Bojím se porodu a zároveň je to pro mě nechutné
Ahujky všem, podle doktorů mám termín 25.10., ale i tak už mám v hlavě průběh porodu. Je mi do place a chci protestovat s klystyrem, přirozeným porodem, cevkovanim. Trpim nízkým tlakem, nemůžu vidět krev, po větších bolestech zvracim, jsem astmatik. Nevím jak se uklidnit.
@irenka12 No tak to se, Irenko, na to už psychicky připravuj. Nejenomže se ti do rozkroku budou koukat, ale oni ti tam budou i šahat, kroužit hrází a nahmatávat hlavičku 😀 Tak snad to kurde vydržíš, ne? Ono, kontrakce budou tak silné, že ani nepostřehneš, že se v tobě někdo "hrabe". Nikdo s tebou neuctivě zacházet nebude, všem bude záležet jenom na zdraví tvé a miminka. 2h se na sále leží proto, kdybys začala po porodu masivně krvácet, tak ať jsi rychle převezena na sál. Ale ve stejné poloze nejsi 🙂 Normálně ležíš. A neboj, na mě dali peřinu ;) Nám co jsme už odrodily tyhle starosti přijdou úsměvné 🙂
Ahoj. Čim více se budeš stresovat tím to bude horší. Vem si mě porod sem měla nastudovanej do písmena snad všechny knížky a strašně sem se ho bála.. hlavně toho že upustím hovínko.. Načeš sem musela na vyvolání porodu a to je co 2 hodiny kontrola.. věčně nohy do praku před studentkama.. Já jako největší stydlivka i přes podepsání že nechci studenty a co nejmín lidí tak sem toho schytala až až.. Kdybych mohla tak tam nejsem..
Klystýr je dobrý pro tebe i pro mimčo, cévkování máš zase po epidurálu že necítíš že potřebuješ čůrat aspoň u mě to tak bylo.. a tu krev no myslím že když jim to řekneš tak to budou respektovat, ale myslím že na tohle vůbec nebudeš myslet.. A stím zvracením já sem zvracela když sem začínala rodit.. takže to máš úplně jedno 🙂 Můžeš si zažádat určitě o nějaký pomůcky např vanu, míč žebřiny ( já tuhle možnost neměla) Neboj nemáš čeho.. a to mimčo, ten první pohled za to utrpení stojí 🙂
@odavika Díky za informaci, dost mi to pomohlo, přítel u porodu být chce, ale dolu koukat nebude, ani nechce 🙂 Tak ty dvě hodiny mi potvrdila kamarádka co rodila před měsícem v motole, prý dvě hodiny ležela ještě s nohama na "koze" a nebyla přikrytá, takže teda Motol nikdy, o porodním plánu jsem neslyšela a tlumené světlo, boma, už se bojim mín a třeba s rostoucím bříškem budu mín stydlivá, nyní ještě ale nejsem nějak psychycky ok z toho že sem těhu i když jsme to plánovali, pak se to fakt stane a ...no každá asi ví své, tak ještě jednou díky moc
Kup si knížku "Aby porod nebolel" a "zdravé těhotenství a přirozený porod", to ti změní pohled na věc a dozvis se tam vše potrebne
Ale to dítě si vyrábět pro tebe nechutné nebylo, že???
Manzel dolu taky nekoukal,ale videl hlavicku jak jsem tlacila,ze se vratila 🙂 ja nevidela nic a ani nevnimala.Trapila jsem se tam 15 hodin a uz tam i mezi kotrakcema spala.Nohy mi daly na ty dve hodky dolu a vyzvedly mi hlavu vys aby videly,kdybych zacala krvacet.Klystyr mi nevadil,cevkovani jsem pak taky nevnimala.Neboj se,ted to beres takhle,protoze si v pohode,ale behem porodu ti bude vsechno jedno 🙂
ahojda vůbec se nemáš čeho bát jen musíš být psychycky vyrovnaná je to tří měsíce co jsem po porodu mám stejný problěm jako ty mám panickou hrůzu z krve. prakticky při porodu ani co s tebe teče nevydíš až po porodu a je to jako silnější měsíčky neměj strach ničeho se dotýkat nemusíš

já teda celý porod měla košily nic vidět nebylo ....až samotné tlačení miminka tam teda musíte roztáhnout nohy ale mužete si vyžádat plentu přes klín....po šití vám nohy sundají přikryjou peřinou a spííte