icon

Placený test v 35. týdnu těhotenství. Platíte za to také?

podzimniden
25. srp 2020

Dobrý den, až u 3 miminka po mně chtěl teď můj gynekolog 900 kč za test, který se vždy prý prováděl, ale až tento rok ho pojišťovny nehradí.. a chce to po všech maminkách, není to nic speciálního.. ( myslím, že průtok pupečníkem či co..)..chtěla bych vědět, zda to tak je i u jiných gynekologů? Předem moc děkuji za odpověď🌸

jana_zofie
25. srp 2020

Ne, neznam. Peutok pupecnikem? To mi bud nedelali nebo mi to nikdo nerekl.

klokanka31
25. srp 2020

@podzimniden Ono to je teď s testama divný... My si zas museli zaplatit screening z patičky po narození malé...

nazka
26. srp 2020

Já rodila v lednu, ale neplatila jsem nic kromě 1.screeningu

majsina
26. srp 2020

@podzimniden je to vyšetření na růstovou restrikci plodu. Zase odhady a hlavně vyšetření, jak funguje placenta. Jdu na toho vyšetření 15.9. , není povinné. Je to novinka. Moje Dr říkala , že to za to určitě stojí... Samostatně to stojí u nás v nemocnici 1000kč.

majsina
26. srp 2020

@nazka tak od letošního roku se platí i screening ve 20tt 😀. Už to není žádná láce a to to ještě nevykouklo na svět 😀. 1500 12tt, 1500 20tt a 1000 35tt. 😀

hezz17
26. srp 2020

Trochu mi to prijde jako obchod se strachem.

nazka
26. srp 2020

@majsina 🙄🙄 hlavně, že si platíme celou dobu zdravotní pojištění..

michaela666
26. srp 2020

Čekám první miminko a docela jsem koukala, když po mě moje doktorka chtěla hned na začátku 3 000,- za různé testy. Mají nastavený takovýto "výhodný" balíček pro své pacientky, s tím že už jsou tam zahrnuté poplatky za všechna vyšetření miminka a nějaké fotky z ultravuku navíc. Já koukala jak puk. Na internetu jsem našla informaci akorát o cca 1500 za screnning, na který přispívá pojišťovna. A teď hledím zase jak se tu objevují diskuze, za co všechno se platí navíc a jaký je to business.

nazka
26. srp 2020

@michaela666 já tenhle balíček platila 700 a vlastně v tom skoro nic nebylo.. To má zase každý gyndar jinak.. 🤷‍♀️

michaela666
26. srp 2020

@nazka no ve výčtu testů, které to zahrnuje tento,co účtují vám vůbec není. Ani nic v podobném znění. Tak třeba budu muset taky vytáhnout peněženku.

katule1990
26. srp 2020

@majsina Byla jsem na screeningu ve 22tt letos v červenci u své gynekoložky a neplatila jsem nic, jen fotku. Platila jsem jen 1. screenining na specializovaném pracovišti.

veroniquecz
26. srp 2020

@majsina primárně se neplatí. Respektive musí gyndar napsat dobre zadanku. Platí se až za “lepší” superkonziliární. A samozřejmě, ze vám každý řekne ať jdete na ten, bo peníze nesmrdí.... A ještě teda malé plus je, ze některé pojišťovny mají na screeningy bonusy.

cysticka
26. srp 2020

Ja jsem tehotna po 8 letech a nestacila jsem se divit co vsechno mam platit 😳
Ani v prvnim ani v druhy tehotenstvi jsem neplatila ani korunu! Ted to bylo 1800 balicek jinak bych mela jen tri ultrazvuky za cele tehotenstvi. 1800,- za 1. screening a ted me ceka 2. taky za 1800,-....

katule1990
26. srp 2020

@cysticka Tak nevím. Mně dělá gynekoložka ultrazvuk na každé návštěvě a nic neplatím, jen fotku, když si o ni řeknu. Za první screening jsem platila 1500 Kč, to mi proplatila pojišťovna. Za druhý screening se neplatí nic, jenže oni kvůli penězům vypisují žádanky na ten nadstandardní, který se má dělat jen v případě toho, že se jim na tom základním hrazeným pojišťovnou něco nezdá. Pak má ale žena nárok na ten nadstandardní taky zdarma. Vůbec na ten placený nemusíš, tváří se to, že je to z tvé vůle, že chceš nadstandardní. Máš normálně nárok na ten zdarma.

