icon

Screening v 1. trimestru. Poradíte s výsledky?

madampoezie
30. zář 2011

Ahojky všechny maminky,které máte za sebou screening v 1. trimestru.Mam strasne nervy,protoze mam testy zasebou,ale po precteni vysledku je u rizika trizomie 21,18 a 13 napsané,že pacient byl imformován a poučen,přitom,ani genetička ani lékař neřekli nic o cem bych měla byt informována.Vím,že testy se specializují na Downuv syndrom apd.,ale nechápu proč zavěrečné konání dokazuje,že screening v 1.trimestru je negativní,když NT je na 95 %.Asi jsou to hloupé otázky,ale jsem mladá maminka a potřebuji poradit.

trizomie 21 mám 1:3501 trizomie 18 1:54370 trizomie 13 1:103786

Dekuji moc predem dekuji papa

luckyhoney
30. zář 2011

Trošku nechápu kde je problém, výsledky máš moc dobré. Nemáš se čeho bát. Genetik ani lékař neměli asi co říct k těmto výsledkům, když jsi dopadla dobře 🙂 Podle mě není co řešit. Těš se ze zdravého miminka.

madampoezie
autor
30. zář 2011

Ja jsem asi stresovatelka,lapim na internetu a vyhledavam,a nahodou jsem narazila na tuhle stranku ,a moc se mi tu libi,je tu spousta rad a spousta maminek s krasnyma miminkama. Vase zprava me uplne dala optimisticky pocit dekuju moc,myslela jsem,že kdyz je vysoke NT tak je vysoke riziko na trizomii.dekuju moc 🙂 😉

helulela
30. zář 2011

@madampoezie screening je negativní, to znamená, že je všechno v pořádku. "Pacient byl informován a poučen" je taková univerzální formulka, že ti řekli výsledek a vysvětlili, co to znamená. Opravdu se můžeš uklidnit a těšit se na mimčo 🙂

luckyhoney
30. zář 2011

důležitý je ten výsledek ... riziko trizomie 21 1:3501 a ostatní... vychází ti to dobře tak no stres.

madampoezie
autor
30. zář 2011

Dekuju moc holky jste moc zlaté,a uz tuhle stranku neopustim :D 🙂 Dekuju za vysvetleni moc jste mi pomohly.Moje maminka tomu taky moc nerozumí,za jejich doby jeste takove testy nebyly 🙂)

madre1
30. bře 2015

Zajímala by mě roziková hranice u výsledků všech Trizomií-do kdy jsou výsledky OK a od kdy se má mít nastávající rodič a lékař na pozoru.
Děkuji za odpovědi 🙂

hanih
30. bře 2015

@madre1 Myslím, že pokud je riziko vyšší než 1:50, posílá se na odběr plodové vody a hlídá se to. Tak vysoké riziko prý ale má jen minimum maminek. Já se toho taky bála a nakonec mi doktorka řekla, že máme riziko pouze 1:16000, takže prý úplně v pořádku 🙂