Vícečetné těhotenství. Jak to udělat?
Ahoj,
holky, netušíte, jak udělat sama něco pro to, abyste nemusely donosit všechny tři plody ale jen jeden? Jde to nějak?
@gracinka7 No, pokud je fakt z příslušné země, která potraty zakazuje a odmítá i redukce plodů při vícečetném těhotenství, tak chápu, že je z toho holka zoufalá. Protože teda v podobné situaci bych asi taky byla a ty jejich zákony v jedné nejmenované zemi mi přijdou šílené. Potratovou turistiku mají tuším taky zakázanou, ale v podobných situacích mi přijde méně riziková (i s hrozbou represí) než zkoušet domácké rady, jak potratit. Byť tedy pravdou je, že donosit trojčata je stejně zpravidla rizikovka, takže stačí pak jen nedodržovat režim rizikovky a on z toho bude předčasný porod jak vyšitý...
@cherie24 Tak problém je hlavně v tom, že riziko předčasného porodu (před 32 tt) je u trojčátek zhruba 45%. Riziko potratu a úmrtí plodu je přesně 15 x vyšší než u jednočetného těhotenství. To pak to 15 % riziko u redukce zní najednou trochu jinak...

@cherie24 Tak on to lekar nevybira podle nejakyho rozpocitadla, ale podle vysetreni a podle ulozeni miminek. Proste zhodnoti ktere je/jsou na tom nejlip.
A tech 15% je hodne, to ano. Proto kdyz jsou trojcata napriklad takove, ze jsou dva plody jednovajecne a k nim samostatny treti plod, tak je velka pravdepodobnost, ze lekar doporuci pouze redukci ze tri na dve a necha odejit ten jeden plod, ktery je samostatne.
Ale zalezi tam na vice vecech, urcite to neni lehky.
A jsem rada, ze jsem se takhle rozhodovat nemusela.