Zkrácený cervix ve 20tt, máte zkušenost?

verunie
22. únor 2013

Zdravím všechny nastávající i současné maminky.Včera mi moje doktorka řekla,že mám zkrácený čípek a to přesně Co0-1. Jsem ve 20 tt a docela mě to vyděsilo.Bojím se abych o miminko nepřišla nebo třeba za pár týdnu neporodila :( zajímali by mě vaše zkušenosti a taky jestli některá z vás neznáze stránku kde je tabulka toho v jakém týdnu by měl Cervix být. Moc děkuju za odpovědi 🙂

maruja
22. únor 2013

Ahoj, neboj se takhle to může bejt až k porodu. Posílám jeden odborný popis:
CS dle Bishopa, jak se přesně jmenuje, má stoupat ! Jenže, je to pouze orientační údaj a již tolik neplatí,že pokud CS překročí hranici stanovenou tabulkou pro určitý týden, je těhotná ohrožena předč. porodem .Jenže to vím jenom já a pár dalších kolegů, kteří se této problematice věnují . Takže řada kolegů dost maminky děsí a ukládá je již při malé změně nálezu do nemocnice, nebo v lepším případě je nechá přibité doma k posteli. Klidový režim ale předč. porodu nezabrání, to je nejnovější poznatek, který také drtivá kolegů ještě nevstřebala …. CS má dne skutečně význam jen v situacích, kdy dojde k razantnímu – obřímu skoku v nálezu, např. v 26.týdnu z CS 0 na CS 6, nebo v potermínovém období stran časování a způsobu vyvolání porodu. Jinak je jeho hodnota popisná, vůbec neurčuje, kdy bude žena rodit…Řada těhotných začíná rodit , přestože má v termínu z CS O-1 !!!!!

verunie
autor
22. únor 2013

moc děkuji : 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru