Vycházky na neschopence - kolik hodin denně?
Ahoj (dotaz za kamarádku). Kolik hodin vycházek máte na neschopence? Kamarádce dr napsal 5 hodin a odmítá jí napsat víc, že tak to má správně, na víc hodin nemá těhotná nárok. Je to opravdu tak? Loni bylo ještě 7 hodin. Děkuji za odpověd
Ahoj já mám vycházky 13.00-19.00, víc nelze.
Vychazky mam 8h .. me to staci 🙂
@lucisek01 8 hodin? Jak jsi toho docílila???
@sisstin To není o dobře napsané žádosti, hlavně pokud vím, tak u té dotyčné nebyl pro neomezené vycházky žádný důvod. Záleží spíš na tom konkrétním člověku, co o tom na OSSZ rozhoduje a jaké má třeba vztahy s konkrétním lékařem. Ale těhotným se neomezené vycházky nepovolují a ještě pak po zamítnuté žádosti chodí častější kontroly (v běžných případech). To je jen konstatování faktů, nijak zle to nemyslím.
@handangervidda tak prostě ta holčina je má, Dr. ji tam napsala důvod open space, IVF, že potřebuje vzduch atd. atd, a normálně ji to na tři měsíce umožnili. Zas předpokládám, že nám nelže, prostě je má 😉
mně jako běžně ty vycházky stačí až až, běžně je využívám tak na 10 % a to ještě jestli vůbec. Ale prostě jsou dny (např. kdy jsem měla tu školu), kdy prostě nebylo v mých možnostech je dodržet a riziko toho, že někdo přijde pro mě bylo menší než to, že kvůli tomu budu muset opakovat ročník. Jinak zle mi je, neustálý problémy mám, takže v běžných dnech stejně furt sedim (ležim) doma a nikam nechodim a jsem ráda, že žiju... kvůli té škole jsem se prostě překonala...
a jdu právě radši na MD 8 týdnů před porodem, ač by se mi vyplatilo jít samozřejmě 6, právě kvůli tomu, abych ty vycházky porušovat nemusela, i 14 dní prostě dobrejch no...
@nov.tere mě je to uplně jedno komu to schválí já byla na neschopence od 6tt až do konce, nestihla jsem nastoupit na MD.
Jen když jsem pracovala tak jsem řešila také neschopnosti a vím jaké to snima je.
Já osobně jsem měla vycházky jen 4 hod nikoli 6 hod. Dost dlouho jsem jen ležela v nemocnci a pak doma.
neomezenhé vycházky se ruší přesně proto že je pak jednodušší zůstat doma než chodit do práce a člověk má volný den a může si k neschopence přivydělat.
@lucykal tak já třeba těhu jsem, ale taky nemám PN na těhu 😉 v 7tt těžkej zánět dutin s ATB, v 9tt dvě žlučníkový koliky, následně zjištěn zánět žluníku a kameny, další ATB, v 16tt další zánět dutin, mám v čudu tlak atd. V neschopence mám psanou diagnozu na ten žlučník, těhu jako takový rizikový nemám, nepotrácim ani nic. Ale třeba jsem dělala s dětma, a prostě jsem od nich neustále chytala ty nemoce, proto jsem doma na PN... 😉
vycházky jsem první měsíc neměla vůbec (na ten zánět dutin), pak další měsíc na 4h (žlučník) a pak mě obvodák předal na gyndu a ta mi dala těch 6h, dál uvádí žlučník a už mě prostě nechala doma. Ted jsem ve stavu, že žlučník mlčí, ale je mi tak zle, že sotva lezu, mám šíleně kolísavej tlak, a neustále jdu do mdlob, nejsem schopná ničeho. Pracovní poměr mi skončil posledního června (práce ve školství na dobu určitou), jsem teda dál na PN, abych nemusela na pracák že 😝 vycházky jak píšu mi stačí, vůbec je nevyužívám, ale párkrát se prostě našla věc, která byla neodkladná a dodržet to nešlo.
Blbý je, když někdo nemá vycházky žádný, doma dítě, nebo je sám a je to dost blbý, na to by se mělo koukat, že i když třeba jsem 14dní doma s angínou, tak holt jíst něco musím...
teď je 6 hodin denně. dřív to bylo neomezeně. myslím pro těhulky.

@verya jo ta pani je vedena jako onkologicka.
Ja jsem to hlaseno mela, dr.me davala i kopii oznameni...
Zitra uz jdu ukoncovat neschopenku,tak jsem rada, i kdyz jsem vychazky nepretahovala, porad se bojim abych slysela zvonek... Mame velky dum a trebas kdyz jdu do sklepa do pradelky tak bych to pres dve patra neslysela....