Všechna první těhotenství dopadají špatně? 😞
Holky, zrovna jsem objevila dvě čárky na testu. Mám den do MS. Řekněte mi, podle toho co jsem pročítala, to jako opravdu všechna první těhotenství končí buď zamkle, nebo biochemicky? Dejte mi prosím naději, že ne všechna těhotenství končí špatně, i když jste testovaly takto brzy? Prožívám první pozitivní testy, ale tohle mi docela nepřidává ☹. Všude čtu, jak čárky začaly slábnout a nebo nesílily. No docela mazec.
Ty jo, já snad nikdy neslyšela o tom, že by první těhotenství mělo dopadnout špatně... jo, určitě se to někdy stane, ale to je pak jedno, jestli je první nebo druhý nebo kolikátý. Ale já ve svém okolí snad nevím o nikom, u nás v rodině třeba nikdo nikdy nepotratil, jedna sestřenka teda měla mimoděložní, ale přes antikoncepci a už má dvě děti.
Chápu, že se o to bojíš, já třeba celý první trimestr vůbec nevěřila, že jsem těhotná, kdykoli jsme šla na kontrolu, tak jsem čekala, že už tam nic nebude a doktor mi řekne, že jsem se spletla - já neměla vůbec žádný příznaky. Dokonce jsem v prvním dnu očekávané MS krvácela, ale jen dopoledne, pak to přešlo a dnes mám zdravou holčičku, na podzim se chystáme na další.
Ale zkus přestat číst zneklidňující zprávy na internetu, jak tu píšou ostatní, mnohem spíš se píše o špatnejch věcech, než o těch dobrejch. A opravdu si myslím, že první těhotenství spíš většinou dopadne dobře.
To vůbec tak není, bude to v pořádku. Mam zatim jedno dite a na prvni dobrou.Já třeba neznám žádnou ženu co by poprvé samovolne potratila, pouze jednu co mela mimodelozni. Spis znám několik co měly problém s druhým. Třeba jedna potratila mezi prvním a druhým dítětem, další se už druhé nepodařilo tak si několik osvojila, další mela s jedním mužem jedno dítě a s druhým muzem neslo zadne. Je to tak jak říká @lu_cy ten potrat proste víc "vyběhne" mezi těmi šťastnymi těhotenstvími, ty zlomene maminky se chtějí sverit, vykricet a sdílet svoji bolest muže to pak vypadat ze tech potratů je hrozne moc, ale mezi jedním nešťastnym těhotenstvím někde a druhým o kus dál je několik stovek stastnych jestli mi rozumíš. Takže se nestrachuj a nech to těhotenství krásne plynout
Já mám dvě děti,ze dvou těhotenství.krome jedné holčiny všichni všechny těhotenství mely v pořádku.ta jedna měla mimoděložní.takze teď čeká druhé dítě ze třetího těhotenství.takze se pozitivně nalad a bude vše dobré...
Ja byla 3x tehotna, 3 deti mam. Nedivej se na to tak cerne 😉 musis brat v potaz, ze se tady pisou hlavne problemy v tematech. Na tema bezproblemove tehotenstvi zatim nikdodiskuzi nezalozil 😉 😀
Taky jsem zdárně dokončila hned 1. těhotenství 🙂
@popelka1984 Ono je to tím, že spousta těch, co si tím prošly, o tom vůbec nemluví. Mně se hodně potrativších svěřilo až poté, co jsem se se svým potratem svěřila já sama...Vím, že to myslíš dobře, ale opravdu to není tak , že mezi prvním potratem někde a druhým jinde je stovka šťastných. Ani tím nechci autorku nijak děsit - jen si myslím, že je dobré znát fakta. Ta situace nastat může, šance, že miminko donosí, je ale větší.
@urtica jde o to z jakých důvodů k potratu došlo...myslím si, že je zbytečné autorku děsit špatnými scénáři. Pokud nemá vyloženě zdravotní problémy hodila bych všechno za hlavu a neřešila teď co kdo měl nebo neměl...já jsem sice z těch co o miminko přišli ale taky neřeším co bylo a myslím teď hlavně na to srdíčko co nosím v sobě teď a už kvůli němu se snažím být v pohodě ☺
Ja mam za sebou 2 neuspesna tehotenstvi, snad se povede treti. A za me, jsem do sveho prvniho potratu vubec netusila, kolik zen z rodiny nebo z okoli ho zazily. Ale na druhou stranu zase vetsina donosi napoprve. Nestresuj se ctenim na google, vsechno dopadne, jak ma;)
U mě první těhotenství dopadlo a běhá mi tu 14 ti měsíční prcek😁 vůbec se tím nestresuj,pokud to má dopadnout,tak to dopadne..Taky jsem byla vystrašená,jenže to bych pak byla vystrašená úplně z čehokoliv. Nemyslí na to,že to nedopadne a tes se.psychika také dělá své😁
@saji Ahoj,me prvni tehotenstvi,test pozitivni den po ocekavane MS a vsechno je v poradku.🙂
@lu_cy Jj, uvedla jsem najčastější důvod, je jich samozřejmě víc.
Určitě nechci děsit, ale zas mi nepřipadá správné "mazat med" a tvrdit, že se to skoro nestává. Ano stává se to - rozhodně to ale není tak, že by všechna první těhotenství dopadla špatně, naopak, většina dopadne dobře.
Dřív se říkalo, že ženy jsou "v naději" a myslím, že je to velmi trefné pojmenování prvního trimestru.
Možná, že tazatelce i trochu rozumím - sama jsem hodně úzkostná, obě dvě těhotenství jsem se moc bála, teď když jsou malé dva roky se bojím ještě mnohem víc...nejvíc mi (v těhotenství) asi pomohl moment, kdy jsem to dokázala aspoň trošku pustit a nechat to tzv. na osudu...
