Pitný režim v těhotenství
Ahoj holky, končím teď první trimestr, který jsem měla velice divoký, jediné, co jsem zvádla vypít byla Kofola, a stále tomu není jinak. Nakoupila jsem si kojenecké vody, že budu pít čistou vodu a nedokážu ji vypít. Momentálně nemám nevolnosti, ale stále piju Kofolu, sycené minerálky, ledové čaje, občas džus. Co jste pily vy? A co byste mi poradily? Mám strach, že mimču ubližuji :(
@konekokira jóga určitě taky nebude špatná. Máme to skoro úplně stejné 🙂 já měla termín 23.9 a posunuli mě to že včerejší návštěvy u doktorky, podle měření mimča na 18.9 . Mám termin. A už víš kde budeš rodit ? A co tvůj přítel ( manžel ) jak to s tebou bere?
Tak mám na nevolnost nový objev, a to jsou hašlerky. 🙂 Není to sice k pitnému režimu, ale třeba vám to někomu dalšímu taky pomůže. 😉
Zkusíme 😉 děkuji
@paula22011982 tak to je skvělý, to máme podobný, zatím ještě nemám druhý termín 🙂 no, já chtěla rodit doma s porodní asistentkou, ale nakonec jsem se s přítelem domluvila, že budu v porodnici rodit do vody s přísným porodnim plánem, žádný KE, oxytocin apod 🙂 ale přítel je hrozně mimo 😀 nejraději bych si k porodu vzala i PA nebo dulu, prostě doktorům nevěřím :-/ a ty to máš jak v plánu? 🙂
@pratensis to je pravda, taky mi hodně pomáhá cumlání, sice mi mentol nedělá dobře, ale byla jsem závislá na Gravipop 😀
@konekokira Mě mentol taky vadí. V plánu nemám ještě žádný způsob, ještě na to nějak intensivě nemyslím. Je to tvé první dítě?
@paula22011982 Ano, moje první 🙂
@konekokira tak to jsi fakt odvážná. Tohle si já nedovedu představit bez doktorů. Fakt jim nevěříš? Máš špatné zkušenosti? Můžu se zeptat kolik ti je let?
@paula22011982 co se týče obecně doktorů, tak s těmi mám hodně špatný zkušenosti, nevím, jestli je to tím, že žiju ve velkým městě nebo čím... Já hlavně nechci, aby u mého prvního setkání s dítětem byl kdokoliv cizí. Naše těla jsou nastavena tak, že pokud žena není schopna porodu, tak ani neotěhotní, a pokud nemám rizikový těhu, tak to zvládnu raz dva i bez doktorů 🙂 Já se vlastně na porod hrozně těším, protože je pro mě uklidňující představa relaxační hudby, přítmí, vany s teplou vodou a známí lidé kolem mě oproti porodnímu sálu s doktory s rouškama, ostrého světla a skákání po břichu, ale tak každý to má jinak 🙂
@konekokira no po pravdě jak to píšeš, zní to moc pěkně a kdybych věděla že to tak bude,jdu do toho taky. Ale jsem trošku na vaškách a bála bych se bez zkušenosti na případné komplikace. Ale jak říkáš, každá to chce a má nastavené jinak. V každém případě ti přeji takový porod jaký si přeješ. Budeš hodně silná ženská když se do toho poustiš, klobouk dolů a hodně štěstí
@paula22011982 Děkuji, tobě taky 🙂
@konekokira děkuji 🙂
Holky kofola a cola je vražda a sebevražda. Zkuste se někdy kouknout na složení těchto produktů a naučte se pít čistou odstátou vodu. Vždy složky které se používají do těchto nápojů co pijete se používali ve válce jako chemické zbraně!
@aknurim po pretrpeni nevolnosti piju vodu se sirupem nebo vodu 🙂
Vodu, případně čaj na nevolností a výjimečné džus. Nic jiného i s velkou chutí bych nevypila není to zdravé... Hlavně s takovou bych se bála tehu cukrovky, to už můžete rovnou cucat kostky cukru.
@aknurim jo jo je to hnus,jenze mnohdy je to jedina tekutina, kterou v sobe clovek udrzi a to je dulezite. Nedavno jsem byla v nemocnici, neudrzela jsem v sobe uz ani tekutiny... Dva dny jsem ani tam do sebe nedostala ani dousek neceho tekuteho... Pak uz mi doktor doporucil colu... A fakt to pomohlo, udrzela jsem ji v sobe. Lepsi cola nez dehydratace 😉 kdyz citim,ze by vse mohlo jit opet ven, dam si trosku coly a je to lepsi..
@konekokira ja mam teda taky velke nevolnosti, musim kvuli nim byt i doma od hospitalizace, ale to je jine tema. Kazdopadne mi v nemocnici zakazali ovocne dzusy a hlavne pomerancovy. Nevim, zda nejak zakyseli a chce se po nem vic zvracet... Naopak mi dovolili i cerny caj, dávám si s domacim sirupem, colu mi povolili... Ale nedoporucuji bublinky, tzn vse nechat trosku vysumet 🙂 ja piju i zazvorovy caj, ale ne z cerstveho zazvoru, po tom zvraceni me hrozne stipal v krku. Davam si do nej jeste trochu medu a citronu a taky zvladam. Cistou vodu absolutne nezvladam 😀
@madinina já když měla nevolnosti, tak jsem džus nebo citrusy nemohla ani vidět, jinak jsem pořád cucala zázvorový lízátka Gravipop, jo a taky jsem nemohla nic mléčnýho, to potom byla jízda... jinak ona třeba sklenička koly nebo kofoly neuškodí, lepší jak nepít vůbec nic 🙂 někdo mi tady poradil YO sirup a na ten nedám dopustit, ale to piju tak max 0,5 - 1 litr denně, zbytek je čistá voda 🙂
@konekokira no me ty lizatka vubec nepomahaly, koupila jsem si zazvorove bonbony gřešík a ty byly fajn... A mléko...no to nemůžu ani videt 😀

@paula22011982 to by mě docela lákalo nebo uvažuji nad těhotenskou jógou 🙂 Já mám termín 22.9. a ty?