icon

Vycházky na neschopence - kolik hodin denně?

misulinka44
8. srp 2015

Ahoj (dotaz za kamarádku). Kolik hodin vycházek máte na neschopence? Kamarádce dr napsal 5 hodin a odmítá jí napsat víc, že tak to má správně, na víc hodin nemá těhotná nárok. Je to opravdu tak? Loni bylo ještě 7 hodin. Děkuji za odpověd

Strana
z5
ipkh
11. srp 2015

@verya jo ta pani je vedena jako onkologicka.
Ja jsem to hlaseno mela, dr.me davala i kopii oznameni...

Zitra uz jdu ukoncovat neschopenku,tak jsem rada, i kdyz jsem vychazky nepretahovala, porad se bojim abych slysela zvonek... Mame velky dum a trebas kdyz jdu do sklepa do pradelky tak bych to pres dve patra neslysela....

ty_na
11. srp 2015

Ahoj já mám vycházky 13.00-19.00, víc nelze.

lucisek01
11. srp 2015

Vychazky mam 8h .. me to staci 🙂

misulinka44
autor
11. srp 2015

@lucisek01 8 hodin? Jak jsi toho docílila???

handangervidda
11. srp 2015

@sisstin To není o dobře napsané žádosti, hlavně pokud vím, tak u té dotyčné nebyl pro neomezené vycházky žádný důvod. Záleží spíš na tom konkrétním člověku, co o tom na OSSZ rozhoduje a jaké má třeba vztahy s konkrétním lékařem. Ale těhotným se neomezené vycházky nepovolují a ještě pak po zamítnuté žádosti chodí častější kontroly (v běžných případech). To je jen konstatování faktů, nijak zle to nemyslím.

sisstin
11. srp 2015

@handangervidda tak prostě ta holčina je má, Dr. ji tam napsala důvod open space, IVF, že potřebuje vzduch atd. atd, a normálně ji to na tři měsíce umožnili. Zas předpokládám, že nám nelže, prostě je má 😉

sisstin
11. srp 2015

mně jako běžně ty vycházky stačí až až, běžně je využívám tak na 10 % a to ještě jestli vůbec. Ale prostě jsou dny (např. kdy jsem měla tu školu), kdy prostě nebylo v mých možnostech je dodržet a riziko toho, že někdo přijde pro mě bylo menší než to, že kvůli tomu budu muset opakovat ročník. Jinak zle mi je, neustálý problémy mám, takže v běžných dnech stejně furt sedim (ležim) doma a nikam nechodim a jsem ráda, že žiju... kvůli té škole jsem se prostě překonala...

a jdu právě radši na MD 8 týdnů před porodem, ač by se mi vyplatilo jít samozřejmě 6, právě kvůli tomu, abych ty vycházky porušovat nemusela, i 14 dní prostě dobrejch no...

lucykal
11. srp 2015

@sisstin také mě to přijde divné, že by ji to někdo schválil

sisstin
11. srp 2015

@lucykal no prej jo, schválili jí to prostě.....tak zas nevím, jakej by měla důvod nám lhát no 😉

nov.tere
11. srp 2015

@sisstin myslím že nám nelže. Jen prostě někdo nedokáže překousnout to že by to schválili. Asi jako tu útočí že by je zaměstnavatel nenechal za mzdu doma když se o to ani nepokusili. 🙂

sisstin
11. srp 2015

@nov.tere no taky si myslim, že prostě 90% doktorů ti řekne, že to nejde a nazdar a nikdo nezkusí zažádat no, je to přece jenom práce navíc 😉

lucykal
11. srp 2015

@nov.tere mě je to uplně jedno komu to schválí já byla na neschopence od 6tt až do konce, nestihla jsem nastoupit na MD.
Jen když jsem pracovala tak jsem řešila také neschopnosti a vím jaké to snima je.
Já osobně jsem měla vycházky jen 4 hod nikoli 6 hod. Dost dlouho jsem jen ležela v nemocnci a pak doma.

nov.tere
11. srp 2015

@lucykal též jsem od 3 na neschopence skončila jsem na ni díky tomu že jsem měla kontrakce v 25 týdnů a zatím jsem bez vycházek a vůbec mi to nevadí hlavně aby se mrnousek u mě udržel co nejdéle. 🙂

lucykal
11. srp 2015

@sisstin tolik práce stím není.