andyskarsgard
26. srp 2020

@michaela666 já mám taky ten balíček ale u nás to stalo 4200.. Ale zase první screening mě stal 1200 a proplati la mi ho pojišťovna.

darinka84
26. srp 2020

Teda díky za mojeho gynekologa.. Žádné balíčky nemá, na těhotných nevydelava, fotku mám zdarma a oba screeningy me proplatila pojišťovna.. První celý a druhý myslím tisíc korun.

merope
26. srp 2020

@cysticka Tak ony ty 3 utz v podstatě ale stačí.

majsina
26. srp 2020

@nazka můžu ti říct, že nelituju ani jediné koruny, co jsem do těch vyšetření investovala. Dokonce jsem si ten nadstandartní ve 20tt platila ze své vůle 2x...takže já v tom jsem za nějakých 5500... Ale jsem zdravotník, vím že neni doktor jako doktor...takže jsem fakt ráda, tě jsem se dostala k těm, kterým věřím... Je to moje druhé a poslední těhotenství a ve srovnání s tím, za co utratím peněz okolo je tohle vcelku zanedbatelné.

majsina
26. srp 2020

Jinak jo, 3000 proplatí zpětně pojišťovna, takže fakt žádná hrůza.

majsina
26. srp 2020

@veroniquecz jasné, že se platí za ten lepší... Ten obyč mi dělala moje Dr taky zadara... Ale tam by se opravdu na nic nepřišlo... A vzhledem k tomu, že jsme v rodině měli vadu srdce, která vedla k ukončení ve 20tt , tak by mi to ke štěstí a klidu v duši rozhodně nestačilo 😀. To placené vyšetření je opravdu diametrálně někde jinde... Aspoň u paní docentky, kde jsem byla já...

majsina
26. srp 2020

@katule1990 ano, taky mi moje dělala zdarma ten ve 20tt...ale ten "nadstandardní" je opravdu někde jinde... Nehledě na to, že moje Dr není kdoví jakej odborník... Záleží na člověku, s čím se spokojí a jestli mu to takto pro ten klid v duši stačí nebo ne.... Mne prostě ne no 🙂

katule1990
26. srp 2020

@majsina Jasný, rozhodnutí by mělo být na každé, s tím souhlasím. Ale ne tak, že na ten nadstandardní placený posílají bez upozornění a možnosti podstoupit ten hrazený pojišťovnou, jak tady holky psaly. A není to tak, že na tom základním by se na nic nepřišlo.

ilema
26. srp 2020

@majsina taky jsem na něm byla, teda minulý rok, já teda i z důvodu toho, že prvorozená dcera ke konci těhotenství moc neprospívala. Jen mě tenkrát pan doktor moc nepotěšil, syn prospíval až moc dobře, takže mi porodní váhu odhadl přes čtyři kila, ani by se nesekl, ale malý se narodil skoro o tři týdny dřív, tak měl jen 3,5.

barulina
26. srp 2020

Rodila jdem v lednu. 1.screening jsem sinolatila, ale proplatila pojistivna, 2.screening 700 jsem platila, 3. Jsem neplatila. Je to srdce, kdysi bezne vetsi vysetreni ted uz zas nejak to resi. Nekdo plati, nekdo ne.

klokanka31
26. srp 2020

@merope A stejně se začíná říkat, že ultrazvuk miminku škodí...

vzkazyzuniverza
Autor odpověď smazal
tyname
26. srp 2020

Od letoška se snížily úhrady pojišťovnami, proto ty poplatky... :/

merope
27. srp 2020

@klokanka31 Tak to bych zase tak moc nebrala, ale pokud není nějaká patologická situace, tak asi opravdu není důvod dělat UTZ na každé návštěvě. Poslech srdíčka, to je samozřejmě jiná.

alilali
27. srp 2020

@jana_zofie Určitě dělali 🙂 jen vám to asi neřekli. Klasický se podívají přes UTZ .

podzimniden
autor
28. srp 2020

Děkuju za odpovědi 😉 odnáším si z nich, že jsem na tom u svého gynekologa možná ještě dobře 😂.. raději vím, za jaké testy platím zvlášť, než když se hned na začátku platí zvýhodněný těhu balíček 🙄..