Testy na cukrovku, ve kterém týdnu těhotenství se chodí?

sssmisek
2. pro 2014

Maminky a budocí maminky v kterém týdnu se cca chodí na testy těhotencké cukrovky!já půjdu v 21 týdnu není to brzy ??? děkuji

jaja01k
2. pro 2014

Mně doktorka řekla, že v 25.-28. týdnu, v prvním těhotenství jsem byla taky tak. Ale když tě tak objednali, mělo by to být ok, snad vědí, co dělají 🙂

leniczka23
2. pro 2014

No dělá se mezi 24-28 tt,takže je to brzy,dělá se dřív jedině když máš vyšší riziko,ale to se dělá v 1.trimestru a ve 2.se opakuje,takže standartní to není,ale asi se nic nestane..

frantiska85
2. pro 2014

Teď nově v naší ordinaci testují cukr z prstu hned od samého začátku.

cerveliska
2. pro 2014

21 je brzy, těhu cukrovka se zhoršuje postupujícím těhotenstvím, v 21 tt by ji možná ještě nepozorovali.Vydrž na 24tt (jinak tam pojedeš zbytečně, výpovednou hodnotu to nebude mít žádnou).

jaenik
2. pro 2014

Ahoj, já byla už ve 13tt a ve 20tt si to prý zopakuji. My máme v rodině pouze stařeckou cukrovku, přesto mě na tyto testy doktor hnal už tak brzy...

hanivasi
2. pro 2014

@sssmisek v tomto obdobi me taky doktorka poslala. Takze je to asi normalni. Ono taky co doktor to nazor. A tak je to se vsim.
Uz ted ale vim, ze az ja budu znovu tehotna, tak na tento test urcite nepujdu. Strasne spatne jsem to snasela. Bylo nas tam asi 10 a jedna se poblinkala hned a ja se tam prozmenu kroutila u podlahy celou dobu. Fuj, fakt mi bylo spatne. Sladkej hnus. Ale jak rikam, dalsich osm holek uplne v pohode. Ja mam holt slabsi zaludek a piji standartne jen cistou vodu, takze ta jejich sladka brecka byla pro me fakt facka.
Navic v rodine nemame zadnou cukrovku a jsme celkove zdravi, takze je velmi mala pravdepodobnost, ze bych ji v teho.mela.
Vem si tam ale casopis nebo neco, je to na dlouho a je to nuda. ...pokud ti teda nebude spatne jak me. Kazdou chvili jsem cekala ze omdlim, proto jsem se drzela u zeme, ale opravdu u zeme...cupela jsem celou dobu u zdi, abych nahodou nespadla a neublizila miminku.

tak hodne zdaru 😉

mysonek
2. pro 2014

@sssmisek má se chodit mezi 24 a 28 týdnem. Pokud bys byla v riziku cukrovky tak někdy ve 13 týdnu. A kdy máš další kontrolu u dr? Já v tuhle dobu chodila jednou za měsíc, takže možná Ti dr dal jen žádanku a zapomněl Ti říct, že ten tent na cukrovku má být později?

mysonek
2. pro 2014

@sssmisek teď jsem koukala na doporučený postup českou diabetologickou společností, jestli třeba něco nezměnili. A změnili jen ty hodnoty od kterých se to už považuje za cukrovku. Ale stále platí, že test se dělá mezi 24 a 28 týdnem! Určitě nemá cenu chodit tam dříve. Jsem lékařka (ne diabetolog, ale internistka), takže Ti neradím jen ze své zkušenosti, ale i jako odborník.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru