Víkend pod stanem plus celodenní výlet v 1. trimestru?
Mám dotaz. Na konci března, tedy v nějakém 10 .-11. týdnu jsem nahlášená na závody ( hlásila jsem se než jsem zjistila že jsem těhotná ) . Obnáší to být od pátku do neděle pod stanem a v sobotu celý den venku - výlet na nějakých 40 km . Takovéto výlety chodím několik let - i delší - a naprosto bez potíží.
Manžel se ale bojí , že se něco stane ...
Co vy, riskovaly byste to nebo ne ?
@elinkav no jde, ale nějakých 20-30 km od zázemí. Což je na nic ☹ Minulý rok jsme byli rádi, že jsme autem vyjeli v neděli po závodech . Začalo pršet a nedalo se skoro vyjet ☹
No, ještě to promyslím . Ten pochod jako takový zvládnu bez potíží, ale ten stan v tomhle počasí .... To je otázka. Sice mám pořádnou nafukovací matraci, péřák - spacák. Kvalitní výbavu ...
@texetka neřešila jsem to, myslím ty risky:D dělala jsem vše, jak jsem byla zvyklá a ubírala až podle okolností. Víkendový vandry, voda, všechno. Asi někdy ve 4. -6. týdnu jsem jela divokou vodu (na hranici našich schopností - až WW IV), to jsem ještě netušila že jsem těhotná. Všechno v pohodě🙂 Je to v hlavě🙂 Jako stát se může cokoli, že, ale když se to má stát, tak se to stane i doma.
Mno, jsem na vážkách jen kvůli stanu a počasí. Jeden rok jsme byli v triku, loni mrzlo a padal sníh. Ted je tam 5 cm sněhu 😀
Manžel tvrdí, že tam nepojedeme a tečka. Já zase , že počkáme dle počasí a uvidíme . Ale zajímá mne zda někdo takto byl a všcehno bylo ok.
@konidana No my taky ne 😀 Jezdíme pod širák , děláme tůry, plus muž cyklozávody, já zase ty psí ...
Není problém spát kdekoliv - i na sněhu.
Jen ted prostě váhám, no . Nechci nic pokazit . Čekali jsme poměrně dlouho na těhu a je to malej zázrak . Na druhou stranu, není to nemoc ...
Já byla v prvním trimestru (loňský říjen) na autodovče po jihu Evropy - ČR, Rakousko, Itálie, Francie a zpět, spali jsme různě - auto, stan, karavan, byli jsme na horách i jsme se nechali omlátit ve vlnách v moři. Určitě bych se toho nebála, když si vezmeš dost a kvalitního oblečení a budeš se řídit aktuálními pocity (zimomřivost, únava...), tak se nemůže nic stát. Tělo si řekne, neboj.
@texetka no my nečekali, vždy se zadařilo snad dřív než napoprvý:D, tak jsem to neřešila. Chápu tě. Ale jak říkáš, není to nemoc, vše zajistit, zabezpečit náhradní věci a varianty... a hlavně se nestresovat kvůli tomu. Což se mi jednoduše říká , že? Takže to radši případně odpískat, než se celou dobu bát co by kdyby.
Díky ženy .
@texetka my jsme byli na začátku těhotenství na svatební cestě v USA. Taky jsme toho předtím nachodili dost a plánovali jsme hlavně projít národní parky. Nakonec jsem byla ráda, že máme auto a ani se mi z něj většinou nechtělo. Točila se mi hlava a cítila jsem se tak nějak vysílená. Taky jsem pořád klepala kosu i když bylo vlastně teplo, takže na spaní ve stanu taky nic moc.
Myslím, že v těhotenství je hlavní řídit se svými pocity a je dobré mít vždy možnost si říct že už nemůžeš a odpočinout si, což asi nejde u 40km výletu...
Proto bych se na to asi vykašlala, ale samozřejmě každý to má jinak...
