icon

Poplatek gynekologovi v těhotenství za "těhotenský balíček". Chtěl po Vás?

kristynano
1. srp 2019

Ahoj maminky, setkala jste se některá s tím, že chtěl po vás váš gynekolog poplatek v těhotenství 2000kč? Jsem u VZP a dnes po mně doktor chtěl poplatek za tehotenský balíček 2000kč
Prý pojišťovna hradí pouze první tři ultrazvuky a zbylé v době těhotenství nahradí. Máte některá také tuto zkušenost? Jde o běžné ultrazvuky na pravidelných kontrolách u normálního gynekologa.
Děkuji za vaše zkušenosti
K.

Strana
z5
journals
3. srp 2019

@drakenn vytahuješ z kontextu co jsem napsala. Ale ano, já klidně budu... a vůbec mě to neuráží tak, jako tebe 😝 Koukám, že tě to hodně žere, viď?

estnka
3. srp 2019

@j.a.n.i já si naštěstí chtěla připlatil za ultrazvuk navíc. Byla jsem ve 12tt na velkem screeningu byl ok. V 16tt jsem šla na kontrolu, byl teda ultrazvuk navíc kde se zjistila vvv neslučitelna s životem. Byla jsem odeslana pak do nemocnice a nakonec vše skončilo vyvolanym porodem potratem. Hrozná zkušenost a jizva na srdci. Byl to teda 16 tt. Takhle bych na to přišla až o měsíc později... to by bylo ještě horší... takže i když nejsou indikace neznamená to bohužel že je vše v pořádku

j.a.n.i
4. srp 2019

@estnka A v cem vy to bylo o mesic později o tolik horší?

estnka
4. srp 2019

@j.a.n.i to myslite vážně tuto otázku?! Asi jste v této situaci naštěstí nebyla. Každým týdnem jste k svemu dítěti blíže. Už tak máte od začátku vztah a tvoři se víc. Už by jste citila vic pohybů. Na psychiku neskutečně horší. Jen ta představa že bych nosila miminko o měsíc dele mě mrazí.

j.a.n.i
4. srp 2019

@estnka Až na to, že bys ten měsíc nic nevěděla, takže bys byla v klidu a ten šok by byl stejný...

journals
4. srp 2019

@j.a.n.i to si nemyslim. Cim starsi tehotenstvi, tom hur. Pro telo i psychiku

eviks
4. srp 2019

@estnka ze se Vam vubec chce na takovou otazku odpovidat:( je mi to lito a uplne chapu, co tim myslite. Pokud se ma neco takoveho stat, tak co nejdrive. Kamaradi ted ukoncovali tehu po 20.tydnu a byl to des...o psychicke strance, to snad ani neni treba zminovat, ale uz i fyzicky hraje kazdy tyden roli:(( Nechapu a nerozumim tomu, ze nekomu prijde moc dat par stovek za "blbej" ultrazvuk, dite me ve vysledku vyjde na milion, tak fakt tuhle zarytost nepochopim, nekteri lidi snad ty penize radsi prohuli a prochlastaji, nez aby to investovali na spravne misto..

j.a.n.i
4. srp 2019

@eviks A nemela bys tedy na ten utz chodit kazdy den, cp kdyz to bylo videt uz ve 13tt a mohlo se to resit o 3 tydny drive?

eviks
4. srp 2019

@j.a.n.i bylo by to super, kdyby clovek mohl😝, ale to by ty negativa UTZ prevazily pozitiva pripadneho nalezu VVV, co myslis?😉

somalicats
4. srp 2019

@estnka Mne delali utz navic v patek (jsem rizikova), vse v absolutnim poradku, v sobotu odpol jsem jela na pohotovost s krvacenim a v noci jsem v 16tt potratila. On ani utz kazdou poradnu neni vsespasny...

pratensis
4. srp 2019

V prvním těhotenství jsem platila 500 Kč za ultrazvuky navíc, pak jsem se přestěhovala do jiného města v rámci jižních Čech a tam jsem u své nové gynekoložky ve druhém těhotenství neplatila vůbec nic, ačkoli mi uz dělala při každé návštěvě. Obě se mi zodpovědně věnovaly, na lidský přístup si tam ani tam opravdu stěžovat nemůžu.
Kafe ani voda v čekárně nikde nebyly a ani na jednu z gynekoložek jsem neměla číslo pro volání 24 hodin 7 dní v týdnu (to jen reakce na příspěvky, které jsem letmo prolítla). Ale platit za něco takového (nápoje, tel.č.) stovky až tisíce, to mi přijde skoro až nehorázné. Vodu jsem při sobě nosila celé těhotenství tak jako tak, a kdyby byl problém mimo ordinační hodiny, volám dle instrukcí svojí gynekoložky gynekologii v nemocnici nebo tam rovnou jedu. Oni jsou to, kdo mají pohotovost a mimo ordinační hodiny zastupují obvodní gynekology. Žádný "nadstandard" není třeba.

estnka
5. srp 2019

@somalicats krvácení a vyvojove vady jsou neco jineho. Krvaceni muze prijit kdykoli... bohužel ☹. Je mi lito s cim jste si prošla. V mem pripade mi to zachránilo dalsi mesic čekáni na mimi ktere by nemohlo přijít...

estnka
5. srp 2019

@j.a.n.i jste absolutně mimo. I pro fyzickou stranku. Chtěla jsem napsat i jinou stranku ultrazvuku navíc a teď mě mrzí ze jsem vůbec psala. Mate svoji pravdu a ja svoji. Ale nevnucujte mi, že je bych byla v klidu a bylo by stejne! NE nebylo!

somalicats
5. srp 2019

@estnka Jenze u mne zatim nebylo mozne zadnou vadu vyloucit, to krvaceni signalizovalo pocinajici potrat, ale pricina se zatim nevi, snad neco ukaze pitva. Na dalsi podrobny ultrazvuk jsem mela jit dnes, bohuzel k tomu uz nedoslo.

somalicats
5. srp 2019

@estnka Jinak u mne byl prvotrimestralni ultrazvuk taky v poradku. Rozhodne nechci odsuzovat ultrazvuky navic, a ve chvili, kdy se mimi sice drzi, ale nemelo by po porodu sanci, je jasne, ze cim driv se na problem prijde, tim lip. Ja musim ze sve zkusenosti rict, ze to rozhodne ted nesu lip, nez kdyby se problem objevil treba az v tom 20.tydnu...

Strana
z5