Možná to píšu i proto, že já sama nemám ráda uklidňování typu "To víš, že to bude dobré". Pokaždé mě napadne jen "Jak to sakra můžeš vědět?".
@saji jejda to je zase blbost, že všechny první těhu dopadaj blbě, stát se může kdykoliv cokoliv dobrého i špatného, ale pravidla na to nejsou. Užívej si pozitivního testu a nekaž si eufórii internetem, tam se hrotí kde co a ne všechno je pravda. 😉 Já jsem poprvé těhotná, malý bude za měsíc na světě a taky jsem začínala jen slabou čárkou, která postupně sílila. 🙂
Já jsem měla obě těhotenství OK, nikdy žádné zamlklé či biochemické, hlavu vzhůru 🙂
Jinak si uvědomte, že 99% lidí, kteří píší na fóra, tam píše právě proto že mají problém, člověk kterému je dobře a nic ho netíží, obvykle nemá potřebu psát, proto to vypadá tak hrozivě, ale věřím, že těcg bezproblémových těhotenství je většina 🙂
Rozhodně ne. Já otěhotněla neplánovaně v osmnácti. Byla jsem pěkné tele. Jezdila jsem s nastávajícím otcem na motorce po poli,skákala ze stolu.... dnes je mojí dceři 35 let. Všechno to vydržela.🙂
@urtica není to "mazání medu", nikdo neví co bude...spíše jde o to, že ji tady všechny chceme uklidnit ať si ty příběhy moc nebere. Nejvíc může uškodit takové to nekonečné strachování a srovnávání s ostatními. Prostě si těhotenství užívat ☺...víme všechny, že vyhráno není nikdy (u mě nebylo ani ve druhém trim. ) ale proč se stresovat dopředu 🍀
Take te mohu uklidnit. Prvni pokus, prvni test, prvni tehotenstvi a je z toho ctyrleta princezna 🙂
@saji spis dobre, ne? Vetsina konci dobre. Pred rokem 89 nebylo tolik moznosti jako dnes a lidi se brali brzy, protoze velka cast nevest uz byla tehotna. Takze se brat "museli" 🙂 Muzu ti i zjistit, jaky podil nevest to byl. Nebo se podivej na cesky statisticky urad 🙂. Kdyby to skoncilo vetsinou spatne hned na zacatku, tak se urcite tolik neberou 😀
První den zpoždění MS jsem měla dvě čárky na testu a teď mám skoro dvouletého chlapečka 🙂
První ok ;) (a další taky). Neboj. 😘
@urtica myslím, že tady nejsme od toho abychom vytvářely domněnky nebo statiky jak často se to stává nebo nestává. Šlo tady o příběhy, které autorka četla nebo slyšela a o vysvětlení proč jich najde více špatných než dobrých. A důvodem je prostě pouze to, že se špatným příběhem se člověk více dělí a potřebuje ventilovat než s klasickým průběhem těhotenství. Nikdo netvrdí, že se to nestává ... jen prostě není důvod se tím momentálně znepokojovat, patří to k životu a není dáno komu se to stane a komu ne. Proč myslet na nejhorší... 🙂
Je smutný, že objevíš na testu dvě čárky a hned googlíš katastrofické scénáře a zakládáš diskuze s takovým názvem. Vždyť ty teď máš skákat radostí a těšit se na miminko, ne se stresovat. Psychika taky dělá své, ne že ne. Já jsem byla těhotná dvakrát a mám dvě děti, z okolí vím o pár zamlklých, ale je to tak 1 potrat na 10 šťastně narozených dětí. Držím palce, ať je všechno v pořádku ❤
ve svem okoli teda par takovych pripadu mam, ale vzdycky slo o druha a dalsi tehotenstvi. Jedna z kamaradek, co ji to jednou (mezi dvema detmi) nevyslo, rikala, a to me zaujalo a myslim si, ze neco pravdy na tom muze byt, ze telo kdyz je vycerpane, tak to tehotenstvi udrzi hur. A je teda fakt, ze treba az ted, treti rok po porodu se citim zdrave. Do te doby jsem byla cela zeslabla, nevyspana, unavena, bolava (kojeni, normalne me bolelo i chodit). Takze v takovem stavu telo asi nefunguje tak, jako kdyz je zdrave. Ale pri prvnim jsi fit a jeste po porodu chvili jedes na plny plyn, protoze nejsi tak unavena jako treba po pul roce, nebo roce. Ta unava se nakumuluje. Treba moje dite bylo absolutne bezproblemove, kazdou noc spalo (ale budilo se na kojeni). A do toho to kojeni... jak jsem prestala kojit, vsechno se rapidne zlepsilo. Ale to bylo vsechno dohromady. Cim je decko sikovnejsi a samostatnejsi, tim je vsechno lepsi.
nevim, jestli to nebylo zmineno tady (o tech nevestach), mam dojem, ze jo, nejak okrajove. Je to i v knize Ivo Mozneho, nazev si nepamatuju, ale tolik jich zase nenapsal 🙂 http://www.rozhlas.cz/brno/hoste/_zprava/sociol...

Přesně jak tu píše většina.. lidi na net spíš napíšou negativní zkušenosti, to se týká všeho, i třeba recenzí obchodů a restaurací 😉 obecně nemá nikdo tendence vypisovat, že je všechno v pohodě.. proč taky? Nepotřebuje s ničím poradit, jen by se chlubil 😉 já jsem teď taky poprvý těhotná a nezbývá než doufat, že všechno dopadne dobře.. některý diskuze tady na koníkovi radši ani neotevírám.