1. porod jsem rodila císařským řezem a lékařka doporučuje 2. přirozeně. Má někdo stejnou zkušenost?
Dobrý den chtěla bych se zeptat na zkušenosti. V týdnu mi paní doktorka řekla, že bych měl druhý porod mít normální, ikdyz jsem měla první císařem. Jen kdybych opravdu moc stála o druhý cs tak by to možná šlo. Že prý není zdravotní indikace k tomu a to co bylo při prvním porodu by nemělo nastat při druhém. Jenže já nevím. Přemýšlím o tom kudy chodím. Budu ráda za každou zkušenost nebo radu 😊. Děkuji
První syn šel akutním CS, druhý 4350g přirozeně. Prožila jsem 28h křížových bolestí a měla 10 stehů, a přesto říkám přirozený porod je boží. Ten pocit, že jsem to dokázala, hned si chytit miminko, celou dobu byl semnou. Odpoledne jsem vesele seděla na posteli plná elánu. Po CS jsem skoro 24h ležela jak placka, byla jsem zlomená, pořád jsem měla slzy na krajicku. A to jsem z žádných diskuzi neměla načteno, že CS je selhání nebo tak něco. Manžel nechápal proč jako tak strašně chci "rodit". Až to prožil semnou tak pochopil. Takže určitě doporučuju zkusit rodit přirozeně, řezat se může vždycky.
pokud máš tu možnost, tak určitě běž do přirozenýho! je to šetrnější pro dítě i matku a v neposlední řadě je to lepší zážitek. ono dost záleží taky na tvým přístupu, jak se na to koukáš a jak ten proces brzdíš, nebo mu napomáháš a prostě porod může bejt jeden z nejlepších zážitků v životě. a ani nemusí bolet. fakt stojí za to trochu po tom pátrat a udělat si porod co nejvíc podle všech představ. není pravda, že porod nelze ovlivnit. nějak určitě jo. a ten zbytek? děj se vůle boží🙂
@zmrzlinka no ehm, tak ono to není tak, že by ty matky byly jako horší, nebo míň "schopný", že si nenašly vztah s mimčem. tam jde o docela závažný věci související především s hormonama. to tělo v podstatě na ten porod jakoby "čeká", ale on vlastně nepřijde, tělu to nedojde, nepošle do mozku ty správný signály...není to prostě samozřejmý. doporučuju si něco najít např. o fenoménu tzv. ukradenýho porodu. je to naopak dost obrovská tragédie, jak ti to zamává s psychikou třeba i na x let (protože samozřejmě ješě máš pocity viny, jaktože teda ten uzlíček bezmezně nemiluješ od prvního okamžiku? tak seš asi špatná žejo?) a celkově to pouto matky s dítětem se utváří mnohem složitějc, což musí mít vliv i na to dítko.
jo a to jsou přesně ty kecy... "co jako řešíte? to je snad jedno, jestli vám dítě přišlo na svět císařem, nebo normálně...hlavně, že je zdravý!" ... ženy tímhle opravdu takový ženský pomůžete. to je krapet nepochopení celý situace. buďte jen rády, že se vám tohle nestalo.
@normalnimatka běž se podivat na nějaké dětské oddělení kde leží těžce nemocné děti a uvidíš že to že je dítě zdravy je nejdůležitější věc na světě.
To o čem píšeš je uz forma poporodní deprese. I po přirozeném porodu se můžou dostavit různé depky které musí řešit psychiatr.To uz ale jiné tema.
Rodila jsem minulý týden přirozeně po plánovaném císaři u prvního dítěte. V poradnách kontrolovali jizvu, polohu mimina a vůbec je nenapadlo o dalším císaři mluvit. Já jsem chtěla rodit přirozeně. A i když jsem byla hodně šitá pořád to je nic oproti císaři. Všechno mě dlouho bolelo, poporodní depky jak prase. Rok na antidepresivech. Teď, po týdnu si už můžu v klidu sednout, psychicky jsem naprosto v pohode. Jen to kojení prostě není. I když byl porod přirozený mlíko se nespustilo. Po CS také ne. Ale co UM je dnes na vysoké úrovni.
Pokud jsi v pořádku zkusila bych normální porod. Držím palce
@zmrzlinka ale ty seš úplně mimo, když mi tohle napíšeš jako reakci. já samozřejmě neříkám, že není důležitý mít zdravý děti ježišikriste, ale prostě tady se míchaj jabka s hruškama a s melounama! to, co jsem popisovala, není jen poporodní deprese. zdejších pár uživatelek mělo tendenci odsoudit ženský, který maj nějaký trauma apod. po císaři, jakože si za to můžou samy, jelikož sou prostě neschopný a neodkážou svoje dítě dostatečně milovat a na porod, jakej byl, se vykašlat.
@normalnimatka tak jsem mimo noooo.... pokud vim tak tady nikto nikoho neodsuzoval. Pouze se víš psalo že maminkovske fóra podsuvaji maminkam ze císař je jedna velká tragédie a ještě větší když se nekoji.
@jana4321 ja mela prvni porod akutni sekci ve 35tt..12h jsem byla otevrena na 6cm a po te dobe zacala mala kolabovat tak musela rychle ven..rychle me celkove uspaly a za minutu byla venku poprve jsem ji videla po 36h :/ ted jsem v 10tt a mudr mi rekl ze prirozeny porod po cisari se povede z 50% u me tak z 20% a at si vyberu..a ja jsem rozhodla jit znovu na cisare..pujdu na planovany cisar kde se necham umrtvit od pasu dolu abych prtouska mohla hned obejmout,budu mit domluveny nadstandart kde s nama bude manzel a budeme mit miminko hezky u sebe..uz nechci zazit to co u minuleho tehu a tohle je pro me osobne schudnejsi varianta nez zkouset rodit prirozene a treba dopadnout jak u minuleho tehu..

Prvniho jsem rodila CS,druhy sel "prirozene"za pomoci vexu a treti se narodila bez problemu...pred tretim porodem jsem pouzivala anibal ;)