icon

Existuje snadný porod?

lekorka453
14. kvě 2016

Porod bez bolesti prostě neexistuje. Měli jste někdo alespoň snadný porod, který trval chvíli a bolesti byly snesitelné a žádný nástřih? Měli jste po či při porodu horečku?

Strana
z5
evaviki
16. kvě 2016

@lekorka453 3 hodiny 45 minut od prasknuti vody, 3:15 od prvni kontrakce.. Kontrakce rovnou kazde 3 minuty.. Silena bolest asi jenom par sekund, kdyz lezl pres cipek.. 😀 Jinak tezka pohoda, tlacila jsem 15 minut.. Sice s nastrihem, ale co se da delat.. Takze za me porod malina, daleko horsi to bylo po porodu, ale to je na dlouho 😀

bonulinka
16. kvě 2016

@lekorka453 Všechny 3 porody ok - bez poranění. Hned po prvním porodu mi MUDr. říkala, že rodím lehce. U posledního jsem si říkala, že si to asi vyžeru za ty předchozí dva a nakonec to taky šlo.
Horečku, ani zvýšenou teplotu jsem nikdy neměla.

adypro
16. kvě 2016

@hz Můj muž je takový docela bych řekla i drsňák, ale co se týče nemocnice, porodu, tak byl úplně vykolejený. Nejhorší bylo asi to, že viděl, že opravdu prožívám velkou bolest a totální vyčerpání a neměl mi jak pomoc. Sám to hodnotil pak tak, že už raději podruhé ne, ale to samozřejmě přešlo. A že byl hrozně rád, že tam s náma celou dobu byla PA, kterou jsme už znali. Že by jsme byli jinak úplně bezradní a vydaní zásahům personálu. Takto bylo zásahů celkem málo, až na hromadu oxytocinu, kterému jsem odolávala několik hodin, než jsem si ho nechala dát, stejně moc nepomohl. Porodila jsem nakonec jen s manželem a PA, pak až přišla dětská sestra a doktorka po porodu placenty na mě. Tak bych to chtěla i teď, s tím, že si vizualizuju pohodovější porod. Kdy už vím, že porodit dokážu a že děťátko opravdu má kudy projít a že zvládnu i péči o ně, o čemž jsem měla předtím velké pochybnosti. A podotýkám, že jsem byla v porodnici, kde opravdu mají přirozenější přístup, spousta věcí je tam normálních, co by jinde neprošlo, ale přesto je to porodnice a ten jejich zajetý systém, hlavně po porodu, děs.

fidorka86
16. kvě 2016

@hz Pokud máš strach z porodu a z toho, že dítě nedokážeš porodit, zkusila bych si najít nějakou porodní asistentku nebo někoho, s kým bys tvoje strachy, obavy a vůbec tvůj první porod rozebrala. Nejdřív je potřeba se s prvním porodem srovnat, přijmout ho. Koukám, že jsi od Jičína, vím, že tam jsou dvě. Jednu měla švagrová u porodu a říkala, že byla super! http://www.tehotnebrisko.cz/

yildiz
16. kvě 2016

Mam za sebou uz 4 porody 🙂 posledni letos v unoru ... a vsechny totalne v pohode 🙂 bez velky bolesti kontrakci atd ... z tech 4 porodu jsem mela nastrih jen u prvniho ...dalsi jsem zvladla v pohode bez...sepsani kazdeho porodu by me ted trvalo na dlouho 🙂 ale vsechny jsem si mooooc uzila 😀 v dobrem moc rada na to vzpominam a klidne bych dala i opacko...jinak treba muj treti porod byl takova bleskovka ze jsem sestacila mrknout a porodila jsem 😀 - s treti dcerkou jsem mela TP 31.3 a narodila se 3.4 / ja teda vzdy mam deti narozene po TP ale posledni ted je presne na termin 🙂 / takze : jelikoz jsem tedy byla par dni po TP sla jsem na dalsi kontrolu prave toho 3.4 ranko jsem si krasne v poklusu dobehla vlak 🙂 nic me nebylo.../poslicky v tehu nemam 🙂 / dojela jsem tedy do porodky kolem 8h na prvni zatezovy test - na monitoru skoro nula nula nic zadne kontrakce co by staly za to, bylo me fajn...po hodine jsem pak sla vysedet velkou frontu na UTZ ..no a pak poradna a kontrola...to jsem se na radu v poradne dostala kolem 14h 🙂 me bylo total fajn sla bych domu ...ale Dr. me pri vysetreni rekl: mate sebou tasku ? Ja na nej koukala jak z jara...na co tasku ? kdyz jdu na kontrolu ? a nic me neni ? Ne, nemam ....a dr no tak si zavolejte at Vam ji dovezou...rodite 😀 jdete na sal ! Spadla me brala a krve by se nedorezal ...ja ? rodim ? me niiic neni !!! Uz jsem byla otevrena na 7cm 😀 bez kontrakci bez bolesti ..jdu na sal tam teda zase papirovani, a na porodni box jsem se dostala ve 14:40 lezim a nic 🙂 tak dostanu kapacku ..lezi lezi a nic...😀 - no pak me teda v 15h vypustily rybnicek po chvilce prisly nejaky kontrakce cca asi 5velkych zatlacim a sup je venku v 15:16 takze kdyz to tak vezmu rodila jsem 16min 😀 po cca 2hod lezeni na sale jsem si odkracela spokojena plna sily do sprchy a na pokoj... takze porod opravdu muze byt rychly krasny snadny a bezbolestny ..prvni me trval vseho vsudy 1h50min, druhy me trval necelou hodinu treti tedy 16min a ctvrty byl taky pohoda praskla me necekane voda kolem 20h ale uplne bez bolesti jsem byla az do 5h ranko ...😀 maly se narodil v 5:26 regulerne celou 1. dobu porodni prospal..absolutni nezajem / dole vse pripraveno na 9.5cm a nic spal jak spalek 🙂 - ten pul cm jsem tedy i pocitila to jo, a tlacit spici dite malicko dalo zabrat - pac ale v pohode 😀 - klidne bych rodila znovu 🙂

yildiz
16. kvě 2016

urcite to jinak ale zvladnes, neboj se toho, uzivej kazdou minutku, i kdyz to je neprijemne, u nekoho i vice bolestive, ale to "miminko" za to stoji !!! 🙂 drzim pesti at to zvladneeees v pohode 🙂

andelka
16. kvě 2016

Já myslím že jsem měla docela snadné porody. První 9 h, ale většinu doby jsem byla doma,bylo mi dobře a bolesti snesitelné. Víc bolet to začalo tak hodinu pred koncem. Nástřih mám,malý,šilo se chvíli, mimi bylo v pořádku,já taky. Druhý porod 5 h, taky bolesti v pohodě, drsnější to začalo být až na pokoji, ale to už zbývalo posledních 30 minut. Bez nastrihu, bez poranění, mimi i já v pohodě. Na porody mám hezké vzpomínky. Horečku jsem nikdy neměla.
Doporučila bych těhotenské cvičení, byla jsem v kondici. A k porodu vlastní PA nebo aspoň dulu. A cvičení s epinem nebo aniballem.

editah222
16. kvě 2016

Oba moje porody byly snadné a tvrdím, že i bezbolestné. První trval od počátku bolestí asi 4 hodiny a druhý asi 1,5hodiny /porodila jsem do půl hodiny od příjezdu do porodnice/.
Ani na jeden z porodů nevzpomínám ve zlém. U prvního nebyl nástřih a u druhého ano, protože byl podle lékařů třeba. Každopádně jsem neměla žádné potíže s hojením a tak jsem to vzala dobře 🙂

lenycka27
16. kvě 2016

Měla jsem porod podobně jako editah222, tzn. cca 4 hodiny od počátku bolestí (které ale nebyly vůbec nijak silné, pořád jsem čekala, kdy přijde to horší a nic horšího nepřišlo) a po příjezdu do porodnice jsem porodila do půl hodiny. Bohužel se to ale neobešlo bez nástřihu, který byl bolestivý a šití potom také. Jinak ale samotný porod a porodní bolesti skoro nebolely 🙂

hz
16. kvě 2016

@adypro ja teda moc nechapu, ale nejvice porodnic co se nebrani prirozenejsimu porodu je prave na Morave a v Jiznich cehach. ta Praha a okoli je sama rutina.... cim to?

hz
16. kvě 2016

@fidorka86 prave Jicinska porodnice byla ta, co mi prave moc dobry pohled na porod nepredala. bezne se tam cevkuje, nastrihy preventivne, oxitocin a mnoho dalsich... nic moc prijemneho jsem tam nezazila... ale nad dulou ci soukromou PA uvazuji. vim, ze si musim nejdrive srovnat prvni porod, aby mohl prijit v klidu dalsi... diky za odkaz 👍

kajalka
16. kvě 2016

@hz Pokud máš na mysli Český Krumlov, tak bych tě bohužel musela vyvést z omylu.. ☹

astyna
16. kvě 2016

@hz

Ono to možná bude i tou náturou - Moraváci vs. Čecháci (pražáci jsou zvláštní sorta). Já jsem z Moravy, ale pracuju v Praze a ten rozdíl vidím dosti. Možná se to promítá i do této oblasti...

hz
16. kvě 2016

@kajalka jj, ve skupine kde jsem prav vychvaluji Cesky Krumlov 😉

fidorka86
16. kvě 2016

@hz ono opravdu záleží na lidech. Švagrová říkala, že PA tam byla skvělá, za to doktor hulvát. ☹

misicka1988
16. kvě 2016

Taky je dobre snazit se neonemocnet, ja rodila s chripkou a byl to tedy mazec. Kdybych rodila zdrava, urcite by se porod snizil minimalne o polovinu casu. Znate to, kdyz jste nemocni, mate co delat sami se sebou, a k tomu jeste rodit.... Byla jsem uz strasne vycerpana. Tak ted se budu vic ladovat vitaminy, a verit v hladky prubeh porodu 🙂

kika_21
16. kvě 2016

@lekorka453 Žádnou horečku jsem nikdy neměla, snadný byl 2. a 4. porod.Není to pravidlo-ale i ty ostatní jsem přežila, normálně v porodnici se nemusí trpět, nepracovali tam necitelné sestry a doktoři-aspoň u nás.

kajalka
16. kvě 2016

@fidorka86 Vždycky je to o lidech 🙂 Já mám otřesnou zkušenost z obou dvou porodů. První mi zmrvila PA, u druhýho mi primář poškodil dítě..

fidorka86
16. kvě 2016

@kajalka ach jo ☹ to by se dít nemělo ☹

kockopes2724
16. kvě 2016

holky nečetla jsem teda všechno, ale takové porody vám můžu jen závidět, já to mám asi zděděné po mamce, nejsem prostě typ na porody 😖, kamarádka třikrát rodila císařem a ani jednou nemohla kojit tak také říká, že ona není dělaná na rození a kojení dětí.No každá to máme jinak, některé si to bohužel musí vytrpět více. Jinak co se týká té teploty asi to nebývá moc často, ale moje mamka jí měla po porodu a já při prvním také, ale nic hroznýho, dlouho se mě nedělalo mléko až jeden večer se mě najednou nalili hrozně prsa až to bolelo a cítila jsem se jako při chřipce, už si to přesně nepamatuji, ale druhý den už to asi bylo dobré.

meta123456789
17. kvě 2016

Jj, bez bolesti to fakt nejde, ale ona si to příroda umí zařídit a pokud je vše ok, po nějaké době si z toho člověk pamatuje jen to hezké - novýho človíčka 🙂 Já jsem u obou porodů měla vlastní porodní asistentku, která byla bezvadná; empatická, ale taky správně rázná, přesně, co jsem potřebovala. Takže souhlas, že je to hodně o lidech. A každý porod je jiný. Já první porod divočina, překotný porod, velká poranění. Druhý porod hooodně dlouhý, ale zase šlo všechno postupně a nakonec bez nástřihu a poranění. Je to fakt hodně individuální...

usoplesk1
17. kvě 2016

Ahoj, já měla snadný porod řekla bych. Byla jsem celkem za exota🙂. Po 8 ráno mi praskla voda, tak jsem se radši ještě nasnídala ( co kdyby to bylo na dlouho a já měla hlad) ale jinak nic. v 9:15 jsme přišli do nemocnice, monitor ukazoval kontrakce, já nic necítila. po půle to začalo až s klistýrem a malá byla v 10 venku. Po 2hod jsem se šla rovnou naobědvat na pokoj🙂.

androvamilada
17. kvě 2016

Ahoj!

Mě moc pomohl dokument Porod jak jej známe:

https://www.youtube.com/watch?v=wVmlBVJQozM

Jsou tam staré záběry, jak v polovině devadesátých let rodila skupina žen u moře. Ať si o tom každá z nás myslíme rozdílné věci, je tam hezká myšlenka, že ženské tělo je zrozeno k tomu, aby v klidu a s důstojností pořídilo přivést dítě na svět.

Můj porod trval necelou čtvrt hodinu, než ségra přijela pohlídat starší, měla jsem Marjánku v náručí. Bolest jako když děláš prostě něco namáhavého. Neboj! Zvládly jsme a zvládneme v životě horší věci. Tohle trvá průměrně pár hodin, další den už je potom.

