icon

Přítel nechce naše dítě 😞

snezenka123
15. pro 2017

Ahoj, vím, že asi nejsem jediná, kdo si podobnou věc zažil, ale potřebuji se z toho nějak vypsat..
Mám tři děti, s dvěma bývalými muži(první začal hulit a stal se z něj psychopat co mě psychicky týral a tak jsem od něj odešla s dvěma našimi dětmi)můj druhý manžel chtěl vlastní..byli jsme spolu moc krátcě, ani jsme se pořádně nestihli poznat a já na dítě kývla..jenže jelikož jemu šlo především o to dítě, vztah šel do kopru i hlavně proto, že odstrkoval ty moje dvě, syna neměl rád..)odešla jsem a byla sama se třemi.

potkala jsem nynějšího přítele, který je mým třem dětem skvělým tátou, má je rád, bere je takové, jaké jsou..svoje vlastní děti nemá..a asi po dvou měsíčním chození mi řekl, at se k němu s dětmi nastěhuji..viděla jsem a mluvili jsme o tom, že to pro něj je velká změna, že byl sám v baráku a najendou tam bude mít tři děti a ženu...ale řekl mi, že to chce dát, a zvládnout to..

a ted jsem zjistila, že jsem těhotná, miminko jsme neplánovali...a on mi dva dny na to řekl, že dítě nechce...že jsme spolu krátce 9 měsíců..a že si myslí, že by 4 děti psychicky nedal...že takhle má kolikrát pocit, že nedává ty moje tři, i když je má rád, tak je to pro něj prý náročný...
A že mě miluje, ale ty děti prostě jsou na něj moc...zhroutil se mi celý svět, sesypala jsem se....dva dny jedny z nejhorších dnů v mém živote, ty předtím byli když mi maminka umřela, když jsem byla v 6 měsíci těhotenství s první dcerkou..tatínek se mi zabil když bylo synovi půl roku..☹

zhroutila jsem se, omdlela, praštila se do hlavy a kyčle, zavolal mi záchranku...v nemocncici si mě nechali na pozorování do druhého dne

když si mě druhý den přivez domů, znova mi to zopakoval. že to prostě nechce (je mu 32 let a že dítě je velká zodpovědnost a na to aby dítě lidi chtěli, musí být dva)
hrozně jsem brečela, i on se trápil, že mi ubližuje...obrečeli jsme to oba dva. v podstatě mi dal na výběr..bud dítě a nebo vztah...a že mě do ničeho nutit nebude...ale že nechce přivést dítě do nefungující rodiny, a že si myslí, že by to dítě to úplně zabilo a šli by jsme stejně od sebe...
celý den jsem hrozně probrečela...nakonec jsem souhlasila s potratem, i když je to proti mojí vůli a mém přesvědčení...protože kam bych šla s třema dětma?? nebo se čtyřma??

Nicméne druhý den ráno jsem mu řekla, že ci přeju jediné, aby mi řekl, že to zvládneme, ustojíme a že mi bude oporou. řekl mi"tak si TO tedy nech'
A já co potom? nějak to zvládneme..
odpoledne mi potom řekl, že nechce, abych na to šla, protože nechce abych se trápila(říkala jsem mu totiž už předtím, že já to nevnímám jako shluk buněk jako on, že pro mě je to už NAŠE dítě, a kdybych ho zabila, neodpustila bych si to...)a že v podstatě rezignoval..to byla středa...
Jenže je odtažitý..vidím na něm, že to prostě nechce...trápím se, miminko si chci nechat a doufám, že u mě vydrží po těch všech stresech...

Prožili jste někdy něco podobného? A co vaši partneři? přijali to nakonec? TĚŠILI SE? zlomilo se to někdy?

