Císařský řez, prosím o zkušenosti
Ahoj ženy, hrozí mi císařský řez jelikož je malý v poloze Příčný. Je šance, že se ještě otočí ale chtěla bych znát Váš názor na Císaře. Prvního syna jsem rodila přirozenou cestou a vůbec jsem se porodu nebála. Ale z toho císařského řezu mám šílený strach. Asi i z části proto, že nesnesu operační sály a mám hrozný strach z narkozy. Takže pokud to tak dopadne a půjdu na císaře asi bych zvolila jen částečnou narkozu. Ale chtěla bych vědět jestli opravdu nic necítíte, nebo jak to vlastně všechno probíhalo atd.. prostě co nejvíc info. Děkuju mockrát! 🙂 🙂
@blondys24 no prvni alespon dva tydny se s mimi nedoporucuje. Ja malou davala na terasku a na zahradu snad az treti tyden po porodu.
Rodila jsem prvni ditko cisarem ve spinalni anestezii prave kvuli pricne poloze. Ja se tedy osobne lekarskeho prostredi,oper.salu atd. nijak nedesim,takze mi to bylo celkem “jedno”, hlavne aby mala byla v poradku venku. Vse bylo ok. V pondeli rano cisar,v patek dopo jsme mohly domu. Rodila jsem u apolinare v zari 2016 a naprosta spokojenost.
obnovuji diskuzi - prosím syn je KP, zatím nevím zda zaujal vhodnou polohu pro přirozený porod a zjišťuji si informace i o císařském řezu.
Kdo jste měl lokální a kdo celkovou > kdy jste viděli miminka - kdy s Vámi mohli být na pokoji?
Co myslíte že je lepší? (pokud bud moct si teda vybrat)
Děkuji
@ladyhacek Já měla SC kvůli velikosti miminka, měla jsem pouze spinální anestezii takže jsem syna viděla hned, to mi ho ukázali chviličku, pak ho ošetřili a ještě mi ho přinesli ukázat a to jsem si ho mohla i poňuňat 🙂 Na té ošetřovně byl manžel, takže malého také viděl hned a mohl si ho pochovat 🙂 Tři hodiny po operaci mi ho přinesli na první kojení a poté ho nosili každé tři hodiny, dostala jsem ho vlastně dva dny po operaci, ale měla jsem větší ztrátu krve a měla co dělat abych sebou nesekla, jinak ho dostali miminka den po operaci k sobě. Jinak co jsem slyšela někde přikládají už na sále, ale to asi záleží na tom kde budete rodit 🙂 Jinak co je lepší asi záleží na konkrétní situaci, já měla vysoký odhad váhy miminka a rozměry pánve nic moc, tak semnou probrali všechny rizika a šla jsem na SC 🙂
@ladyhacek mela jsem celkovou, protoze to byl opravdu akutni cisar a ta pry zabira rychleji. Ja jsem miminko videla, az za nekolik dni, ale to je jina story. Ale spolubydlici na pokoji prinesli miminko na kojeni behem dopoledne, kdyz cisar byl cca v pulnoci, odpoledne uz sla i s miminkem na normalni pokoj. Nevim, jaka narkoza je lepsi, ja jsem cisare necekala, takze jsem byla tak vysokovana, ze jsem byla za celkovou rada.
@ladyhacek Já jsem měla teď v lednu spinální anestezii. Už druhou, takže jsem věděla, do čeho jdu. Miminko mi ukázali hned po porodu, potom asi půl hodiny po narození mi malou přiložili k prsu a měla jsem ji u sebe skoro čtyři hodiny. Spinkala na mně, kojila se, a já jsem si to strašně užívala. Další den jsem vstala, cítila jsem se docela fajn a dcerku už jsem si vzala k sobě na celý den. Druhý den po SC jsem ji měla i na noc.
Já měla akutní SC a spinal, jakmile mne dovezli na pokoj, tak miminko přiložili a vozili každé tři hodiny na kojení, na pokoji se mnou bylo od třetího dne, od příjezdu domů plně kojím, aspoň něco super, když porod byl úplně na levačku.
Ja mela celkovou narkozu a akutni CS.dost jsem se bala protoze jsem nikdy narkozu nemela ale bylo to uplne v pohode. prcka mi ukazali asi 7h po operaci a prilozily.druhy den uz jsem sla na normalni oddeleni a mohla jsem si ho brat jak chci.na noc jsem ho mela asi 3.den.jinak jsem CS obecne fakt nechtela kvuli rekonvalescenci ale nakonec to bylo v pohode.14dnu me bolelo bricho a cvicit jsem hold zacala az po 4m ale to byl asi jediny problem☺p.s.a kojila jsem krasne bez problemu
@lochnes333 Proč dva týdny ne? To slyším prvně...
@ladyhacek První dceru jsem rodila akutním císařem. Narodila se večer ve 21:20 a já ji viděla až druhý den ve dvě odpoledne :-/
Teď mě čeká plánovaný císař s dvojkami a doufám, že půjde spinálka, už to nechci zaspat...
Ja mela akutni CS pro selhavajici srdecni ozvy... syna jsem videla druhy den, kdyz me tam manzel odvezl na voziku (byl v inkubatoru na detskem oddeleni kvuli nizke porodni vaze). Prvni porod jsem mela prirozeny a kdybych si mela znovu vybrat tak rozhodne prirozeny. Sice v tu chvili vic boli, ale telo se zotavi rychleji. Ted jsem rok po cisari a jizvu porad obcas citim.
@oveckaluky mě třeba DR řekla že až bude mít syn 3kg > vycházelo to na cca 3 týdny po porodu. Jiný lékař mi řekl že stačí týden; druhý, že jsem mohla jít ven hned . no tak si vyber 🙂
@mku Tak já mám opačnou zkušenost, asi je to jak kdy...po císaři jsem za nějakých deset dní nevěděla o ničem, po normálním porodu jsem si poprvé jakž takž sedla, když byly dceři dva měsíce.
Všem moc děkuji!
@ladyhacek Aha, to jsem fakt netušila...tady u nás kamarádka porodila dvoukilovou holčičku, teď jí jsou dva měsíce, a mohli ven hned...tak asi jak kdo co radí, ono je to jako se vším 🙂
@oveckaluky možná záleží i na počasí - syn byl v březnu - sice bylo tepleji, ale od toho dubna 20°C no jezdil v kočáře pomalu bez dečky 🙂
teď s druhým budu chodit od narození - páč nebudu zavřená i s prvorozeným 😉
@ladyhacek To je jasný 🙂
@ladyhacek Rodila jsem dvojčátka. Měla jsem lokální anestezii. Hned jak je vyndali, tak mi je ukázali. Poté je očistili a přinesli je znovu ještě na sále při šití abych si je mohla opusinkovat.Po převezení na pokoj mi je do půl hodiny přinesli na první kojení. Druhý den už jsem kolem nich běhala sama. Bolelo to, ale dá se to vydržet už kvůli nim. 😀
@ladyhacek ja mam zkusenost s obema porody. Prvni vyvolavany 56hod, samotny porod pak 2,5hod bez nastrihu, s roztrzenim. Ale ukrutne bolesti a po porodu trvalo asi 7 tydnu, nez se mi to dole zahojilo. Druhy porod urgentni SC rovnou z poradny, trvalo to asi 20min. do vytazeni dvojcat. Naprosto bez pripravy, ale stihli mi pichnout spinal. Ja tu operaci teda dost protrpela. Kdyz jsem lehla, tak se mi udelalo zle a pozvracela jsem se tam. Pri siti uz jsem se nemohla dockat konce. Ale kluci se narodili v 30.tt, v hodne spatnem stavu, tak jsem ani nevedela, co s nimi je a jestli zijou. To jsem se dozvedela az 5 hod po operaci. Rekonvalescence po cisari byla lepsi, nez po normalnim porodu. Nebyla jsem tak unavena a chodila jsem druhy den celkem v pohode. Postavila jsem se na nohy druhy den rano, sla jsem do sprchy, odcevkovali me a na sestinedeli me prelozili asi hodinu na to.
Oba porody bych srovnala tak na 50:50.
občas si čtu i zahraniční diskuze o porodech, dětech a ženy po porodu tam používaji na bolesti nějakou pumpu, víte o něčem takovem?

@lochnes333 jak doma?ven normalne muzu ne?kocarkovat a tak...🙂