Otěhotnění 130 kg. Zkušenosti s porodem a tak?
Ahojte aby, chci se Vás zeptat, mali ste nektora z vas nad 130kg kdi jste otehotneli, je mi 28let a zistila jsem ze jsem tehotna a mam 141kg, vim ze je to moc spatne ale nijak to uz nejde ovplyvnit mate nejake zkusenosti? Co se týka porodu a tak? Dekuji.
Jinak pokud já mám chut na něco je pro mě super nastrouhaná mrkev pokapaná citronem, již zmíněná cherry rajčata, zobání ředkviček a to má muj doma krabici ve špajzu s ruznejma bonboškama a čokoládama, oplatkama apod. Takže prostě vydržet, však ono ten okamžik jednou přijde.
Holky jak mám primet muze at zhubne? Přece jen už sem za těch 5 let mírně nervózní zda mu to neškodí. A před asi 8 lety měl už nadváhu.
Nyní má 110 kg a 185 cm.
Vůbec nevím.co s ním mám dělat. Prý by ho to zabilo. A dál si k snídani čokoládu;(
Nesnida skoro k veceri ma nejraději smazenice na panvicce.my s 3 dětmi si dáme lucinu s žhavým pecivem. Odpoledne ovoce. On ovoce a zeleninu snad nezná. A to máme zahradu. Už fakt nevím co s ním ukázala sem mu.moji váhu před startem 92 kg a ze sem dokázala zhubnout před pár lety.
Bylo to těžký.
A bylo to jako pisete dát di vlastně perlive piti a džus a kaloroe sly rovnou nahoru.pani na štítné zlaté se mi ptala co tak jim a hlavně pijí. A od té doby jsem s tím sekla a chci být zdravá zo slovo.krasna nevím ale hlavně se dostanu do oblečení nez v tom.rocr 2010.
Už nevím.co s ním. Holky jak viděly fotky tak zasly jak byl tata hubený.
Opravdu máte pravdu. I on mi řekne dáme pizzu tam jako pomalu rychlejší je připravit tresku v troubě s bramborovou kaší nez něco a když dělám 5 pizzu tak je to skoro na půl hodiny.
To slovo dnes musím pracovat na zahradě nevarime neposlouchá.m.
Zakladatele hodně štěstí pokud chce pro dítě zit tak by mrla ihned něco dělat.
Všechny orgány jsou jistě vysilene. A ztucnele.
@sudylichozrout Tak takhle jí přesně můj chlap, jen tam chybí ještě škvarky a tlačenka😀
@nikinelinaty Pokud člověk nechce, nedonutíte ho
@sudylichozrout za každou závislost si člověk víceméně může sám a já si naopak myslím, že i u obézních lidí je hlavním důvodem obezity právě závislost na jídle a stejně jako kuřák nebo alkoholik si může dát cokoliv jinýho než tu cigaretu nebo chlast tak je mnohem pohodlnější dát si to, co chce a ukojit tak tu touhu/závislost a u lidí závislých na jídle je to stejné ...stejná lenost odolávat pokušení 😉 já vím o čem mluvím, já s tím bojuju každý den
@sudylichozrout Souhlas.U nás v práci jsou nekteři líny udelat si svačinu a pak jedí hnusné bagety z automatu.Nemúžou si najít 5 min. na to aby si mázli nejaké dobré pečivo z kvalitní šunkou.K tomu rajče.Nechápu to.Já si nosím i kafe do termohrnku a ruce mi neupadnou.Je to línost.Nic víc.
@hasara33 Jo, asi i tak se to tedy da vyjadrit. Uznavam, ze na tom neco je. 👍😘
@shaun40 manzel též si dává bagetu někdy večer a pak dostane ihned průjem a je mu celý večer špatné. Už sem mu nainstalovala bmi aplikaci at začne něco dělat.
Hele, každý je tu chytrý jak rádio. Ale proč vážíš, kolik vážíš, víš nejlíp ty sama. Taky nepíšeš kolik měříš, je trochu jiného mít 140 kg při 150 cm a při 180. Samozřejmě to dobře není, ale jak jsi napsala, sama to víš. Takže ti napíšu, co jsem zažila já. A je mi samozřejmě jasné, že jsem jen mohla mít štěstí a absolutně to tak neplatí u všech. Otěhotněla jsem kolem 120 kilo (176 cm). Na první pokus. Prostě jsme to jednou spočítali a bylo to. Naneštěstí jsem na začátku dostala strašnou virozu, jen zvracela, takže průkazku jsem dostala se 114 kilo. Za celé těhu jsem přibrala kilo a půl (takže z nemocnice jsem šla lehčí než před otěhotněním). Těhotenství bylo zcela bezproblémové (až tedy na tu chřipku na začátku, ale ta nesouvisela s ním). Žádné nevolnosti, cukrovka, hodně jsme výletovali (den před porodem jsem vylezla na zříceninu), pracovala jsem do porodu, u mě vážně platí, že to bylo nejhezčí období v životě. Doktory jsem až troch sra... tím, že jsem bez problému. Nebyl jediný problém s ultrazvukem nebo ozvami, mám i krásné fotky z 3D ultazvuku. Po rychlém šestihodinovém porodu bez nástřihu, bez šití, se mi narodil nádherný chlapeček, u kterého teď řešíme spíš to, že je moc hubený. Prostě nikde není napsáno, že to nedáš. A přece nepůjdeš na potrat kvůli kilům. Držím palce a přeji moc radosti z budoucího miminka. Užívej si to, a pokud bude mít doktor kecy, najdi si jiného. Jasně, může ti doporučit co dělat, a fakt to teď chce dobře a promyšleně jíst, ale nejsi nesvéprávná, musíš teď být hlavně v pohodě.
@sudylichozrout Plne suhlasim so vsetkym... @simik7192 Z pohladu zdravotnika je obezita des a hruza v kazdom smere. Pride mi uplne na hlavu nepomenovat problem ked ho vidim, len preto aby sme boli korektni a nezranili niekoho city. Pre autorku... ano, je to problem jednak tehotenstvo samotne, enormna zataz na kardiovaskularny system, omnoho vyssie riziko komplikacii jednak pre Teba, jednak pre to male. Vyssie riziko cukrovky, vrodenych vad, vyssie riziko vzniku preeklampsie, predcasneho porodu, vyssie riziko, ze samotny porod skonci sekciou, nevraviac potom o poporodnom hojeni. V pripade sekcie... uspavat a intubovat takto obezneho cloveka je pre anesteziologa nocna mora. Prehladnost ultrazvuku mnohonasobne znizena. To nie je hate, to su fakty. Ale.... si tehotna, pri tejto vahe je to mensi zazrak. Pokial si si nebola motivaciou k tomu nieco so svojou vahou urobit Ty sama, mozes najst motivaciu v tom malom... uz to nie si len Ty, teraz si mama, mas ohromnu zodpovednost teraz v tehotenstve, po porode a v celom jeho zivote... Ty mu das zaklad k stravovaniu a ver, ze ak s tym nic neurobis male vyrastie a jedneho dna, ked bude samo obezne /nemylme si genetiku a zle stravovacie navyky, ktore sa v rodine preberaju/, v puberte, ked zacne riesit ako vyzera a bude Ti vycitat, ze Ty za to mozes..... To nechces.... prosim, zacni teraz... pomaly krok za krokom. To kde si teraz nezmenis, ale sakra mozes zmenit to kde budes o rok, o dva.... Moc drzim prsty.
@elencze Pokud bude mit doktor kecy? Kazdy rozumny lekar musi mat kecy pri tejto vahe, pokial by ticho cusal a nic na to nepovedal, za mna to nie je dobry lekar. Aj alkoholikovi poviem ze by nemal chlastat. Tomu co fajci, ze to fajcenie skodi, aj ked som si ista ze to velmi dobre vie sam. Je super ze to dobre dopadlo u Teba. To ale nic nemeni na rizikovosti takejto vahy. Uznavam ale, ze veci sa daju podat rozne.... hatovat tehotnu od vstupu do ambulancie a neprestat kym ju neopusti je cez, poukazat na to, ze ta vaha v poriadku nie je, je uplne v poriadku.
@elencze Právě proto, že není nesvéprávná, by měla vědět, že ničí nejen sebe, ale ohrožuje i dítě, které nosí. Cukrovka a vysoký tlak, je prostě v těhotenství riziko.
Abych byla upřímná, úplně kvetu z těchto sluníčkových řečí o tom, jak je to vlastně úplně jedno, že záleží jen na tom, aby byla spokojená. Plácat 140 kg vážícího člověka po rameni, že se fakt nic neděje a že má změnit lékaře, když by ten bil na poplach, je naprostý úlet. A ještě větší úlet je, že takovou medvědí službu dělají zhusta jen lidé, kteří sami mají s váhou potíže. Plácají po ramenou ostatní a lžou si tak do své vlastní kapsy.
Tak to prostě je.
@elencze pokud bych jako doktor ignorovala fakt, že můj pacient má 140kg (a není to basketbalista se 240cm), tak bych byla mizerný doktor, protože to sakra ovlivňuje mojí péči. Ať už jako praktika (při prevenci životní styl, pohyb a rizika obezity řeším vždy velmi detailně), jako záchrankové doktorky (třeba už jen proto, že když 140kg pacienta položím na lehátko s nosností 130kg a ono se prolomí, tak je to moje hrubá chyba) a samozřejmě i jako anesteziologa (z představy sekce takovéhle ženy se opotí každý anesteziolog i gynekolog). Obézní to neradi slyší, ale vyjmenuju jim Všechna specifická Rizika, která z tého systémové choroby plynou stejně jako bych je vyjmenovala člověku s nekompenzovanou cukrovkou nebo chronickým srdečním selháním.
@llenka1 @drep @sudylichozrout něco jiného je upozornit a něco jiného je rýt, což tady ostatně píšete samy, a bohužel, jsou opravdu lékaři, kteří jí jsou schopní hatovat a vysmívat se, ne odborně radit a varovat. Nebo myslíte, že dítěti pomůže, pokud bude chodit na každou těhotenskou poradnu s brekem? Doktor ji musí říct, že se s tím pojí komplikace a jaké, to samozřejmě musí vědět. Měl by ji dát kontakty, kde ji pomůžou. Ale zase se tam nesmí bát chodit. Nedávno tu byl příspěvek jiné obézní, že přímo před ní pokaždé lékařka kontroluje kozu, když s ní sleze, jestli se s ní něco nestalo. Tak tohle třeba opravdu nemá zapotřebí.
@shaun40 kdyz by si vedela kolik mám problému že nemuzu zhubnout tak až ted bys pochopila ze to vubec není snadne
@malvinz dekuji
@andyskarsgard ja zadne problemy nemam, doktor získal že mam lepsi vysledky nez hubene zeny
@tulikiss dekuji
@jjasmina dekuji za odpoved
@kajalka ja si myslim ze kazda matka zna co je nejlepsi pre jej dite
@sudylichozrout
@kajalka kdyz chces tak to budes mat, mam lepsi sex ako ty z tvojim pritelem alebo manzelem
@sudylichozrout ti plati u pro tebe
@michaela1990xx taky
@simik7192 Tak jasne, no... Stopro ti to verim 😀 Morbidni obezitou k nadpozemskemu sexu! 🤦
A propos, problemy, ktere mas a nemuzes kvuli nim zhubnout, budou asi zhusta zapricinene tou obezitou, coz? Takze sis ve svych 28 letech uz stihla telo celkem obstojne zhuntovat. Gratuluji.
@sudylichozrout vidim, ze problemy ze sexem mas jedine asi ty 😀😀 no a tie problemy su hormonalne,ale doprala by sem ti to, kdyz uz tak rikas, moudro...
