icon

Chtěla bych 2. porod také císařem, lze o to požádat?

pajinahk
8. dub 2016

Holky,
první porod byl nepostupující (neotvírala jsem se) a syn měl počáteční hypoxii, rodila jsem 15 hodin a nakonec stejně císař a miminko přidušené, moje máma měla mne i bráchu také císařem ze stejného důvodu, lze se po této zkušenosti domluvit na císaři na mé přání?

lv
•
8. dub 2016

císař na přání oficiálně v čr nejde...je na lékaři, zda zváží rizika, zkušenost s minulým porodem..a císaře nabídne.

zmrzlinka
•
8. dub 2016

Ahoj.Ja jsem mela prvni porod cisarem.Porod nepostupoval.Dostala jsem se na 4cm a pak ani tuk.Ted cekam druhy a gynekolog mi uz rikal,ze by bylo dobre udelat znovu cisare,aby se nezopakovala situace ako u prvniho.Ja si myslim,ze Ti to nabidnou sami.

magdalenan
•
8. dub 2016

Dá se předpokládat, že budou SC upřednostňovat sami lékaři. Předchozí císař je většinou sám o sobě indikace k SC i u dalšího porodu.

Já sama mám teda zdravotní indikaci jako takovou, takže u mě vždy císař, ale předpokládám, že pokud si vyloženě nepřeješ to zkusit přirozenou cestou, vyjdou ti vstříc. Nesrovnávala bych to s císařem "na přání" 🙂

domca89
•
8. dub 2016

Mám kamarádku, která měla před porodem na sále takový strach, že si císař vyloženě vybrečela a přitom žádné riziko nebylo.

jhoki
•
8. dub 2016

Nemyslím si, že předchozí SC je opět indikací k SC. Záleží, jak vypadá jizva, jak velké je miminko a jak porod postupuje. Já rodila po SC přirozeně, ikdyž jsem chtěla opět SC, doktor mě přesvědčil rodit klasicky.

baryany
•
8. dub 2016

Po domluvě s Tvým lékařem ano. Já rodila první SC a podruhé jsem chtěla přirozeně a můj dr. mi sám doporučil, abych opět rodila SC.

shine2015
•
8. dub 2016

Holky zprisnili pravidla a uz neznamena autimaticky prvni sekce druha sekce....doporucuji se informovat v porodnici kde chcete rodit. Jinak si myslim ze kdyz prvni byla sekce a budete tvrdit ze vas reze a pali jizva tak vas klasicky rodit nenechaji..
Hodne stesti i zdravi vsem.

pisisvori
•
8. dub 2016

Na rovinu bych si promluvila s doktorem bud svym nebo az budes chodit do porodnice. Myslim, ze kdyz to takhke reknes, nikdo te nebude nutit rodit jinak a cs udelaji. Me se v porodnici zeptali jsk chci rodit a kdyz jsem rekla, ze nevim tak rekli ze cisar😉, ze uz jsem stara, ze mimi bude zase velke jsko prvni (3950) a ze jizva taky vypada tenci. Druhy cisar byl horsi nez prvni ( u prvniho jsem byla druhy den schopna normalne chodit a prakticky me nic nebolelo), ale 5 den doma uz jsem se starala o 2 deti a vpohode. Ten strach v tobe, ze to nebude dobre atd myslim neni moc dobry pro porod. Drzim palce at je vse jak ma.

soleilll
•
8. dub 2016

Nikde se nelze domluvit na císaři na tvé přání. Ale můžeš se zkusit ve vybrané porodnici zeptat, jestli když máš v anamnéze už jednu prodělanou sekci, navíc akutní z uvedenýho důvodu, jaká je pravděpodobnost, že by i podruhé vedli porod sekcí (plánovanou). Každé pracoviště se k tomu staví jinak, nicméně musí existovat medicínský důvod, proč porodník upřednostní císařský řez a rozhodně není důvodem přání rodičky, i kdyby bylo založené na předešlé špatné zkušenosti. Držím palce, ať najdeš někoho rozumného a zbytek těhotenství prožiješ bez těchto strachů.

mysonek
•
8. dub 2016

Kdyžtak řekni, že tě bolí jizva. Kamarádka chtěla po sekci rodit normálně, ale v momentě kdy řekla, že jí bolí jizva po předchozím císaři, tak jí naplánovali opět sekci. Bylo to u Apolináře. A první sekci měla akutní pro nepostupující porod a prý jí tam nějaký doktor říkal, že nepostupující porod se často opakuje, takže je lepší opět sekce. Ale možná to říkali jen proto, že jí chtěli přesvědčit k sekci, ona chtěla normálně.