icon

V 29tt má malý len 1150 g

tina2628
15. črc 2017

Ahojte po poslednej poradni mam zmiešané pocity. Dr robila biometriu a malý ma váhu len 1150g to sme boli v29+6tt ☹ manžel má straší ze keď sa narodí bude malinký začínam sa báť že bude mať menej ako 2500g...je niekto podobne na tom?

lenickakl
15. črc 2017

30+0 1230, porodni vaha 3240. Navic je to jen odhad, ted bych se tim urcite nestresovala.

luska__
15. črc 2017

@tina2628 já měla 30+3 1490g a řekli mi, že bude malinký, ale že kolem 3kg to bude.. Že pod 2,5kg to nebude.. Neboj se, navíc ty odhady jsou největší nesmysl.
Já se zbytečně taky nechala vynervovat.
Ségře před porodem řekli 3 200g, a den na to porodila 2780g.
A kámoška měla odhad 3,4 a mala 3980g

linee
15. črc 2017

@tina2628 tuto vahu mi odhadovali u male v 32tt.A narodila se se 3 kily.Posledni trimestr nejvice mimi pribere a v 29tt je prilis brzy se stresovat vahou.I kdyby bylo mimi mensi,dekuji za to,pokud bude donosene a bude zdrave.Zbytek dozene,to se opravdu neboj.Ne vsichni rodi 4kg mimina. A je fo vzdy jenom odhas.

tina2628
autor
15. črc 2017

@lenickakl
@luska__
@linee
Ďakujem ste ma upokojili kúsok 🙂 ... je to moje prvé miminko tak sa bojím aby bolo všetko ok... do toho ešte manžel mi nasadil chrobáka do hlavy... dúfam že bude všetko OK a budeme priberať čas sa kráti človek si to ani neuvedomuje ze za pár už je tu... 🙂

ev.ka
15. črc 2017

http://www.maminkam.cz/29-tyden-tehotenstvi
ale asi jsi spíš 30tt, ale i tak by se dalo říct, že jste jen o týden lehčí...žádná hrůza, navíc je to odhad.
Všechny děti se nemusí rodit nad 3,5kg (což je v této kalkulačce váha na konci).

lenickakl
15. črc 2017

@ev.ka ty tabulky, to je hruza 🙄 kamosku taky strasili kvuli velikosti male.. A bavila jsem se s mamkou a v dobe, kdy jsem se narodila delali jeden ultrazvuk v polovine tehotenstvi a zdarec.. Na jednu stranu to bylo dobry v tom, ze nikdo neresil kraviny. A ja jsem se narodila 3,65 a vsichni se divili, jak ma mamka velky dite. 😀

lenickakl
15. črc 2017

@tina2628 a manzel ma nejake lekarske vzdelani, ze ti podsouva takove kraviny? 😕

tina2628
autor
15. črc 2017

@ev.ka ano už sme 30tt. Hádam bude všetko OK a priberieme dostatočne... ďakujem za ukludnenie 🙂 ... asi sa vyprdnem na svoje okolie a už nikoho nebudem počúvať...

tina2628
autor
15. črc 2017

@lenickakl nemá ale to je chlap keďže som pribrala doteraz len 8,4 kg tak si myslí že preto :D nevysvetlis...

luska__
15. črc 2017

@tina2628 Ja jsem 31+4 a mám 8,6kg.
Ale ted to leze moc

tina2628
autor
15. črc 2017

@luska__ ja čakám ze to pôjde teraz rýchlejší hore hlavne keď už nastúpim na MD nevadí len nech rastie drobec 🙂

luska__
15. črc 2017

@tina2628 Ja ji mám od pondělí. Chci ale jít 2x týdne uz na tehu jógu, abych se začala protahovat.
A chodit na procházky. Doktor me ve st pochválil, ze jsem jak lanka, kdyz jsem zeskočila z kozy 😄 Tak mu říkám, Ja pravidelně dobiham i tram. A on, to je skvěle , tak to ma byt. Asi kdyz je ze a v pořádku. Fotka včera večer 32tt

linee
15. črc 2017

@tina2628 to, kolik pribiras nemusi mit vubec vliv na to, jak velke mas miminko. Hodne je plodova voda, placenta a pod. Znam maminy, co pribraly za cele tehu 20 kg a narodilo se jim 3 kg miminko. A stejne velke miminko se narodilo i mne, a to jsem pribrala "jen" 10 kg. Opravdu se nestresuj a neposlouchej. I kdyby bylo miminko mensi (co si myslim, ze jsi porad v norme), tak co? Jak to chces ovlivnit? Jinak je pry dobry hroznovy cukr🙂 Ale dnes pousti z porodnice s 2 kg miminy. A navic, mas prave posledni trimestr v podstate pred sebou. Mimi je uz vyvinute, ted bude uz jen pribirat tuk a nabirat. Od toho ten posledni trimestr je. Takze se hod do pohody, manzel at necha mediciny a chystej vybavicku🙂

tina2628
autor
15. črc 2017

@luska__ ja nastupujem 4.8 a už som rada chodiť do práce ma nebaví...konečně budem mat klud popřát veci pre drobca 🙂 jogu by som asi nedala som necvicila ani nepamätám zato tie prechádzky asi začnem praktizovať aj ja...to dobiehanie poznám :D a hlavne do prace len škoda že ma potom spomalia schody :D inak krásne bruško skoro mam také veľké ako ty 🙂 jeej

tina2628
autor
15. črc 2017

@linee viem ze to nie je podľa váhy akú priberies ale to je asi chlapska logika nevadí 🙂 púšťajú aj také mini? Som myslela ze pod 2500 si nechávajú na dlhšie v nemocnici...aa máš pravdu nejdem už stresovať aj tak to nezmenim 🙂

vilibalda
15. črc 2017

@tina2628 A kolik by podle tebe teď mělo miminko vážit? Podle tabulek je jen o týden "pozadu", což znamená, že se narodí třeba s třemi kily a něco místo 3,5 kg. To přece nevadí 😉 jinak já za prvních 30 týdnů přibrala 6 kg a za posledních 10 týdnů taky 6 kg.

tina2628
autor
15. črc 2017

@vilibalda noo kedze vsade co som citala pisu nieco ine tak uz ani neviem ... ma 13 percentil teda bude mensie viem ...len ked citas veci a pocuvas ludi to tak dopadne 🙂 ze potom nevis co a ako a stesujes ...

linee
15. črc 2017

@tina2628 tak necti.Ja byla jeste ve 35tt na 5.percentilu a narodilo se mi zdrave a donosene miminko.A mela jsem dalsi diagnozy,ale verila jsem,ze to dobre dopadne.Ver,ze z tohoto pohledu neni o tyden mensi vaha duvod k panice a stresu.