icon

Vůně nového auta. Může ublížit v těhotenství miminku?

10. zář 2025

Ahojte, koupili jsme nové auto, jsem těhotná a ta vůně mi hrozně vadí, asi to nebude ani nejzdravější… Co s tím, jak to vyřešit, auto potřebujeme využívat. Myslíte, že by to mohlo nějak ublížit miminku? Zatím jsem na tom jela 1 x cca 20 minut. A jezdila jste některá v těhu v novém autě? Bylo pak vše v pořádku?

lenickakl
10. zář 2025

Doufam, ze to je vtip 🤦‍♀️

petulkadodo
10. zář 2025

@anonym_autor V těhotenství ženě smrdí kde co. Někomu začne smrdět káva, mně celé těhotenství hrozně smrdělo syrové maso a někomu smrdí nové auto. Je to normální. Po porodu to přejde. Miminku to neublíží. Zkus jezdit s otevřeným okénkem, případně zkus na zápěstí nebo kapesníček stříknout nějakou příjemnou esenci (jsou různé, s levandulí, s citrusy...)

alexandria80
11. zář 2025

@anonym_autor to tu nepiš,že máte nové auto.Dostaneš plno negativních komentů.Lidi závidí🤮😭

dashyyy
11. zář 2025

Miminku to určitě neublíží 😉 zkus si koupit vůni do auta, která ti bude příjemná, abys byla ty v pohodě.. trpěla jsem v těhotenství na velkou pachovou přecitlivělost, bylo to docela hrozný a částečně mi to zůstalo, takže dobře vím, že to může být fakt hodně nepříjemné

jana_zofie
11. zář 2025

To mi pripomnelo, jak jsem jako tehotna chodila co 14 dni kupovat s muzem jeho deospreje, protoze mi kazdy druhy tyden smrdel jiny... 🙈

drtatko4
11. zář 2025

Mě by jen zajímalo, jak tě napadlo, že by se mohlo něco stát miminku? Vždyť to není žádná přidaná vůně, že by to tam dali, aby auto tak vonělo. Jsou tam nové díly z výroby, takže nějakou svou vůni to má a prostě to musí jen vyvětrat.

apokalismus
12. zář 2025

@anonym_autor švagrová se jako těhotná stěhovala do nového domu a první měsíce tam blila jako šakal... Musíš vydržet, časem ti to smrdět přestane... nejpozději po porodu.. mě teda začal smrdět partner... to bylo horší...😂😂😂😂

autor
16. zář 2025

Holky a jezdila stě doopravdy některá v těhotenství v novém autě? A co malé děti, nevadí to? Můžou se v něm vozit?

dashyyy
16. zář 2025
@apokalismus

@anonym_autor švagrová se jako těhotná stěhovala do nového domu a první měsíce tam blila jako šakal... Musíš vydržet, časem ti to smrdět přestane... nejpozději po porodu.. mě teda začal smrdět partner... to bylo horší...😂😂😂😂

@apokalismus 🤣🤣🙈 jak jsi to řešila?

babka
16. zář 2025
@anonym_autor

Holky a jezdila stě doopravdy některá v těhotenství v novém autě? A co malé děti, nevadí to? Můžou se v něm vozit?

@anonym_autor a to si vazne myslis, ze je to napustene nejakou skodlivou chemii? uklidni se! Jezdila jsem dokonce novym autobusem a vlakem a to byla taky sila 😀 ziju

dashyyy
16. zář 2025
@anonym_autor

@anonym_autor samozřejmě, že můžou.. evidentně s tím máš problém, tak nech auto vyčistit něčím šetrným, pusť tam ozón a ono to tu novotu vytáhne.. za mě lepší nové auto než případně staré s několik let neměněnými vzduchovými filtry nebo neměněným freonem v klimě.. a ano jezdila jsem na služebky novým vozem v těhotenství a děti nevypadají, že by z toho měly následky

autor
16. zář 2025

Manžel auto zevnitř poutíral nějakým pohlcovačem pachů a dal 5 pytlíků s uhlím, co jsou přímo určené na pohlcování pachů.. tak snad to bude lepší.. Ja jsem celkově v tomhle těhotenství hodně procitlivěná na pachy, všechno mi vadí, cítím i co ostatní necítí..🙈

dashyyy
16. zář 2025
@anonym_autor

Manžel auto zevnitř poutíral nějakým pohlcovačem pachů a dal 5 pytlíků s uhlím, co jsou přímo určené na pohlcování pachů.. tak snad to bude lepší.. Ja jsem celkově v tomhle těhotenství hodně procitlivěná na pachy, všechno mi vadí, cítím i co ostatní necítí..🙈

@anonym_autor já chápu tu přecitlivělost, to je fakt voser, že je to nepříjemné, ale uškodit to dítěti určitě nemůže ;)

miryp
16. zář 2025
@alexandria80

@anonym_autor to tu nepiš,že máte nové auto.Dostaneš plno negativních komentů.Lidi závidí🤮😭

@alexandria80 měla bys občas vystrčit paty z té své sociální bubliny, ve které si závidíte i rovný nos mezi očima, abys pochopila, že lidem je dost jedno, kdo si co koupil...

miryp
16. zář 2025

Předpokládám, že jsi autorka i jiných diskuzí, v nichž se řeší, zda to či ono může ohrozit dosud nenarozené miminko - ne, opět to tvé miminko nijak neohrožuje, ale co ho ohrožuje zcela bezpečně, je stres, který tvé tělo produkuje v důsledku tebou neřešených úzkostí. Na ty by ses měla zaměřit.

michaela666
16. zář 2025

Chápeme, máte nové auto. Gratulace 🥳😀

ninive211
16. zář 2025

Máš přecitlivělý čich kvůli těhotenství, ale opravdu to neznamená, že to může nějak ublížit miminku. Spíš než toto bych řešila s psychologem tvoje obscese a panické úzkosti. Protože pak jak se mimčo narodí, tak se z toho naprosto zblázníš, protože budeš vidět potenciální ohrožení úplně všude. Zcela bezdůvodně. Uklidni se a nehysterči, to miminku pomůže nejvíc 😉 Protože tvůj zbytečný stres mu ubližuje daleko víc než vůně z nového auta 😉

pavca1982
16. zář 2025

Miluju vůní nového auta, ale taky chápu že to může někomu v těhotenství smrdět. Každopádně by mě nenapadlo, že by to mohlo být škodlivé pro těhotnou ženu nebo dítě? To už je trochu přehnaná myšlenka.

mabs
16. zář 2025

@anonym_autor Dej si k tomu na cestu buřta, ať je otrava na 100% 😀

apokalismus
16. zář 2025
@dashyyy

@apokalismus 🤣🤣🙈 jak jsi to řešila?

@dashyyy on utekl ještě před koncem prvního trimestru 🤷. Ale ty poslední setkání pro mě byli dost mazec... Nevím jestli to bylo sprcháčem, parfémem, nebo jím samotným... těžko říct... Každopádně v tomto prvním těhu to s pachy bylo velice výživné... Tam jsem šla i váhově dolů první 4 měsíce...