icon

Odpočinkové téma - jméno pro třetí dítě.

kachles
13. srp 2019

Ahoj všem, nejdu si pro radu, spíše pro inspiraci. Čekáme třetí dítě a zatím mám pocit, že jsme ty nejkrásnější jména prostě už dali. Takže: nevíme, jestli holka nebo kluk a starší sourozenci jsou Dorotka a Vávra (Dorota, Vavřinec), tak schválně, co se vám k tomu hodí. Díky 🙂

Strana
z6
geraltinka
14. srp 2019

@kachles boží dárečky to jsou 🙂

cutworm
14. srp 2019

mate krasna jmena! Ja ma v planu Vilmu. Klucici by se mi libil Hynek nebo Krystof, ale to vybira manzel a z toho poradne zatim nic nevypadalo. No, ja se ani tedy neptam a verim, ze vybere nejake pekne. No, ma na to 2 mesice :D

swan42
14. srp 2019

@kachles skvele se mi k Dorotce a Vavrovi hodi Prokop nebo Medotej. Holka uz by byla tezsi. Ted jsou Malviny, Rozarky,Antonie, Jasminy, Olivie,Stelly nebo Adiny vsude... Napada me Jindriska, Johana, Ludmila, Bela nebo Vendula...

kachles
autor
14. srp 2019

@cutworm Tak to držím palce, ať manžel vybere něco krásného, třeba Vavřince ;).

babanci
14. srp 2019

Teda., máte krásná jména. Já mám dceru Johanku a ta by se mi k Vašim jménům taky líbila. Kluk Bartoloměj či Metoděj? Jinak se mi líbí jména mých vnuček - Viola a Odeta.

babanci
14. srp 2019

Ještě mám kamarádku v kurzu šití a ta má Malvínku.

babanci
14. srp 2019

Jo a vzpomněla jsem si, že jsem chtěla kdysi Babetu.

karolinka252
14. srp 2019

Pro chlapečka by se mi k těm vaším jménům líbil Matouš. Toho mám doma a za mě krásné staré jméno, které se znovu vrací.

maketa86
14. srp 2019

@kachles my máme doma Vilmu a musím říct, že ačkoliv jsem byla k tomu jménu skeptická, tak jsem si ho úplně zamilovala. Ještě jsem měla ve výběru Lolu a Madlu. U kluka noc neporadím, vydupala jsem si Mikuláše, ale těch je teď spousta.

astyna88
14. srp 2019

Manzel si delal legraci,ze bychom mohli mit hotovo. Ho jako Honzik (1 syn), To (Tomas, 2 syn) a pripadny Vojta. 😀

cutworm
14. srp 2019

@kachles mne by nevadil 🙂
@marketa86 - jak ji rikate? ja mam v planu Vilo, Vilousi 🙂 jen vsichni rikaji, ze to bude kluk 🙈

ajuse21
14. srp 2019

Mariana, Vincent, Magdalena, Anežka, Hynek

kordikovav
14. srp 2019

Jedni známí mají Kajetána... také zajímavé jméno. Říkají mu většinou Kájo... jejich druhý syn se jmenuje Metoděj 😊

babanci
14. srp 2019

@kordikovav Ty jo, Kajetán, to není špatné. Celé dopoledne nad tím přemýšlím, kdyby teda někdy u nás kluk 😀😀... asi Vilém.

maketa86
14. srp 2019

@cutworm říkáme ji Vilunka, Viluška ale nejčastěji na ni voláme Vilí, když zlobí tak Viluše nebo Viluš.

babanci
14. srp 2019

@maketa86 Já měla hodnou tetu Vilmu a Riu.

terinka86
14. srp 2019

My máme k Dorotce Ondřeje a Matěje, resp. Dorotku ke klukům. Kdyby byla kluk, byla by Metoděj. Uvažovali jsme ještě o Bartolomějovi, ale zavrhli jsme to, protože nám to přišlo k předchozím jménům moc dlouhé, nesymetrické. Ale k Vávrovi by se to myslím hodilo. V rodině máme ještě Čeňka, Bořivoje, Viléma a Rozárku, takže víceméně to, co už tu padlo. Z holčičích mi přijde podobně tradiční Magdalena, to se mi líbí moc.

iulia
14. srp 2019

Doubravka byla dcera naše třídního profesora, částo s námi jezdila na třídní výlety. Běžně ji říkal pan profesor Dorko. A když byla ještě prcek, tak ji oslovovali rodiče Douběnko.

jironymou
14. srp 2019

@kachles A libi se nejake z navrhovanych jmen zakladatelce?

kachles
autor
14. srp 2019

@jironymou Dobrý den, já tu tak průběžně reaguji na jednotlivé příspěvky (ne tedy na všechny), ale hodně se tu objevují jména, o kterých uvažujeme (Apolenka, Eda), o kterých bychom rádi uvažovali, ale už jsou v rodině nebo blízkém okolí (Tonička, Amálka, František). Nově mě tu oslovily Metoděj, Justýna a Nina.... A jinak zatím na topu máme Josefínu a Lotu u holek a u kluka stále tápeme, možná Metoděj. Tahle diskuze pro mě jako zakladatelku rozhodně plní svůj účel 🙂.

nekiaxy
14. srp 2019

@madlis to snad ne, my mame presne stejna jmena:D starsi Tonik, mladsi Lojzik... a to jsem si myslela, ze s Lojzikem se nesetkam:D

pratensis
14. srp 2019

Antonie, Josefína, Františka, Hermína, Květa, Běla, Věra, Anežka, Ludmila, Břetislav, Vítězslav nebo Vít, Bořivoj, Hanuš, František, Antonín, Josef, Václav.

pratensis
14. srp 2019

Ještě mě napadl Heřman - Heřmánek 🙂

wendie
14. srp 2019

@madlis přesně to me napadlo! Vincent a třeba Doris, Amalie..

utrikocku
14. srp 2019

@kachles z toho co tu napadlo mě napadá Leopold, Doubravka, Nevenka

madlis
14. srp 2019

@nekiaxy 😃 a to znam jeste jednu holcinu z jizerek, co ma stejnou kombinaci 😂

adinka19
14. srp 2019

@kachles mne se hrozne libilo Hildegard, po manzelove babicce, ale neprosla mi ☹, mame Magdalenu 🙂

dk123
14. srp 2019

My pohlaví do poslední chvíle nevěděli a pro kluka bylo nachystané Barnabáš.. už se ho asi nedočkám, tak dávám do placu.. Je to moje nejvíc top jméno pro chlapečka.. <3

nekiaxy
15. srp 2019

@madlis proste krasna jmena, no:D a co by bylo treti, kdyz by to byl kluk? Jen pro zajimavost:D

krachken
15. srp 2019

Já jsem chtěla Elvíru, ale neprošla mi. To jméno miluju.

Strana
z6