@texetka jsem v 9tt a ackoli jsem zvykla chodit, tak ted ujdu sotva par km po rovine a do kopce funim jak lokomotiva. Ani ve snu by me nenapadlo vydat se na takovou streku. Pokud jeste neni, tak ti bude blbe a budes utahana jak stene. Ja nezvladam ani zakladni veci jako treba dat pradlo do pracky. A to nezvracim, jenom mi v proste v deloze roste maly clovek, co ma 100 novych mozkovych bunek za minutu, a to da zabrat. Takze ma rada je vykasli se na to - urcite bude spousta dalsich zavodu 🙂
Spíš těch 40km by mě trochu zaráželo.V opravdu teplém oblečení a kvalitním stanu se spacákem do nynějších teplot bych se toho stanu nebála.Třeba běháte ve volných chvílích běh na 100km jako jeden náš učitel, tak potom i těch 40 chůzí bez problémů zvládnete.
@mahaenauk to má každá jinak a každá to musí posoudit podle sebe 😉 někomu je blbě a někdo do 4.měsíce ani pomalu neví, že je těhotná (můj případ). Ale výstup pěšky na Říp 6 týdnů před termínem porodu už bylo tedy i pro mne stoupání jako pro přetíženou parní lokomotivu:D nicméně ostatním "účastníkům zájezdu" (kamarádi s dětma v kočárku i bez dětí) jsem v pohodě stačila.
Jinak ono tech 40 km nic není. Proste výlet na celý den. Chodím i mnohem víc. Ale to počasí tam je dost síla ☹ počkám Teda na další závod co bude za měsíc. Snad už bude líp
Tak my jsme taky zvyklí jezdit po vandrech, chodit túry a spát pod stanem od časného jara do pozdního podzimu (na sněhu teda ne). Ale v těhotenství jsem do toho nikdy nešla. Mám sice péřový spacák, silnou karimatku a kvalitní oblečení, ale stejně jsem jako netěhotná párkrát nastydla tak, že mě pak nějakou dobu bolely kyčle a křížová oblast. Věřím ale tomu, že to je i hodně v hlavě. Spíš bych se rozhodovala podle svojí (v tomto případě tvojí) povahy. Pokud si v případě komplikací nebudeš nic vyčítat a zvládneš to brát tak, že by se to stalo i doma, pak je rozhodování snazší, než pokud už teď máš v hlavě obavy. Já jsem měla vždycky dost jasno v tom, že raději doma, než si pak něco vyčítat.
@texetka Úplně rozumím, pochodu bych se taky nebála. A fandím ti s tím stanem do budoucna, já byla v tomhle strašpytel, ale hrozně mi to chybí. Už se nemůžu dočkat, až pak jednou za pár let vyrazíme i s dětmi. 😉 Až bude lepší počasí, tak bych se na tvém místě taky tolik nebála, obzvl. pokud nejsi náchylná k nastydnutí. To půjde. 😉
@pratensis. Děkuji. Právě znám dost žen co chodily v na konci druhého trimestru. A s deckem jely pod stan už v 3-4. Měsících a pohoda. Hlavní je samo zdraví mimca ale pokud je vše ok tak proč ne
Vem si neco co si omotas kolem beder a podbrisku at je to vic v teple a hotovo.Pokud mas kvalitni vybavu tak bych se nebala.Navic nejedete na konec sveta odkud neni navratu no ne?Kdyz ucitis ze to neni dobry tak se vzdy muzete zbalit a odjet.Jen nedelej nic co citis,ze bys nemela.Ja jela v 9tt na Lipno kdy bylo venku 38st. a a voda studena.Nebala jsem se koupat ale kdyz jsem lezla do vody,zustala jsem stat s vodou v puli stehen a vedela,ze proste dal to nepujde.😀 Tvy telo a intuice jsou nejlepsi radci.🙂
@texetka myslím, že s dětmi je to kolikrát jednodušší na výletech než doma.. Na výletě spinkaji na čerstvém vzduchu a v tom pohybu a jsou v klidu a vy také.. Doma se člověk kolikrát nervuje z nesmyslů a řeší jak dítě uspat a podobně.. Aspon u myho 4 měsíčního dítěte to tak mam. A s tou turou ti neporadím, dej na své tělo 🙂 záleží jak se cítíš. Já chodila v 28tt túry v Krkonoších, sice jen 15km, ale bylo mi nejlíp za celé těhotenství.. Ale v prvním trimestru bych to nedala, to jsem neustále zvracela.
Já bych neriskovala 🙂

Nebála bych se ani tak toho výletu, jako prostydnutí ve stanu... Jiné přespání nejde zajistit? 🙂