Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉
@shine2015
@salenas Přesně tak,císař není vůbec nic hrozného...A rozhodně mi není lito,že jsem své dítě neporodila v nekolikahodinovych bolestech a ze jsem přišla o fázi vypuzování 😀 a jestli je pro dítě stres,ze je najednou vytaženo z dělohy - no nevím,prcek si nestěžoval a nemam pocit,ze to na něm zanechalo nějaké následky😂,mám spokojene a naprosto zdrave mimco 😉
@anazuzzuzana ja jsem tim chtela rict ze je rozdil bat se a bat se...do cloveka nevidis....taky by jsme to do ni nerekli....
Myslim si a nebo se taky mozna pletu,ale ze jeden z duvodu proc nechteji cisare delat i v pripadech kdy by treba pred 20 lety nevahali je i financni stranka...klacicky porod vyjde na nejakych 5-6 tisic a cisar na 20-25....
Ja bych teda císaře nechtela ani za nic.. modlila jsem se at to jde přirozené .. porodila jsem přirozené syna 3760g ja pred tehu 46kg rodit jsem šla s 60ti a ani nástřih ani jina poranění jsem neměla.. ale každého vec.. ted k tvé otázce v cr ti císař na prani nikdo neudělá mozna nějaká soukromá klinika? Nevim zeptej se na gynekologii treba ti poradí na koho se obrátit
Jinak pokud jde o miminko, tak myslím, že je lepší když je raz dva venku při císaři, než když třeba vázne x hodin v porodních cestách a dusí se..
@mialagia kazda nemocnice ma limity...a pojistovny se hadaji....tak i proto ;)
Me muj gyndar rekl ze s cisarem jdu s kuzi na trh vic ja a pri porodu dite....a neco na tom je....
Ja jsem za cisare stastna!! A vubec toho nelituji. A s detmi se milujeme....i v porodnici jsem k nim citila pouto neskutene....
Myslim,ze to zena v sobe musi mit srovnane....kdyz si sekci preje. A pak je to pro ni krasne.....
@salenas neni zbytecne strasit maminku, ktera si prosazuje cs bez lekarskych komplikaci. Protoze se o cs moc nemluvi a ano, i takovy to muze mit prubeh a pocity. Ja o tom mluvit chci. Chtit cs jen proto, ze se chci po porodu vycurat? Proc to dite tedy mam, kdyz utecu od prvni spolecne prace, kterou tu mame vykonat?? Pracovala jsem s necitlivosti a jizvou s zenou, ktera se tomu venuje a to byste neverila, kolik ma v peci zen....
@shine2015 tak do toho nevidim..ale asi teda bude lepší situace ve větších porodnicích - větší limity..já taky miluju úplně nejvíc😍já jsem teda císaře nechtěla, ale přenášela jsem a vyvolávání nezabralo, tak než další hokus pokusy, byla jsem 3.den fakt šťastná když navrhli císaře..celkem se mi ulevilo..😉
Nevím odkud jsi, ale měla by ses asi zajímat o porodnice ve tvém okolí, jestli dělají CS na přání. Kdyby jsi byla třeba z Brna tak nepojedeš rodit do Prahy jen proto, že by tu dělali CS na přání rodičky. Ale jen tak ho asi nedělají nikde.
Četla jsem trochu více z diskuze a co hlavně nechápu je, že si někdo platí k normálnímu porodu doktora? Asi jsem divná, ale neplatila jsem kromě pobytu v porodnici nikdy nic. Oni nějak ti doktoři nemají svůj plat, nebo co? Zároveň jsem nikdy nezažila neochotu nebo špatné zacházení-kromě pár protivných sester-tak asi do tří jedinců u pěti porodů.Jestli máte přebytky peněz, pošlete je raději na charitu.
@tulena Já tedy spíše spoléhám na odbornost doktora, než na náhodu.Proto také do porodnice jdu, jinak bych mohla být doma.Peníze pro dr. v některém smutném případě-viz pajuly 123 sestra nehrají roli.Nedovedu si totiž představit, že se dr. nezvedne a nejde něco závažného řešit bez úplatku, nebo že operuje někoho jinak.O PA nemluvím-pokud Tě doprovází, je to snad placené normálně,ne?Ale to je asi spíše dula.
No ono ani po císaři to s podvozkem není tak slavné... Mě rok po něm bolel sex a můj podvozek přece zůstal neporušen, takže mi to doteď vrtá hlavou. 😉
@anazuzzuzana nezlob se na mne, ale klestovej porod ti neprijde pro dite nebezpecnej? Pokud je pro psychiku ditete CS spatne, kleste jsou v pohode?
@msimankova nema smysl se tady ohanet argumentama...kazda stejne slysi co slyset chce...vidi vyhody kde chce...
Ja jak jsem psala nedam na sekci dopustit. A zavedla bych ji klidne v dnesni dobe i na prani.
