icon

Výběr jména. Podle čeho vybrat, když se vám žádné nelíbí?

aksil_e
2. kvě 2020

Hezký den,
stalo se některé, že jste fakt nemohly vybrat jméno pro miminko, protože se vám prostě žádné nelíbilo? Resp. na každém něco vadilo? - nelíbí se mi buď prostřední tvar jména (u holek končící koncovkou -ča - př.Verča, Monča, Simča) nebo malá variabilita pro oslovení v dospělosti (nemyslím oficiální kontakty, tam se použije většinou základní tvar jména).
Máme dvě dcery, na klučičím jménu jsme dohodnutí od prvního těhotenství. Ale 3.holčičí je mazec.
Nechaly jste to pak úplně na manželovi, který by to rozsekl? Nebo jste to pořád tak opakovaly,až jste se s tím jménem nějak sžily? Nebo jste si nechaly radit od rodiny?

Strana
z2
hezz17
2. kvě 2020

My měli jednoznačně vybrané pro kluka. Holku asi taky. Ale... Já si nebyla pořád 100% jistá, tak jsme ji do papíru nenapsali. Kluka jo. Pak jsem šla k porodu, stále bez jména. Pohlaví mimca jsme nevěděli. U porodu, respektive těsně před narozením, když už tam byla dětská sestřička, se mě ptala, jestli už vím to jméno a já že ne, že se prostě nemůžu rozhodnout. Tak se vsichni smali. A asi o 3minuty pozdeji vylezl kluk. Naštěstí😀

monaluza
2. kvě 2020

A vite o tom, ze nemusite pojmenovat dite ani pred porodem, ani tesne po nem, ale mate na to tusim mesic cas? Nekomu muze pomoct, kdyz to ditko vidi, pak je treba hned vsechno jasne 😉.

ivis_b
2. kvě 2020

Ja taky nevim.... kluk by byl v pohode, ale holku, kterou cekame, porad nevim. A ja bych to chtela vedet uz ted, abych si s ni mohla povidat a o ni mohla povidat, jmenem. Nechceme zadne zahranicni jmeno typu Charlotte, Olivia, Sofie apod., ani nic typu Frantiska, Tonicka apod. Mame typicke ceske prijmeni, spis delsi. Libi se nam Katerina, ale je to dost dlouhe a s tim prijmenim by to bylo asi moc. Pak me napadla Elena (Elenka, Eli, Elca), ale nevim :-/

gracinka7
2. kvě 2020

Jestli nevíš, můžou ti s výběrem pomoci dcery 😉

zelenaesmolda
2. kvě 2020

@aksil_e ja jeem sedla na net a divala se pro inspiraci po cizich jmenech,treba turecke,portugalske nebo arabske atd.Nechtela jsem tuctove jmeno.Mela jsem sice jmeno vybrane uz od mala ale kdyby me neco prastilo do oka tak jsem to prosla 🙂

Strana
z2