icon

Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím

pixie93
6. říj 2016

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉

Strana
z9
michaela_2
11. říj 2016

K císaři MUSÍ existovat nějaký důvod, jedná se o rozsáhlou břišní operaci, kde jsou rizika především pro to miminko, pokud vše nešlape jak má a nevyndá se včas, tím pádem si lékaři pouze kvůli strachu maminky - porodit přirozeně, na triko nevezmou riziko jen tak pro nic za nic.

Já rodila plánovaným císařem - kvůli poloze KP a navíc přenášením, odmítla jsem císaře už ve 38. týdnu a do poslední chvíle se modlila aby se porod rozběhl a mohla jsem i tak porodit přirozeně. Nu, nestalo se, přenášet mě s KP nenechali, dcerka se narodila sekcí a bylo to úplně v pohodě.

Syn se narodil o 22 měsíců později, přirozeně, bez nástřihu a bez šití, za hodinu a půl po příjezdu do porodnice.

Na OBA porody mám krásné vzpomínky a jsem na jednu stranu ráda, že jsem si jakoby vyzkoušela oba způsoby. Nedá se říct co je lepší, co horší, vše má své pro i proti.

Zkomplikovat se pochopitelně může i přirozený porod, ale - nezlobte se, chtít císařský řez bez jakýchkoliv důvodů, to mi tak trošku připadá jako, chtít si nechat vytrhnout zub, který nebolí..... :-/ ( ale mohl by, že - tak jen pro jistotu!)

trolik
11. říj 2016

Ahoj,když už se to tady takhle rozjelo tak se taky zeptám...omlouvám se autorce,že využívám její diskuzi 😉
Malej se narodil plánovanou sekcí a nevím jestli si to dobře pamatuju ale vzpomínám si že mi tam někdo řekl,že jak jednou rodím císařem,že případný další porod bude také sekce...nepsal tady někdo že po císaři pak rodil normálně?

caverina
11. říj 2016

@trolik me rekli ze bych dalsi mohla rodit prirozene.....asi je to pripad od pripadu

somalicats
11. říj 2016

@trolik Ja rodila po cisari prirozene a uplne v pohode.

michaela_2
11. říj 2016

@trolik Ahoj, já psala před chvilkou 🙂

Dcera se narodila plánovanou sekcí. V jejích 13 měsících jsem otěhotněla podruhé a přestože se lékaři zmiňovali, že po prvním císaři je možné si automaticky zvolit i druhého, tak rovněž v případě, že těhotenství probíhá bez komplikací, je možné rodit i přirozeně 🙂.

Laicky řešeno, je to na tobě. Ale pokud tam není žádný jiný důvod, k sekci, tak ta jizva už je do roka zahojená, přirozenému porodu to určitě nebrání.

Já znám osobně kromě sebe několik maminek, které po sekci rodily normálně...

shine2015
11. říj 2016

@trolik ddrive davali na vyber,ted to pry zprisnili....a uz se rodi klasicky,pokud to lze.

salenas
11. říj 2016

@x_kaatja ja tim nemyslela autorku,ale ty budouci maminy,ktere si to tu ctou.autorce jsem doporucila odbornou pomoc

michaela_2
11. říj 2016

@shine2015 já výběr měla, pokud bych chtěla, rodila jsem v Hořovicích

betelgeuzz
11. říj 2016

@trolik dnes už neplatí, že po sekci je automaticky další sekce. HOdně záleží na porodnici a doktorovi, někde doporučují další sekci, někde přirozený porod (pokud nejsou komplikace). Kamarádka rodila normálně 19 měsíců po sekci.

michaela_2
11. říj 2016

@pixie93 Já ti žádnou morální radu dávat nebudu, jen doporučím - řídit se více vlastním zdravým rozumem, než tím, co si přečteš na internetových diskuzích, kde jsou kolikrát k dobru dávány téměř hororové zážitky, z prostředí porodních sálů 🙂.

Strach je asi normální, já tedy strach z přirozeného porodu neměla, spíš zdravý respekt, takže v tomto nepomohu. I tak se ale nesmíš strachu z jakéhokoliv důvodu podvolit a dopustit, aby ti nějakým způsobem ovlivńoval život!!

Víš jaký strach teď prožívám o svoje dvě děti? Každý sen si přečtu na idnes.cz, jak někde nějaké děcko - srazilo auto, utopilo se, vběhlo pod vlak, učitelka ho neuhlídala na výletě, podlehlo infekční nemoci, stalo se obětí násilníka...................

Věř mi, že po porodu tě strach o dítě bude doprovázet po celý život 🙂 to už neovlivníš. Jo, strachu z porodu se ještě můžeš ,,vyvlíknout" tím, že si vydupeš císaře. To je tvoje věc. Ale co ty další strachy? Nebudeš děti pouštět ven?