Jinak PA pí Suchardovou (viz odkaz výše) doporučuji, chodila jsem k ní v těhotenství (malá se otočila až v 38.t, tak jsem to chtěla s někým probrat a poradit se) a pomáhala mi s kojením. Přijede ochotně domů, nemusíš třeba s kojením nikam s dítětem. Dá se jet s ní rodit do Jičína do porodnice.

bachovy_esence_poradna
17. kvě 2016

@lekorka453 druhý porod jsem měla velmi snadný, asi také díky tomu, že jsem cvičila s balónkem Epi-no, byla jsem v kontaktu s dulou a měla jsem s sebou Bachovy esence...
psychika dělá opravdu hodně 😉

mám na to krásné vzpomínky, do porodnice jsme to skoro nestihli, cítila jsem se velmi klidná a věděla jsem, že bych to zvládla i sama... dcerka se narodila asi 10 minut po příjezdu do porodnice, jak byla tak jsem požádala, aby ji jen zvážili a zabalili a už ji muž držel a zpíval jí a ona se dívala doširoka otevřenýma očkama, vůbec neplakala, bylo to nádherné 😵 😵
mně bylo tak dobře, že jsem pochopila, že někdo může odejít za pár hodin domů 🙂

bachovy_esence_poradna
17. kvě 2016

@hz psychika je opravdu alfa a omega, viz výš, já mám nejen na porod, ale i na šestinedělí po druhém porodu krásné vzpomínky, dula a Bachovky mě neskutečně podržely 🙂 😵

micaella23
17. kvě 2016

V 1:00h rano zacli bolesti, spolehala jsem na falesne poslicky, lezela jsem ale neslo mi usnout, v 5 rano uz byli po 20ti minutach presne, v 7:00h po 5ti minutach tak jsme vyrazili, kontrakce se v porpdnici na chvili stopli, sli jsme na sal, par zatlaceni a byla venku.. Nejvic boleli kontrakce posledni hodinu.. Tlaceni ne.. aniball, cviceni, masirovani atd jsem nepraktikovala.

ivasad.
30. kvě 2016

Oba porody byly fajn, cca 3-4 hodiny, poprvé jsem si říkala, kdy že přijdou ty strašný bolesti, kterýma kdekdo straší, ale nepřišly 🙂 oba porody bez nástřihu, po porodu turecký sed na posteli a miminko k prsu, pak se rok neodcucli. Takže pohodový porod existuje. Neměla jsem žádnou medikaci, podle mě se do porodu, když jde dobře, nevyplatí zasahovat a lepší trochu bolesti vydržet. Ledvinová kolika ve dvaceti byla stokrát bolestivější 😀

tomikjoejoe
1. čer 2016

První porod - katastrofa, bolelo to jako čert, druhý porod - rychlý, bolest se dala přežít a malé miminko 🙂 Třetí porod - bolest snesitelná (neměla jsem čas na to myslet, starala jsem se doma o dvě děti a netušila, že rodim), ve výsledku byl, ale nejbolestivější - velké miminko, zaseklo se a nešlo ven, když ho tahali, tak to bolelo asi nejvíc. Medikaci - hlavně oxitocin - bych při porodu nedoporučovala, jen to zhorší průběh. Žádný porod není pohodový, pohoda a neskutečná úleva nastane až když je miminko venku 🙂 Jinak první porod nástřih, druhý bez nástřihu a třetí jsem byla trochu roztržená, protože nástřih už udělat nestihli.

klice
13. čer 2016

Dle mě existuje já rodila 3x a měla překotné porody se vším všady půl hodka. Bez šití bez komplikací. sYNA jsem porodila na běžné kontrole jen mě odvedl na sál doktor a synek byl na světě. Dcerka při asistnece policie , která nám razila cestu do Motola manžel mě stihl stáhnout gatě a na urgentním příjmu se naroidla . Syn ted na chodbě Vinohradské . Děkuji bohu , že jsme měla tak překotné porody jen jsem ucítila tlak na konečník a začla rodit pár kontrakcí a bylo hotovo.

verusa.j
14. čer 2016

Můj porod i přes vyvolávací tabletu trval hodiu a dvacet minut - respektive praskla mi voda, až pak to začalo bolet a trvalo to uvedený čas, bez nástřihu, první dítě, takže já jo

Strana
z5