Chtěla bych 2. porod také císařem, lze o to požádat?

pajinahk
8. dub 2016

Holky,
první porod byl nepostupující (neotvírala jsem se) a syn měl počáteční hypoxii, rodila jsem 15 hodin a nakonec stejně císař a miminko přidušené, moje máma měla mne i bráchu také císařem ze stejného důvodu, lze se po této zkušenosti domluvit na císaři na mé přání?

lv
8. dub 2016

císař na přání oficiálně v čr nejde...je na lékaři, zda zváží rizika, zkušenost s minulým porodem..a císaře nabídne.

zmrzlinka
8. dub 2016

Ahoj.Ja jsem mela prvni porod cisarem.Porod nepostupoval.Dostala jsem se na 4cm a pak ani tuk.Ted cekam druhy a gynekolog mi uz rikal,ze by bylo dobre udelat znovu cisare,aby se nezopakovala situace ako u prvniho.Ja si myslim,ze Ti to nabidnou sami.

magdalenan
8. dub 2016

Dá se předpokládat, že budou SC upřednostňovat sami lékaři. Předchozí císař je většinou sám o sobě indikace k SC i u dalšího porodu.

Já sama mám teda zdravotní indikaci jako takovou, takže u mě vždy císař, ale předpokládám, že pokud si vyloženě nepřeješ to zkusit přirozenou cestou, vyjdou ti vstříc. Nesrovnávala bych to s císařem "na přání" 🙂

domca89
8. dub 2016

Mám kamarádku, která měla před porodem na sále takový strach, že si císař vyloženě vybrečela a přitom žádné riziko nebylo.

jhoki
8. dub 2016

Nemyslím si, že předchozí SC je opět indikací k SC. Záleží, jak vypadá jizva, jak velké je miminko a jak porod postupuje. Já rodila po SC přirozeně, ikdyž jsem chtěla opět SC, doktor mě přesvědčil rodit klasicky.

baryany
8. dub 2016

Po domluvě s Tvým lékařem ano. Já rodila první SC a podruhé jsem chtěla přirozeně a můj dr. mi sám doporučil, abych opět rodila SC.

shine2015
8. dub 2016

Holky zprisnili pravidla a uz neznamena autimaticky prvni sekce druha sekce....doporucuji se informovat v porodnici kde chcete rodit. Jinak si myslim ze kdyz prvni byla sekce a budete tvrdit ze vas reze a pali jizva tak vas klasicky rodit nenechaji..
Hodne stesti i zdravi vsem.

pisisvori
8. dub 2016

Na rovinu bych si promluvila s doktorem bud svym nebo az budes chodit do porodnice. Myslim, ze kdyz to takhke reknes, nikdo te nebude nutit rodit jinak a cs udelaji. Me se v porodnici zeptali jsk chci rodit a kdyz jsem rekla, ze nevim tak rekli ze cisar😉, ze uz jsem stara, ze mimi bude zase velke jsko prvni (3950) a ze jizva taky vypada tenci. Druhy cisar byl horsi nez prvni ( u prvniho jsem byla druhy den schopna normalne chodit a prakticky me nic nebolelo), ale 5 den doma uz jsem se starala o 2 deti a vpohode. Ten strach v tobe, ze to nebude dobre atd myslim neni moc dobry pro porod. Drzim palce at je vse jak ma.

soleilll
8. dub 2016

Nikde se nelze domluvit na císaři na tvé přání. Ale můžeš se zkusit ve vybrané porodnici zeptat, jestli když máš v anamnéze už jednu prodělanou sekci, navíc akutní z uvedenýho důvodu, jaká je pravděpodobnost, že by i podruhé vedli porod sekcí (plánovanou). Každé pracoviště se k tomu staví jinak, nicméně musí existovat medicínský důvod, proč porodník upřednostní císařský řez a rozhodně není důvodem přání rodičky, i kdyby bylo založené na předešlé špatné zkušenosti. Držím palce, ať najdeš někoho rozumného a zbytek těhotenství prožiješ bez těchto strachů.

mysonek
8. dub 2016

Kdyžtak řekni, že tě bolí jizva. Kamarádka chtěla po sekci rodit normálně, ale v momentě kdy řekla, že jí bolí jizva po předchozím císaři, tak jí naplánovali opět sekci. Bylo to u Apolináře. A první sekci měla akutní pro nepostupující porod a prý jí tam nějaký doktor říkal, že nepostupující porod se často opakuje, takže je lepší opět sekce. Ale možná to říkali jen proto, že jí chtěli přesvědčit k sekci, ona chtěla normálně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru