Strach z porodu císařským řezem

lidyx
20. únor 2017

Dobry den maminky.Mam otazku na ty, ktere rodily cisarem v celkove narkoze.V lete mam termin porodu. Je to muj druhy porod a bude to opet planovany cisar.pri prvnim cisari jsem byla umrtvena jen do pul tela.ten druhy uz musim mit celkovou narkozu. Prosim vas, jak to vsechno probiha pred, behem a po porodu? Co vsechno vnimate? Kdy uz vas uspaly? Co si pamatujete? Mam velky strach, ze se pak uz nevzbudim. Napiste mi, prosim, vase zkusenosti.dekuju

drzticka81
20. únor 2017

Ja teda mela akutni s celkovou narkozou prvni porod -a to mi uz bylo jedno, kdy co mi dela -po osmi hodinach porodu 🙂))) asi vsechny procedury jako pred spinalem az na to, ze vas proste uspi 🙂))) ja byla na operaci zlucniku a dostala jsem pred anestezii takove oblbovaci prasky-jela jsem na sal a uz mi to bylo vse jedno, myslim, ze jsem spala, ale nevim, zda to davaji i pred planovanym cs 🙂)) jo a jinak po tom sc mi z anestezie spatne nebylo, ale po te operaci zlucniku jsem se vzbudila bolesti a pekne me natahovalo.......a jinak jsem se proste odevzdala, takze jsem prijala to, ze bud se vzbudim nebo ne.......ale myslim, ze ta uspesnost probuzeni je dostatecne vysoka, tak se neboj!!!
me ted ceka treti 🙂)) uz se ho nemuzu v uvozovkach dockat....

lenkaluk
20. únor 2017

Mela jsem akutni cisarsky rez, takze na strach nebyl cas... ale k vasim otazkam, narkozu jsem dostala na sale, hned jsem spala, nevim nic. Nepamatuji si nic. Pak jsem se probudila na pokoji, kde mi davali malou k prsu. To si pamatuji. A manzel vzpomina, jak jsem se dokola ptala na miry a vahu miminka... jak jsem byla zblbla z te narkozy.
Byla jsem kdysi na jedne operaci /byla dlouho predem planovana, taky jsem mela strach, ze se neprobudim/ a se mnou na pokoji byla pani, ktera vypravela, jak ji jeji operace "bolela", jak vsechno slysela, ale nemohla nijak reagovat a doktory upozornit. Ona si to tenkrat vysvetlila tak, ze ji dali malo uspavadla.
Takze na tom porodnim sale, kdyz se me ptali na vahu, tak jsem se dvakrat ujistila, ze mysli vahu pred tehotenstvim a ne tu aktualni s brichem... jak jsem se bala stejneho hrozneho zazitku jako mela ta moje spolupacientka..
Drzim palce, vse urcite dobre dopadne. Ja na sveho cisare nedam dopustit😉

lidyx
autor
20. únor 2017

Dekuju moc. Ja to mam i z toho duvodu ze mam epilepsii. A pri tom prvnim porodu jak jsem to vsechno videla, ty lekare jak to tam vsechno chystali a tak celkove ten operacni sal. Byla sem z toho hodne vystresovana a vycerpana. Po porodu jsem mela pak dva epilepticke zachvaty. A uz to nechci zazit. Radsi to vsechno zaspat.