Moc děkuji

Strana
z3
shine2015
15. pro 2017

@snezenka123 a prosím té vykašli se na nějaký řeči typu ze neumíte používat antikoncepci - proste stalo se stalo a dle mého názoru to tak má být....

kacasa
15. pro 2017

@snezenka123 tak snad to pritel rozdycha a budete stastni ❤

pasiba
15. pro 2017

Holky. Nemyslete ale jen na to nenarozené Dítě. Ale na ty tři narozené! Konečně mají chlapa co jim dal zázemí a lásku. Mají o to přijít? Vždyť jeho rodiče jim nedají ani polovinu toho co jim teď dáva on. Jeho rodiče chtějí vlastního vnuka! A budou se stejně starat o cizí tak aby si byla zajištěna? Asi bych na to nasázela ....

eemilka
15. pro 2017

@snezenka123 Myslím, že nejlepší, co můžete udělat, je dítě si nechat. Život je pomíjivý a přivést na svět nového člověka je sice velká zodpovědnost, ale i nekonečná radost. Všichni jednou umřeme a jediné, co na tomhle světě zůstane, jsou děti našich dětí. Nějak to dopadne a určitě to dopadne nejlíp, jak bude v danou chvíli možné.

shine2015
15. pro 2017

@pasiba na tom něco je nicméně pokud na potrat půjde tak to ona nedá / pokud ho miluje tak ji to zasáhne - ze s ni nechce dítě ze ji nepodpořil navíc bude zbytek života počítat kolik by mu bylo teď a ten vztah půjde do kopru tak jako tak ...,, ona má potrat nechce je to proti přesvědčeni jejímu....

pasiba
15. pro 2017

@shine2015 Uznávám, že z tohoto pohledu se na to podivat neumím 😔 chápu. Jen bych ráda viděla aby ty tři nepřišly o to co mají. Já mám stejnou situaci se třema dětma. Čekám Dítě s druhým mužem a Vidim jak jsou ty první děti šťastné když mají to co mají. Ale chápu, že potrat by ji trápil 😒

luckamarcu
15. pro 2017

@snezenka123 vzhledem k tomu že máš tři děti, bych do ctvrtyho za takových podmínek nesla... Žila si se tréma detma sama, víš jaký to je... Zvládla by si i čtyři děti sama? Neboť vdaná nejses a vypadá vaše situace nevalné.. Sice je hezký darovat život ale realita všedního dne může být jiná hlavně s důsledky pro ostatní děti co se týče financí a atd... Pokud však finance a energii na čtyři děti pro případ že skončís na ně sama máš, bez do toho.

jaanicce
15. pro 2017

Ja otehotnela s pritelem, ktery se se mnou rozesel, protoze jsem mu prisla na neveru. Byl opravdu hruby a hnusny. Asi tyden potom co jsme se rozesli, jsem zjistila, ze jsem tehotna (ackoliv jsem brala antikoncepci). Obvinil me, ze jsem to udelala schvalne, abych mu znicila zivot atp. Deti nikdy nechtel ikdyz mu bude 36. Musim rict, ze mi delal peklo. Odstehovala jsem se od nej hned druhy den po rozchodu a on bydlel u te svoji, ale i tak to bylo peklo. Nadaval mi, obvinoval me a ja po nem pritom nic nechtela. Vycitala jsem si, ze jsem mu to vubec rekla. Udelal ze me nejvetsiho psychopata, kdyz jsme se sesli rval ma me, urazel a obvinoval. Choval se opravdu krute. Doslo to do takoveho stadia, ze jsem se proste na*rala a dorvala ho jako malyho parchanta a zacala jsem ho proste ignorovat. Od te chvile je jak andilek. Byl se mnou i na velkych UTZ a mam dojem, ze to s nim hodne pohnulo. Takze cca od 24tt se na malou strasne tesi, porad mi pise a snazi se (i kdyz po svem). Ted o male mluvi jako o jedinem smyslu zivota a strasne se na ni tesi..

pavca1982
15. pro 2017

Nic se nejí tak horký jak se uvaří...ono si to všechno nakonec sedne...budu ti to přát.Jinak co se týče těch jasnovědeckých rad tady od některých, tak na to nedej!😉

smudlinka24
15. pro 2017

Souhlasim s @pavca1982 , ja mam okolo sebe same pripady, kdy chlapi moc nebo vubec deti nechteli a ted jsou z nich poprdeny a jejich deti jsou nejuzasnejsi na svete. Verim, ze to bude i Vas pripad. Drzim palce👍

jaanicce
15. pro 2017

Taky souhlasím s holkama @pavca1982 @smudlinka24 . Z té svojí zkušenosti si myslím, že přítel má prostě strach a Ty jsi teď plná hormonů. Dej na svůj pocit. Bude to tak, jak má být. Držím pěsti 🍀

snezenka123
autor
15. pro 2017

Ještě jednou moc všem děkuji...teď jsem s ním o tom mluvila a řekla jsem mu, že nevím, jestli je tohle správné rozhodnutí...nechat si to dítě, když vím, že se cítí zahnaný do kouta a udělal to jen kvůli tomu, že mě má rád...
odpověděl mi "já se s tím nějak poperu, neboj, potřebuju jenom čas"

Řekla jsem mu, jak moc si vážím toho, co mi řekl, abych si miminko nechala, že vím, že to pro něj nebylo lehký a není to lehký ani teď...a že chci, aby jsme se na tom řešení shodli oba dva, aby ani jeden z nás neudělal něco jenom proto, že by musel...ale ať se rozhodneme tak a nebo tak, aby jsme si řekli že to prostě dáme...a že jsem přemýšlela nad variantou, která by náš vztah do budoucna ohrozila co nejmíň a byla nejlepší pro nás všechny...že ať se rozhodneme jakkoliv, bude to težký a že si to uvědomuji...na to mi znovu řekl, ať si to nechám, že se s tím prostě nějak popere...
Povídám mu, že vím, že mi to řekl, ať si mrně necháme, i když ho nechtěl, protože mě má rád a nechce abych se trápila ..a on mi na to odpověděl, že to samé jsem mu řekla den předtím s tím potratem, že půjdu, protože ho mám ráda, i když je to proti tomu co bych chtěla...V té chvíli mi došlo že oba dva máme rádi toho druhého víc, než sebe.
Věřím, že to chce prostě jen čas a že až vyprší ten jeho šok(protože chápu a vím, že jsem mu s dětmi obrátila vzhůru nohama celý jeho poklidný život)tak se bude na mimčo těšit a vím, že má dost veliké srdce na to milovat nejenom ty moje děti, ale i to naše...

bude to těžký,ale dáme to, máme velkou motivaci a hlavně lásku❤

Moc všem děkuji a držte prosím palce, ať to mimčo vydrží a je zdravé a narodí se tak jak má, v termínu👶

kacasa
15. pro 2017

@snezenka123 tak to ma asi na hlave svatozar, drzim moc palce!! 🍀

snezenka123
autor
15. pro 2017

@kacasa jj on je opravdu skvělý chlap❤snad bude vše ok, teď už se jen modlím, aby ten stres, co jsem prožila, miminko ustálo😕
a děkuju moc

kacasa
15. pro 2017

@snezenka123 tak ted mu to vynahradis a uz se budes snazit byt v klidu ;)

snezenka123
autor
15. pro 2017

@kacasa jj vynahradíme mu to oba...já teď a přítel, až se vyrovná z toho šoku🙂 a v klidu se snažím být❤

odula
15. pro 2017

@kacasa jo,taky se mi zdá 😊 takovej chlap ... já nevím, to už je asi ohroženej druh...

@snezenka123 držím vám palce, určitě budete šťastná (a velká 😉) rodina. PS - a na ty hory,jestli to pujde,jednou naučte í děti, ze sportovnich konicku neznám nic krásnějšího 🙂 hodne stesti 😙

snezenka123
autor
15. pro 2017

@odula jj ten můj chlap, je přwsně jak píšete, ohrožený druh..

můj přítel leze po pískovcových skalách..a já začala taky, hrozně mě to nadchlo a děti k tomu už vedeme, mocje to baví, už lozí i ta nejmladší🙂

moc děkuju za podporu a povzbudivá slova

marketa11112
15. pro 2017

Drzim palce, nelehka situace...

