icon

Jak si dojít na velkou po porodu?

misa2906
26. srp 2018

Ahoj,chtěla bych se zeptat jak ste to udělali když jste nemohli na velkou po proudu? Já sem řekla ze už sem byla protože by mě jinak nepustili domu.A vůbec se mi teda nechce na záchod. Mám si koupit nějaké změkčovadlo stolice 😁 nebo nějaké cipky? Děkuji za radu. 💋💋

misadan11
26. srp 2018

@misa2906 jestli byl klistyr, tak mi bylo receno ze se mi bude chtit tak 3 den...cpala sem vsechno mozny a furt se mi nechtelo...kdyz uz jo, vlozkou sem si podrzela siti a nebala se zatlacit...

fatal_error
26. srp 2018

Glycerinový čípky! Maj v každý lékárně za pár korun, mně je dávali už v porodnici, byla jsem dost sešitá, takže bez čípků by mi popraskaly stehy. 🙂

zuzik24
26. srp 2018

Já dostala druhý den po porodu čípky a určitě je seženeš i v lekarne, velká po porodu není nic moc, kór kdy jsi hodně šitá 😒

lucie01
26. srp 2018

Byla jsem hodně šitá a proto mi dávali tablety na změkčení stolice ( jen po dobu pobytu v porodnici, doma už to bylo v klidu ).

zelenaesmolda
26. srp 2018

Kdyz se na to ptaji ma to asi svuj duvod,rozhodne bych lekarum nelhala jenom abych mohla jit domu...
Ma nekdo problem po porodu s bolestivym chozenim na velkou?Ted uz je to lepsi ale par dnu az tydnu po porodu jsem na wc stravila vzdycky tak 20min a bylo to horsi nez samotny porod.Nejaky tip co se s tim da delat?

jenny91
26. srp 2018

Já jsem byla v porodnici asi nějaký třetí den. Předtím mi nabízeli čípky, protože mě pobolívalo břicho a říkala jsem, že si myslím, že to je prostě z toho, že bych si potřebovala dojít na záchod. Nechala jsem tomu ale volný průběh a šlo to pak samo. (Při stolici mi tlačení nebylo nějakou dobu úplně příjemné, ale z porodu jsem neměla žádné poranění, takže z tohohle pohledu to bylo v pohodě.)

vzkazyzuniverza
26. srp 2018

Me dali v porodnici cipky, pac se mi nechtelo a steh mi jeden prasknul, za me klistyr, pac se irigator da objednat na netu a je to mnohem lepsi, setrnejsi k siti. Pouzivala jsem doma az do zahojeni.

penelope87
26. srp 2018

@zelenaesmolda Nejdůležitější je dost pít a jíst hodně vlákniny (zelenina, ovoce).

Zkoušej švestkové, hruškové pití. Džusy. Kompoty z třešní a tak😉 hlavně hodně pít. Taky jsem šla až 3 den a nebylo to nic zázračného ale šla 😂 ještě dlouho to bylo peklo🤔🙄

zelenaesmolda
26. srp 2018

@penelope87 no ja jsem pila prave hodne,zeleninu zkusim pridat vic 🙂

vanea
26. srp 2018

Mně nějaké švestky a ovoce, šťávy a zelenina, čímž se láduju vrchem spodem...vůbec nepomohla, zabraly ze začátku v porodnici glycerinové čípky (doma jsem je používala ještě asi 14 dní) a activia jogurty, třeba 3 denně jsem jedla🙂

sarrita
26. srp 2018

Sice jsem nerodila klasicky, ale císařem, nicméně se mi problémy se stolicí nevyhly. Doporučuji glycerinové čípky. 😉

misa2906
autor
26. srp 2018

Dobře děkuji za rady 😇 zkusím ty čípky.☺️ Ale už bych si přála všechno bez bolesti.. 😓

kbramborova
26. srp 2018

@misa2906 mě pomohla lactuloza, je to právě to změkčovadlo. Je to sladký sirup, mají ho v každé lékárně. Musí se ale hodně k tomu pít.

astyna
26. srp 2018

Já jsem taky potila krev při tlačení 😀 zlatý porod. čípky zkus 🙂 nebo švestkový kompot.

ckei
26. srp 2018

Já už si v porodnici nechala dát Lactulosu a maximální spokojenost.

eldrag
26. srp 2018

glycerinove cipky a pul kostky masla na rohliku ... nic jineho mi nepomahalo

alishka111
26. srp 2018

@misa2906 osobně myslím, že je docela hloupost v tomhle doktorům lhát. Ptají se i proto, aby vyloučili, že v průběhu porodu nebo hojení nedošlo k nějakému problému v trávicím traktu, zvlášť teda, jestli bylo větší šití. Já neměla ani steh a taky mě hlídali, s šitím bych si teda už vůbec netroufla nechat si to napoprvé na doma... Jinak pomohou glycerinové čípky, dostala jsem je normálně v porodnici, právě aby mě pustili domů.

te_reza
26. srp 2018

@alishka111 presne, nechtela bych doma zjistit, ze to jde "jinudy" :-/
Jinak ja jsem sla sama od sebe az 7.den po porodu a prvni tri velke staly za to, ale zvladla jsem to bez cipku...ale ja byla v porodnici skoro 14 dni, takze kdyz jsem sla domu, uz to bylo v pohode.

kamste
26. srp 2018

Lactulosa + hodně pít + sušené švestky
A na záchodové prkýnko jsem si dala nafukovací kruh (jinak jsem po 1. porodu nebyla schopná si sednout...).

alishka111
26. srp 2018

@te_reza já neměla potíže ani bolesti žádné, takže šlo jen o to odbýt to v porodnici. Sama jsem byla ráda, že jsem byla ještě v nemocnici kdyby bylo něco špatně. A představa že doma někomu třeba rupnou stehy..

monaluza
26. srp 2018

Lnene seminko

gabcat
26. srp 2018

Švestky a hodně pít, to mi zabralo hned ten den, do té doby nic.

evee24
26. srp 2018

Lactuloza. Jinak bych si po obrim sítí nedošla. A opravdu nechápu lhaní dr. Mohli pomoct už v porodnici.

janablizka
26. srp 2018

Já jsem vždy ráno na lačno pola štávu z kompotovaných meruněk,nebo slenici odstáté vody.

priefi
26. srp 2018

@zelenaesmolda susene svestky 😉

vercik83
26. srp 2018

Jedlk jsem švestky a pak si dala čípek

bartakova_veronika
26. srp 2018

já byla císařským řezem takže jsem problém naštěstí žádný neměla a i kdyby dalo by se to zvládnout i s lékaři díky tomu, že jsem tam strávila s malou 3 týdny a do toho ještě další 2 týdny před porodem .... v tomhle bych rozhodně nelhala .. ptali se mě i těch 14 dní před porodem každý den ... neptají se jen tak a taky bych to rozhodně nenechala až na doma ...

cuuza
26. srp 2018

V porodnici nám proaktivně nabízeli čipky, opravdu pomáhají. Vřele doporučuji.

pavca1982
26. srp 2018

Já teď naposledy šla až 6.den po porodu doma a úplně normálně.Dala jsem si kefír a jedla hodně ovoce.Když se mě 2x denně ptali jestli jsem byla na stolici řekla jem, že si svojí stolici hlídám a už se mě nikdo neptal.😀