icon

Pitný režim v těhotenství

konekokira
1. bře 2016

Ahoj holky, končím teď první trimestr, který jsem měla velice divoký, jediné, co jsem zvádla vypít byla Kofola, a stále tomu není jinak. Nakoupila jsem si kojenecké vody, že budu pít čistou vodu a nedokážu ji vypít. Momentálně nemám nevolnosti, ale stále piju Kofolu, sycené minerálky, ledové čaje, občas džus. Co jste pily vy? A co byste mi poradily? Mám strach, že mimču ubližuji :(

Strana
z2
konekokira
autor
7. bře 2016

@paula22011982 to by mě docela lákalo nebo uvažuji nad těhotenskou jógou 🙂 Já mám termín 22.9. a ty?

paula22011982
8. bře 2016

@konekokira jóga určitě taky nebude špatná. Máme to skoro úplně stejné 🙂 já měla termín 23.9 a posunuli mě to že včerejší návštěvy u doktorky, podle měření mimča na 18.9 . Mám termin. A už víš kde budeš rodit ? A co tvůj přítel ( manžel ) jak to s tebou bere?

pratensis
8. bře 2016

Tak mám na nevolnost nový objev, a to jsou hašlerky. 🙂 Není to sice k pitnému režimu, ale třeba vám to někomu dalšímu taky pomůže. 😉

paula22011982
8. bře 2016

Zkusíme 😉 děkuji

konekokira
autor
9. bře 2016

@paula22011982 tak to je skvělý, to máme podobný, zatím ještě nemám druhý termín 🙂 no, já chtěla rodit doma s porodní asistentkou, ale nakonec jsem se s přítelem domluvila, že budu v porodnici rodit do vody s přísným porodnim plánem, žádný KE, oxytocin apod 🙂 ale přítel je hrozně mimo 😀 nejraději bych si k porodu vzala i PA nebo dulu, prostě doktorům nevěřím :-/ a ty to máš jak v plánu? 🙂

konekokira
autor
9. bře 2016

@pratensis to je pravda, taky mi hodně pomáhá cumlání, sice mi mentol nedělá dobře, ale byla jsem závislá na Gravipop 😀

paula22011982
18. bře 2016

@konekokira Mě mentol taky vadí. V plánu nemám ještě žádný způsob, ještě na to nějak intensivě nemyslím. Je to tvé první dítě?

konekokira
autor
19. bře 2016

@paula22011982 Ano, moje první 🙂

paula22011982
19. bře 2016

@konekokira tak to jsi fakt odvážná. Tohle si já nedovedu představit bez doktorů. Fakt jim nevěříš? Máš špatné zkušenosti? Můžu se zeptat kolik ti je let?

konekokira
autor
20. bře 2016

@paula22011982 co se týče obecně doktorů, tak s těmi mám hodně špatný zkušenosti, nevím, jestli je to tím, že žiju ve velkým městě nebo čím... Já hlavně nechci, aby u mého prvního setkání s dítětem byl kdokoliv cizí. Naše těla jsou nastavena tak, že pokud žena není schopna porodu, tak ani neotěhotní, a pokud nemám rizikový těhu, tak to zvládnu raz dva i bez doktorů 🙂 Já se vlastně na porod hrozně těším, protože je pro mě uklidňující představa relaxační hudby, přítmí, vany s teplou vodou a známí lidé kolem mě oproti porodnímu sálu s doktory s rouškama, ostrého světla a skákání po břichu, ale tak každý to má jinak 🙂

paula22011982
20. bře 2016

@konekokira no po pravdě jak to píšeš, zní to moc pěkně a kdybych věděla že to tak bude,jdu do toho taky. Ale jsem trošku na vaškách a bála bych se bez zkušenosti na případné komplikace. Ale jak říkáš, každá to chce a má nastavené jinak. V každém případě ti přeji takový porod jaký si přeješ. Budeš hodně silná ženská když se do toho poustiš, klobouk dolů a hodně štěstí

konekokira
autor
21. bře 2016

@paula22011982 Děkuji, tobě taky 🙂

paula22011982
21. bře 2016

@konekokira děkuji 🙂

aknurim
21. dub 2016

Holky kofola a cola je vražda a sebevražda. Zkuste se někdy kouknout na složení těchto produktů a naučte se pít čistou odstátou vodu. Vždy složky které se používají do těchto nápojů co pijete se používali ve válce jako chemické zbraně!

konekokira
autor
23. dub 2016

@aknurim po pretrpeni nevolnosti piju vodu se sirupem nebo vodu 🙂

suzief
23. dub 2016

Vodu, případně čaj na nevolností a výjimečné džus. Nic jiného i s velkou chutí bych nevypila není to zdravé... Hlavně s takovou bych se bála tehu cukrovky, to už můžete rovnou cucat kostky cukru.

madinina
23. dub 2016

@aknurim jo jo je to hnus,jenze mnohdy je to jedina tekutina, kterou v sobe clovek udrzi a to je dulezite. Nedavno jsem byla v nemocnici, neudrzela jsem v sobe uz ani tekutiny... Dva dny jsem ani tam do sebe nedostala ani dousek neceho tekuteho... Pak uz mi doktor doporucil colu... A fakt to pomohlo, udrzela jsem ji v sobe. Lepsi cola nez dehydratace 😉 kdyz citim,ze by vse mohlo jit opet ven, dam si trosku coly a je to lepsi..

madinina
23. dub 2016

@konekokira ja mam teda taky velke nevolnosti, musim kvuli nim byt i doma od hospitalizace, ale to je jine tema. Kazdopadne mi v nemocnici zakazali ovocne dzusy a hlavne pomerancovy. Nevim, zda nejak zakyseli a chce se po nem vic zvracet... Naopak mi dovolili i cerny caj, dávám si s domacim sirupem, colu mi povolili... Ale nedoporucuji bublinky, tzn vse nechat trosku vysumet 🙂 ja piju i zazvorovy caj, ale ne z cerstveho zazvoru, po tom zvraceni me hrozne stipal v krku. Davam si do nej jeste trochu medu a citronu a taky zvladam. Cistou vodu absolutne nezvladam 😀

konekokira
autor
23. dub 2016

@madinina já když měla nevolnosti, tak jsem džus nebo citrusy nemohla ani vidět, jinak jsem pořád cucala zázvorový lízátka Gravipop, jo a taky jsem nemohla nic mléčnýho, to potom byla jízda... jinak ona třeba sklenička koly nebo kofoly neuškodí, lepší jak nepít vůbec nic 🙂 někdo mi tady poradil YO sirup a na ten nedám dopustit, ale to piju tak max 0,5 - 1 litr denně, zbytek je čistá voda 🙂

madinina
23. dub 2016

@konekokira no me ty lizatka vubec nepomahaly, koupila jsem si zazvorove bonbony gřešík a ty byly fajn... A mléko...no to nemůžu ani videt 😀

Strana
z2