lidka41
15. pro 2017

@odula Souhlasím s tebou, taky jsem byla přemluvena jít na potrat, hodně jsem to obrečela, ale nás vztah to tak narušilo, že nevydržel. Příteli jsem to vnitřně dávala za vinu, protože nejdřív mimčo chtěl a když se zadařilo, nedokázal to přijmout. Vyčítala jsem mu to a ztratila k němu důvěru a nakonec jsem odešla. Přebolelo a teď mám ke dvěma velkým dětem 21 a 18 z manželství, ještě s novým přítelem dvouměsíčního chlapečka😘

odula
15. pro 2017

@lidka41 je mi líto cim sis musela projít ,a super happy end 🙄👍

lidka41
15. pro 2017

@odula Díky, sice jsem kolikrát přemýšlela, jestli bych to nedala se třema dětma sama a jestli by to byl kluk nebo holčička, ale časem to otupí jinýma starostma a teď mi to vše vynahrazuje mimčo🙂 a snezence přeji, ať to dobře dopadne👍

pincola
15. pro 2017

Jedna doktorka v TV mluvila o potratech a říkala, že po potratu se vztah v 90 procentech rozpadá!
Věřím tomu, nebrala bych to jako rozhodnutí buď dít ěnebo on. Co když na to půjdeš, uděláš něco, co je hooodně proti tvému přesvědčení a stejně se rozejdete? Co když chlap odejde stejně? A t ymu pak se slzama v očích řekneš, žes to ale kvůli němu zabila, jak chtěl! A on na tebe bude koukat a řekne ti, že se omlouvá, ale že dál nemůže.
Jedno nevylučuje druhé a jedno negarantuje druhé.
Zkus se s ním nehádat, zkuste se v té bezmoci spojit. Být na jedné lodi, vždyť máte teď hodně společného.Jste oba zoufalí, nevíte jak dál. Máte to těžký. Nehádejte s e, kdo to má těžší, buďte v tom spolu. Pokud to jde. Co ti říká tvá intuice? Ta moje mi říká, že to po tom potratu dobře nedopadne. Ale já absolutně nemůžu rozhodovat. Proboha.

Oni chlapi někdy potřebují čas na to, aby se trochu vzpamatovali. nečekala bychhned jásnání. Zlepšilo se to. nejdřív ti dal nůž na krk a pak trochu povolil. Časem povolí ještě víc a snad se i začne těšit. Věřím tomu.

Potratem to nekončí, nic nekončí. Bude to mezi vámi a bude to v tobě. Bude se ti honit hlavou, jaké by mělo vlásky a kolik by mu bylo let. Ale mě se to říká, já 4 děti živit nebudu.

Co to zkusit? A kdyby se to nevyvíjelo dobře, zvolit adopci? byla by to cesta?

barumat
15. pro 2017

@snezenka123 Gratuluji k (aspoň prozatímnímu) happy endu. Jen bych do budoucna chtěla upozornit, že spoléhat na pharmatex, při vaší očividné plodnosti, je poněkud krátkozraké. Jeho účinnost je hluboko pod standardními druhy antikoncepce. A že vám doteď fungoval? No kdyby se mu nepovedlo probojovat aspoň těmi devíti měsíci,co spolu jste, by to už na žalobu. Devět měsíců obvykle trvá ve vašem věku, než otěhotní žena záměrně. Takže pokud nebudete brzo chtít řešit páté dítě, zkuste raději něco spolehlivějšího 😉

stuplakova
15. pro 2017

@snezenka123 Já nebudu mít moc pěkný komentář.. Já bych asi asi rozmyslela jestli budu schopná uživit tři nebo čtyři děti, když na to skončíš sama. Mám stejný názor že děti jsou rozhodnutí dvou lidí. Myslím že tvůj současný partner to trošku vzdal, psychický nátlak ( kdo by se taky chtěl dívat na plačící ženu, kterou poslal na potrat - to nemyslím nijak zle) spíše bych se snažila předejít takovým situacím, než je pak řešit. ☹ Sama říkáš že nikdy na začátku nevíš jaký partner je, tak já bych se po 9 měsících s ním do dítěte nepouštěla.

