Jak dlouho jste rodily?
Ahojky vim ze to ma kazda jinak ale jen tak priblizne,jak dlouho jste rodili.A vzit si ten entonox nebo epi?Chci to dat na cisto.Dekuju moc vsem
nedá mi to, tak se přidám. Přenášela jsem 12 dní..středa po obědě oxytocin test, pak tableta, do večera ještě dvě, čtvrtek ráno kapačka...nátup "slabých" kontrakcí co 4 minuty, poledne trhání vody, do večera kapačky, pátek ráno kravská kapačka, po obědě slíbený císař...to už asi malá usoudila, že bude lepší spolupracovat, takže v 13:39 jsem porodila přirozeně. První porod trval pouze půlku této doby.
Dva dny po termínu ve 3 v noci mě vzbudila křeč, pak svižný rozjezd doma ve vaně, v půl šesté v porodnici a pak sprcha a trochu gymnastiky. Rodila jsem na porodní stoličce, samotný porod byl jenom na 3 tlačící kontrakce, v 11:11 byl malý na světě. Rychlovka, šití jen jeden kosmetický steh. Rodila jsem bez léků, jen homeopatika.
@sarivojvodova přečti si knížku Hypnoporod, Znovuzrozený porod od Dr. Odenta a přidej se do skupiny Přirozený porod, tam ti třeba poradí, jak pracovat s bolestí. Porod totiž bolet nemusí 😉
První porod v 8hod praskla voda, ve 12h začaly kontrakce a v 17:50 malá na světě.
Druhý porod přesně na puntík v 8 hod .praskla voda, v 13h začaly kontrakce ,ale rovnou 1minutě a v 13:45 malá na světě, ale druhý porod bolel tedy víc.
Závidím vám všem ty krátké porodu - mně začaly kontrakce 23. ve dvě ráno a porodila jsem 24. v 23:40... z toho v nemocnici jsem byla celého 24., na sále od 4 odpoledne a od 10 večer jsem tlačila (tedy skoro 2 hodiny). První dítě...
u mě se začalo něco dít v sobotu 21.4., 22 mi točily monitory - nějaké kontrakce byly - méně jsem cítila i pohyby - ten den mi něco píchli na večer, ať se vyspím a uvolním a další den v sedm ráno mi zavedli tabletku a nastala bouřlivá reakce co minutové kontrakce , které jsem vydržela bez otevření 4 hodiny, pak epidurál, pak jsem se otevřela nádherně, leč v 16:15 - akutní příprava na sál a 16:43 porod - no nebudu vykládat, že jsem byla rozlámaná jak strouhanka 🙂
V půl sedmé večer praskla voda ve vaně, asi v půl osmé začaly kontrakce, malej se narodil ráno v 10:11 na 3 zatlačení. Zlatej aniball 🙂
Bolesti od ctvrtka rana, porodila jsem v sobotu v 6 rano, 20min od prijmu. Bez jakekoli medikace a zasahu, bez nastrihu - nakonec 2 stehy. Takze jsem vlastne rodila 2 dny..nebo 2,5 hodiny - od prasknuti vody ve 4 rano, nebo 20min - kazdej si vybere, jak se mu to libi 🙂. Hned po porodu sem hlasila, ze klidne znovu, dlouho jsem vzpominala kazdej den, ted po 2 letech uz jen obcas 🙂
Kontrakce začaly po 20 minutách 8.7. ve 20:00, v 24:00 jsme jeli do porodnice kdy kontrakce byly cca po 7 minutách, poslali nás domu, máme to cca 40 minut cesty, že se možná do rána uvidíme ještě 🙂 , no a v 7:00 už jsme tam byly zase s kontrakcema cca po 4 minutách, v nemocnici se mi vždycyky trochu prodloužily a dcerka se narodila až v 15:33. Bez medikace, bez nástřihu, v klidu, přirozeně, na dvě zatlačení - před tlačením sama sestoupila tak, že už byla vidět hlavička 🙂 , krásný porod.
Bolesti 24 hodín a nakoniec kvôli nepostupujúcemu pôrodu CR...
bolesti začaly ve středu v 17 hod. Ve 20:00 jsem byla v porodnici, po kontrole na 4 cm otevřená, rovnou mě poslali na porodní sál. Kontrakce nejdříve po 10 min, potom se zkracovalo na 5 minut, 3 a pak konečná. A malá se narodila ve čtvrtek 3:32. Na utíšení bolesti jsem požádala o epidurál, provedli nástřih hráze. Nejhorší byly křížové bolesti.Myslím, že na 5 zatlačení byla malá venku. Po té noci a bolestech jsem byla hodně vyčerpaná, myslela jsem, že nezvládnu odrodit, ale zvládla jsem to.
První 17 hodin, druhá 4h (po zavedení tablety), třetí 20h. Voda mi nepraskla ani u jednoho, píchali mi jí v porodnici. šitá jsem byla vždy. Poprvé snad až na zádech 😀. Žádné prostředky na tišení bolesti jsem neměla 🙂.
První slabší kotrakce začaly v pondělí kolem 14:00 , a nakonec jsem porodila ve středu v 0:41. Bylo to šílené , a vyčerpávající. Epidural jsem nedostala , a vše stěžovala moje viroza (nemohla jsem dýchat - ucpaný nos , a kašel , syn to v bříšku chytil ode mne - zkažená plodovka , hned po narození dostával antibiotika ) 2 noci jsem nespala. Snad to teď bude lepší......věřím tomu !!! 🙂
První dítě 1 hodinu a 17 minut,druhé dítě cca. hodinku,třetí dítě 1 hodinu a 42 minut 😉
18 hodin... Ve 20:00 praskla voda, cca od 21:30 začaly kontrakce, nejprve slabé, ale asi po hodině začaly byt silné a přibližně po 5 min., potom se velmi rychle intervaly zkracovaly, pak uz po minutě, dost jsem si protrpela, ale konec (tlaceni) bylo v pohode- asi 8 min. Nedostala jsem nic- jen na konci oxytocin(těch posledních 10 min.),protože mi slábly kontrakce, jak byla děloha po těch 17hodinach kontrakcí vyčerpaná...
A já jsem byla dost vyčerpaná:(, ke konci jsem uz vždycky mezi kontrakcema omdlela a vzbudila me jen ta bolest :D,ale za toho krásného a zdravého chlapecka to stalo 🙂

Já podruhé rodila také přirozeně bez zásahů. Ve 22 hod. začaly kontrakce a ve 23,40 byl malý na světě, takže paráda. A to jsem byla brána jako prvorodička, protože poprvé jsem rodila císařem.