icon

Ako poznám odtok plodovej vody?

hemi8687
23. zář 2016

Dobrý den chcela by som sa opytat ako poznam že mi odtekla plodová voda ... a za ako dlho by sa malí dostavit kontrakcie za odpověď dekujem..

astyna
•
23. zář 2016

Když mi praskla plodová voda, tak jsem si myslela, že jsem si učůrla. Ale nešlo to ovládat svaly, jak při čůrání. No a další vlna mi smáčela podlahu, to nešlo přehlédnout....Odtok kolem 12.hodiny, kontrakce od 14.hodiny

andryyysssek
•
23. zář 2016

Ahoj,já to nepoznala.Myslela jsem,že jsem se počůrala.Vzbudila jsem se,vstala,a vyteklo ze mě trochu vody,vyčůrala jsem se,měla jsem i průjem,a šla si zpátky lehnout.Během minuty šílené křeče,porod trval se vším všudy půl hodiny 🙂

bonulinka
•
23. zář 2016

Kolem půlnoci ze mne vyteklo trochu vody, vzala jsem si vložku, pak ještě trochu vyteklo a v porodnici na tu vložku dala PA roztok a hned říkala, že je to plodová voda a tak si mě tam raději nechali. Kontrakce vedoucí k porodu začaly až za 34 h od prvního úniku vody. Pak to ale už bylo rychlé 🙂.

mau9
•
23. zář 2016

cca za 1,5 hod

laskonka85
•
23. zář 2016

Voda mi praskla 10min.po pulnoci..a ze ji bylo....Kontrakce přišly do pul hodiny.

bonulinka
•
23. zář 2016

A za jak dlouho by se měly dostavit kontrakce ? V porodnici mi řekli, že do 24 h. Chtěla jsem ještě počkat, takže nic neurychlovali. Jinak článek k tomuto tématu : http://www.jemnezrozeni.cz/single-post/2016/07/...

hemi8687
autor
•
23. zář 2016

Dakujem moc za odpověďi ..

lucieandrlova
•
24. zář 2016

Mně plodová voda nepraskla, píchli mi ji až na sále. Kontrakce jsem měla už 1 den předtím. Ani jsem to nepoznala. Do nemocnice jsem jela, když jsem měla ráno krev v hlenu. Večer předtím dcera lítala v břiše 4 hod. jak splašená... Zpětně vím, že to byl zřejmě ten pravý moment odjet do nemocnice.

segrayvon
•
26. zář 2016

Ahoj, dneska v noci jsem se vzbudila mokra, po nohou mi tekla tekutina. Samozrejme jsme jeli do nemocnice, protoze pri prvnim porodu mi odtekla plodovka a za 24 hodin porod. V nemocnici zjistili, ze to plodovka nebyla. Mam bolesti, velky tlak na spodek. Pry jsem otevrena na 1 prst. Jsem na to zvedava, kazdy porod je jiny, at si rika co chce. Sedim doma a cekam. Mala je v pohode, v nemocnici na monitoru spala, pritom v noci radila jak cerna ruka.

kacik91
•
27. zář 2016

@andryyysssek ahojky,tak zo byl rychly porod a to jsi rodila poprve?

andryyysssek
•
27. zář 2016

@kacik91 ahoj,to teda byl 🙂 rodila jsem podruhé,a to jsme ani nestihli dojet 🙂 první trval skoro 10 hodin.

luciferkaklaris
•
27. zář 2016

Ahojky, mně praskla voda, po cca hodině a půl začaly kontrakce, porodila jsem 5,5h od prasknutí vody. Jela jsem hodinu po té, co mi praskla - měla jsem to jen 10 min. do nemocnice (odtékala až do porodu).

anomisv
•
19. říj 2016

Holky prosím, jak jde cítím plodová voda?? Už tak tři hodiny "curam"co deset minut..barva neutrál ale smrdí to jako curanky. Kazdej říká to poznáš, ale mám streptokoka a mám strach co když to je plod.voda??od osmi hodin raději nic nepiju ale furt curam.

eva118
•
19. říj 2016

@anomisv mě plodovka právě jako moč vůbec nevoněla, byla to jiná taková vodnatá vůně, nevím, k čemu bych to přirovnala. Každá to ale můžeme mít jinak, tak jestli co deset minut ucvrkáváš a nejde to ovlivnit, tak to ta plodovka bude.

anomisv
•
19. říj 2016

@eva118 vždy dojdu na WC ale trvá to už cca od osmi a chodím furt...jako vždy dojdu až na WC..to mě zaráží..nic nevytece po cestě

eva118
•
19. říj 2016

@anomisv a jde to zastavit, když to teče? Ono to může zatím odtékat slabě, třeba se to uvolní při dosednutí na WC. Cítíš, že se ti chce čůrat?

anomisv
•
19. říj 2016

@eva118 právěže chce furt..a zastavit sem nezkoušela.. očividně musím pockat jestli se to spusti teď prostě čurat nepůjdu

eva118
•
19. říj 2016

Plodovka nejde zastavit, ale není při tom nutkání na WC. Taky ti může miminko naléhat na močák a ucvrkáváš. Já jsem taky jela do porodnice s podezřením na odtok plodovky a nebyla to. Já být tebou, cvrknu na vložku a pro klid duše zajedu do porodnice , tam to otestují, nebo si při příštím cvrnutí dej pozor, odkud to teče a budeš vědět.

anomisv
•
19. říj 2016

@eva118 tj logické!! Musím sledovat odkud to jde!díky! 😉 Problém je že jsou to kapicky snad to půjde

eva118
•
19. říj 2016

@anomisv zrcátko s sebou ;)

svetlus_pepca
•
19. říj 2016

Máš-li pozitivního streptokoka, jela bych pro jistotu do nemocnice. Měla jsem taky a vím, že říkali, že kdyby napřed praskla voda, tak nečekat na kontrakce a rovnou přijet. A taky že jo, napřed mi praskla voda. Ale ne naplno jako spoustě jiných maminek. Zvedla jsem se ráno z postele a myslela jsem si, že je to výtok nebo že jsem se počůrala. Jenže jak jsem vstala, teklo mi to po nohách a nešlo to zastavit. A takhle pomaloučku odtíkala celou dobu. Přeju hodně štěstí 🙂

bonulinka
•
20. říj 2016

@anomisv U mě plodovka voněla sladce, jako moč určitě ne. Pro jistotu bych si vzala vložku a vyrazila do porodnice, ať to zkontrolují.

anomisv
•
20. říj 2016

@eva118
@svetlus_pepca
@bonulinka
Holky v nemocnici sem byla... vlastně sem se uklidnila a říkám bude to moc, nevím kde se furt bere další a další ..šla jsem do vany a začaly kolem mě plavat 2-3mm hleny ...což plodová dělá že se uvolňuje cosi z břicha ...v porodnici mi řekli že mi očividně odchází hlen zátka...takže mě vyšetřili, vše ok a já jela dom.. trošku jak blb ale přítelovi sem prostě řekla že bych si to nikdy neodpustila a vše ok 😉

eva118
•
20. říj 2016

@anomisv takže se to blíží 🙂. Přeji krásný porod, ať je vše v pořádku. Dej pak vědět.

svetlus_pepca
•
20. říj 2016

@anomisv Určitě ne jako blb! A je-li přítel roumný, pochopí to. Mě by tam zřejmě manžel dotáhl klidně za nohu 😀 Mně jeden moudrý pan doktor - gynekolog řekl, že raději desetkrát zbytečně, než jednou pozdě 😉 Tak držím pěsti a těším se na tvé zprávy!!!