icon

Druhý porod byl dlouhý nebo rychlovka?

andysek1235
12. dub 2017

Ahoj holky čekáme druhé mimčo, jsem sice teprve v 7 týdnu těhotenství ale už teď mám paniku s porodu :D ... Chci se zeptat měli jste druhý porod rychlejší nebo delší ?.. Můj první porod trval 6 hodin takže sice nic strašného ale mám strach aby druhý nebyl delší jelikož je každý porod jiný :D ,. a ještě se chci zeptat těch které bily nastříhnuté, jestli vám udělali nástříh znovu .. předem děkuji za odpovědi Andy 🙂😅

Strana
z3
odula
12. dub 2017

První porod 12, druhej 3. 15 měsíců od sebe.😉

barbara04
12. dub 2017

prvni 5,5h a nastrih- dusil se, druhy 3h a nastrih - to samé.... oba se zamotali do šňůry.... druhy byl lepsi, ale prvni byl pak dost krizovka takze by lepsi bylo skoro cokoliv🙂

andysek1235
autor
13. dub 2017

@odula ... dá to zabrat asi že ? tak malý odstup ?..
@barbara04 ... jej to je mi lito hlavně že , jsou děti v pořadku 🙂 mě se taky malá zamotala ale nožičkou , tak nejspíšš proto mi udělali ten nastřih , nešla vytlačit 🙂 jen mě tak pořád napadá , že by se mohla ta jizva po šití potrhat při druhém porodu :D

marketa11112
13. dub 2017

ahoj, muj první porod, predcasny ve 30 + 5, 12 dni v kontrakcích v nemocnici, rano v 9 mi pak praskla voda a syn s enarodil ve 22.00... 4 hodiny na sale, poslední hodinu si nepamatuji vůbec.. manzel rikal, ze mi tlacili na bricho, uz jsme nemela silu... nakonec porod bez nastrihua syn při narozeny plakal.. dychal.. dobra zprava u nedonosence.. syn je ok.. ted jsme ve 26. tydnu, tak uvidíme.. porodu s enebojim, bolesti clovek zapomene.. bojim s ejen o dcerku v brisku 🙂).. doufam samozrejme, ze to tentokrát bude lepsi.. jinak rodit budu po 2,5 letech..

andysek1235
autor
13. dub 2017

@marketa11112 12 dní v kontrakcich ?... proboha proč tě tak dlouho nechali trpět ?... a držím úpalečky ad ti to tentokrat dobře dopadne ad je malicka donošená a zdravá 🙂

marketa11112
13. dub 2017

@andysek1235 leky mi davali, v kuse kapacky, ale nezabirali.. cipek mi prakticky zmizel a otevírala jsme se zevnitř.... no nechali.. slo o to, aby maly byl v brisku co nejdele.. každý den navíc byl super.. kortikoidy mi pichli hned na zacatku, tak se cekalo na me, co dam a a co ne...a ja chtěla vydrzet....lepsi porodit ve 30 + 5 nez ve 29 + 0.. tak asi tak..kazdopadne když to zacalo, mela jsem nahore 7 kilo, do porodu 4 kilca dole, po porodu jsem mela méně nez při otehotneni....jinak ja byla bez nastrihu a druhy den ok, jako kdybych nerodila.. ale strach o syna byl sileny... tentokrát snad vydržíme dele...kazdopadne problémy mam od 19. tydne, ale ted uz jsme ve 26. tydnu, tak snad to bude dobře.. dnes jedu zrovna na kontrolu cipku...
jinak neboj, tohle bylo fakt vyjimecne a neznam nikoho, kdo by to zazil...:.-)).. ja presto chtěla další dite, vim uz do ceho jdua co me ceka.. .. nastesti pokud hormony u zeny funguji dobře, nic moc si nepamatuje... tedy ja si nevybavuji druch bolesti a pod, konec porodu uz mam uplne v mlze.. proste jsem byla mimo...mozna pro me stesti, no..... kazdopadne když se podivam na syna, vim , ze to za to stoji...

barbara04
13. dub 2017

@andysek1235 no nemusí se na trhnout pokud to jde pomalu a jemně🙂 ale to chce sikovnou PA co to ohlida

andysek1235
autor
13. dub 2017

@marketa11112 ... je pravda ze na tu bolest clovek hned zapomene po porodu jsem se dušičkovala všem porodnikum že už nechci nikdy rodit jen se usmaly a prý do roka jste tu zas :D :D a měl pravdu no ... moc ti to přeju aby jsi to tentokrat zvladla až do konce ad je mala pěkně zdravoučka 🙂 takže nohy nahoru :D jak jen to jde :D 🙂
@barbara04 no u malé sem jsem jsem měla užasnou PA hodně mi pomahala byla strašně příjemná a ochotná no jsem zvědava na jakou budu mit tentokrát štěstí :D :D 🙂

marketa11112
13. dub 2017

@andysek1235 ja verim, ze dojdu o malicko dal nez se synkem.. cokoli navíc bude ok 🙂)... po 24. tydnu jsem se prestala bat 🙂)....

petuik
13. dub 2017

@andysek1235 tak to mas muj obdiv😉

sarkar
13. dub 2017

u mě tak nějak stejně, jen do porodnice jsem jela později, takže jakoby na sále a na hekárně jsem byla kratší dobu

andysek1235
autor
13. dub 2017

@petuik děkuji no sama sebe budu obdivovat když to všechno budu stihat jelikož moje malá je čertík chvilku neposedi , e strašný nervak takže mi děla na nervy když na ni třeba zvyším hlas ad neleze do linky mezi sklenicky tak jednu veme usměje se a rozbije ji tak proto budu muset mit fakt pevné nervy :D

odula
13. dub 2017

@andysek1235 jako... Upřímně - dá. Ale byla jsem mladá, (těsně před 30) a nějak jsem nad tim neuvažovala. Hrozně brzo si děcka začaly hrát krásně spolu a pak to bylo na větší pohodu než s prvním 🙂

petuik
13. dub 2017

@andysek1235 no já klepu na co se dá já mám obě holky klidné🙂) teda skoro14letá má pubertu a pere to s ní od dveří ke dveřím🙂) ale když poslouchám story, co dokazujou její spolužačky, tak je vlastně anděl🙂) menší to je hrozná lísavka, ale k sežrání🙂) ale dokážou pozlobit obě🙂)

andysek1235
autor
14. dub 2017

@petuik jo tak to všechny děti občas pozlobí :D mám brachu v pubertě a ten dělá mamce asik největší starosti z nás všech jediné hodné dítě má tu nejmladší 4letou a to je diky mě protože sem ji vlastně skoro do 3let odchovala ja takže měla klideček ja měla od ní odstup 18 let tak sem si ji jakoby přivlastnovala :D :D a to nejhorší sem si sní prožila ja :D :D až vlastně si začala všimat pohadek tak jsem se od mamky odstehovala a to uz mela klidecek :D ale taky mi to vlastně něco dalo , že u svojí dcery už jsem věděla co a jak :D :D no :D jenže oprot moji dcery byla segra anděl :D :D byla jsem doted na ní sama jeji otec se na ní vyprd takže nejspíš proto je tak rozmazlená hehe :D❤

petuik
14. dub 2017

@andysek1235 jak to tak čtu taky jsi to neměla lehké....u první dcery se na nás tatínek vyprdnul hned od narození, takže jsem na ní byla taky sama a nebýt rodičů tak nevím , co bych si počala. A rozmazlená určo ne, jen zastávat obě role je dobrý záhul:(( naštěstí, teď už máme supr tatínka a je nám moc dobře🙂)

andysek1235
autor
14. dub 2017

jo no neměla jsem to lehke hodně rychle jsem snim otěhotněla prakticky jsem ho ani neznala bily jsme spolu 3mesice kdyz jsem otehotnela pak sem se zněho vyklubal fetak změnit se a prestat stím nechtěl tak jsem ho uz pro dobro svoji dcery opustila ja ale nebylo to vubec lehke thotenstvi cele sama a kdyz se narodila tak mi taky hodne pomahaly rodice financne ale co se tyce male vsechno jsem si musela udělat sama ... ted uz mame noveho tatinka s kterym jsem chodila kdysi davno a ten maou zboznuje a mala mu říká tati a fakt bych ho nevimenila a je pravda ze kdyz jsou oba rodice je to uplne o nečem jinem je to jakoby snažší 🙂

pajinkal
14. dub 2017

Ahoj 🙂 prvni porod se synem dlouhy, oxytocin, nastrih, proste klasicka lekarska rutina. Druhy s dcerou o mnoho lepsi, rychlejsi, rodila jsem na ctyrech bez medikamentu. Nastrih nebyl, jen trosku zraneni na 2 stehy. Deti mely temer stejnou porodni vahu, ale je fakt ze u druheho jsem cvicila s aniballem a mela porodni plan, vedela jsem presne jak chci rodit, personal se toho drzel a diky tomu byl muj druhy porod hezky zazitek oproti prvnimu.

