V kolikátém týdnu těhotenství vás doktor poslal na interrupci?
Ahoj je mi hned jasné že tu budou i takové co mě budou ,,soudit,,. Máme tři děti a po porodu třetího jsem si nechala zavést nehormonalni tělísko a po 5 . Měsících od zavedení jsem právě našla // na testu . Upřímně nechápu to o syna jsme se snažili 3 roky a teď otěhotním i přes tělísko 😓 každopádně další dítě už nechceme a ani nemůžeme mít vzhledem k situaci co se teď děje a vše stojí pomalu 2x víc to prostě nemůžu .... 😢A má otázka zní v jakém TT vás Dr poslal na interupci chtěla bych to mít co nejdříve za sebou . K Dr jsem objednaná ve středu ale je mi jasné že vidět ještě nic nebude takže jen krev . To budu 4+6
běž k někomu zastupujícímu nebo si rovnou najdi někoho jiného, do 1.8. je dlouhá doba, tím spíš, když si nespokojená. Co když to bude mimoděložní...
To bych ještě zvážila to že HCG zvedá ta cysta tak že bych jediné zajela do nemocnice koukni na tabulku HCG na netu
Tyjo, to je tedy pěkně blba situace... fakta jsou taková, že v začátku těhotenství je cysta běžný nález, obvykle se nachází na vaječníku, ktery ovuloval a mizí během prvního trimestru. Druhým faktem je, že pokud ti gyndr píchnout agolutin, tak ten je v případě těhotenství podporující hormon a tedy pravdepodobnost, že těhotenství bude prosperující, je vyšší ... suma sumárum, našla bych si jiného gynekologa. V tuto dobu ještě na ultrazvuku nic být vidět nemůže.
@lencaa11 Tahle silnou čárku cysta neudělá. Pokud má autorka hcg 119 a druhou čárku našla před třemi dny, jedna se na 99,9% o rané těhotenství. Necelé tři týdny po oplodnění ani hcg být o moc vyšší nemůže a je mi záhadou, proč gynekolog v tito dobu posuzuje možnost těhotenství dle ultrazvuku, kde nemůže být lautr nic vidět☹
Jak to vypadá byla jste v nemocnici ?
Ahoj holky , na víkend jsme byly pryč , takže jsem byla ráda že na to na chvíli ,,nemusím ,, tolik myslet . Zatím jsem nikde nebyla . Zastupující Dr není takže zkusím zítra zavolat na gyndu do nemocnice ale moc si nefandim , myslím si že mi řeknou že stejně musím počkat na svého gyn. . Jinak test už je jasná dálnice a už mi začíná být i nevolno a psychicky to taky začíná 😔 jsem 100% rozhodnutá že na interupci chci ale strašně se bojím narkózy a taky se bojím že když budu muset čekat ten týden než si Dr přijede z dovči tak ,,plodu,, naskočí srdce a bude pro mě ještě horší .😔 No zítra zkusím zavolat, celé jim to vysvětlím a uvidíme
Klidně můžete do nemocnice nemusíte čekat na vašeho lékaře když pojedete na gynekologickou pohotovost tak vyšetřit vás musí atd
Nechci bejt nějak protivná ale na jednu stranu mimco nechcete tak bohužel to si lékaře musíte obehat sama a když víte že váš lékař stojí za h...tak hledám dál a řeším to právě skrz to že máte teda tělísko a teď i začínajíci těhotenství v každé nemocnici vás ošetří když jim řekne že váš lékař má dovolenou od toho je gynekologická pohotovost + s vama můžou udělat i žádost o revizi těhotenství ,nebo podat tabletku
@lencaa11 ano ale první si zavolám protože vím jak jsou doktoři protivní co tam jako chci . Navíc to není v miste bydliště takže nechci jet jen tak ,,snad to vyřeší,, . A prosím neutocte na mě , už tak je to pro mě neskutečně těžké .
Nikdo na vás neútočí to za první nemám důvod tím že si zavoláte nic extra nevyřeší stejně vám řeknou že musíte osobně a hlavne lékař je tam pro vás když není lékař vás na příjmu tak vás ošetří jinde hlavně vy píšete že když bude srdíčko atd bude to těžké pro vás tak jen vám člověk radí aby jste to řešila třeba právě z nemocnici stehen tam zákrok dělají ale samohrejme když máte na vše čas stejně tak když víte za váš gynekolog je na dvě věci a neřešíte to změnou tak vy jste za sebe zotpovedna ne lékař každý vám řekne že takové to nelehké věci se řeší hned ...
@lencaa11 vy furt tocite tu cystu, mám každý druhy třetí měsíc cystu na vaječníku a v životě jsem neměla pozitivní test. NIKDY. Ale mate pravdu, ze mi přijde, ze se vymlouva, okamžitě bych zajela na gyn pohotovost a chtěla to řešit hned. Na co čekat, když to dítě nechci. Zkusit pilulku a když nic, tak potrat.
@berushe14 tak já jsem zažila cystu + pozitivní test tak právě proto jsem to paní /slečně psala že i lékař na pohotovosti mi to řekl jelikož mám též tělísko tak jsem běžela do nemocnice a chtěla jsem vědět zda jo a lékař mi řekl že těhotná nejsem že mám cystu + myom se kterým jsem šla na operaci nakonec tak proto jsem psala svůj názor hlavně to není vždy vše jde o tělo jak reaguje jinak právě proto jsem psala když miminko nechci + má paní tělísko což neví jak telo reaguje na to vše tak by to měla řešit oni ji tu pilulku taky doporučit právě nemusí vše záleží na lékaři a právě proto bych to řešila hned v den co na to že má lékař dovolenou tady jde o me zdraví ne o lékaře a čím dřív tim i se paní / slečna líp zotaví než třeba právě že tam bude srdíčko ale když hledá důvod proč nemít lékaře jiného proč nejit do nemocnice tak to bohužel o něčem svedci bohužel můj názor 🤔
@lencaa11 pardon, ale nevim o čem by to jako mělo vypovídat.. jsem zde na mk už 10 let takže nejsem nějaká pitomá holka co se chce pobavit . Ano přes víkend jsem to nechala tak , ale chci to řešit hned zítra nebo tam mám letet kvůli vám abych vám podala zprávy ? Omlouvám se ale do takové diskuze jsem to fakt zahnat nechtěla . Manžel má od zítra dovolenou takže může hlídat prcky. babičkam atd to říkat prostě nechci . Navíc nejmladší je ještě kojeny takže je to o to těžší . Budu sem psát dál ale to z toho důvodu protože tu je diskusí milion a jen minimum je dokončených takže pro ostatní které budou hledat podobné téma .
Navíc, pořád řešíme těhotenství a cystu, ale co když je to mimoděložní, což se u tělísek taky stává, když není v děloze "místo" na uhnízdění. To taky může být za týden sakra velký problém... Navíc v nemocnici to nemusí být jen pohotovost, mají i normálně ambulance, tam se chodí ve dne, např. https://bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/gynekolog... a slouží přesně pro podobné případy
Tak letět tam pro mě za mě nemusíte hned ale pak píšete že jste psychicky mimo a co když tam bude srdicko atd tak když opravdu mám psychiku někde dole tak nejedu na dovolenou a řeším to tak aby to bolelo mě min a mou rodinu atd když píšete že víte že váš gynekolog je k ničemu už předtím a žádná změna tak proc to řešit teď taky píšete důvody proč nejde to a tak tak nač píšete skrz tadu když vám tady poradíme a vam se něco nelibi a že to máte na salámu tak to nevidim jen já přeji hezký zbytek večera 🙂🌞
@lencaa11 a ja jsem psala že jsme byly na dovolené ? Píšu že manželovi začíná dovolená a ano myslela jsem si že zkrátka k Dr půjdu už jen jednou za půl roku na kontrolu tak to jsem si myslela že prostě zvládne. Žiju v malém městě kde je nouze o lékaře takže úplně na výběr není . A jak jsem už psala . A omlouvám se ale rýpat do člověka který to fakt nepotřebuje chce fakt koule .
Někdo rype ne píšu jako ostatní tady jen svůj postoj když nebude chtít vydet miminko se srdíčkem tak to řeším lidé bydlí všude po ČR a kdo chce lékaře si najde vždy zas samé proč to nějde vždy si nejste překážku
Pomůžou vážně ??? Teď jsem volala vyšetřit mě můžou ale nic sepisovat nebudou a interupci mi bez žádosti od mého Dr stejně neudělají takže tak .
Teď jsem volala ke 2 jiným gyn . A obě mi řekly že nové pacientky neberou . 😭
Proboha, dojeď do nemocnice, nech se zkontrolovat a pak klidně tvrď, že gynekologa nemáš a ať ti to udělají. Vymýšlíš si blbosti....
@elesse pardón ale jaké blbosti jen píšu co mi řekly .Taky jsem volala do dvou větších měst a řekly mi to samé že to ten týden než Dr přijde počká oni mě můžou zkontrolovat ale interupci mi prostě neudělají prý to stačí do 8. Týdne .... Nemám důvod si vymýšlet brečím tu od rána . Možná kdybych byla jiné národnosti tak bych se dostala 👌👌👌👌 a vůbec kdyby šla diskuse vymazat tak bych to udělala protože zavést to do takové diskuze jsem fakt nechtěla ... Jsem v tom prostě sama manžel úplně citelný není a rodičům to říkat nechci . Kamarádky nemám takže to ani nemám s kým probrat . ..... Jinak lhát o tom že nemám gyn. Je trochu mimo nemyslíš ? Mám 3 děti , zavedené tělísko a genekologa nemám tak to je úplně na hlavu nemyslíš ? Odpovídat nemusíš jdu z koně do háje protože husy jako vy 2 mi akorát přitěžují . Napíšu sem pak jen dokončení pro ostatní které by hledaly podobné téma ...
Tak je super že jste si odpověděla sama máte 3 děti tělísko těhotenství a co kdyby se vám něco skrz to přihodilo třeba mimo těhotenství po telefonu vám řeknou vše ale když dojedu do nemocnice že mám to a to tak proč by váš lékař neosetril a nenapsal vám žádost na ukončení těhotenství když žena kde pro pilulku taky nepotřebuje k tomu svého lékaře a to že vás manžel vás nedrží jako vaší ženu tak to je smutný ze i on má na tom svuj podíl a zda mi jsme na hlavu tak ve vašem případě vy zas ráda si hledate jak to nejde atd
Já bych jela do nemocnice bez žádanky svého lékaře. Nechtělo by se mi čekat do srpna a nenechala bych se odbýt.
Nemyslím, že je mimo lhát o tom, že nemám gynekologa, když k němu chodit nechci a jiného nemám. Ale jo, nechce se prohlídnout po telefonu a počkej, až se vrátí. Ale asi to další dítě zas takový problém není, když nic neděláš pro ukončení. Husu si nech od cesty, chceš poradit, rad máš spoustu, ale řešení si nezvolila žádné, jen čekáš a nadáváš všem okolo

@helen_h
@lencaa11 ahoj holky tak jsem měla pravdu já HCG 119 takže úplný začátek no na krev mám jít až 1.8 protože má dovču 😏