozumná vy, co jako váš partner 52 a zodpovědnost taky nikde? Fuj, fuj a ještě jednou fuj...!!!!

Strana
z4