sisstin
11. srp 2015

@nov.tere no jako on je problém, když má člověk starší dítě, potřebuje koupit jídlo a tak, on ne každej má rodinu a manžela, kterej takhle funguje nebo může fungovat a to je pak docela průser no 😖

lucykal
11. srp 2015

neomezenhé vycházky se ruší přesně proto že je pak jednodušší zůstat doma než chodit do práce a člověk má volný den a může si k neschopence přivydělat.

lucykal
11. srp 2015

@nov.tere přesně co by člověk pro miminko neudelal pak si člověk užije vycházek.)

lucykal
11. srp 2015

@sisstin přece za 4 hodiny nebo 6 hodin se dá nakoupit ne?

lucykal
11. srp 2015

@sisstintřeba lže protože ví, že tim někoho naštve. Mě ne ... Já budu mít radši zdravé dítě co donosím co nejdéle než někde rajdat

nov.tere
11. srp 2015

@sisstin tak to máš pravdu já stejně v tehlech vedrech nefunguji. Musí obstarat vše chlap a tchyně. A já se modlím za každý den co jsem v celku.

nov.tere
11. srp 2015

@lucykal ale vycházky budu chtít napsat aspoň nějaký dcera jde v září do první třídy.

sisstin
11. srp 2015

@lucykal já myslim situaci, kdy někdo nemá vycházky vůbec 😉 třeba tohle řešila kolegyně na PN, je sama, vycházky neměla, šla na nákup a byl z toho průser jak mraky 😉

lucykal
11. srp 2015

@sisstin takže mimo těhotenství? Je pravda když jsem měla neschopenku na angínu nebyla jsem schopná vstát z postele natož jít nakoupit.

lucykal
11. srp 2015

@nov.tere hrozí ti předčasný porod?

sisstin
11. srp 2015

@lucykal tak já třeba těhu jsem, ale taky nemám PN na těhu 😉 v 7tt těžkej zánět dutin s ATB, v 9tt dvě žlučníkový koliky, následně zjištěn zánět žluníku a kameny, další ATB, v 16tt další zánět dutin, mám v čudu tlak atd. V neschopence mám psanou diagnozu na ten žlučník, těhu jako takový rizikový nemám, nepotrácim ani nic. Ale třeba jsem dělala s dětma, a prostě jsem od nich neustále chytala ty nemoce, proto jsem doma na PN... 😉

nov.tere
11. srp 2015

@lucykal zatím to žádný doktor neřekl. Ale pokaždé mi dělají Utz a mimi má hlavičku nad vchodem

sisstin
11. srp 2015

vycházky jsem první měsíc neměla vůbec (na ten zánět dutin), pak další měsíc na 4h (žlučník) a pak mě obvodák předal na gyndu a ta mi dala těch 6h, dál uvádí žlučník a už mě prostě nechala doma. Ted jsem ve stavu, že žlučník mlčí, ale je mi tak zle, že sotva lezu, mám šíleně kolísavej tlak, a neustále jdu do mdlob, nejsem schopná ničeho. Pracovní poměr mi skončil posledního června (práce ve školství na dobu určitou), jsem teda dál na PN, abych nemusela na pracák že 😝 vycházky jak píšu mi stačí, vůbec je nevyužívám, ale párkrát se prostě našla věc, která byla neodkladná a dodržet to nešlo.

Blbý je, když někdo nemá vycházky žádný, doma dítě, nebo je sám a je to dost blbý, na to by se mělo koukat, že i když třeba jsem 14dní doma s angínou, tak holt jíst něco musím...

smallinka
11. srp 2015

teď je 6 hodin denně. dřív to bylo neomezeně. myslím pro těhulky.

ipkh
11. srp 2015

@smallinka ja jsem v prvnim tehu mela 2 a 2h a jinak me to dr.napsat nechtel. V tu dobu jsme nemeli auto a tak treba obed u nasich ani neprichazel v uvahu... A taky jsem to prezila a to jsem byla doma od zacatku do konce...

smallinka
11. srp 2015

@ipkh jo tak ono to přežiješ proč bys taky neměla....byla jsem doma taky od začátku a za těch 6 hodin jsem byla ráda. Dá se to rozkouskovat jak potřebuješ. Je akorát blbý že se nedá odjet na prodloužený víkend.

Strana
z5