icon

Vícečetné těhotenství. Jak to udělat?

pepinna2
26. bře 2021

Ahoj,

holky, netušíte, jak udělat sama něco pro to, abyste nemusely donosit všechny tři plody ale jen jeden? Jde to nějak?

Strana
z3
ema90
27. bře 2021

@cherie24 Tak on to lekar nevybira podle nejakyho rozpocitadla, ale podle vysetreni a podle ulozeni miminek. Proste zhodnoti ktere je/jsou na tom nejlip.
A tech 15% je hodne, to ano. Proto kdyz jsou trojcata napriklad takove, ze jsou dva plody jednovajecne a k nim samostatny treti plod, tak je velka pravdepodobnost, ze lekar doporuci pouze redukci ze tri na dve a necha odejit ten jeden plod, ktery je samostatne.
Ale zalezi tam na vice vecech, urcite to neni lehky.
A jsem rada, ze jsem se takhle rozhodovat nemusela.

merope
28. bře 2021

@gracinka7 Tak mně psala do zprávy s tím, že dotyčná žije v cizině, kde jsou potraty zakázané. Tak jsem doporučila "potratovou turistiku" 🙂.

gracinka7
28. bře 2021

@merope super, takže evidentně nějaký magor.

merope
28. bře 2021

@gracinka7 No, pokud je fakt z příslušné země, která potraty zakazuje a odmítá i redukce plodů při vícečetném těhotenství, tak chápu, že je z toho holka zoufalá. Protože teda v podobné situaci bych asi taky byla a ty jejich zákony v jedné nejmenované zemi mi přijdou šílené. Potratovou turistiku mají tuším taky zakázanou, ale v podobných situacích mi přijde méně riziková (i s hrozbou represí) než zkoušet domácké rady, jak potratit. Byť tedy pravdou je, že donosit trojčata je stejně zpravidla rizikovka, takže stačí pak jen nedodržovat režim rizikovky a on z toho bude předčasný porod jak vyšitý...

ruzova_pastelka
28. bře 2021

@cherie24 Tak problém je hlavně v tom, že riziko předčasného porodu (před 32 tt) je u trojčátek zhruba 45%. Riziko potratu a úmrtí plodu je přesně 15 x vyšší než u jednočetného těhotenství. To pak to 15 % riziko u redukce zní najednou trochu jinak...

Strana
z3