icon

Jak se projevují a bolí kontrakce?

luciemeli
1. kvě 2012

Ahojky holky jsem ve 31. týdnu a chtěla jsem se zeptat jak se projevují kontrakce?(Já vím, že to poznám...) a jak bolí...prosím popište mi to...Docela dost mě toto téma zajímá...a nevím, co mě všechno čeká. Děkuji 😒

Strana
z7
luj89
11. pro 2016

@verunka_korunka Nebo se dělá z pohankových slupek či pšeničných nebo jiných zrn 🙂

kopretinkaa183
11. pro 2016

Tak já mám jen ten termofor, jen jsem nevěděla jestli to nebude něčemu vadit 🙂

verunka_korunka
11. pro 2016

@kopretinkaa183 jen by to melo být suché teplo, jsem pochopila... Teda nechápu proč, když si můžeš dávat teplou sprchu 🙂 A ten polštářek z rýže můžeš udělat i doma... Rýži dáš do látkové kapesniku, zauzlujes ať to nevypadava a ohrejes...

kopretinkaa183
11. pro 2016

Tak vana sice pomohla ale jen po dobu co jsem v ní byla a tak hoďku po. Pokračuje to pořád. Mám to tak co 10-15min. tak 30vteřin. V úterý jdu na kontrolu tak jsem zvědavá. Jinak mi vytéká i tak 3x za den trochu hlenu zbarveného do hněda, někdy narůžovělý. Tak jestli je to ta hlenová zátka třeba. No čert aby se v tom vyznal 😖 😀

terezapetrova
12. pro 2016

@kopretinkaa183 s podobnym hlenem jsem to mela cca 19h předtím nez jsem jela rodit. Drzim palce 🙂

kopretinkaa183
12. pro 2016

@terezapetrova já už to tak mám od pátku. Dneska mě ty křeče nenechaly vůbec spat. Tak si říkám jestli už to nemůže být ono. A pokud jsou to pořád jen poslíčci, tak pak nechci vidět ty kontrakce 😨 nevím jestli nezajedu raději do porodnice

dagmarj
12. pro 2016

@kopretinkaa183 těžko radit, ale pokud to síly a intervaly se zkracují tak raději jet.

lichtakova
12. pro 2016

@kopretinkaa183 jestli jsi na vazkach,tak radeji jed,nikdo se na tebe zlobit nebude,max.te poslou domu-zitra mas kontrolu,treba ti ji aspon udelaji dneska 😉. Drzim pesti.

terezapetrova
12. pro 2016

@kopretinkaa183 myslim, ze jsi psala, ze ten vytok jsi mela 3x za den, pak me napadlo, ze u me to asi bylo castejsi ale stejne

kopretinkaa183
13. pro 2016

Tak jsem včera raději jela no a už tu je o jednoho chlapa víc 🙂

annasmyckova
13. pro 2016

@kopretinkaa183 super! moc gratuluji a přeju hodně zdraví a radosti

mikalka1992
8. dub 2017

Ahoj maminky prosím o radu od včerejška od 23 hodin mi začali bolesti podbřišku a střílí to až do krize tajze nevím za co se chytat dřív bolesti byli po 10ti minutách od 2 to je po 5 minutách chvilkami to bylo po 7 teď jsme zpět u 5ti. Ve 4 jsem se rozhodla dát si teplou vanu a ejhle nebyla tepla voda... Valím se v posteli snažím se to nějak vydržet už mi přijde že to tlačí i na konečník. Nestíhám to stopovat ale bolesti jsou tak 30 vteřin až minutu. Je to moje první těhotenství takze nevím zda jde o poslicky nebo kontrakce. Navíc po každé této bolesti jsme nucena jít na WC tajze fakt lítám každých 5 minut... Hlenova zátka neodeslal a plodova voda nepraskla. Předem děkuji za rady.

eva118
8. dub 2017

@mikalka1992 jeď do porod

kopretinkaa183
8. dub 2017

@mikalka1992 určitě jeď, vypadá to že už to přišlo 🙂 držím palce ať vše dobře dopadne

terezapetrova
8. dub 2017

@mikalka1992 jed hned bezokladne nebo radši rychlou!

mikalka1992
10. dub 2017

Tak sem tam v sobotu odpoled e dojela byla sem tam asi hodinu a zase frcela domu... Prý to jsou jen poslicci... Dostala sem injekci která zabrala až za 4 hodiny a jen na 10 minut tajze od pátku mám bolesti a absolutně nic nezabírá. Na kontrolu jdu až ve středu a nevin jak to do té doby preziju... Čípek ještě prý mám a otevřená nejsem takze prý určitě nerodim... Nemáte prosím někdo radu jak ulevit od bolesti střílí to zaroven do zad i podbřišku ani vyspat se nemůžu a tepla vana taky nezabírá... 😢

g_m
10. dub 2017

@mikalka1992 To, ze te poslali domu, nic neznamena. Ja jela do porodky o pulnoci s bolestma cob5min. Poslali me domu, ze poslicci a mam cipek a rozhodne nerodim. Celou noc jsem pak myslela, ze nebudu. Bolesti jakoby me nekdo rezal za ziva, tak jsme v 6 rano jeli znovu a najednou jsem byla na 2cm otevrena a v poledne porodila. Radeji jed vickrat nez porodit doma. A od kontrakci mi neulevilo nic az epidural.... Drzim palce!

mikalka1992
10. dub 2017

@g_m ta bolest je přímo příšerná od soboty už sem si dala 4 vanu a pokud se hlenova zátka projevuje jako hustý hlen nebo sopel tak právě odešla... Ja uz právě nemůžu bolestmi dýchat

g_m
10. dub 2017

@mikalka1992 Já třeba hlenovou zátku ani nepostřehla a voda mi odtekla až v porodnici. A nechcete zkusit jet ještě jednou?

mikalka1992
10. dub 2017

@g_m po minuléě zkušenosti sem si řekla že dokud nepraskne voda nebo nezačne bolet i vršek břicha taj nejedu aspoň nechám přítele dostat po noční... Jo kez bych byla ten případ komu praskne voda doma ale to se prý často nestává

terezapetrova
10. dub 2017

@mikalka1992 hele když porodíš doma a nedej boze se něco stane tak si na nikom nic nevezmes. Radsi bych jela a at se setry tvarej jak chtej.. Drzim palce a preju zdrave mimimko 🙂

g_m
10. dub 2017

@mikalka1992 Proč vršek břicha? To mě vůbec nebolelo, já měla jen podbřišek...

35_a_budu_mamka
10. dub 2017

@mikalka1992 Jed do porodky, jsou tam urcite zvykli i na uplne plane poplachy, coz u Tebe nevypada. Neres, co si tam kdo mysli, mysli jen na sebe a mimi. Budes tam ve vetsim klidu, ze jste pod dozorem☺👶

mikalka1992
10. kvě 2017

Tak sem nakonec ještě ten večer porodila od bolesti pomohl až epidural, který mi ani nechtěli dát, ale trvala sem i na svém, je to ta nejlepší věc, samotné tlačení byla hrůza, chudáci, prosila sem je ať mi nějak pomůžou, připadala sem i jako největší hysterka 😁😁 ale nakonec se povedlo a ja ve 21.29 přivedla na svět svého prvního syna. Prohlásila sem sice že druhé dítě už nechci ale asi si to rozmyslím, přece nebude sám. 🙂

terezapetrova
11. kvě 2017

@mikalka1992 tak prima 🙂 gratuluju 🙂 malej je krasnej 🙂 a věř tomu, ze snad neexistuje maminka, která by po porodu řekla ze chce další ale většinou po par týdnech měsících nebo i letech ano 🙂

mikalka1992
11. kvě 2017

@terezapetrova jo však už sem si to rozmyslela teď ještě přesvědčit přítele, ale prý sem byla hodná ze sem ani nervala a přitom mě přijde že sem rvala jako tur 😁😁

bonbbonek
11. čer 2017

Ahoj zensky, muzete mi poradit? 😅 Asi rano ve ctyri hodiny me probudilo takovy lupnuti v brise, ale voda neodtekla nic. Tak jsem sla na malou a sla zas spat. V sest me pak probudila prvni silna "kontrakce". Kolem devate (co mi odesla zatka) jsem je zacala stopovat a byly cca co 5-7min. V pul 11 jsem si dala lehky obed a pak najednou hodinu nic. Ted jsme se s manzou pomazlili a zas mi zacali bolistky co 5-8 min... A ted nevim jeatli je to tu, nebo ne 😀

terezapetrova
11. čer 2017

@bonbbonek jestli jsi prvorodicka a porodku nemáš extra daleko jeste bych vydržela jela bych až budou jakž takž pravidelně kontrakce po 5 nebo spis 4 minutách nebo kdyz praskne voda pomalu ale jistě hned 🙂 drzim palce finální rozhodnuti je na Vás 🙂 a přeju zdravé miminko 🙂

kweet88
11. čer 2017

kdyz jsem mela kontrakce,bylo to jako by mi nekdo trhal vnitrnosti a pater..nemohla jsem bolesti ani dychat

normalnimatka
11. čer 2017

@bonbbonek asi už pomalu jo, ale počkala bych, až bude interval kratší... pokud to nemáš daleko, jeď klidně až při 3-4 minutách..

Strana
z7