Ako poznám odtok plodovej vody?

hemi8687
23. zář 2016

Dobrý den chcela by som sa opytat ako poznam že mi odtekla plodová voda ... a za ako dlho by sa malí dostavit kontrakcie za odpověď dekujem..

astyna
23. zář 2016

Když mi praskla plodová voda, tak jsem si myslela, že jsem si učůrla. Ale nešlo to ovládat svaly, jak při čůrání. No a další vlna mi smáčela podlahu, to nešlo přehlédnout....Odtok kolem 12.hodiny, kontrakce od 14.hodiny

andryyysssek
23. zář 2016

Ahoj,já to nepoznala.Myslela jsem,že jsem se počůrala.Vzbudila jsem se,vstala,a vyteklo ze mě trochu vody,vyčůrala jsem se,měla jsem i průjem,a šla si zpátky lehnout.Během minuty šílené křeče,porod trval se vším všudy půl hodiny 🙂

bonulinka
23. zář 2016

Kolem půlnoci ze mne vyteklo trochu vody, vzala jsem si vložku, pak ještě trochu vyteklo a v porodnici na tu vložku dala PA roztok a hned říkala, že je to plodová voda a tak si mě tam raději nechali. Kontrakce vedoucí k porodu začaly až za 34 h od prvního úniku vody. Pak to ale už bylo rychlé 🙂.

mau9
23. zář 2016

cca za 1,5 hod

laskonka85
23. zář 2016

Voda mi praskla 10min.po pulnoci..a ze ji bylo....Kontrakce přišly do pul hodiny.

bonulinka
23. zář 2016

A za jak dlouho by se měly dostavit kontrakce ? V porodnici mi řekli, že do 24 h. Chtěla jsem ještě počkat, takže nic neurychlovali. Jinak článek k tomuto tématu : http://www.jemnezrozeni.cz/single-post/2016/07/...

hemi8687
autor
23. zář 2016

Dakujem moc za odpověďi ..

lucieandrlova
24. zář 2016

Mně plodová voda nepraskla, píchli mi ji až na sále. Kontrakce jsem měla už 1 den předtím. Ani jsem to nepoznala. Do nemocnice jsem jela, když jsem měla ráno krev v hlenu. Večer předtím dcera lítala v břiše 4 hod. jak splašená... Zpětně vím, že to byl zřejmě ten pravý moment odjet do nemocnice.

segrayvon
26. zář 2016

Ahoj, dneska v noci jsem se vzbudila mokra, po nohou mi tekla tekutina. Samozrejme jsme jeli do nemocnice, protoze pri prvnim porodu mi odtekla plodovka a za 24 hodin porod. V nemocnici zjistili, ze to plodovka nebyla. Mam bolesti, velky tlak na spodek. Pry jsem otevrena na 1 prst. Jsem na to zvedava, kazdy porod je jiny, at si rika co chce. Sedim doma a cekam. Mala je v pohode, v nemocnici na monitoru spala, pritom v noci radila jak cerna ruka.

kacik91
27. zář 2016

@andryyysssek ahojky,tak zo byl rychly porod a to jsi rodila poprve?

andryyysssek
27. zář 2016

@kacik91 ahoj,to teda byl 🙂 rodila jsem podruhé,a to jsme ani nestihli dojet 🙂 první trval skoro 10 hodin.

luciferkaklaris
27. zář 2016

Ahojky, mně praskla voda, po cca hodině a půl začaly kontrakce, porodila jsem 5,5h od prasknutí vody. Jela jsem hodinu po té, co mi praskla - měla jsem to jen 10 min. do nemocnice (odtékala až do porodu).

anomisv
19. říj 2016

Holky prosím, jak jde cítím plodová voda?? Už tak tři hodiny "curam"co deset minut..barva neutrál ale smrdí to jako curanky. Kazdej říká to poznáš, ale mám streptokoka a mám strach co když to je plod.voda??od osmi hodin raději nic nepiju ale furt curam.

eva118
19. říj 2016

@anomisv mě plodovka právě jako moč vůbec nevoněla, byla to jiná taková vodnatá vůně, nevím, k čemu bych to přirovnala. Každá to ale můžeme mít jinak, tak jestli co deset minut ucvrkáváš a nejde to ovlivnit, tak to ta plodovka bude.

anomisv
19. říj 2016

@eva118 vždy dojdu na WC ale trvá to už cca od osmi a chodím furt...jako vždy dojdu až na WC..to mě zaráží..nic nevytece po cestě

eva118
19. říj 2016

@anomisv a jde to zastavit, když to teče? Ono to může zatím odtékat slabě, třeba se to uvolní při dosednutí na WC. Cítíš, že se ti chce čůrat?

anomisv
19. říj 2016

@eva118 právěže chce furt..a zastavit sem nezkoušela.. očividně musím pockat jestli se to spusti teď prostě čurat nepůjdu

eva118
19. říj 2016

Plodovka nejde zastavit, ale není při tom nutkání na WC. Taky ti může miminko naléhat na močák a ucvrkáváš. Já jsem taky jela do porodnice s podezřením na odtok plodovky a nebyla to. Já být tebou, cvrknu na vložku a pro klid duše zajedu do porodnice , tam to otestují, nebo si při příštím cvrnutí dej pozor, odkud to teče a budeš vědět.

anomisv
19. říj 2016

@eva118 tj logické!! Musím sledovat odkud to jde!díky! 😉 Problém je že jsou to kapicky snad to půjde

eva118
19. říj 2016

@anomisv zrcátko s sebou ;)

svetlus_pepca
19. říj 2016

Máš-li pozitivního streptokoka, jela bych pro jistotu do nemocnice. Měla jsem taky a vím, že říkali, že kdyby napřed praskla voda, tak nečekat na kontrakce a rovnou přijet. A taky že jo, napřed mi praskla voda. Ale ne naplno jako spoustě jiných maminek. Zvedla jsem se ráno z postele a myslela jsem si, že je to výtok nebo že jsem se počůrala. Jenže jak jsem vstala, teklo mi to po nohách a nešlo to zastavit. A takhle pomaloučku odtíkala celou dobu. Přeju hodně štěstí 🙂

bonulinka
20. říj 2016

@anomisv U mě plodovka voněla sladce, jako moč určitě ne. Pro jistotu bych si vzala vložku a vyrazila do porodnice, ať to zkontrolují.

anomisv
20. říj 2016

@eva118
@svetlus_pepca
@bonulinka
Holky v nemocnici sem byla... vlastně sem se uklidnila a říkám bude to moc, nevím kde se furt bere další a další ..šla jsem do vany a začaly kolem mě plavat 2-3mm hleny ...což plodová dělá že se uvolňuje cosi z břicha ...v porodnici mi řekli že mi očividně odchází hlen zátka...takže mě vyšetřili, vše ok a já jela dom.. trošku jak blb ale přítelovi sem prostě řekla že bych si to nikdy neodpustila a vše ok 😉

eva118
20. říj 2016

@anomisv takže se to blíží 🙂. Přeji krásný porod, ať je vše v pořádku. Dej pak vědět.

svetlus_pepca
20. říj 2016

@anomisv Určitě ne jako blb! A je-li přítel roumný, pochopí to. Mě by tam zřejmě manžel dotáhl klidně za nohu 😀 Mně jeden moudrý pan doktor - gynekolog řekl, že raději desetkrát zbytečně, než jednou pozdě 😉 Tak držím pěsti a těším se na tvé zprávy!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru