Prý se dá poznat pohlaví dítěte podle chutí na jídlo
Ahoj těhulky ! Jsem ve 20tt a zatím stále nevím, co to je, ale mám se to dozvědět už příští týden. Jen by mě zajímalo, jaké jste měly chutě VY v prvním těhotenství? Někde jsem četla, že podle chutí se dá poznat pohlaví a to tak, že KYSELÉ a SLANÉ = kluk, SLADKÉ = holka. Co vy na to? A znáte i další takové "povídky"? Ještě jsem slyšela, že když maminka ztrácí na kráse, bude to holčička a naopak chlapeček... No čiňte se 🙂
holky a co ten test na určení pohlaví? zkusili jste někdo?
@nonacek co naděláš? Pohlaví jsem se dozvěděla až ve 21tt (mimčo dlouho odmítalo vystrčit zadek) a ve 25tt mi doktor "co vlastně nic neviděl" řekl, že to bude to druhé... 😀 Beru to sportovně, holt hadříky nakoupíme až jako poslední 😉 8.1. jdu na kontrolu, tak jsem zvědavá, co to bude tentokrát...hermafrodit? 😀
Já měla úplně ze začátku chutě na slané, pak dlouho na nic (bylo mi blbě a jediné, co mi pomáhalo, bylo ovoce) a pak na kyselé (zelí, okurky). Celkově i jako netěhu jsem spíš na slané. Vzhled břicha i obličeje ukazoval jasně na kluka. Taky máme kluka. Hlavně jsem to ale poznala vnitřně, a to už asi v nějakém 8tt. Nešlo o žádné zbožné přání, chtěla jsem holčičku a manžel také. "Věděla" jsem ale, že to bude kluk, automaticky jsem o mimču mluvila v mužském rodě, a když někdo poznamenal, že to může být i holka, blesklo mi hlavou "ale není". A mimochodem, teďka jsem moc ráda, že mám kluka.....
@takarazestinusakur 😀 😀 😀 😀
tak je jasný,že nejdůležitější je zdraví,!
ale myslím , že hodně maminek si přeje určíte pohlaví miminka ,přesto,že ho bude milovat ať je to kluk nebo holka
přeji ti hodně štěstí a zdrave miminko🍀🍀🍀🍀 🍼😉
@nonacek přesně tak 🙂 Tobě taky, dávej na sebe pozor! Ať jste oba v pořádku 🙂
@takarazestinusakur Já se musela smát v pátek na kontrole u svého doktora. V úterý 30.12.jsem byla na velkém genetickém UTZ ve 20.týdnu, tam nám potvrdili chlapečka (poprvé nám byl chlapeček řečený v 16.týdnu na 3D UTZ). A můj doktor se teď v pátek ptá:"Už víte, co čekáte?" A já na to: "Ano, chlapečka čekáme." A on asi za 3 vteřiny na to: "Ano, ano, teď je to hezky vidět." Já koukala na UTZ jak truhlík a nic jsem neviděla, tak si říkám, jestli by pohlaví poznal, i kdybych mu ho neřekla 😀 Ale né, můj doktor je profík, určitě by to určil správně i bez nápovědy 😀
@takarazestinusakur jakoze kdyz tloustne Manza tak to bude holka? To je fakt dobrej vtip 🙂
@terezapetrova jo říká se to 😀 ale zda a do jaké míry to platí, tak to netuším 😉
@nikousek1 Ahoj u mě se to potvrdilo. Už od začátku co mi začalo být zle, jsem v sobě víceméně udržela jen sladké věci. A to jsem předím byla 100% masová a slaná. V začátku jsem maso nemohla ani vidět a ládovala se jen sušenkama a buchtama atd. Přáli jsem si chlapečka, ale od začátku jsem tak nějaku tušila, že to bude holka, což se nakonec potvrdilo. Před měsícem mi bohužel zjistli cukrovku, sice slabou, ale je tam. Takže jsem sladkému musela dát pá pá a teď se jen dívám v televizi na pořady o vaření a nejvíc se těším na sladké tečky 😀
Tak já se také podělím, celý život miluju sladké, musela jsem ho mít denně. Teď jsem ve čtvrtém měsíci, a celé první tři měsíce jsem nemohla sladké ani vidět, spíš jsem ujížděla na čemkoliv kyselém, tak jsem si říkala že podle těchto babských rad to bude kluk, a doktorka nám ve 12 týdnu na ultrazvuku (1.screening) řekla, že to bude holka (prý to není na 100% ale zatím se prý nikdy nespletla), na obličeji nemám ani jeden uhřík (zatím), tak uvidíme jestli se doktorka neplete...... 🙂 protože ségra podle prstýnku a vlasu "odkývala" kamarádkám co to bude a měla vždy 100 % úspěšnost no a mě "odkývala" kluka 🙂
@nikousek1 Ahoj, jsou to babské povídačky..já jsem neměla kyselé snad ani jednou. Pořád do sebe láduju sladké a čekám kluka..Jinak mi padají vlasy, řasy, pleť šílená.. připadala jsem si ošklivá,že by to spíš mělo odpovídat na holčičku.. 🙂 pindík tam je ale jasný, ten už mu neupadne.. 🙂
@takarazestinusakur nic si z toho nedelej, taky nechce ukazat co ma mezi nohama, pro nas je to takova zahada. Taky si rikame, ze to nejspis bude hermafrodit 🙂
@aklin díky za podporu, jenže nevědět ve 28tt je trošku nepraktické, hlavně z hlediska nakupování 😉
Mě říkala kamarádka ať se zeptám své tříleté dcer, že děti to poznají nejlíp. Ta mi řekla, že to bude holčička a zatím se to tak jeví i dle všech ultrazvuků, tak třeba na tom něco je.