8slunicko6
15. pro 2017

Zrovna včera jsme se s manželem bavili o dětech-máme jedno, přítel by chtěl 3... mMě by se taky líbilo mít 3 děti-prostě to už je podle mě opravdu pěkná rodina... jenže když to vezmu z dlouhodobého pohledu tak si to asi nebudeme moct dovolit... Když je dítě malé, nemyslím že by to bylo tak finančně náročné pokud je kojené a pokud se používají látkové pleny... ano - něco stojí očkování, léky... ale pořád to není nic podle toho co je když je dítě mnohem větší.
Manžel má v práci kolegu (mají 2 děti) a právě si mému manželovi na směně stěžoval, jak je to s penězma na houby-že starší dcera začala studovat vysokou školu a s dopravou+kolejí+jídlo a nějaké výdaje na pomůcky, to stojí 7000 měsíčně a syn, že začal jezdit na střední - protože už nemají na internát, tak musí dojíždět (platí dopravu) a dávají mu nějaké peníze na jídlo (svačinu), kapesné už žádné... a teď zjistili, že si jídlo radši vůbec nekupuje aby ušetřil, a mohl s kamarády jít třeba na paintball... Takže neví co s tím, že nemají tolik peněz aby jim oběma mohli dopřát. Oni sami si nic domů nekupujou a co můžou dají dětem...

marketa11112
15. pro 2017

Ja ted sedela u siciho stroje a porad na tebe myslela...me utkveli v hlave ti rodice pritele...dala bych si trosku pozor ma jednu vec....pokud by jste to s pritelem nezvladli a ty jsi zustala sama, nemusi chtit pomoci tobe , ale svemu vnouceti. Mohou pak nabadat syna, aby chtel mrne do pece...on ma dum, praci, pomoc rodicu....co ty? Mohli by timto kalkulovat......nejsem ve tve situaci, sama resim zda treti dite ano ci ne, ikdyz ja to resim hlavne kvuli zdravi....svemu i ditete...ale pokud bych otehotnela pres praskY a ted navic kojeni, resila bych to pak uz radikalneji...je krasne mit hodne deti, ale clovek je musi uzivit, musi byt ve fyzicke kondici a musi na to mit nervy.....na tvem miste byCh si dite uz nechala ale take byCh zacala resit, ze mohu zustat
sama..tedy pripadne zazemi, penize......

linee
16. pro 2017

Necetla jsem vsechny prispevky,napisu sem ale svuj nazor.
Nekdy se proste stane,ze antiko selze nebo praskne kondom nebo neco.Rict proto nekomu,ze je to nezodpovedne,i kdyz antiko mel je neco jako rict nekomu,ze ma 3 deti,ale uz nema narok na sex,protoze co kdyby... Proste stalo se,stalo se,ted,co dal.
Osobne si myslim,ze je rozdil mit jedno nebo dve deti a prijit s nazorem,ze by do dalsiho nesly.Osobne si myslim,ze zakladatelka by resila stejne problemy se trema,nez i se ctvrtym.Tim myslim osaceni,bydleni,krouzky,jidlo a dalsi.Navic,pokud mas treti takto male,bude mit aspon dalsiho partaka a vyhraji se ti vsechny.Za chvili budes mit ty dve starsi v puberte a ti o to mladsi moc zajem mit nebudou.
Mrzi mne,jak se k tomu postavil pritel,kdyz u toho zplozeni byl take,ale podle mne to byl pro nej sok.Jak rikas,za necely rok dum vzhuru nohama,najednou v prazdne chalupe zena,tri deti a dalsi na ceste. Jen mne treba prekvapuje,ze ti v rozhovoru rekne,ze uz tri jsou na nej moc.Vy se treba nebavite o tom,jak to vnima s odstupem casu,zda je to pro nej opravdu takova zmena nebo zda si to predstavoval jinak?
Co se tyce potratu,hodne bych to zvazila.Ja si myslim,ze deti si hledaji nas a ne kazdy ma to stesti. A v pripade,ze by se ve vztahu neco pokazilo (treba v budoucnu),jak bys to resila.Stejne bys to resila se tremi detmi. Jinak potrat je rozhodnuti na cely zivot a pokud o tom svadis vnitrni boj uz ted,poneses si pripadne nasledky v sobe uz cely zivot.
Je to sok pro tebe i pro nej,jste spolu docela kratce,mozna je to i prvni krizova situace,kterou spolu musite resit a proto i ta nedorozumeni.
Chce to si sednout v klidu spolu,rict jsi co a jak,jake jsou predstavy a plany do budoucna.
Jeho rodice by ti sice pomohli,ale spise se priklanim k tomu,ze by ti pomohli s tim ctvrtym.Ale na prvni tri bys stejne byla sama.
Moc ti preji,at se cela situace zklidni a vse dopadne,jak ma.A drzim palce na kontrolu pristi tyden!!!