petuik
14. dub 2017

@andysek1235 no u nás to bylo v bleděmodrém z tatínka se vyklubal sociopat do teď s ním máme problém:((( dceru neviděl cca 7 let a podle toho mu mladá taky říká, když si na něho vzpomene....nový tatínek je úplný opak. Stará se a říká, že je jeho a taky to podle toho vypadá. Mě pomohl při těžké nemoci a vůbec se vším a za to mu budu celoživotně vděčná🙂)takže je to přesně o člověku...

andysek1235
autor
15. dub 2017

@pajinkal ahoj je to asi blbá otazka :D .. ale fakt to nevim muzu se zeptat co je ten porodní plan každý o tom tady piše a nevim jestli to chapu správně 🙂 je to seznam jak by mel porod postupovat ?
@petuik ano můj názor po této zkušenosti je , že není táta ten který to udělá ale ten ktery se postará a vychováva 🙂

pajinkal
15. dub 2017

Andysek1235 No, je to seznam, jaký porod bys chtela a zaroven co bys u porodu nechtela. Ja tam treba mela tu polohu, ze nechci oxytocin ani nastrih nebo ze chci nadstandard pokoj. Vseho se personal drzel a super. Ale mela jsem rychly a lehky porod, zadne komplikace.

petuik
15. dub 2017

@andysek1235 a nejvíc se mi líbilo, když mladá sama přišla a zeptala jestli mu může říkat tati a já jsem si potajmu štěstím pobečela🙂)

andysek1235
autor
16. dub 2017

@petuik je to krásné 🙂 moje malá i když je maličká, tak mě to dojalo když mu tak poprvé řekla a jeho to dojalo ještě víc , minimálně 4 dny o tom pořád mluvil a každému se tím chválil :D :D
@pajinkal Myslela jsem si to , nejspíš taky budu mít porodní plán 🙂 a to hlavní tam bude bez nástřihu :D

petuik
16. dub 2017

@andysek1235 chlapi jsou na to pyšní dvakrát tolik🙂)hlavně, že si ti dva rozumí a čím je větší tak se pomalu svěřuje víc jemu než mě🙂)ale aspoň je vidět, že ne všeci chlapi jsou stejní a někteří mají i rozum🙂)

giovik
16. dub 2017

Prvni porod 32 hodin s nastrihem, ale siti perfektní, no chtela jsem napsat, ze dyl uz se rodit ani neda, ale pani s 12 dny me prekonala, doufam teda ze si to pri druhym nezkusim 😀

zuzineckah
16. dub 2017

@andysek1235 já měla všechny tři porody dlouhé a na prd. Druhý byl nejhorší.

terka_85
16. dub 2017

První se narodil za 6 hodin od prvních větších bolestí, druhý za 4 hodiny 🙂

mr_falko
16. dub 2017

prvni porod od prvni kontrakce - 4 h
druhy porod o 10 let pozdeji - od prvni kontrakce 2h - cas straveny na sale - 15min od prijezdu do porodnice 🙂

aaal14
16. dub 2017

První porod rychlovka ( prijezd do porodnice otevrena na 8prstu), bolesti se daly, kontrakce v pohode a pravidelne 🙂 Maly od prichodu na sal, byl venku na 3 zatlaceni,cca 10minut.
Druhy porod, prijezd do porodnice otevrena na 5prstu, silene kontrakce, intenzivnejsi, nepravidelne zpocatku. Maly byl vysoko, nesestupoval, takze kontrakce skoro 1,5minuty, ale brutalni. 3 hodiny to trvalo nez sestoupil. Pote porod do 10minut asi na 2 zatlaceni.
Rika se, ze druhe porody jsou intenzivnejsi co se tyka bolesti, ale vzdycky se to da prezit. Hlavne,aby to dobre dopadlo!;)

anetpierowska
16. dub 2017

Prvni porod 5hodin. Syn mel 3950g a druhy porod 1hod a 50min. Deset min po prijezdu do porodnice se arodila dcerka 3280g

Strana
z3