Přístup gynekologa a vycházky v PN během těhotenství
Ahojte, ráda bych se zeptala na přístup vašeho gynekologa. Poslední MS jsem měla 29. 5., 25.6. mi začalo být divné, že mě bolí prsa a začíná mi být malá podprda, tak jsem si ze srandy udělala test, byla tam slabá čárka tak jsem hlavně kvůli zaměstnání (rizikové pracoviště) šla raději ke gynekoložce hned 26. 6. Vím, že je to brzo ale měla jsem strach ohledně tahání těžkých věcí na nočních směnách. No a k věci. Přišla jsem k sestřičce, té ukázala test, řekla jsem kdy jsem měla poslední MS a šla za doktorkou.... Ještě než jsem vlezla na kozu na mě doktorka vyhrkla takovým divným nepříjemným způsobem: "A když budete těhotná, tak to chcete nebo nechcete?" na UTZ nebylo nic vidět, brali krev, já si tentýž den volala a hladina 130 tak říkala, že těhu jsem a ať se objednám na kontrolu a jestli chci neschopenku. Řekla jsem, že to musím promyslet a že zavolám. Dnes 29. 6. jsem si pro neschopenku šla. Doktorka příjemná jak pr... ☹ nevím jestli nezměnit gynekologa. K těhotenství mi nic neřekla, ani nepopsala co na UTZ vidí nebo ne.... Možná jsem přecitlivělá ale ptám se na zkušenosti ostatních 🙂 A ještě jedna věc. Nově těhotné maminky, jaké máte vycházky v PN? Mě dala jen 6 hodin ale slyšela jsem, že jde i neomezeně. Mám hledat doktora co mi to napíše, nebo je to zbytečné?
no pěkná diskuze 😲
Holky písněte jak to pak dopadlo? Jak jsi dopadla u zaměstnavatele.
Jinak myslí, že do sebe šijete zbytečně, máme si tu radit a povzbuzovat.
Výmluva, že čekám 3 hoďky u personální mě pobavila 🙂
Na druhou stranu 6 hodin vycházek mi přijde málo, prostě se ti někdy chce a někdy ne- třeba nevolnost apod. , takže člověk nemůže vědět, kdy půjde ven.
Nechci být rýpavá, ale u zakladatelky diskuze mám pocit, že je těhotenství nemoc.
Navíc nechápu, co za dg.má na PN? Něco tam být musí. A výměna gynekologa? Hm, můžeš být ráda, že Ti PN vůbec dala.
Nějaká výměna nic neřeší, v 5 tt se nedá nic potrvdit ani vyvrátit.
No osobně si myslím, že neschopenka v těhotenství má být také převážně pro zdravotní riziko, ne proto, že si někdo není schopný zařídit přeřazení na jinou práci..... I když tady na začátku těhotenství asi nic jiného nezbývá.... ☹ Taky bych gynekologa být zakladatelkou neměnila - může být ráda, že ji doktorka neschopenku napsala. A ty vycházky 6 hodin ty jsme měli všichni - je to prostě daň za to, že se nechodí do práce. A nevím jestli jsem to pochopila správně, ale chce zakladatelka chodit od 19 do 6 ven a za zábavou, tak samozřejmě může, ale moc se to neshoduje s nějakým těhotenským režimem a ještě bych chtěla upozornit, že samozřejmě na kontrolu může kdokoliv ze zaměstnání přijít klidně i večer. A to, že nebude doma a dodržovat léčebný režim a vycházky je hrubé porušení pracovní kázně!!!!! A to už se pak bohužel neukecá..... ☹ Takže milá zakladatelko - bacha na kontroly!!!!!
Určo bych změnila gynekologa, hlavně kvůli přístupu, já jsem taky změnila a fakt si to nemůžu vynachválit 🙂
@kiki2 výmluva... jj, to se tak může brát, až budeš lítat celou noc po obchodě s paleťákem v ruce a na něm palety kolem 500kg (s ručním paleťákem, ne s elektrikou), dohazovat zboží od tří do osmnácti kil a budeš unavená jak šlak po první noční, která je prostě nejnáročnější z celého týdne, tak mi pak písni, jak se ti čekalo tři hodiny před personálním, protože paní personální prostě neměla čas 🙂 jj hledám výmluvy no.... Ne v každé firmě je vše jednoduché....
@mery96 nemoc to není ale když děláš v prostředí ve kterém tolik holek ze začátku těhu potratilo a tys na to tak čekala, tak radši tu týdení neschopenku zkousneš než abys musela v tomhle prostředí dál riskovat. Po té noční mě píchalo v břiše a každé zohnutí se pro tu dvanácti kilovou bednu se sýrama a narovnání se znamenalo motáka jak sviň... Každá jsme jiná, jedna zvrací, druhá má těžkou práci....
@pladik Hele, tak pokud jde o psy, tak určitě není problém s ním jít na 10 minut na procházku okolo paneláku. Však v těch 10 minutách kdyby tě případně někdo sháněl, tak se s přítelem nebo manželem je schopný domluvit a počkat na tebe 🙂 Ale jinak si myslím, že neomezený vycházky bohužel nedostaneš, protože i kámoška na sociálce říkala, že se neomezený vycházky fakt dávají jen onkologickým pacientům.....
@pladik Tak já to nemyslela nějak špatně, já bych prostě asi počkala. Dělám taky noční- 24 hodin vkuse, někdy je noc klidná někdy ne, chápu, že máš těžkou práci, ale ty něco chceš od paní, tak třeba tam nejdřív zavolat a domluvit se, v kolik můžeš přijít. Jinak bych to řekla asi spíš nadřízenému- vedoucímu- teda pokud máte. Samo, že ta neschopenka byla vyřízená hned těd- to chápu . S tím přeřazením na jiné pracoviště si myslím, že to bude složité, Myslím, že moc nevycházejí vstříc.Mám svoji zkušenost 🙂
@kiki2 vedoucí mám zrovna na dovolené a zástupkyně mi poradila tenhle postup na kterém teď jsem.... Asi o tom ví víc, než já, jak to u nás přesně funguje s tím přeřazováním bez potvrzení 🙂 na noční a do chladu už ale nepáchnu, tam mě nikdo neuvidí.... 24h v kuse? To jsi taky těhotná? 😲
@pladik Tak to je sice blbý, ale asi to budeš muset risknout - nic jinýho ti tím pádem nezbývá..... Ale je to fakt průšvih, protože neomezený vycházky Ti nikdo nedá a když přijde kontrola a nebudeš doma, tak to prostě neukecáš...... ☹ Hele, ale pokud míníš být na neschopence jen do doby než ti vystaví doktorka potvrzení o graviditě a budeš moct být přeřazená na jinou práci, tak snad se nic do té doby nesemele a bude to v pohodě 🙂 Přeju pohodové těhotenství.
@pladik Já třeba pracuji na JIP, tak si troufám říct, že o těžké práci něco vím! A to nejen fyzicky ale i psychicky.
Nvm, ale pokud nemůžeš chodit do práce a musíš být na PN ale na druhou stranu chceš více vycházek, jako by se nic nedělo, tak si to protiřečí.
A neomezené vycházky možné jsou, ale u onkologicky nemocných.
@lucinka58 no já si taky říkám, že když budu na PN jen do doby co mi to platí zaměstnavatel tak by nikdo na kontrolu přijít neměl. Už to stejně ví celá firma, je to tam děsná drbárna..... 😀 Ale když jsem marodila se zádama tak taky nikdo nechodil, tak snad to bude cajk 🙂 Jinak nechci být na PN dýl jak 14 dní protože čekat na prachy od sociálky by pro mě mohlo být celkem likvidační... Nikdy jsem se nikoho o nic neprosila a dělat to nebudu.... Tím pádem, dokud s chlapem nebydlím a nemáme to malé na světě, nikdo se o mě starat nebude... Jsem na tohle hrozná 😀
@pladik No spíš mě překvapuje, že si pořídíš dítě s chlapem se kterým nebydlíš..... Ale to je zase další otázka, která sem rozhodně do této diskuze nepatří. A je to každého volba jak si to udělá..... Já jsem asi konzervativní člověk - s manželem jsme spolu 10 let a teprve po tom co jsme si vybudovali nějaké zázemí, tak jsme se rozhodli jít do miminka. Ale je fakt, že každého volba jak si to udělá. Jen to máš tím pádem komplikovanější a nespíš to i komplikovanější mít nadále budeš. Ale i tak přeju ať je miminko zdravé a ty jako maminka v pořádku.
@pladik Víš Mery96 tě nechtěla nějak prudit, jen říká to co my všichni. Vycházky neomezený se dávají, ale pouze onkologickým pacientům. A podle mě i když si na sociálce zažádáš o neomezené vycházky, tak s argumentem venčení psů prostě neobstojíš ☹ Ale pokud budeš mít PN fakt jen na 14 dnů teď v mezidobí, tak bych to neřešila - hlavně pokud ti prvních 14 dnů platí zaměstnavatel a on o tobě ví a ty si můžeš být jistá, že na tebe nikoho nepošle 🙂
@lucinka58 do porodu máme v plánu se sestěhovat. Já mám práci tady, on skoro 50km daleko, zatím nebyl problém.... takhle jsme se domluvili a tak to bude... Vyhovuje nám to a čekat do doby než mi bude 35 abych s ním byla 10 let... Než mít první dítě po třicítce, to raději žádné... Už teď jsem ráda, když stačím neteřím 😀 ne tak potom 🙂 Na přechozené vztahy taky nevěřím a majetek je pro mě to poslední.... My jsme taky nic neměli a jsme 4 holky a měly jsme se dobře.... Záleží jak to rodiče chtějí.... V tomhle se nedá soudit nikoho....

@xpila to by ale stejně bylo zbytečné, protože než by to potvrzení měla, tak ji zaměstnavatel na "lehčí" práci nepřeřadí, protože zatím není "důvod" To prostě nic neřeší 🙂