Potrat nebo si miminko nechat? Prosím radu
Ahoj vsem, rada bych aby jste mi poradili i vy. S pritelem cekame miminko,mě bude 19 a pritelovi 21 let,studuji na stredni skole a pritel chodi do prace. jsem v 8 tt+5 dní. Jenze se naskytla komplikace ..pritel mi v pondeli oznamil "bud já nebo to dítě" snazila sem se najit nejaky vychodisko a uklidnovala ho,ze to zvladneme a i on mi to sám rikal pred tim. Jenze stalo se , co se stalo. Kdyz mi to ted v pondeli rekl,tak se mi do dnesniho dne neozval. Vcera jsem byla na gynekologii a uz mi mel dat tehotenskou prukazku,jenze jsem rekla,ze potrebuju chvili cas ,ze mozna premyslim nad potratem. Doktor mi dal cas do pristiho pondeli. Jenze hacek je v tom,ze ja bez pritele nechci byt, a zase kdybych sla na potrat,kdo mi zaruci mit deti v budoucnu? A ze je chci. Ale kdyz si ho necham,budu na to sama,jeste pritom dodelavat skolu a budu svazana da se rict. Opravdu nevim..hrozne me to od pritele mrzi,protoze kdyz to bylo tak nejak mezi nama dobry,tak jsem to prijmula,ze sem otehotnela. Jenze ma nalady sem tam a ted me v tom nechal..co by jste delali na mem miste vy ? Moc dekuju za odpovedi.
Nečetla jsem odpovědi, je jich tady vážně moc 😅
Ale... Kdo to zaručí, že přítel s tebou zůstane, i když na potrat půjdeš? Jsi ochotná teď podstoupit potrat, za tu cenu, že prispdne v budoucnu může být další těhotenství komplikace, a nebude s tebou ani přítel, kvůli kterému takové rozhodnutí případně účiníš?
Škola se dá dodělat případně i dálkové. Měla jsem spolužačku, co v prvsku otěhotněla. Dostala individuální plán, učila se doma, do školy chodila jen na přezkoušení, odmaturovala 🙂
Mě osobně mamka měla v 16, a nemůžu říct křivé slovo. Myslím, že jsem dobře vychovaná a nemyslím, že jsem nějak strádala.
Dobře to zvaž. Toto je rozhodnutí, co za tebe nikdo udělat nemůže. To musíš převážně ty sama. Ale ať do budoucna nelituješ

Jestli má přítel nálady už teď,neumím si představit,jak bude zvládat po porodu . Je to hoooodne náročné období .vím o čem mluvím,mám tři děti,poslední se narodilo v listopadu.v každým případě to není chlap do života. Nechat si dítě.... Dřív jsem byla jednoznačně proti potratu,teď jako máma už uvažuji i jinak . Mít dítě je spousta práce a trpělivosti,je potřeba zázemí a peníze 💰 že bych se ještě učila,si neumim představit.hele,asi bych se odrážela od reakce rodičů.muzes bydlet u nich s mímcem? Pomohou ? Pohlidaji ? Pokud by hrozilo,že bych byla úplně sama,šla bych na potrat.