Odpočinkové téma - jméno pro třetí dítě.
Ahoj všem, nejdu si pro radu, spíše pro inspiraci. Čekáme třetí dítě a zatím mám pocit, že jsme ty nejkrásnější jména prostě už dali. Takže: nevíme, jestli holka nebo kluk a starší sourozenci jsou Dorotka a Vávra (Dorota, Vavřinec), tak schválně, co se vám k tomu hodí. Díky 🙂
mate krasna jmena! Ja ma v planu Vilmu. Klucici by se mi libil Hynek nebo Krystof, ale to vybira manzel a z toho poradne zatim nic nevypadalo. No, ja se ani tedy neptam a verim, ze vybere nejake pekne. No, ma na to 2 mesice :D
Teda., máte krásná jména. Já mám dceru Johanku a ta by se mi k Vašim jménům taky líbila. Kluk Bartoloměj či Metoděj? Jinak se mi líbí jména mých vnuček - Viola a Odeta.
Ještě mám kamarádku v kurzu šití a ta má Malvínku.
Jo a vzpomněla jsem si, že jsem chtěla kdysi Babetu.
Pro chlapečka by se mi k těm vaším jménům líbil Matouš. Toho mám doma a za mě krásné staré jméno, které se znovu vrací.
Manzel si delal legraci,ze bychom mohli mit hotovo. Ho jako Honzik (1 syn), To (Tomas, 2 syn) a pripadny Vojta. 😀
Mariana, Vincent, Magdalena, Anežka, Hynek
Jedni známí mají Kajetána... také zajímavé jméno. Říkají mu většinou Kájo... jejich druhý syn se jmenuje Metoděj 😊
@kordikovav Ty jo, Kajetán, to není špatné. Celé dopoledne nad tím přemýšlím, kdyby teda někdy u nás kluk 😀😀... asi Vilém.
My máme k Dorotce Ondřeje a Matěje, resp. Dorotku ke klukům. Kdyby byla kluk, byla by Metoděj. Uvažovali jsme ještě o Bartolomějovi, ale zavrhli jsme to, protože nám to přišlo k předchozím jménům moc dlouhé, nesymetrické. Ale k Vávrovi by se to myslím hodilo. V rodině máme ještě Čeňka, Bořivoje, Viléma a Rozárku, takže víceméně to, co už tu padlo. Z holčičích mi přijde podobně tradiční Magdalena, to se mi líbí moc.
Doubravka byla dcera naše třídního profesora, částo s námi jezdila na třídní výlety. Běžně ji říkal pan profesor Dorko. A když byla ještě prcek, tak ji oslovovali rodiče Douběnko.
@jironymou Dobrý den, já tu tak průběžně reaguji na jednotlivé příspěvky (ne tedy na všechny), ale hodně se tu objevují jména, o kterých uvažujeme (Apolenka, Eda), o kterých bychom rádi uvažovali, ale už jsou v rodině nebo blízkém okolí (Tonička, Amálka, František). Nově mě tu oslovily Metoděj, Justýna a Nina.... A jinak zatím na topu máme Josefínu a Lotu u holek a u kluka stále tápeme, možná Metoděj. Tahle diskuze pro mě jako zakladatelku rozhodně plní svůj účel 🙂.
Antonie, Josefína, Františka, Hermína, Květa, Běla, Věra, Anežka, Ludmila, Břetislav, Vítězslav nebo Vít, Bořivoj, Hanuš, František, Antonín, Josef, Václav.
Ještě mě napadl Heřman - Heřmánek 🙂
My pohlaví do poslední chvíle nevěděli a pro kluka bylo nachystané Barnabáš.. už se ho asi nedočkám, tak dávám do placu.. Je to moje nejvíc top jméno pro chlapečka.. <3
Já jsem chtěla Elvíru, ale neprošla mi. To jméno miluju.

@kachles boží dárečky to jsou 🙂