Zkus si o tom zajít popovídat za nějakým psychologem! Přeji ti hodně štěstí a v těhotenství už více těch radostí, než zbytečných chmur! :-*

Btw.: po porodu syna, jsem si na konci 6 nedělí, kdy permanentně řval dnem i nocí - právě jedné takové noci okolo 4 ráno, totálně nemateřsky pomyslela, že POROD, bylo to nejkrásnější co mne za posledních 6 týdnů potkalo 😀

anazuzzuzana
11. říj 2016

@msimankova ???? srovnavas klestovej porod - ke kteremu se pristoupilo kdyz nebyla jina moznost, ani CS, s dobrovolnom CS... neco si o tom precti nez budes utocit...

msimankova
11. říj 2016

@anazuzzuzana ja neutocim, nevykladej si to spatne. Nebudeme si ale nalhavat, ze pouziti klesti je bez riziika. Znam lidi s velkymi problemy s hlavou prave po tomto.

drzticka81
11. říj 2016

@trolik ja po prvnim akutnim cs chtela rodit prirozene-ale jelikoz jsem mela cs pro nepostupujici porod a velke dite (syn mel 3.92)-mudra se me optala, jak to vidim-dala mi na vyber (dcera mela nakonec 4.05 a mela mit nejakou VV strev, tak jsem rozhdla pro druhy cs)
jinak mam kamosku -dve prvni deti prirozene, treti byl velmi komplikovany porod zakoncen CS a potom ma cvrte opet prirozene 🙂)))

acerny
11. říj 2016

@trolik ahoj.ja rodila po cisari dvojcat ,po9 letech normalne

karol89
11. říj 2016

@pixie93 to neni pravda, že se normálně vyčůráte a vykadíte .. močák jsem měla tochu pochroumaný od cévky a čůrání mě bolelo a co se stolice týče, tak je to operace břicha nemůžete tlačit, všechno to hrozně bolí. Mám za sebou 2 císaře, bohužel se mi nepovdlo porodit přirozeně .. a i když ten druhý nesu lépe, tak stejně pomáhat si prášky na bolest abyste mohla normálně fungovat, bolí smrkání, kašlání, pčikání .. poporodní dietka je taky libová. Jizva může začít zlobit (to jsem si užila u první), musela jsem si jí vymačkávat a museli mi jí povolit. Nikdy bych na to nešla dobrovolně.

gepe
11. říj 2016

Poznamka: Tak ja po planovane sekci jsem se taky vymesovala v pohode a bez bolesti, I kdyz na velkou az treti den. Spis mi delalo problem umistit se na toaletu jako takovou. Proste kazda ma ten porod jiny, vcetne rekonvalescence a je jedno zda porodila vaginou ci mela rizle bricho.

Muzete psat aspon k tematu? Tahle debata prece neni o tom, co je lepsi jestli klasicky vaginalni porod, nebo porod sekci. Tak piste aspon k tematu. 🙄

karol89
11. říj 2016

Ještě dodám, že největší nevýhodou je to, že otec nemůže být u porodu, nemůže přestřihnout pupeční šňůru, přijdete o první přiložení, které je pro dítě dost důležité, nemůžete s nim být hned, odvezou ho. Pak vám ho vozí po 3 hodinách na 15-30 minut a zase odvezou. Nepřebalujete, nekoupete, neoblíkáte, nestaráte se.

kika_21
11. říj 2016

@karol89 Aniž bych propagovala porod CS-a už vůbec ne ,pokud není zdravotní indikace, tak musím napsat, že u nás otec mohl být u toho, ale nechtěl,dítě mi přiložili okamžitě, dodnes vidím, jak malý vyvalil oči-brečel jen chvilku, spíš se divil...No a starala jsem se po 24 hodinách. Asi záleží na porodnici.

michaela_2
11. říj 2016

@karol89 Já jak jsem psala - mám srovnání, a možná že díky tomu, kdy jsem plánovaný císařský řez měla u prvního dítěte, ve mne zanechal vesměs pozitivní emoce - poprvé jsem na sobě cítila svoje miminko 🙂.

Je ovšem pravda, že přirozený porod u syna byl jiný, bylo to prostě .....takové přirozeně nádherné 😅 a já v tu chvíli byla v úplné euforii. Tím že jsem nebyla střihlá ani šitá, jsem pak normálně fungovala, což bylo velké + nejen kvůli synovi - ta maličká mimča toho tolik zase nepotřebují, ale hlavně kvůli mé ani ne 2 leté dcerce............