pavlinar
16. pro 2017

Ahoj, já to vidím pozitivně. Ten chlap mi připadá jako klaďas 🙂 a jen se vyděsil, a bere situaci realisticky, což taky není na škodu. Že si uvědomuje náročnost a nemá růžové brýle. Myslím, že svoje dítě bude milovat, a dodá mu víc energie a chuti do života, než ty "cizí".
Kdyby jsi šla na potrat, tak je to podle mě stejně konec mezi vámi.
A ti jeho rodiče.. jak se mají ke tvým dětem? Přijali je dobře..? Možná bych je zapojila jako prarodiče (když se nabízejí s pomocí), aby si s dětma vybudovali vztah. A pomoc jistě budete tak jako tak potřebovat. Ale aby se fakt nesoustředili jen na bio vnouče.
Píšeš, že barák je velký, zahrada, materiální zabezpečení není problém.. tak věřím, že to půjde

dominikaromanova
16. pro 2017

@snezenka123,
gratuluji k těhotenství a zároveň i k tomu, že se nakonec přítel k celé věci takto postavil.

Nicméně zde napíši svůj osobní názor.
Tvrdíte, že vám selhala antikoncepce, to se samozřejmě může stát, ale užíváte antikoncepci (užívala jste), kterou si myslím máte již odzkoušenou a prověřenou dlouhodobě, vzhledem k tomu, že v únoru 2013 jste zde sama zakládala téma "Otěhotněla některá z vás při užívání Pharmatexu?“

Vy sama si ale musíte spočítat, zda mít či nemít čtvrté dítě, protože dle mého názoru s přítelem zase tak dlouho nejste, abyste mohla na 100% tvrdit, že se o vás všechny postará až do konce života. Aby náhodou nereagoval po narození vlastního dítěte jako Váš předchozí partner. Co budete dělat pak? Sama ženská se čtyřmi dětmi, opravdu budete schopna je sama zabezpečit, dát jim dobré vzdělání atd.? A rozhodně bych se nespoléhala na výživné (kdyby se něco stalo a šli jste od sebe), protože stát se může cokoli a pokud Vám výživné vypadne třebas jen na 3 měsíce, jste v ……
Co se týče jeho rodičů, ano, teď Vás podpoří, protože čekáte jejich vnouče, ale až by došlo na lámání chleba, uvědomte si jedno, košile je vždy bližší než kabát.

A neodpustím si se nevyjádřit i k Vašemu příteli. Nedivím se mu, že reagoval jak reagoval, zkuste se vžít do jeho situace a neberte to sobecky jen ze svého vlastního pohledu, protože dle toho, jak to zde prezentujete jste se nad tím, jak se on cítí a jak to celé prožívá, asi moc nezamyslela. Dokonce si myslím, že málokterá pisatelka zde se nezamyslela nad tím, jak se Váš muž cítí. Je velice sobecké říci, že pokud přítel dítě chce, i když až za dva nebo tři roky, tak to prostě překousne, stejně to dítě dříve či později bude.

Přeji Vám hodně štěstí, pevné nervy a ať vše dobře dopadne.

Strana
z3