Před těhu jsem byla strašně na čokoladu a na sladké, po otěhotnění jsem čokoládu a nic podobného tak do 4 měsíce vidět ani nemohla a jsem spíš masová, mám pěknou pleť a bude to HOLKA 🙂 takže asi tak s pověrama 😀
@takarazestinusakur to je pravda. Predstav si, ze uz vis pohlavi, nakupujes napr na holcicku. A ejhle hned po porodu se zjisti, ze to neni holka, ale kluk. Myslim, ze toto je dost sileny. Toto se stalo sestrenici. Celou dobu vedela, ze to bude holka a ve vysledku se jim narodil kluk. Byla z toho fakt prekvapena a zaroven nestastna🙂
@nikousek1 Tak já ti musím tuto teorii z mé zkušenosti vyvrátit 😀 Mám dva kluky a při obou těhotenstvích jsem maso nemohla ani cítit. Jediné, co jsem ráno byla schopná pozřít byl rohlík s máslem, džemem nebo medem, popř. vánočka 😀 A to jsem jinak masová a mám ráda pikantní věci. Při druhém těhotenství jsem si moc přála holčičku, ale den před velkým UTZ ve 20tt mi docvaklo, že je to určitě kluk a druhý den mi to doktorka potvrdila 🙂 Takže ti přeji pohodové těhotenství a ať už se tam ukrývá holčička či kluk, hlavně aťje miminko zdravé 🙂
1. Tehu jsem mela chut na pomerance, mĺeko,cokoladu, buchty coz jsem pred tim moc nejedla,navic brisko siroke,kulate, byla to HOLKA. 2.tehu chut na salaty majonezove,aspiky,maso, byla jsem hezka,brisko dopredu mela jsem slbbe tehu nevolnosti a je to taky HOLKA 😉
No tak jak to tady tak čtu, tak si myslím, že ty babské rady jsou takové obecné. Někomu se to podle toho podaří, někomu ne.
u mě první těhotenství jsem jedla sladkého hodně , ale zároveň to zalívala lákem s okurek a byla to holka , u druhého bych mohla jíst pořád hranolky , maso a byl to kluk
Jedla jsem sladke,na maso ani okurky jsem chut nemivala,zato plet i vlasy uplne super a vsichni skoro rikali,ze to bude kluk,ze mi to slusi, bricho malo do sirky,jen dopredu. Mame kluka. Nechteli jsme vedet dopredu.🙂ale je pravda,ze sny byly vzdy jen o klukovi,uz od zacatku,takze podvedomi to vedelo.
@nikousek1 já to tak měla, závislost na sladkým, bonbony, lízátka, ovoce hlavně citrusy, maso jsem nemohla ani vidět, natož cítit, ble, blbě mi bylo ale dalo se to zvládnout. Přála jsem si holčičku a moje přání bylo vyslyšeno. Plánujeme druhé tak jsem na to hooodně zvědavá 😀 kamarádka má kluka a řikala že si běžně chystala flákoty masa 😀
@nikousek1 i když je to stará diskuze taky se přidám zase pro někoho do budoucna 😀 první dvě těhotenství jsem měl jen slabě nechute a pocity nevolnosti ale nikdy jsem nezvracela a chutě když už byly furt jen na sladké kupovala jsem si koblizky, všelijake buchty ládoval se čokoládou a pleť jsem měla jako obrázek a oba byli kluci teď je mi každý den nevolno sladké nemůžu ani vidět a moje chutě se točí jen kolem slanych brambůrků oříšků v soli apod...
Taky přidám zkušenost. Od začátku nechutenství, nejdřív chuť na zeleninu, poté jsem přešla na sladké, ovoce. Pila jsem po litrech sladké limonády, jedla sladké tyčinky, snědla snad 10 melounů, ten prostě musel denně být. Ze sladkého se mi totiž nedělalo špatně, maso jsem kolikrát nemohla ani cítit, to samé vajíčka a šunky. Občas jsem měla chuť na pikantní čínskou polévku. Myslela jsem, že to bude holčička a nakonec chlapeček. 😃 Ale tatínek je taky hodně na sladké.
toje dívne já jim sladke maso mi smrdí a přesto čekam chlapečka mam pocit že babske radí teda nefungují

@takarazestinusakur tak to je děs😨