Jak poznám, že rodím?
Ahoj maminky,
čeká mě první porod a chtěla bych se zeptat, jak jste poznaly že rodíte a nejsou to pouze poslíčci 🙂
@eldrag Děkuji moc ❤
Kontrakce bývají pravidelné a jsou opravdu dlouhé.. prý jednu by si měla prodýchavat alespoň 30 sekund... poslíčci budou asi nepravidelne a ne tak intenzivní..a pak, pokud máš opravdu obrovské bolestivé tlaky na spodek, tak se miminko dere na svět 😁
Ahoj, ja u prvního porodu žádné poslicky neměla, začala mi odtekat plodova voda, ted mě čeka druhý porod a taky se bojím, že to nepoznam :D
Neznám asi nikoho, kdo by to nakonec nepoznal. První porod mi praskla voda, druhý začly pravidelné kontrakce, které se stupňovaly, nešlo to zaměnit.
I v porodnici mi radili,že pokud budou bolesti,tak jít do teplé sprchy,pokud bolest přejde,byli to poslíčci,kontrakce většinou nepřejdou nebo dokonce zintenzivní. Bolest je jako při ms, mně voda nepraskla,probudila mě v noci bolest přesně jako při ms,ale přicházela tak jako po vlnách. Chvíli to bolelo,pak zas ne. Stáhla jsem si aplikaci do telefonu a tou jsem měřila jak dlouho bolest trvala a jak intervaly mezi tím. Nerada plaším a nechtěla jsem manžela stahovat z práce z noční,tak jsem takhle měřila tři hodiny až jsem naznala,že tohle poslíčci nebudou :D. Fakt to asi poznáš,to je prostě nezaměnitelný pocit.
Já měla šílené bolesti zad, že jsem nemohla skoro ani chodit. Volala jsem známé, ta prý tak rodila, tak jsem radši jela. Nakonec jsem rodila až za 2 dny. Nyní mě to čeká znovu, taky se trochu bojím, ale nechtěla bych tam zase dva dny být, takže snad dojedu akorát 🙂
Mne praskla voda u obou. Kontrakce jsem měla "pouze" křížové a ty prý nejsou vidět na monitorech.
Děkuji moc holky! 😉
Upřímně, já jsem čekala na ty pravidelné bolestivé dlouhé kontrakce... no nedočkala jsem se... řídila jsem se podle knih, lékařů... počítala měřila a prd z toho... kdybych nezačala krvácet malý by se asi narodil doma. Nemocnici jsem měla 5 minut autem a když jsem tam dojela byla jsem na 8cm a šla hned na sál. Neměla jsem žádné pravidelné typické kontrakce. Porod trval se vším všudy od půl noci, kdy mě poprvé pichlo v podbřišku do 3:07 kdy malý vykoukl na svět. Plus teda siti... takže když se ti něco nezdá, jeď...
Ja jsem v noci zacala hrozne krvacet byla jsem ve 35tt tak jsme hned jeli a byla jsem otevrena na 5cm a odtekala mi plodova voda coz jsem ani nepoznala😂😂
Já to nepoznala, v nemocnici, kde jsem ležela taky ne, voda vůbec nepraskla, ale porod už to byl. Takže po probdělé noci kontrakcí, ráno honem na sál a až tam mi praskli vodu...
Já teď rodila prvně a v porodnici na mě koukali jak na exota: "to je ta prvorodička, co si tady v 36 letech střihla v podstatě ambulantní porod" 😀
Ve 4h ráno mě vzbudily MS bolesti (jako pár dní před tím). No já a vstávat ve 4h?! To tak! Ale řekla jsem si, že aspoň odzkouším tu aplikaci na měření kontrakcí. Takže jsem ještě v polospánku klikala na mobil a v klidu dospávala. Mívala jsem hodně bolestivou MS, takže toto bych přirovnala k ní. V 6h už mě to donutilo vstanout. Manžel kouká na mobil a hlásí: "hele máš to pravidelně a postupně se to zrychluje. Teď si máš dát tu horkou sprchu, ať víš, jestli jsou to jen poslíčci." Já na vodu neměla vůbec náladu, ale sprchla jsem se a v 7h už jsme jeli. V 7:30 příjezd do porodnice, do 8:30 vyšetření (otevření, ozvy, utz, opět otevření) a PA zavelela, že jdem rovnou na sál, že se krásně otvírám. Na sále klystyr "prý vydržte to tak 20min!" Já běžela hned a kontrakce se rozjely nonstop. No a za 2h byla malá na světě. Vodu mi praskli v průběhu. S nástřihem jsem počítala, bez něj by to u mě nešlo, ale byl v pohodě. No a poporodu jsem byla jak vévodkyně Kate, když se na mě přišel Mudr kouknout, tak jsem řekla, že bych klidně mohla jít domů. On na to, že to taky vždycky říká, ale kvůli malé tam musím vydržet.
Co bylo pro mě daleko horší byly první 4 týdny kojení. Bolestí jsem brečela, prosila manžela, ať mi ji ani neukazuje, že ji dáme Nutrilon a vyhrožovala, že bude jedináček. Po měsíci jak když utne, bradavky se zklidnily a kojim už v pohodě. Ale to teda bylo peklo.
Ahoj, ja měla poslicky cca týden před porodem. A porod samotný? Po sedmé mi praskla voda, po osmé jsme byli v porodnici, kde se rozjely kontrakce, ve 20:45 mám psaný příjem na sál a 23:05 byla malá venku. Nejhorší na celém porodu byl nastrih, větu “ty nůžky jsou tupý” budu asi slyšet do konce života 😄 ale jinak to šlo. Hned ráno v půl 5, když mi malou poprvé přivezli, jsem si sedla. Já mohla jit domu hned.
@kafr Takový jsem měla druhý porod. Navlas stejný. Ve 22.00 kontrakce, 0.20 byl malý na světě. Ze sálu jsem chtěla jít po svých, osprchovala jsem se sama. Nesrovnatelné s tím prvním, kdy jsem dva dny doslova chcipala bolestí a neotvirala se. Šestinedělí klasické inferno, problémy s kojením. Po porodu jako hvězda, ale teď už je že mě ta správná strhana matka za ty měsíce.
Ráno v 5, když odešel manžel do práce ve mně něco luplo (plodovka), bolesti žádné, jen takové jemné pnutí v břiše, stejně jsme raději jeli v 10 hodin do porodnice, kde mi potvrdili, že je to plodovka, okolo 12 hodiny mi začaly silné bolesti, malý se narodil ve 13.20
Tak u me byly poslicci vcelku k vydržení a po sprše přešli. Porod sem pak prostě poznala. Mela sem krizové kontrakce a nedá se u te bolesti sedět ani stát ami ležet a pak me to nutilo i funet ☺ voda mi praskla az po 7 hodinách kontrakci na sále a pak to teda nabralo grady. Takže pak jsem to poznala, to se nedalo splést.
@barca2332003 zacatek bud praskne voda, nebo kontrakce. Kontrakce od poslicku poznas tak, ze kdyz si das teplou sprchu, kontrakce zustanou, nebo dokonce zesili, poslicci ustanou.
ja jsem poslicky nemela,kdyz zacaly kontrakce tak rovnou co dve minuty.vzbudila jsem se s bolesti bricha,pak se mi zacalo chtit na velkou,voda mi praskla az na sale
Platí jedno pravidlo - pokud máte pochyby o tom,zda jde o porod,ještě o porod nejde😉
@maximaty jsem na tom stejne. ja nemela pravidelne kontrakce vubec. A to mi sestra na gynde rikala, ze az budou po 5 minutach aspon 2 hodiny, mame vyrazit. To bych fakt porodila doma. ja je mela tak po 5-8 minutach a pak najednou po 2-3, takze jsme rychle volali rychlou. Nastesti to nemame do porodky daleko, jinak bych porodila v sanite po ceste mit to treba pul hodiny cesty..
@barca2332003 Cha, já taky všude slyšela a četla jak tu píší, že porod určitě poznám, jak je to nezaměnitelný pocit apod. Ještě zblbnutá z filmů, kde najednou ženské začnou řvát jak když je na nože berou že rodí nebo jak jim v restauraci praskne plodová voda a řvou odvezte mě rodím 🙂 Plodovka mi praskla až na porodním sále, žádné šílené bolesti jako při MS jsem teda doma neměla, jen mě tlačilo břicho jako když se mi chce na velkou, nafouknutá, tak jsem pořád jen chodila na záchod, tělo se čistilo. O něco později jsem měla pochybnosti jestli to teda není porod, tak jsem vlezla do vany a pořád stejné. Pak najednou kontrakce hodně časté, přijeli jsme do porodnice a PA mi řekla, že mám 3/4 porodu za sebou, že jdeme rovnou na sál. To mě uklidnilo, že to teda nebude zas tak hrozný s tím porodem 🙂 Zbytek porodu už teda dost hrozný byl, ale celkem krátký.
@veronikanel tak na to bych nespoléhala. Mi se nikam jet nechtělo. Zavelel manžel. Ještě že to vyšlo na sobotu a byl doma 😀
@kafr No vidíte a já si byla jistá i ve 32tt s nepravidelnými kontrakcemi😄Jen chlap mi furt tvrdil,že jsou to poslové a tak jsme jeli jen tak tak a za 20min byl kluk venku😂
@veronikanel to bych raději nerikala 🙂 já když viděla ty obličeje na příjmu, chtěla jsem se otočit a jet domů s tím, ze teda určitě nerodim, jen plasim. Stejný naval jsem mela při monitoru. Az dr. me zastavila 🙂
@veronikanel tyhle rady vazne nemam rada. Az zacnes rodit, tak to poznas atd. Nektere zeny to 100%poznaji, o tom zadna, ale nektere si proste nejsou jiste. Kazdy porod je jiny, kazda proziva jinak kontrakce. Je to ruzne.
Ja nepoznala!Podle mne to byli poslicci... 37 tt a bolesti,jako pri MS... silne,ruzne intenzity,ruzne delky... jeli jsme do porodnice jen "na kontrolu-pro jistotu"... za 5 hodin byla venku 😊
Pokud si nejste jistá, dejte teplou vanu a uvidíte. Když se bolesti rozjedou a zpravidelní se, je to nejspíš porod. Pokud bolesti přestanou a jsou stále dost nepravidelný, ještě nemá cenu nikam jezdit. Taky jsem si fakt nebyla jistá a nechtěla zbytečně plašit, ale po vaně mi praskla voda a bylo to jasný. Říká se, že nemá cenu jezdit pokud nejsou alespoň každých 5 minut, já jela když byly každých 10 minut a v autě se to tak rozjelo, že po příjezdu do porodnice už byly po 4 minutách a jelo se rovnou na sál. Když praskne voda, tak už na nic nečekejte a jeďte hned.
@priefi Mít je ráda nemusíte😉A ano,každá je jiná.Ovšem KAŽDÁ (a to bez výjimky!) bez pochyb pozná,když je porod v běhu.Nemluvím o kontrakcích prvorodičky které trvají sotva 30min.Tam je vyplesklá každá,o tom žádná😉
Mě rupla voda...bylo to víc než tři týdny před termínem, takže jsem nejdřív chvíli myslela, že jsem neudržela moč :D, ale bylo toho tolik, že pak jsem usoudila, že asi ne...a až pak za cca hodinu dvě v porodnici jsem začla cítit bolesti, ale že by se dalo mluvit o pravidelnosti, to teda ne...rodila jsem cca za 40 hodin od odtečení vody

u prvniho jsem mela posličky cca hodinu, trhala jsem futra... u druheho ditete jsem poslicky nemela vubec. 10 dni do porodu uz to poslicci nebudou to uz se ti rozjede porod a to nekolika způsoby: praskne voda, odejde hlenova zatka, dostavi se bolesti zad a vetsi unava, nekdo ma treba pul denni prujem a nechut k jidlu, pravidelne ci nepravidelne kontrakce (ze zacatku pripominaji i bolestivou ms),....