@simik7192 Ja nejak nechapu, jak jsi na to prisla, problemy se sexem nemam. Ani s jeho frekvenci, ani s jeho kvalitou. Ano, hormonalni problemy te vykynuly na 140 kg. A jeste tu o Karkulce, prosim. No nic. Ty si musis uvedomit, ze mas velky, 140 kg vazici problem. Az ti to cvakne, nebudes tady na kritiku reagovat pseudohumorem a zlehcovanim, ale pujdes do sebe a minimalne 70 kg sundas.
@simik7192 co na to tvůj gynekolog? Můžeš mít problémy s ultrazvuky a případně i tehotenskou cukrovkou, vysoký tlak, atd a všechno to ohrožuje tvé dítě. Porodis jako každá jiná ženská, ale co pak? Ten masakr teprve přijde.
@drep souhlas, netěř má v 18ti přes metrák, protože je tlustej tatínek, ale že Adélka chlastá zásadně coca colu, lemtá redbull na litry a žere samý chuťovky nebo na oslavě sežere tác chlebíčků sama, už nikdo neřekne. Pohyb 0.
@simik7192 prostě ani s nemocí není normální mít tvojí váhu a poznáš to, až ti tvoje tělo exne a pomůže jenom zhubnout
@simik7192 Morbidni obezita není z hormonu ani ze vzduchu ale z toho čím se cpeš.Ve 28 letech máš metabolizmus co spaluje relativne dobře kj.Tak to ti nikdo neuveří.A v diskuzi je mimochodem zapojená i uživatelka která je mudr.Aspoň její nazor by te mohl zajímat.99% chlapu by si te ani nevšimlo tak buď ráda že nejaky sex máš.Hlavne že jsi spokojená (zatim).
Není mi jasné, proč se vyžíváte v tom, sdělovat pořád dokola autorce, kde všude má problém a pro koho je neatraktivní. Vy si v tom přímo libujete, není vám to blbé? Rajcuje vás tolik jen obezita, nebo se vás podobně rozvášní i kuřačky, veganky, metalistky...?
@korin dekuji ti za odpoveď, ted sem pochopila ze o vsechnom je len ich narazky na to jak se nam to podarilo..ako je to zo sexem... Nejsem zaden obr a ani nejaké prase ktoré se cely deň iba nacpava, to ze nemam problem v tehotenstve neznamena ze nemam problem z inym, na to sa licim od mala, nevymluvam sa na zaden metabolizmus ani nič tomu podobnimu ako jste tu vsichni psali.. A co mi rekl muj doktor je to ze som mlada tak to zvladnem a ak vás desi i to ze se nacpavam tak jste na omylu,ked jsem zistila ze jsem tehotna musela som prestat z cvicenim, zanechala som si pravidelne prechadzky...a baby je zdrave, a mam lepsi vysledky krve, sona nez hubene zeny. Dekuji.
@simik7192 trochu tedy nechápu tvůj dotaz, když je všechno tak v pořádku a vlastně tvá kila nejsou na obtíž...ptala si se na porod a zároveň si dodala, že víš, že je to moc špatně ta váha.

@hasara33 Ja si nemyslim, ze je to zavislost na jidle jako takovem. U vetsiny lidi je to jen o lenosti a nechuti jist dobre. Je rychlejsi si ohrat pizzu z krabice, nez si upect v troube lososa a udelat salat. Je rychlejsi si dat ve meste meka, nez sedet v restauraci a cekat na obed z menicka. Je rychlejsi zbodnout tri rohliky z vlasakem, nez si doma delat nejakou kultivovanou veceri. Je chutnejsi pit colu nez obycejnou vodu. Je lepsi si sladit kafe, nez ho pit samotne. A tak dale. A samozrejme se NECHCE chodit cvicit, protoze na to neni karma/cas... O tom to je v 95 procentech pripadu. Dnes se jak u deti, tak i u dospelych hodne veci strka za diagnozy, aby to vypadalo, ze za problem clovek nemuze. Ma preci diagnozu. Ale opak je pravdou. V drtive vetsine si za to muze clovek sam. Lenosti. Lenosti jist kultivovane, lenosti vychovavat, lenosti se venovat sobe i detem.
O tom jsem naprosto presvedcena.