Já bych dobrovolně na císaře taky nešla. Zrovna tak jako si nepůjdu preventivně nechat odstranit obě prsa - abych do nich náhodou nedostala rakovinu.
Když existuje podstatný důvod, pak i sekce může být pěkným zážitkem, ale bez něj, v žádném případě!

karol89
11. říj 2016

@kika_21 ano jsou porodnice, kde otce u porodu umožňují, já rodila ve dvou různých a v ani jedné to možné nebylo .. o prvním přiložení jsem se s doktorkou bavila předem a říkala, že kvůli anestezii to nedoporučuje. A ano až po 24 hodinách ne hned. První jsem dostala na pokoj třetí den, druhou druhý den ale furt chybí ty prvotní hodiny a je ta ta separace.

karol89
11. říj 2016

@michaela_2 já měla první akutní, kdy to lítalo a bylo to hrozný protože šlo o čas a druhý byl pohodový ale furt to neni přirozenný/spontánní porod a nedá se s tim srovnávat. Tenhle byl mnohem lepší než první ale to díky tomu, že jsem byla v jiné porodnici. Téměř 17 hodin jsem bojovala o spontánní porod ale nedalo se bohužel. O to víc jsem se snažila zamakat abych mohla být co nejdřív s malou a neměla takové výčitky jako u starší, kde jsem si přišla jak v půjčovně miminek.

kika_21
11. říj 2016

@karol89 No jo, separace je, ale já mám doma 5 jedinců, z toho právě ten separovaný je úžasně otevřený, má k lidem i ke mně výborný vztah-potom ty ,o které jsem se starala hned-i
jsou samotáři, uzavření-skoro to vypadá, jakoby malého stihli i vyměnit. Docela bych chtěla vědět , jak se projevuje CS na pozdější povaze, ale nevím...

gepe
11. říj 2016

@karol89 muj manzel u porodu atd byl, dokonce az do meho prevozu na JIP, sam i predaval malou osobne novorozenecke sestre. Kojila jsem plne od prvniho prilozeni. Ano, na JIP jsem se nestarala vyjma plneho kojeni, nasledne na sestinedeli ano. A to jsem rodila v UPMD, zadne vyhrady.

gepe
11. říj 2016

@kika_21 nijak se neprojevi, pokud matka neresi stale svuj interni problem, ze dite neporodila vaginou. Neni schopna to vnitrne zpracovat a prijmout. To muj nazor.

caverina
11. říj 2016

Nezlob te se ale tyhle reci o separaci jsou podle me nesmysl.....ja jsem syna drzela poprve v naruci az po 4 dnech....nerozjela se mi laktace,takze jsem uz z porodnice jela z UM a vubec nemam pocit ze by to nasemu vzajemnemu vztahu jakkoli ublizilo...

karol89
11. říj 2016

@kika_21 to je už na názoru každého, mně vadilo že to malinké miminko, nemůžu mít hned u sebe ale muselo být někde u cizích separované a se mnou jen na určitý čas .. proto jsem to u druhé pojala jinak .. neřikám, že to má nějaké následky do budoucna, to si ani nemyslim ale když se miminko narodí mělo by být s mámou a ne dobrovolně podstoupit císařský řez, kdy je ten kontakt pak v první chvíli nemožný a nebo si předem vyhlídnout porodnici kde se tohle všechno umožňuje, teda pokud o to matka vůbec stojí.

karol89
11. říj 2016

A mě teda bohatě stačilo u první, když přišel manžel a ony mu jí nechtěly dát, protože zrovna spala .. fakt jak v půjčovně, proto jsem u druhé v první řadě měnila porodnici a i když to tam nebylo úplně podle mých představ, tak se aspoň dalo domlouvat na kompromisech.

kika_21
11. říj 2016

@gepe No vidíš, to může být taky fakt.Ono se řeší i třeba to, jestli nerodit doma, aby byl porod co nejšetrnější, já teda ať raději přežije, pak doma se k němu snažím chovat co nejšetrněji, 😀 pokud neječí v autobuse, nebo si hlasitě neprozpěvuje jako šašek 😀 -jako dneska-fakt je , že už mu byly tři.Jak píšu, bez důvodně císař ne, ale jinak v klidu, buďme rády, že dnes už díky němu nemusíme umírat jako za krále Klacka, když porod nepostupuje.

michaela_2
11. říj 2016

@kika_21 tak to je přesně můj názor 😉 Kvůli sekci netřeba mít výčitky a i s ní může být v dnešní době porod pěknou vzpomínkou.
Ale dobrovolně bez zdravotního důvodu, by se na ní chodit opravdu nemělo

tahejhula
11. říj 2016

Me by zajimalo, kde prameni ta hruza z vaginalniho porodu. To jako bez moralizovani. Kde se to v hlave zeny vezme?

Strana
z9