Přítel nechce naše dítě 😞
Ahoj, vím, že asi nejsem jediná, kdo si podobnou věc zažil, ale potřebuji se z toho nějak vypsat..
Mám tři děti, s dvěma bývalými muži(první začal hulit a stal se z něj psychopat co mě psychicky týral a tak jsem od něj odešla s dvěma našimi dětmi)můj druhý manžel chtěl vlastní..byli jsme spolu moc krátcě, ani jsme se pořádně nestihli poznat a já na dítě kývla..jenže jelikož jemu šlo především o to dítě, vztah šel do kopru i hlavně proto, že odstrkoval ty moje dvě, syna neměl rád..)odešla jsem a byla sama se třemi.
potkala jsem nynějšího přítele, který je mým třem dětem skvělým tátou, má je rád, bere je takové, jaké jsou..svoje vlastní děti nemá..a asi po dvou měsíčním chození mi řekl, at se k němu s dětmi nastěhuji..viděla jsem a mluvili jsme o tom, že to pro něj je velká změna, že byl sám v baráku a najendou tam bude mít tři děti a ženu...ale řekl mi, že to chce dát, a zvládnout to..
a ted jsem zjistila, že jsem těhotná, miminko jsme neplánovali...a on mi dva dny na to řekl, že dítě nechce...že jsme spolu krátce 9 měsíců..a že si myslí, že by 4 děti psychicky nedal...že takhle má kolikrát pocit, že nedává ty moje tři, i když je má rád, tak je to pro něj prý náročný...
A že mě miluje, ale ty děti prostě jsou na něj moc...zhroutil se mi celý svět, sesypala jsem se....dva dny jedny z nejhorších dnů v mém živote, ty předtím byli když mi maminka umřela, když jsem byla v 6 měsíci těhotenství s první dcerkou..tatínek se mi zabil když bylo synovi půl roku..☹
zhroutila jsem se, omdlela, praštila se do hlavy a kyčle, zavolal mi záchranku...v nemocncici si mě nechali na pozorování do druhého dne
když si mě druhý den přivez domů, znova mi to zopakoval. že to prostě nechce (je mu 32 let a že dítě je velká zodpovědnost a na to aby dítě lidi chtěli, musí být dva)
hrozně jsem brečela, i on se trápil, že mi ubližuje...obrečeli jsme to oba dva. v podstatě mi dal na výběr..bud dítě a nebo vztah...a že mě do ničeho nutit nebude...ale že nechce přivést dítě do nefungující rodiny, a že si myslí, že by to dítě to úplně zabilo a šli by jsme stejně od sebe...
celý den jsem hrozně probrečela...nakonec jsem souhlasila s potratem, i když je to proti mojí vůli a mém přesvědčení...protože kam bych šla s třema dětma?? nebo se čtyřma??
Nicméne druhý den ráno jsem mu řekla, že ci přeju jediné, aby mi řekl, že to zvládneme, ustojíme a že mi bude oporou. řekl mi"tak si TO tedy nech'
A já co potom? nějak to zvládneme..
odpoledne mi potom řekl, že nechce, abych na to šla, protože nechce abych se trápila(říkala jsem mu totiž už předtím, že já to nevnímám jako shluk buněk jako on, že pro mě je to už NAŠE dítě, a kdybych ho zabila, neodpustila bych si to...)a že v podstatě rezignoval..to byla středa...
Jenže je odtažitý..vidím na něm, že to prostě nechce...trápím se, miminko si chci nechat a doufám, že u mě vydrží po těch všech stresech...
Prožili jste někdy něco podobného? A co vaši partneři? přijali to nakonec? TĚŠILI SE? zlomilo se to někdy?
Moc děkuji
@snezenka123 já si nemyslím, že od vás odejde kvuli vlastnímu dítěti. Tátové milují své děti stejně jako mámy. Pokud odejde, bude to kvůli tomu, že nezvládl soužití spíš s vašimi třemi dětmi nebo z jiného důvodu. Myslím ale, že jako těhotná byste neměla uvažovat nad negativní variantou, vztah se může rozpadnout kazdemu. Buďte na něj milá, hodna.Snažte se, ať jsou deti hodne, ať je mu s vámi dobře. Pak se začne těšit na své dítě, uvidíte. A netrapte se a dívejte se do budoucna s úsměvem a radostí, pak takový ten život bude 😊Hodně štěstí
@snezenka123 oznamila jsem to priteli ze jsem v ocekavani jen se na meto podival a nejak to.nehrotil zadne ano zadne ne..po 3/4mesicich se ke me choval jako by nic..jak sem cetla plno kometu jakna tatinci hladi briska atd..myslela jsem ze se ubrecim k smrti..pak mi narostlo brisko a, trosku uz to pochopil ze asi se neco.deje ase konecne se zajima..hold tem chlapum to, nekdy trva,byt tebou tak se zamyslim samaa nad sebou zda to zvladnes 🙂 drzim ti palecky a doufam ze se vseto urovna nekdy to chce proste cas...😉
Myslím, že se do podobné situace může dostat každá z nás. Není jednoduché vybrat si mezi partnerem nebo dítětem. Manžel má jinou představu o počtu dětí než já, v budoucnu se tak může stát, že neplánovaně potřetí otěhotním a bude problém na světě. Přesto se držím svých zásad, dělám v životě jen to, co si myslím, že je správné, ale respektuji i rozhodnutí ostatních. Nemám právo někoho žádat, aby se mnou zůstal, jen protože musí nebo se na to necítí. A nikdo nemá právo ode mne žádat, abych si vybrala mezi dvěmi milovanými osobami. To mi přijde nedospělé a manipulativní. Já bych se spíše zaměřila na komunikaci a začala být upřímná. Vlastně jsou dvě varianty, buď začnete brát oba dva na sebe ohled a stanete se partáky nebo se postupně odcizíte. Podle tvého příspěvku je u vás stále naděje, že když začnete pracovat na vztahu, tak to společně překonáte. Držím palečky 👍
@pecinkaandulkova Tak já naopak měla z představy, že mi manžel pořád ohňácává nebo nedej bože maže břicho, masíruje kříže, nohy, a neustále se ptá, jak se cítím, osypky. Byla jsem šťastná, že se manžel chová pořád stejně normálně, informace co a jak si se zájmem poslechl, občas se na něco přeptal, ale jinak prostě žádná změna. S očima navrch hlavy se mě tehdy ptal, že se snad nenechám někde fotit s nahým břichem 😂 Zjistila jsem ho, že rozhodně ne 😉😂
Zažila jsem něco podobného, nečekané těhotenství po 2 plánovaných dětech. S manželem jsme spolu 15 let a další dítě jsme nechtěli (plánovaně) ani jeden. Ale když se nechtěně stalo, tak jsem nedokázala jít na potrat, pro manžela to byly jen buňky a hlavně velký problém, pro mě to v tu chvíli bylo už mé dítě a ať jsem nad tím přemýšlela jak chtěla, tak jsem nenašla opravdu vážný důvod, proč bych musela na potrat. To že jsme dítě neplánovali a zrovna se nám to nehodí prostě důvod není. Manžel to nesl velmi špatně, vypadalo to, že se rozvedeme. Měl pocit, že dávám přednost dítěti před ním, ale já jsem prostě nedokázala jít na potrat jen proto, že jemu se to nehodí... Nakonec se to vyřešilo samo, miminko se nevyvíjelo. Takže on spokojený a mně trvalo hodně dlouho se s tím vším co se stalo, co mi řekl, jak se choval, vyrovnat. Ještě to není 100%, ale aspoň už fungujeme normálně. Manžel šel pro jistotu na vasektomii, aby se to opravdu už nemohlo opakovat a měl klid. Radu ti teda žádnou nedám, situace je to velmi těžká. Snad jen, že držím pěsti ať to u vás nakonec dobře dopadne. U nás to velmi prověřilo vztah a musím říct, že to byl nejhorší půlrok našeho vztahu.
Jsou i takoví chlapi, kteří celé těhotenství dítě ''nechtějí'', a po narození obrátí a plánují div ne další. Já si myslím, že je to pro něj jen šok, zvlášť takto neplánovaně. Nebála bych se. Mám kolem sebe spoustu těhle případů a vždy pak byli tatínci na plný úvazek. Jeden kamarád ještě při porodu tvrdil že dítě ne, že to nedá a teď malou nedá pomalu z ruky ani jeho mámě.😉
Ahoj všem, kdo sem přispívali...
K tomu jakou používám antinu se už nebudu vyjadřovat...pharmatex mi fungoval s mýmy ex manželi a i s tímto přítelem...jak někdo psal..občas selže hormonální, praskne kondom..prostě se občas stane, a nikdo přese za to někoho nemůže soudit. Opakuji, že všechny moje děti byli plánované a jsou milované jak nejvíc to jde, a to moje čtvrté, sice nebylo plánované, ale bude mít tolik lásky, že mu ten stres ze začátku, všechen vynahradíme...
Jeho rodiče jsou slatí, mají mne i moje děti moc rádi, A PŘÍTELOVA MAMINKA JE JAKO MOJE DRUHÁ MÁMA. mám je moc ráda a přijali mne mezi sebe jako vlastní.
Co se týká přítele, tak situace je klidná, řekl mi, že se s tím nějak popere a že jenom potřebuje čas a já to chápu. Na dva dny jsem odjela ke kamarádce a nechala mu prostor.
Myslím, že to prospělo oběma dvěma. Jsme v tom spolu a zvládneme to.
Děkuji všem za povzbudivá slova.
At se vam dari a jste vsichni stastni🙂velka rodina je zazrak
@lenakal opravdu moc děkuji...

Preji hodne stesti a gratuluji k tehotenstvi. At je to jak chce, na potrat bych nesla, pac bych si to cely zivot vycitala. Jinak ja jsem ze strany otce hoodne nechtene dite, rodicum vztah zkrachoval, matka nedostavala vyzivne, a presto se katastroficky scenar se nekonal a prezila jsem detsvi bez uhony😎. Priste bych pouzivala kondom, ona horm. antikoncepce je previt, staci prujem a dite je na ceste.