Tohle je fakt strasne neprinosna diskuze pro prvorodicky.... clovek si to precte a rekne si ''pane boze po porodu uz nebudu mit ani delohu, ani zadne zenske organy, nedojdu si rok na zachod a o sexu uz si muzu nechat jenom zdat... pokud to vubec preziju''... Kdyby to bylo takhle hrozny, tak by nikdo nemel vic nez jedno dite. Zensky nezapominejte, ze porod je prirozena vec. Zadny rozhodovani by nemelo byt ze strachu ale z vnitrniho pocitu jistoty a klidu. Pokud nekdo touzi po CS tak neodsuzuju, ja sama preferuju prirozeny porod a myslim si, ze je pro dite i matku lepsi, ale pokud ma z porodu nekdo panicky strach, tak to dokazu pochpopit.
Ale hlavne to vsechny berte tak, ze porod opravdu muze byt i krasny. Je to zpusob, jakym privedete vase milovane dite na svet... uzili jste si ''delani ditete'', tak si uzijte i ten porod 🙂... Ano bude to bolet, ale s dostatkem vnitrniho klidu a s laskyplnymi myslenkami na vase dite to zvladnete. A hlavne je to par hodin, max par dni... Co to je oproti tomu, ze budete mit syna/dceru na cely zivot.
Proste to zvladnete a verte tomu, ze zrovna vy komplikace mit nebudete.
Hlavne zakladni vec je porodit dite v poradku. Jako co je mi platny, ze, podotykam skoro VSECHNY moje kamaradky porodily normalne, za 3 hodiny a bez problemu, kdyz ja se 41+5 ani neotevrela a nemela kontrakce. Az by se stal pruser, vsichni by mne litovali a a rikali neboj, priste to vyjde a porodis normalne? Myslim, ze pokud nekdo citi touhu po CS, mozna je to intuice a nemyslim, ze to je snazsi. Primar mi pred porodem rikal, ze CS opravdu nedelaji na pozadani, ale ze se procento Cs zvysuje, evolucne jsou deti vetsi a u prvorodicek se vyvolava az v 50%. Ja jsem si predstavovala, jak pekne v klidu porodim, zadny strach, ze budu kojit, a on CS a mliko nikde. Takze z zacatku bylo tezky ustat kecy jako nekojis, chudak dite, a ze v podstate nejsem plnohodnotna, protoze nevim, co je prirozenej porod. Dobra mama se nepozna podle kojeni a prirozeneho porodu.
Tak já za sebe můžu říct, že normální porod sem také nezažila ale cs, ale několik hodin mě trápili že budu normálně rodit pak to zkusili a nešlo to a řekli že moje tělo není stavěné na přirozený porod takže akutní cs no hrůza ale je to zamnou ale tohle mohli snad vědět mnohem dříve a mohlo to dopadnout lépe. 😒 Také jsem neměla hned mléko ale to ten cs trvá to déle. A přesně dobrá máma se podle kojení nepozná 🙂
@msimankova tak to jsou kecy porad k necemu - od porodu nebo vlastne uz v tehotenstvi,podle tpho jak kdo pribira a nepribira,hodnoceni jestli je brichobdopredu ci dozadu...pokracuje porodem sekce vs vaginalni a zvladnuti role zeny..plus miminko pri sekci neproslo porodnima cestama..a ovlivneni psychologickeho pouta jako kdyby porodem sekci nebo chvilkovym odloucenim matky a ditete byl cely vztah na dozivoti do konce zivota v prdeli....a pokracuje to schopnost zeny kojit a pozor! Hura tabulky jsou mezi nami! A jak to ze se jeste nepretaci? Neleze,nemluvi,ma plenky jednorazove,nechodi na nocnik,ma spatnou vyslovnost,casem nema dostatecnou slovni zasobu,neumi pocitat do xxxx.....na hlavu. Proto ja rikam,poslat vsechny uz zpocatku do haje a dat na sebe 🙂

@caverina no tak nějakých hrůzostrašných příběhů bude na obou stranách.Ten strach pramení z nedostatku informací a mj. od toho je těch devět měsíců, abychom se na to připravili a informace relevantní získali.... jako puberťačka jsem si taky myslela, že CS musí být super a rodit přirozeně peklo, ale tak zaladatelce přepodkládám není 15, ale je dospělá rozumná žena a měla by se podle toho chovat. Je za své dítě zodpovědná... kdyby psala, že v těhotenství nasává, protože se nudí, tak jí všichni odsoudí, ale tak jít dobrovolně na CS mi přijde podobně nezodpovedné... statisticky je prostě CS pro matku i dítě nebezpečnější a jít do toho dobrovolně, protože nechci mít bolavej spodek (což je další nedostatek informací) ?!?! tak ono celkově to rodičoství někdy pěkně bolí a v klidu se nevykadí stejně několik let 😉