icon

Objednání na interrupci: Je třeba informovat gynekologa?

24. říj 2022

Musím se objednat u svého gynekologa nebo to jde nějak obejít, aby o tom nevěděl?

l_
•
24. říj 2022

Ja ti nevim, ale tvuj gynekolog by o tom vedet mel za vsech okolnosti.. ze zdravotnich duvodu atd.. a dost mozna mu poslou i zpravu, kdyz pujdes jinam 🤷🏻‍♀️

martinka_33
•
24. říj 2022

Zkus zavolat na soukromou kliniku, tam by mohli poradit.

lencaa11
•
24. říj 2022

Myslím že zajít do nemocnice a tam to vyřídit lze ale stejně posílají papír na gyndu

helen_h
•
24. říj 2022

@lencaa11 Ano, po zákroku posílají zprávu a na následnou kontrolu taky odesílají ke tvému gynekologovi. Zkusit s gynelogickým zákrokem obejít registrujícího gynekologa je dost nestandardní postup i vzhledem k možným následným komplikacím apod.

lencaa11
•
24. říj 2022

@helen_h ano taky si myslím že je to blbí obejít svého dr chápu že někdy dr může mít blbí povídání o tom ale je to na každé rozhodnutí ženě

escapelle
•
24. říj 2022

Myslím si že teď už se žádná zpráva žádnému lékaři neposíla a pacientka ji dostane do ruky,aby ji předala.uz jen v rámci šetření,kdyby měli posílat zprávy všech pacientek,tak se nemocnice nedoplati.at jsem byla hospitalizovana, nebo na interupci že zdravotních důvodů, žádnému lékaři zprávu nikdo neposílal. Otázkou je,zda ti to v nemocnici někdo sepíše a bez zprávy od gynekologa tě vezmou. Přeci jen neznají tvou anamnezu,taky není možné podstupovat upt každý měsíc,limit je tuším 3? Aspoň kdysi to limitované zcela jistě bylo,hrozí různé komplikace. A to v nemocnici nikdo nezjistí. Takže já si myslím,ze bez zprávy ošetřujícího gynekologa si to na triko nikdo nevezme.

lencaa11
•
24. říj 2022

@escapelle v PC mají záznamy podle rodného čísla kdyby žena byla na přerušení a pak by šla třeba zas tak by to lékař viděl a do nemocnice žena může sama není to vázáno svim dr jde o to zda ji vezmou třeba na pilulku ano nevím zda i přímo na revizi ale obcházet lékaře je blbí už právě skrz třeba koplikace nebo pak kontrolu

escapelle
•
24. říj 2022

@lencaa11 ta žena může jít samozřejmě pokaždé do jiné nemocnice A pak to nikdo nezjistí . proto se vyžaduje aby to sepisoval ošetřující gynekolog.

merope
•
24. říj 2022

@escapelle Tak gynekolog to taky vědět nemusí - moje gynekoložka taky nemá žádné info o tom, co bylo, než jsem začla chodit k ní (teda krom toho, že ty zprávy ani neexistují, protože "uplavaly" při povodních...). Takže určitě má smysl se ptát.

I když teda je na místě se skoro ptát, zda je ošetřující gynekolog vhodným lékařem, pokud mu žena podobné věci chce tajit.

escapelle
•
24. říj 2022

@merope no já teda když se teď naposledy registrovala,tak nejenom že se mě dr na vše ptal,tak si kartu vyžádal. Tak jasně,mohla bych se někde registrovat jen kvůli vypsání upt a lhát,ale to už mi přijde jako velká fantasmagorie😂To,že se karty ztratí,to je hodně blbá náhoda,ale několik let je povinnost vést dokumentaci i v pc.vim,ze někteří,hlavně staři doktoři na to prdi i teď,ale mohli by z toho mít velký průšvih,hlavně kdyby se něco stalo a dokumentace prostě nebyla.
Zajímal by mě důvod,proč to autorka má potrebu tajit ☺️

lencaa11
•
25. říj 2022

@escapelle třeba lékaři nevěří nemám v něm třeba podporu atd důvodu může bejt hodně nebo k dr dochází někdo z rodiny atd pokud chce přerušení může nastivit kterou kterou koliv nemocnice nebo soukromé zařízení kde to dělají a je to její osobní věc tak jako si žena může vybrat porodnici ,nebo lékaře který dělá ruzne zákroky tak i tohle ...

escapelle
•
25. říj 2022

@lencaa11 a zrovna tak může být z těch,které jdou na upt už po osmé. A po svých zkušenostech bych vsadila spíš na podobný důvod.
Určitě má právo najít si lékaře,kterému bude věřit, ale právo něco tajit před lékařem?
A já jsem hlavne nikde neřekla,že na to nemá právo. Jenom jsem řekla,že si myslím,že to nepůjde. Ono se totiž vseobecne ví,jak lidi lékařům lžou.
A není to jen doporučení gynekologa.svou zprávu musí dodat i obvodak.
Buď jak buď, mně je to upřímně jedno,co k tomu autorku vede,ať si dělá co chce. Já jen řekla,že to nejspíš nepůjde.

autor
•
25. říj 2022

@escapelle, otěhotněla jsem vlastní hloupostí v šestinedělí. Můj gynekolog je rodinný přítel a já se za to i stydím, že jsem dopustila takové hlouposti. Také nechci, aby to věděla moje rodina. Proto bych potřebovala, aby to nevěděl.

escapelle
•
25. říj 2022

Děkuji za odpověď. No a už si něco zjistila v nemocnici?rodinný přítel nebo ne,měl by ctít lékařské tajemství.
Budu ráda když dáš vědět,jak to nakonec dopadlo.
Ať to dobře dopadne🍀

autor
•
25. říj 2022

@escapelle, zjistila. Objednala jsem se sama a mám termín, kdy se mám dostavit. Sepíše se nějaká žádost, udělá vyšetření a daji mi více informací. Žádanku od lékaře po telefonu nechtěla ať mám sebou. Více se dozvím až tam. Případně sem napíšu, jak to probíhalo ohledně toho.

lencaa11
•
25. říj 2022

Držím palce není to jen vaše vina na to jsou dva a nikdo nemá právo vás odsuzovat držím palce ať vše dopadne dobře ...
☘️☘️