icon

Všechna první těhotenství dopadají špatně? 😞

saji
31. bře 2017

Holky, zrovna jsem objevila dvě čárky na testu. Mám den do MS. Řekněte mi, podle toho co jsem pročítala, to jako opravdu všechna první těhotenství končí buď zamkle, nebo biochemicky? Dejte mi prosím naději, že ne všechna těhotenství končí špatně, i když jste testovaly takto brzy? Prožívám první pozitivní testy, ale tohle mi docela nepřidává ☹. Všude čtu, jak čárky začaly slábnout a nebo nesílily. No docela mazec.

Strana
z3
ladyhacek
31. bře 2017

to je blbost podl mě záleží na spoustu okolností.
Dám příklad z mého života 🙂 Ke konci května jsem vysadila HA, v červnu jsem měla MS a byla trochu zklamaná - i když jsem počítala s tím, že to nepůjde hned (ale takto byychom počali krásně na svatební cestě 🙂 ) n nic a další měsíc? // v den MS slabé a další test jsem si nedělala > ano snad jako jediná žena jsem si udělala jedn test a hotovo. zA týden k DR a ten mi potvrdil těhotenství.

normalnimatka
31. bře 2017

@ladyhacek taky jsem si dělala jen jeden test.. nějak nechápu mánii dělat si dvacet testů a sledovat sílící čárku🙄 víc testů ani potřeba nebylo... celkem jsem to na sobě i poznala:D

autorce: prosimtě, žádný slábnoucí čárky vůbec neřeš... raduj se, že se stal zázrak a nepročítej katastrofický scénáře na anonymních fórech....to je jako brutální ztráta času, a akorát tě to vystraší... a to platí nejen pro teď, ale obecně pro řešení čehokoliv v těhotenství, potratech, neplodnosti, porodů i péče o dítě....

ono stejnak, jak to má bejt, tak to bude. jestli se má stát potrat, tak se stane. a proč se tím jako stresovat? čemu/komu tím pomůžeš?🙂

radši ten čas věnuj sžívání se s novým človíčkem, který tvoje tělo postupně uplácává a dává mu život, povídej si s ním, zpívej mu, hlaď ho, tancuj, medituj, připravuj se (časem) na porod i na to, až přijde na svět! vždyť je to přeci úžasný!

linee
31. bře 2017

@saji necti a raduj se.Vic neovlivnis.A budes ve vetsim klidu,nez cist a pak se stresovat.Uzivej si radosti,je to prvni tehu a at vse dobre dopadne!

kacenka115
31. bře 2017

@normalnimatka taky úplně nechápu, když tu vidím, že si tu baby dělaj několik testů, klidně i v jeden den, co se asi změní? Já měla na prvním testu čárku hodně slabou, nepravidelný cyklus a žádný příznaky, tak jsem si pak za pár dní udělala druhý, abych zbytečně neprudila doktora.

kristynatita
31. bře 2017

@saji mam syna Danielka. Ted tu vedle me spi. Moje prvni tehotenstbi. Zadny potrat. Riziko je u vseho a tohlr na internetu nectěte.

dokument
31. bře 2017

@normalnimatka tak ja jsem si delala vic testu, protoze gynekolog mi rekl, ze tehotna nejsem, i kdyz jsem mela test pozitivni. A dival se na me jak na blazna. Takze jsem si asi trikrat jeste pote udelala test, vzdy ob dva dny a pak uz teda ne a sla jsem znovu k doktorovi.

normalnimatka
31. bře 2017

@dokument ale tak jó, to je jasný.... jen mi prostě přijde ujetý si každej den dělat test, sledovat sílící čárku a ještě si to fotit na nějaký matkafórum jako toto...

dokument
31. bře 2017

@normalnimatka asi se tak moc tesi 🙂 ale datum jsem si k tem testum nepsala a vyhodila jsem je 😀 Ten prvni jsem myslim schovala, ale nevim kam 😅

falcony
31. bře 2017

@saji
první test se má dělat když se teprve MS zpozdí - kdykoliv dřív je to k ničemu, může být oplodněné, nechytit se a odejít s MS a člověk se sleduje a nervuje a nechápu proč si tak holky dobrovolně ubližujete a stresujete sebe a případně i to prťavé oplodněné vajíčko.. A i když je to na tyčince pozitivní, tak někteří doktoři ze staré školy (a dřív se to tak prý plošně dělalo a mně to připadá rozumné) objednávají až 10-11 týdnů po poslední menstruaci s tím, že do té doby se s tím tělo porovnává a když není vše ok, tak se očistí a vajíčka zbaví a je to tak přirozené a normální, není jak tomu zabránit, jenže když to člověk od třetího týdne hlídá a sleduje, tak aby se z toho pak zhroutil.. Radím selský rozum, klid, udělat si pěkný víkend s partnerem, počůrat druhou tyčku až v pondělí a pak zavolat doktorce a objednat se - ať víš.

A protože to zas nemyslím tak špatně jak to asi zní, tak za mě pěkné první otěhotnění - mám týden do porodu, otěhotněla jsem pár týdnů po svatbě co jsme odložili ochranu, ze začátku špinění asi kvůli každodenní jízdě na kole do práce a z práce, ale jinak bez problémů. Pomůže se vyklidnit, věřit svému tělu a přírodě že to zařídí a pokud to někdy (jak se určitě často dočteš) nedopadne, tak je to ta nejlepší varianta, protože asi něco nebylo v pořádku a tělo to poznalo.. Ale věřím, že to dopadne, vypni internet a naplánuj víkendové výlety a čím se pak v týdnu ve volnu zabavit s partnerem a přáteli, nervovat se nepomůže ničemu a sezení u kompu bude dost až budeš za osm měsíců jako vorvaň čekat kdy už ten porod přijde a nezavážeš si ani tkaničky 👍

saji
autor
1. dub 2017

Holky dekuji mockrat! Samozrejme vim, ze se to stava. Kolegyne mela ducha na testu a MS se ji rozjela s plnou paradou a kamaradka byla v 10tt a zamlkle tehotenstvi. Jsou to hold veci mezi nebem a zemi. Dneska mela dorazit MS, zatim nic, bazalni teplota stoupla na 37,2 a test je pozitivni. Silnejsi oproti vcerejsku. Takze budu doufat v dobry konec 🙂. Ty dve carky byl ohromny sok. Z ranni mocitestem Lady Max skoro nic, jen dusik, ktereho jsem si ja predstavovala a odpoledne s Mamatestem krasna druha carka a tto jsem byla 10dpo. Dneska a vcera jsem delala lady max a krasna carecka, silnejsi oproti vcerejsku. Uz jsem uklidnena docela 🙂, moc jste mi pomohly a jsem fakt rada 🙂 🙂. Dekuji 🙂

hesstia
1. dub 2017

zbytečně bych se tímhle nestresovala... proč by to mělo dopadnout špatně, jen proto, že je to první těhotenství? 🙂 já mám za sebou jedno těhu a mám dnes tříletou cácorku.... mé 2 nejbližší kamarádky mají taktéž za sebou jediné těhu a vše bez problémů 🙂 užívej si to a nepřemýšlej nad ničím špatným

kacenka115
1. dub 2017

@saji čistě statisticky to na 75% dopadne dobře, což není málo, takže nechť eufórie započne 😉

mku
1. dub 2017

To je pekna blbost... ja mela prvni tehu naprosto v pohode a mam zdrave dite... az ted, po letech jsem mela zamlkle tehotenstvi, coz jsem vubec necekala, ze by se mohlo stat, kdyz prvni bylo ok... ale i tak jsem nezoufala a behem dvou mesicu jsem mela znovu dve carky, tentokrat uspesne 🙂

dockysbazar
1. dub 2017

@saji

Tak nečti všude samé kraviny a raduj se, že jsi těhotná. Co se má stát, se stane a když se budeš akorát deptat, tak si to akorát nervama přivoláš. Velmi malý počet lidí rozebírá ty pozitivní věci, spíše se všude dočteš ty špatnosti, protože člověk má potřebu je sdílet.
Jinak neznám kolem sebe nikoho, komu by první těhotenství dopadlo špatně, takže hlavu vzhůru. Nejlépe po dobu těhotenství nechodit na diskuzní fóra, kde se člověk snadno nechá vydeptat, zbytečně se pak moc pozoruje a hledá problémy tam kde nejsou 🙂

Strana
z3