Druhý porod bude automaticky taky císařem?

arwen_arina
21. čer 2017

Jen teoretický dotaz🙂 Když jsem v říjnu 2016 rodila plánovaným císařem, rodila bych císařem automaticky znovu, kdybych otěhotnělado roka a půl po porodu? Jak to je?

listopadka1
21. čer 2017

Já osobně doufám, že jo 😀 Asi se k tomu budou přiklánět, přeci jen je ta jizva čerstvá a při kontrakcích se hodně namáhá. Ale určitě záleží jak na vašem zdravotním stavu, tak na doktorovi. Zeptejte se na gyndě a budete vědět.

arwen_arina
autor
21. čer 2017

Ja teda druhe asi uz mit nebudu,ale teoreticky se ptam🙂))

maminkazdenicka
21. čer 2017

mě řekla PA, že po porodu sekcí je druhý porod na naši volbě, že nás nikdo do přirozeného porodu nutit nemůže, já měla 8.6.2017 druhou sekci, měla jsem opravdu veliký strach po prvním porodu.
Ale jinak je přirozený porod možný, záleží i na tloušťce jizvy, která se může v průběhu těhotenství zkontrolovat.

drzticka81
21. čer 2017

me ted v ove nabizeli prirozeny porod i po dvou cs 🙂)) ono zalezi na okolnostech......

pajula123
21. čer 2017

Kamaradka 23 mesicu po cisari rodila prirozene.

riakuk
21. čer 2017

Já jsem rodila 22měsíců po prvním porodu další sekcí. Opět hrozilo vyvolávání a druhý porod ve stejné režii, který by pravděpodobně končil akutní sekcí - lékaři nedoporučili. Jinak na mně zkoušel primář @drzticka81 , že bych mohla také rodit přirozeně po dvou sekcích, jsem se až zhrozila, že by chtěl tak riskovat. Ještěže budu rodit jinde.

arwen_arina
autor
21. čer 2017

Ja bych prirozene nerodila ani za zlate tele🙂 jde o to, aby me do prirozeneho pripadne nenutili...

drzticka81
21. čer 2017

@riakuk no ja se sla domlouvat na terminu cs a mudr resil streptokoka 🙂)) a ja,ze mammit planovaneho 3.cs a on, ze tady delaji i po dvou cs prirozeny-tak jsem mu rekla, ze uz si jinou diru nicit nenecham a ze nebudu riskovat-ja si nic dokazovat nemusim 🙂)) nakonecmuj treti cs byl nejlepsi 🙂)) v patek rizli a v po me uz pustili domu 🙂))

arwen_arina
autor
21. čer 2017

@drzticka81 ja fakt nevim,co s tim nucenim do prirozeneho porodu maji...

verkaver
21. čer 2017

Asi jak kde,v Ostravě nikdo předešlé císaře moc neřeší a automaticky volí přirozený porod,pokud samozřejmě nejsou závažné indikace k dalšímu císaři. Zkoušejí,nechávají volný průběh. A proč? No protože to je přirozené,není to operace jako císař a pokud není zdravotní důvod tak upřímně moc nechápu,proč někdo nechce rodit normálně...

arwen_arina
autor
21. čer 2017

@verkaver protoze neni masochista?🙂 ne,vazne...myslim,ze by si kazda zena mela mit moznost vybrat...cisare samozrejme za priplatek, protoze je to operace.

verkaver
21. čer 2017

@arwen_arina Právě,je to operace,čili nepřirozený zásah do organizmu,kdežto přirozený porod je prostě přirozený. Nemám absolutně nic proti císařům ze zdravotních důvodů,kdy se zachraňují životy a zdraví maminky a miminka,ale za mě bych dobrovolně na výběr nedávala. Kdybys to prožila,třeba bys zjistila,že ten strach je větší,než jsou ve skutečnosti bolesti. Nehledě na to,že pokud chce žena více dětí,tak by pak ti císaři mohli být problém. Nevím,kdo tě čím strašil,ale 4x jsem rodila přirozeně a já bych si naopak operativní porod nikdy sama dobrovolně nezvolila...

arwen_arina
autor
21. čer 2017

@verkaver a proto si myslim,ze by si kazdy mel vybrat sam, je to jeho telo a jeho vnimani bolesti...stejne jako s tim kojenim. Prijde mi,ze maminy v porodnici jsou obeti manipulace:(

listopadka1
21. čer 2017

@verkaver On tomá totiž každý jiný... já první začala rodit přirozeně sama, po 26 hodinách, naprostém vyčerpání a šílených bolestech, kdy se ze mě hodinu snažili to dítě nějak vytáhnout to skončilo akutní sekcí, tak už bych teda do druhýho nešla jinak než tím císařem. Ale jsou matky, který porodily za půl hodiny bez problémů, tak ty chápu, to bych si taky klidně střihla přirozeně. Myslím si, že kdyby se to nakonec povedlo a narodila se normálně (což nešlo, protože byla zašprajcnutá v porodních cestách a nehnula se ani o centimetr), tak bych do druhýho asi taky šla přirozeně, ale takhle už prostě nevěřím, že by se to povedlo.

riakuk
21. čer 2017

@arwen_arina Proč příplatek? Hradím si zdravotní pojištění, je to operace jako jiná. Mám kartu života, takže vím, že první 48hod trvající porod, následná sekce, ošetřování mne a malé stálo 25 tis. Druhý porod byla plánovaná sekce a celé to stálo 22 tis.
Také nesouhlasím s tím, že pokud není zdravotní indikace, tak si to má každá žena jít vyzkoušet "normálně".
@verkaver Sama si neumím představit, že bych šla po prvním dlouhém, vyvolávaném porodu rodit stejným způsobem s pocitem (vyvolávání, dva dny v bolestech,...), že může kdykoli dojít k ruptuře. Lékaři mi to ani nepovolili.
Jinak znám ženy, které rodily druhé dítě normálně a vše proběhlo v pořádku. Také mám známou, které právě u druhého porodu ta děloha praskla a zachránili ji za min 12. Dále mám kamarádku, která měla druhý porod normální, ale byl to horor a chlapeček z toho měl zdravotní újmu, třetí rodila raději sekcí.

vetyver
21. čer 2017

rodila jsem 22 měsíců po císaři (pro KP a špatnou polohu pro přirozený porod) přirozeně, ale já jsem chtěla. Kdybych chtěla, stačilo říct, že mě jizva bolí, nerisknou to a šla bych pod kudlu. ROdila jsem 39plus0, ještě týden a šla bych automaticky na CS.

superkousky
22. čer 2017

Druhou SC jsem měla bez jednoho dne po dvou letech .Doktor se zeptal,jak chci rodit,tak jsem si vybrala opět SC .Třetí porod začal ve 33tt a tam se mnou nikdo moc "nediskutoval" a šla jsem rovnou na SC.

janickajana
22. čer 2017

Já šla po 8 letech znovu sekcí. Řekla jsem že mě jizva bolí a naplánovali mi zase sekci. Jinak bych rodila normálně a to bych asi umřel a 😃
Chce to vybrat porodnici kde tě do klasického porodu nenutí po první sekci.

drzticka81
22. čer 2017

@arwen_arina ja teda rodila podruhe a potreti v ove, ale oni me do prirozeneho nenutili 🙂)) u druheho se zeptali jaky mam na to pohled (myslim,ze byli radi,ze chci cs-mela jsem indikace k dalsim cs 🙂)) jen potreti me to prekvapilo, zemi to vubec nabidli 🙂))

arwen_arina
autor
22. čer 2017

@drzticka81 aspon ze tak🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru