icon

Jak dlouho jste rodily?

lucinkis
12. lis 2015

Ahojky vim ze to ma kazda jinak ale jen tak priblizne,jak dlouho jste rodili.A vzit si ten entonox nebo epi?Chci to dat na cisto.Dekuju moc vsem

Strana
z4
pavlak5
12. lis 2015

26 hodin a nakonecjsem sla cisarem ....nedavala jsem si zadny epi.

bubbligum
12. lis 2015

Já jsem se probudila v noci okolo druhé, do porodnice jsme přijeli okolo čtvrté (po cestě už mi praskla plodovka) a byla jsem otevřená na dva centimetry. A malá se narodila ráno v 8.15 h. Takže suma sumárum cca 6,5 hodiny, takže celkem rychlovka. To, jestli si dát epi, je spíš otázka toho, jak máte nastavený práh bolesti. Já jsem si nechala dát jenom nějakou kapačku od bolesti, ale myslím, že bych to zvládla i bez ní. Epidurál ani entonox jsem nechtěla.

asojakova
12. lis 2015

od prvních bolestí 26 hodin, naštěstí přirozeně (když nepočítám epidurál, který mi byl skoro vnucen a stejně nepomohl, oxytocin apod.)

katcha21
12. lis 2015

Od prdnutí vody, doma v noci v 1,30 po vykouknutí na svět v 7,30 - trvalo to všechno 6hodin bez medikace 😉

jaja01k
12. lis 2015

První porod od první kontrakce 14 hodin, druhý 6 hodin.

brouzdalka
12. lis 2015

Poprvé jsem skončila na císaři po 12 hodinách (počítáno od prvních bolestí). Podruhé jsem rodila přirozeně, od prvních bolestí 14 hodin (od pravidelných bolestí po 3 minutách 8 hodin) a ani v jednom případě mě ani nenapadlo, že bych si něco šlehla 🙂 Porod mi nepřišel nijak dlouhý (prvních 8 hodin jsem strávila doma a spíš jsem se nudila, protože to bylo v noci a muž spal 🙂 A posledních 6 hodin už to utíkalo, čas plynul mimo mě. Ale rodila jsem bez jakékoliv medikace, bez urychlování, takže bolesti byly zcela přirozené a tělo na ně bylo připravené a zvládlo je (ke konci jsem si občas zanadávala 🙂 a během pár dnů je zcela zapomnělo díky amnestickému účinku přirozeného oxytocinu 🙂

daika
12. lis 2015

12hodin a 3minuty od rupnuti vody 🙂 byl to mazec, nechala jsem si dat epi a narvali mi i ten oxytocin a myslim si, ze to byla chyba, zbytecne se to zbrzdilo. Vsechno se pry tvarilo, ze za 3hodky bude po akci, ale ehm trochu se to protahlo a placentu mi vyndavali pod narkozou. Ale stalo to za to 😵

paja.83
12. lis 2015

První porod okolo půlnoci začaly nepravidelné bolesti, mala byla na světe ve 13.30. Druhy porod po 2 h. rano jsem se probudila s bolestma a 3.50 byl na světe. Na porodním sále jsem byla asi 30 min. Mela jsem strach, že nestihnem, ani dojet.

paja173
12. lis 2015

Plodovka mi zacala odtekat ve stredu v 16.00. Kontrakce se taky objevily, ale slabsi. Priblizovaly se, oddalovaly a z porodky nas poslali domu. Nekolikrat. 😒 Tak se to tahlo do patku vecera, kdy si me konecne nechali v nemocnici na 6 cm otevrenou. Pak kapacky, potrebovala jsem tekutiny, taky kapacka na zesileni kontrakci. Epi ktery nezabral a citila jsem vse. Po dvou hodinach od kapacky na 10. Tlacila jsem pres hodku, maly se ale sprajcl, tak ho vyloupli klestema. Narozen, sobota rano, 7:58 hod. Takze porod 'aktivni' - od prijeti na porodni po narozeni maleho neco malo pres 7 hodin. Vseho vsudy ale 63 hodin od odtekani plodovky a prvnich kontrakci. Bylo to dlouhe, unavne, byla jsem zklamana ze jsem to sama nedotahla do konce, ale staaaaaalo to za to. 🙂

konidana
13. lis 2015

Poprvé asi 16 hodin od prvních kontrakcí, které byl slabé a málo časté. Začaly večer, takže jsem celou noc nespala a netušila co bude... Chtěla jsem přirozený porod bez medikace, ale krom píchnutí vody mi asi píchli i něco dalšího - zjistila jsem že jsem měla kanylu. Do porodnice jsme jeli co nejdřív ráno, když se mi podařilo přesvědčit manžela a holka se narodila těsně před polednem(takže asi 6h v porodce do porodu). Podruhé asi 14 hodin, kontrakce začaly v noci, já byla ráno objednaná do porodnice do poradny, tak jsem se tam nechala odvézt, že dneska budu rodit. Přesunem se ovšem kontrakce zastavily a oni mne poslali domů - jela jsem k mamce, šla si nakoupit poslední věci k porodu a odpoledne opět do porodnicce, kde jsem do porodu byla asi 2 hodiny. Nakonec bylo lepší, že jsem tam nebyla rovnou, nevím co bych tam tak dlouho dělala. Nechtěla jsem ani píchnou vodu, ale nakonec mne k tomu přesvědčili. Celkově jsem byla napodruhé trochu víc v pohodě neb jsem již tušila co a jak bude.

verka4d
13. lis 2015

Ahoj,první porod 25 hodin,po 17 hodinách mi nabídli epidurál,který jsem s vděčností přijala,no zabral ovšem jen na hodinu a trošku se tím protáhnul porod,takže vlastně moc k ničemu nebyl.
Druhý porod 6 hodin bez medikace,třetí porod 2 hodiny bez medikace a čtvrtý 4 hodiny bez medikace. Samotné tlačení (druhá doba porodní) u všech čtyř max 5 minut,takže pohoda 🙂

miskadis
13. lis 2015

První porod trval 11 hodin od začátku bolestí, druhý trval cca 50 minut. Takže jsem si ten první bolestivý a dlouhý porod vynahradila druhým krátkým. Bez medikací.

xleni
13. lis 2015

7 hodin, chtěla jsem epidurál. Bohužel to nešlo, jelikož mi rupla voda u vydatné večeře.

sarkoc
13. lis 2015

Praskla mi naprosto nečekaně voda v úterý navečer...od té doby kontrakce více či méně silné (no, spíš více) do čtvrtka do rána, vůbec jsem se neotevírala...na to mi porod zastavili a že mi dají 2 vyvolávací tabletky a epidurál (mohla jsem odmítat jak jsem chtěla, prý pomáhá otevírání se)...naštěstí už ho nestihli, po první tabletce začalo po dvou hodinách velice silných kontrakcí tlačení a za další dvě hodiny byla malá venku...takže sečteno podtrženo cca 40 hodin od prasknutí vody do porodu bez epidurálu a přežila jsem...i když už jsem tomu teda sama nevěřila...A chci ještě alespon dvě děti ;) protože at to bylo jakkoli bolestivé a dlouhé, tak to stálo za to 🙂

hojda
13. lis 2015

První porod někdy odpoledne kolem 15:hodiny začaly pomalu kontrakce, ale dalo se to vydržet, dala jsem ještě procházku a nákup v obchodě, k večeru začaly větší kontakce takže ve 20:00 jsem vyrazila do porodnice a malý se narodil v 00:42. První porod luxusní. Druhý porod kolem 4 hodiny ranní praskla voda, ale žádné bolesti, ale jeli jsme do porodnice, bolesti cca od 8 hodin a malá se narodila v 10:49, oběd jsem stihla ještě na porodním sále🙂. Kupodivu byl druhý porod bolestivější než první, malá se tlačila ven čelem☹.

zoyka
13. lis 2015

Cca od 22 hodin kontrakce po cca 15 minutách, celou noc jsem nespala, ráno se začaly zkracovat, v poledne jsme jeli do porodnice, když byly po 5 minutách. O půl druhé mě dali na box na 4 cm a o půl šesté se malá narodila. Bolesti šly prodýchat bez léků. Zpětně mi to připadá hrozně dlouho, ale mně to docela utíkalo 🙂

jerrysskating
13. lis 2015

První 36 hodin vyvolávaný, druhý 10 hodin spontánně a třetí 30 hodin vyvolávaný.

siiia
13. lis 2015

Porod vyvoláváný...cely den nic, večer mi rupla voda, začaly hned bolestí a za 43 min byla dcerka venku... 🙂

zlatkavlk
13. lis 2015

Jsem prvorodička, vodu mi praskli v 16hod a ve 21:12 byla malá na světě, předtím jsem měla dvě noci doma poslíky, noc před samotným porodem jsem už strávila v porodnici s nepravidelnými kontrakcemi.

qz
13. lis 2015

Rano v 5:45 praskla voda a v 16:00 byla mala na svete 🙂 s kapackami atb a na sale jen neco na bolest.

lenjii
13. lis 2015

9hod první doba porodní, následoval císař ☹ Slečně se nechtělo ven.

liduska1981
13. lis 2015

32 hodin od prvni kontrakce, 20 hodin byly po cca 8 - 10 minutach a pak uz rychle po 3-5 to jsem vydrzela doma dalsich 8 hodin pak jsme vyrazili do porodnice, na monitoru mi praskla voda a za dalsi 4 hodiny byla laska na svete ale uz jsem teda nemohla...ale podarilo se ...uplne prirozene .. Za 2 hodiny jsem uz behala jak lanka uplne svezi..nechapu jak jsem to mohla prezit kdyz me boli I trhani oboci 😀 ale stalo to za to 🙂

valea
13. lis 2015

00:15 mi praskla voda. První lehké kontrakce se dostavily o 2h později a v 5:22 už jsem měla malou v náručí. Měla jsem pohádkový porod. Bez epidurálu či jakéhokoli jiného zásahu.

babanci
13. lis 2015

Nejrychleji jsem rodila treti dite -8 hodin od prvni kontrakce..Nejpomaleji prvni -16 hodin.

babanci
13. lis 2015

@hojda Moje treti dcera sla taky celem. Jako beranci,co?A ta moje je jeste narozena ve znameni Berana. Je strasne palicata.😁😊

lucinkis
autor
13. lis 2015

@qz a na co ti davali atb?já jsem na jeden druh alergická,ale nevím na jaké protože jsem u svého obvodního nebyla.

jipe
13. lis 2015

02:30 mi rupla voda, celý den bolesti veškeré žádné, večer někdy kolem 21 - 22 začaly bolesti a malý se narodil druhý den 14:30, bez epiduralu, ale s oxytocinem, takže celkem 36 hodin

pigpeppa
13. lis 2015

První sedm hodin, druhý tři hodiny.

qz
13. lis 2015

@lucinkis davaji se normalne na stafylokoka B, ja mela zlateho, tak aby se ochranilo mimco, tak je dali - ja jsem alergicka na penicilin, tak mi dali neco jineho. Pokud ti nezjistili pozitivniho toho B, tak bych na to hodne upozornovala :-/

lucinkis
autor
13. lis 2015

@qz Jojoo to mi brali stěr a v prukazce mám napsane gbs negativni i doktor rikal ze je to v pořádku 😉

Strana
z4