dailik
20. únor 2017

Ahoj lidix,mám zkušenost s porodem císařským řezem, ikdyž ne plánovaným. Mám sedmiletého kluka a při porodu jsem si dost užila. Praskla mi voda a na porod jsem čekala 26 hodin. Nejdřív jsem se vůbec neotvírala, pak jen natři centimetry, zkoušeli oxytocin na vyvolání kontrakcí, ale nic nezabíralo. Takže když už jsem byla po těch 26 hodiníách úplně vyřízená, měla jsem 38 horečku a malému začala bít nepravidelně srdíčko, musela jsem na sál. Ale to bylo to nejhezčí na celém porodu. Vysvlékli mě, převezli na sál, kde byl tým doktorů pro mě a tým doktorů pro miminko. Bylo to opravdu moc rychlé, protože to musí být rychlé. Ani mi nenapichovali injekci a uspali mě jen nějakou látku, které mi dali dýchnout. Nic to nebylo a synáček byl do 5 minut venku a hned ho tatínek viděl a byl u toho, když ho doktorka prohlížela, vážila a tak. Takže ho viděl hned po porodu. Já jsem si pospala, vzbudila jsem asi do čtyř hodin a jen mě bolelo břicho. Vyměnila bych klidně císaře za ty muka předtím. A probrala jsem se 🙂) Toho se vůbec neboj, jsou horší věcia horší narkozy než při císaře. Je to fakt kratičké. A to jsem měla horečku a byla jsem vyčerpaná po 26 hodin dlouhém procesu před porodem.

dailik
20. únor 2017

Já zase obdivuju, jak někdo vydrží jen částečnou anestezii. To bych zase nedala já. Myslím, že celková narkoza je opravdu mnohem lepší Tak hodně štěstí 🙂

sussane22
20. únor 2017

Ahoj, mam čerstvý zazitek, v utery 14.2 se nam narodil maly Risa cisarskym rezem, vubec se neboj, ani nebudes vedet kdy Te uspí, proste se o tebe na jednicku postarají. Ja to vnimala jako kdyby se posunul cas, z ničeho nic jsem byla vzhuru na nesli mi maleho. I kdyz budes pri vedomi hned po tom je dost mozne ze neco z toho zapomenes..Maly mel 4720 g 54 cm, sice jsem mela akutni cs kvůli selhani indukce porodu ale i tak jsem se predem pripravila, ze bych radsi chtela celkove uspani.. jinak co je pak az te odvezou na pokoj bude asi podobne jako pri epiduralu.. kdyby ses chtela na cokoliv zeptat napis mi do zpravy, jak je to cerstve rada Ti odpovim uplne na vse 😉

monulec
20. únor 2017

Tvůj strach je oprávněný, má ho každá mamina!!! Já měla císař plánovaný a i tak jsem byla vyklepaná jak ratlík když mi praskla doma o půlnoci voda a můj me vezl do porodnice. Tam me zkontrolovali, dali cevku, a hned na sal, napichli kanylu, a nevím nic......pak jen útržkovitě mojeho jak mi dává pusu a prcka když mi ho přinesli na kojení. Asi pětkrát jsem se jich ptala kolik vážil a měřil a kde mam brýle (mam sest dioptrií)😝 oblblá po narkoze. Je přirozené ze mas strach, já měla celkovou barkozu už dvakrát předtím a stejně jsem měla strach!!!! Ale bude to v poho, oni ví co dělají 😉

mmmarkytka
24. únor 2017

Neboj. Mnohem horší je čekat na přirozený porod. Tři dny jsem měla kontrakce, následně 12 hodin tlačila, vše skončilo u císaře, vyčerpání rodičky, slabé ozvy plodu, velikost plodu jsem měla uvedeno ve výstupní zprávě. Bolesti pak byly peklo, ale na to zapomenes. Takže to vůbec neřeš. Jinak já bych spinal nedala. To jsem věděla předem. Miliony jiných to zvládly, zvládneš to i ty. 👍

suzann13
24. únor 2017

Já měla taky akutní CS kvůli špatným srdečním ozvám miminka... Před odvozem na sál jsem je ještě přemlouvala, že to zvládnu (myslela jsem, že je to kvůli mně). Po přivezení (které si skoro vůbec nepamatuju, se mě zeptali, co jsem snidala a pak už nic nevím...Probudila jsem se na chodbě, kde se mě zeptali, zda chci vidět miminko. Malý se zkoušel přisát, ale nešlo mu to, tak ho museli dát ještě na dvě hodiny do inkubátoru, aby se zahřál a já mezitím, co mě odváželi na pokoj, jsem se sester ptala, kdy už můžu jít domů 😃 chápu tvůj strach, kor když máš epilepsii, ale neboj, všechno dopadne dobře 😘 posílám sílu!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru