Zákaz otců u porodu-koronavir. Co na to říkáte?
Dobrý den dámy,
co říkáte na nový zákaz přítomnosti otců u porodu? A jak myslíte, že bude trvat dlouho? Jste pro zákaz nebo si myslíte, že vzhledem ke společné domácnosti rodičů, je opatření zbytečné...zajímají mě Vaše názory.
Pro mě osobně je to stresující zjištění. Termín mám v červenci, takže mi nezbývá než doufat.
@cila9 tak holky v porodnici v Koline, kde chci rodit je nakažená lékařka koronovirem. Oddělení nezavřeli, ale jsou kolem toho obrovské manévry, dohledávání kontaktu, testování mimin, maminek, pacientek atd. Lékaři jsou prostě jen lidi, kteří také chodí nakupovat a pohybují se mezi lidmi, chodí domu, maji partnery. Hodně mě zajímá jestli se podaří vystopovat, kde se nakazila. Jestli to bylo mimo nemocnici upřímně lituju primáře oddělení, protože už teď se na něj valí vlna kritiky o nesmyslném zákazu otců u porodu a vyčítání nákazy ze strany nemocnice. Pokud se lékařka nakazila v nemocnici tak budou mít argument proč to zakazali. Ve středu mám jít na kontrolu, vůbec se mi tam nechce.
Prymula tvrdí, že karanténní opatření by se mohly v půlce dubna pomalu povolovat, tak snad nějaká naděje pro některé maminky. Těch co se tomu nevyhnou je mi moc líto.
Nesouhlasim se zakazem... Ale jsem zaujata...protoze se me to primo dotyka...zakaz vydali 4dny pred terminem porodu,kdybych to tusila drive mohla jsem souhlasit s vyvolanim,ktere mi nabizeli kvuli zdravotnim komplikacim,co mam,a nemusela bych zaujate s emocemi tohle resit. Prosim vsechny,kdo s Tim zakazem nesouhlasi o podpis k petici "Pustte tatinka k porodu! ",zabere to deset vterin,prosim. Dekuji.
https://koraba.cz/otec-u-porodu-svetova-zdravot...
Termin mam za mesic, ale pritomnost otce u porodu neresim... Vic resim pripadne komplikace kvuli memu zdravotnimu stavu a uprimne se nervuju z toho, ze z porodnice se rovnou stehujeme 60km daleko, kde jsme meli mit uz vse v klidu hotove a pripravene a misto toho jsme v garsonce se zviratama a bednama vsude, protoze si fakt nelajzneme jezdit ted nekam... A jeste se tesim na kecy ve vesnici "prazaci nas prijeli nakazit!"... Takze jeste sesmolit dopis starostce jak nejsme nakazeny a budeme po prijezdu dodrzovat extra karantenu pro klid vesnice...
@alechandris Taky dobra situace. Drzim palce, at to zvladnete. My se zase chceme presunout na chatu az prestane byt pod nulou - neni tam na to delana voda a pocitam minuty, aby presun prazaku kamkoliv nezakazali. Manzel prisel o prijem, na zadne davky narok nemame, takze jedeme z uspor, termin mam koncem kvetna. Tak aspon budeme pestovat🙂 Nastesti je to samota, tak nepredpokladam, ze by to nekdo resil.
@zizibou přesně tak.někdo tu psal, že rychlotest pro otce je plýtvání, ale pro hypochondry je to zřejmě v pořádku! Ze cca 17000 testovaných je jich cca 1000 pozitivních. Když budu optimista, tak půlka tam šla jen tak, aby si duše oddechla! Sami zdravotníci potvrzuji, ze většina lidi si vymýšlí příznaky a jde viďet, že jsou v pořádku! A argument, ze otec jde pro bagetu? Jako vážně? Není nic jednoduššího než jim povolit pohyb jen v boxu.
@cila9 V cervenci to urcite uz bude povoleny....predpokladam,tak zkuste myslet pozitivne 🙂,zadny stores.
Jen si tak ulevuju srdicko: Skoda,proc uz to nezaziju znova kdyz mohu na 99,9 procent rict,ze jsme zdravi a dokazat to?! Zijeme s 76letym tatou,ktery ma rakovinu plic a slinivky...a duchodkyni mamkou,manzel je taky rizikovy -ne kvuli veku ale kvuli vysojemu tlaku....kdybychom byli nakazeni,tak muj onkologicky tata je kaput. Je to moje ctvrte tehu a treti posledni porod, tri deti jsou na dnesni dobu az moc,a uz prenasim,a netesim se na ty hodiny bolesti sama...My zeny to zvladneme, ale je tezke tesne pred porodem we vratit do "stredoveku." Ubiji me to.
Tak už táty u porodu dovolili. Tak to,Vám,holky, přeju. Škoda,že o to někdo přišel,třeba jen o pár chvil.

@kaja2016 Smrt ale nenastala kvůli koronaviru, ale kvůli sepsi...