První návštěva na gynekologii - pozitivní test

pajka24
1. bře 2017

Ahoj všem, jsem zde nová a zatím nezkušená 🙂 Ráda bych se vás zeptala jak probíhala Vaše první návštěva na gynekologii po nalezen // na testu. Dle poslední MS bych měla být nyní v 5+5. Volala jsem sestřičce na gyn. a ta mi řekla ať přijdu na ověření a případně krev. Test byl opět pozitivní (klasický těhotenský), tak se nabrala krev kvůli glykemii. V pořádku. K lékaři jsem objednaná až na 20.3.2017, kdy by snad již mohlo být vidět srdíčko na UZ. Do té doby nic. Ani HCG nezkoumali. Je to takto v pořádku? Nemělo by se to sledovat, zda roste? Předem děkuji za rady.

snehurka22
1. bře 2017

Ahojky,nic takového mi nemerili.Pozvali mě jen za měsíc na kontrolu😉

pajka24
autor
1. bře 2017

@snehurka22 Mě brala sestra jen tu krev prý kvůli glykemii (těhotenská cukrovka) + doporučuje test na štítnou žlázu (moje pojišťovna to nehradí, platí se asi 900 Kč, tak mi budou krev brát znovu na kontrole 20.3. dle UZ). Pokud bude UZ v pořádku, tak naberou krev kvůli tomuto vyšetření. O žádném HCG, ale nepadlo ani slovo.

caseopea
1. bře 2017

U mě když jsem čekala Patrička to probíhalo podobně. Udělala jsem si test, šla jsem na gyndu, tam se kouknul jestli něco vidí, ale byla jsem taky 4-5 tyden, tak mě objednal až za měsíc na kontrolu srdíčka a pak bylo vše vidět a prcet rost, tak bylo vše ok, na testy na cukrovku jsem byla ale hodně později, ani HCG mi neměřili.

mirunka1990
1. bře 2017

Mě při první návštěvě v těhotenství nebrali ani krev. Doktorka pouze udělala vaginální ultrazvuk, kde byl vidět začínající prcek 🙂 (byla jsem cca v 6.tt.). O to hlavně jde - potvrdit těhotenství a zda se nachází v děloze a nejedná se o mimoděložní. Všechny krevní testy, průkazka, kontroly moči, test na cukrovku, měření tlaku, vážení atd. bylo až později 😉. A přiznávám, že HCG jsme nikdy s doktorkou ani neřešily 🙂.

lucykal
1. bře 2017

@pajka24 standardně se HCG nedělá. Pokud jsou problémy řeší se to důležítý je až utz.

pajka24
autor
2. bře 2017

Děkuji všem za příspěvky 🙂 Vůbec nevím jak to běžně chodí, tak jsem ráda, za vaše zkušenosti. Já jdu prvně na UTZ, kdy bych měla dle MS být 7+4 tt. Tak snad bude vše v pořádku.

lenickakl
2. bře 2017

Já jsem poprvé byla 6+6, jen mi potvrdil těhotenství ultrazvukem a na další kontrole 10+6 mi brali krev na glykémii, krevní obraz, pohlavní choroby a krevní skupinu + rh faktor

jaja01k
2. bře 2017

Mně pozvali na první kontrolu až na nějaký 7tt, aby už bylo na ultrazvuku něco vidět. Krev kvůli hcg mi nebrali.

karlajasmine
2. bře 2017

@pajka24 taky jsme sla na UZ u obou tehu poprvy 7+4, do te doby mi nebrali ani krev.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru