Těhotná v sedmnácti, dítě si chci nechat. Dělám dobře?
Ahoj.. je mi sedmnáct a jsem v tom 🙂 .. mám přítele (22) má práci i byt. jsme spolu 3 roky a něco k tomu .. potrat jsme zavrhli a dítě spolu vychováme.. bojím se ale co nám na to řeknou naši.. určitě něco ve smyslu zkažený život apod.. přijde mi ale divné nazývat dítě zkaženým životem.. škola se dá přece dodělat kdykoli a dítě taky jednou odroste .. co myslíte? dělám dobře?
je moudré rozhodnutí si dítě nechat a nejít na potrat, hlavně zodpovědné, ještě moudřejší ale by bylo se pořádně chránit. Sama za sebe bych nikdy dítě v 17-18-19 nechtěla, měla jsme jiné priority.
@petrus123
milá P. dopadne to dobře,
mám nejlepší kamarádku - stejně starou - když nám bylo 17 , ona otěhotněla...
miminko si nechala, nyní je holčičce 8 let a je to ta nej holčička, jsou to s mamkou velké partačky a nyní čekají další. bylo to její nejlepší rozhodnutí.
nebylo to vždy lehké - její přítel si občas musel ještě někde přivydělávat, ale ona díky jeho i mé pomoci s hlídáním zvládla vystudovat i vysokou (mgr. ) a je to 🙂
držím palce
@petrus123 Pokud je to ještě aktuální, za mne je to dobře. Člověk do budoucna nevidí, ale s tím, jak se stále (i když pomalu) zlepšují podmínky pro aktivní maminky, tak si myslím, že mít dítě v mladším věku, když má člověk mladé tělo a hodně sil, je prostě lepší. Příroda to tak zamýšlela. 🙂 A jestli vyjde vztah nebo cokoliv dalšího... to přece nevíme, ani když se to snažíme plánovat. Takže předsudky stranou a mládí vpřed 😀
Ahoj, no mam to nejak podobne... Dnes jsem zjistila ze jsem tehotna... 17 mi bude v lete.. Mam pritele ktery uz ma praci i byt a bydlime spolu protoze jsem to doma nemela moc fajn... A rozhodli jsme se ze si dite nechame.. Je to sice brzo ale na druhou stranu nase dite bych nezabila... Bude to sice tezky ale kdyz se chce tak se zvladne vse... S tim ze ja teda ted skolu ukoncila a chodim do prace.. Navrat do skoly jsem mela v planu ted v zari.. No to se asi taky odlozi :D i kdyz porad je tu moznost studovat dalkove ... 🙂 se zakladkou urcite skoncit nechci 🙂 kdybys chtela tak mi napis treba jak se jmenujes na fb nebo tak a muzem pokecat🙂

@petrus123 Otěhotněla jsem v 19ti a sotva jsem stihla 20tiny. A určitě bych neměnila. ☺ Ale pokud máš přítele,který miminko chce, máte být a jste zajištěný tak bych si miminko nechala, ale záleží to na vás. Hlavně na tobě. ☺