Nevím, co dělat 😢 Mám si dítě nechat?
Holky, dnes jsem si dělala test, krásně pozitivní. 1 den po vynechani ms. Mám již dvě děti a byla jsem po nich již 2x na přerušení. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Mám strašně smíšené pocity. Je to hrozně těžký. Manžel dítě už taky nechce, ale ani doktorovi nechci říct o upt, zase!!! Porod strašně bolí a mám ze všeho strach. Manžel má 52 let a ja 35 let, takže žádná mladimladice. Mám si dítě nachází?! Nejsem na to už stará?!! Jsem smutná ;((( Nevím, co dělat.
@vineta děkuji za normální názor. Ja i v nadpisu mám napsano " co delat" ne, že jdu na potrat, jak to tady holky píšou.
My už máme dvě starší děti (11 a 7 let) tak už máme takovou pohodu. Čekala jsem odpovědi úplně jiného rázu. Neříkám, že nejsem nezodpovědná a ani se tady nechci nějak bránit, chtěla jsem normálně pokecat a hlavně, myslela jsem, že tu budou odpovědi typu jdi do toho, to dáš, má to tak být, neboj se atd....to bych napsala já, kdyby chtěl nekdo radu!!! Místo toho vetsinou odpovědi na velmi zvláštní úrovni. V životě bych nikdy nikoho neurazela jako některé zde.
Vidis, a ja som v zivote nemyslela, ze raz budem prispievat do podobnej temy a nebude to fake a vidis, stalo sa, takze aj tebe sa moze stat, ze ta niekto tak neprijemne zaskoci, ze sa ti to stane a napises/povies sovj nazor bez obalu. Ja nemam rada reci, "to zvladnes" a podobne, pretoze to vies posudit iba ty. A ako sa k tomu stavia manzel?
Rozhodni sa podla seba a hlavne mysli na ochranu, ak uz deti neplanujete.
@aleenka1234 dobrá, dvě děti máte, pak jste již byla 2x na potratu, tudíž je jasné, že další dítě nechcete, tak proč jste to nechala zajít do téhle situace ? Pokud si to dítě necháte, tak jen proto, což vyplývá z dotazu, že si nechcete už zase říkat o interupci... Je jasné, že na to máte a zvládnete to, ale jen pokud opravdu chcete a to musíte vědět sama a ne čekat na to,že vám to tady holky řeknou.
@aleenka1234 co bys teda poradila na dotaz ty?
@aleenka1234 že Vám není hanba ! Tolik lidí se snaží mít děti a Vy jste takový sobec ! Doufam že boží mlýny melou !
@alemari cokoliv, ale bez urážek a předsudků. Chápu, že se tu hodně holek snaží a nejde to, jenže není vše bílé a nebo černé.
@aleenka1234 už jsem Ti napsala, že rozhodnutí je jen na Tobě a jak bych se zachovala já.. Snažila jsem se Ti to napsat hezky a být k Tobě trpělivá, ale nemůžu Tě podporovat ve smyslu to dáš, neboj apod.. ,protože si osobně myslím, že žena, která se chová takhle to asi nezvládne.. Třeba se mýlím a mile překvapíš, ale zatím to tak nevypadá..
O tom pochopeni to je pro vas pro vsechny, damy😛
@aleenka1234 mozna ti to pomuze, mozna jsem jen dalsi z davu. Ale-jsem treti dite, nechtene-mam dva starsi sourozence, ktere jsou podobne jako tve deti by byli od veku miminka, co mas ted v brisku. Muj muz je u svych rodicu prvorozeny, ale taktez nechteny. Oba jsme tu-zijeme. jsme velmi vekove blizko u sebe, nazorove a citove si velmi blizci..vim, ze jsme se narodili pro sebe navzajem a i vim, ze vsechno zle je opravdu pro neco dobre- protoze kazdy clovek na tehle zemi ma nejaky smysl(ikdyby mel treba jen sebevrahovi na moste rozmluvit jeho cin) a je tu pro nej nekdo, pro koho byl stvoren, staci se jen otevrit a najdou se.. opravdu to asi neni nahoda, ze jsi opet tehotna, nic se nedeje jen tak, ale ma to tak byt(duvod proc to tak je, se ti ukaze nejspis casem a pak pochopis..)
Hodne stesti 🌹
@aleenka1234 Sorry, ale zrovna dnes jsem resila sterilizaci se svoji lekarkou a jde to normalne. Jen si to zaplatis.
tohle si musíš rozhodnout sama, ale asi sis to už rozhodla.. všechny tady předpokládají, že pujdeš na potrat, když už si byla 2x a nepíšeš ani jedno plus proč by sis dítě chtěla nechat, jen že se bojíš porodu, nemohla bys cestovat, manželovi je přes 50...dítě evidentně nechceš.. spíš by to chtělo víc přemýšlet nad ochranou. 😒
Nezlob se, ale když nejsi schopna pobrat názory druhých, tak nezakládej diskuzi. Já bych se tě snažila pochopit, kdyby jsi se do takové situace dostala poprvé, ale třetí potrat??? Kvůli tvé hlouposti musíš řešit zase tento ,,problém,, Radši si popovídej s nějakou svoji kamarádkou která tě zná. To ti určitě více pomůže, než si číst komentáře, které nechceš slyšet.
@hz no, chtěla jsem napsat to samé. Taky nechápu tenhle jednostranný přístup...
@aleenka1234 bez ohledu na to, jak se rozhodneš s dítětem, manžela dostrkej na vasektomii. Evidentně se neumí ovládat a běžná ochrana mu dělá "problém". Vasektomie to vyřeší a ty už nebudeš muset řešit takovou situaci 😉 Navíc to není nevratný zákrok, ale předpokládám, že v jeho věku po množení už nezatouží...
Ja to beru tak, ze zakrok podstupuje ten, kdo nechce dalsi dite. Uz nikdy a s nikym. Urcite ne tak, ze to je povinnost zeny. 😉
@aleenka1234 stara? Ja budu mit za chvili 32 a stara ai nepripadam. Znam holky co rodily po 40 a taky si nepripadaly stare..
A ze porod boli... sory ale kdyz si to rekniu vsechny tak vymrem. Tebe omlouva jen to ze uz dve deti mas. Pokud dite nechces tak to prerus. Akorad nechapu proc se teda nijak nechranite a radsi chodis na potraty!
@aleenka1234 já to myslela jinak, co bys opravdu poradila, třeba by ti tvoje odpověd taky pomohla v rpzhodnuti
@aleenka1234 Jestli jsi chtěla slyšet "jdi do toho, neboj se, to dáš apod.", pak sis to měla říct sama a nezakládat diskuzi. Jako fakt sis myslela, že tě tu maminky (které ví, jak porod bolí) a snažilky (které by za otěhotnění daly cokoli) budou plácat po rameni?? Nikdo ti přece nemůže říct, udělej to či ono. Nikdo tě nezná, nezná tvou rodinu, zázemí, tvou povahu, pocity. Co na to manžel?? Je spokojenej, jakej je to samec a nazdar?? Nebo jak si to máme představit?? Stalo se, jdeme dál?? Víš, takhle to z tvých příspěvků vyznělo, takže se nediv odpovědím, kterých se ti dostalo!
@aleenka1234 jdi do toho, to dáš a pak se nech rovnou podvázat 😉
obaja nech sa daju podviazat, aspon si nebudu nic vycitat
Ještě jen tak obecně, muž, co by poslal ženu na potrat, a nemám iluze, že jich není hodně, asi bych měla strašný problém si ho vážit, obávala bych se, že není parťák do života. Ať už by to bylo poprvé nebo potřetí. Chápu, že lidi hledají vetsinou rychlá řešení, taky je trend si ten život co nejvíce ,,užívat". Neříkejte mi, že událost jako potrat člověka nerozedere vnitrne, i když si to třeba vědomě nepřipouští. Nebo mám ve svém věku stále iluze?
Třeba ten třetí prcek přinese svěžejsi vitr nez cestování, naopak vztah utmelí a muž bude po padesátce hrdý, že ho má. A vyhne se mu i nějaká krize středního věku. S dětmi je svět jiný, vidí ho jinak, člověk je neustále ve střehu, nedá vám zestárnout tak brzy 🙂
Tohle je těžké, ale sama píšete, že ani vy, ani manžel už dítě nechcete. A pokud už jste byla 2x na potratu, proč se nechráníte? Vždyť potrat je taky strašný zásah do zdraví, přeci zbytečně neriskuji, když dítě už nechci ...

Myslim, ze uz tu utechu nikdo nehleda, alenka si chtela pokecat a skoro ste ji ukamenovali. Vubec bych v zivote nejednala jako ona, ale taky neztracim respekt.. kdo je bez viny at hodi kamenem..