Jizva po císaři. Za jak dlouho se zahojila?

nanyska
24. dub 2012

Za jak dlouho jste např. mohly začít nosit oblečení, které na jizvu naléhaly a nevadilo vám to? Tudíž už jste jizvu v podstatě necítily? Jsem totiž měsíc po císaři, svoji džíny obléknu, ale jelikož jsou to všechno bokovky, tak je stejně nosit nemohu, neboť mi na jizvu tlačí a není to příjemné. Tak nevím zda si mám koupit kalhoty nové, či mám ještě počkat...Díky.

dandelion
24. dub 2012

Já jsem po dvou týdnech v porodnici už šla v pohodě ve svých džínech.. jízvu občas cítím, když se trochu víc zpotím.. ale jinak vůbec 🙂

katy.m
24. dub 2012

každému se to hojí jinak,já osobně 3 dny po císaři nevěděla,že jsem na nějakém byla,jen asi 2 měsíce byla kůže v okolí jizvý tupá.Ale je pravda,že jsem nějakou dobu nosila vyšší prodyšné prádlo a doma nejlépe bez nebo snížené ,aby jizva dýchala,hodně a skoro pořád jsem ji masírovala

ronyx
24. dub 2012

Já šla v bederkách po 5 dnech v porodnici domů.Jizva už mě nebolela,právě naopak,mám ji ještě stále necitlivou a to už je skoro 5 měsíců od porodu.

elana
24. dub 2012

já ji mám necitlivou ještě 10m po porodu a hned tak citlivá nebude-šli mi jizvou, kterou udělali 2r předtím při prasklém mimoděložním a tu jsem až do porodu taky necítila 🙂 je to pěkně protivný. Ale bolest? Jak psala Katy.m - 3 dny po sekci jsem nevěděla, že mě řezali a prvně taky ne. Hojím se dobře. Je to ale strašně individuální, nicméně se musím trochu usmívat, když zaryté zastánkyně přirozených porodů uvádějí na čelních místech "hroznou bolest" jaká vždy císaře provází, obtěžující jizvu atd. Mi přišlo, že my "císařovny" jsme se pohybovaly v porodnici rychleji, než přirozené rodičky, které s sebou až do odchodu domů tahaly plovací kruh a nemohly si sednout na židli 😉

ladie
24. dub 2012

Tak bokovky atp. jsem mohla nosit cca měsíc a půl/dva po porodu. Do té doby mě jizva dost bolela.

popellka
24. dub 2012

tak já už budu mít po císaři 11 měsíců a jizvu cítím - nebo spíš "necítím" stále, v okolí tý jizvy mně připadá, že už to bude "mrtvý" napořád a bokovky bych na sebe dat nemohla, protože i snížený rifle mně na jizvu trochu tlačí a není to moc příjemný. Jinak já teda měla po císaři vážně "hrozné bolesti" a vše co píše @elena, takže bych nejradši rodila normál. Navíc jsem ještě týden po císaři chodila ohnutá, jak mně to táhlo - ale každej má práh bolestivosti holt jinde ☹

gabka32
24. dub 2012

bolestivost jizvy po prvním několik týdnů až měsíců, po druhém spíše tak 2-3týdny a co se týče pohyblivosti, tak po druhé sekci mi ani sestry nevěřily, že jsem nerodila normálně, jak jsem se zotavila rychle .. 🙂 akorát s tou citlivostí to asi lepší nebude, od prvního císaře je to už téměř 4roky a pořád je okolí jizvy ne že by necitlivé, to nemůžu říct, ale spíše takové "jiné" 😒 a někdy když mi tlačí guma nebo pásek tak je to takové nepříjemné, ale nebolí.

jankadudova
24. dub 2012

Sestinedeli odvozeno od sesti nedel 😉 a citlivost jizvy je individualni. Zalezi jak a kde se prerusi nervy. Ja ji mam na jedne strane necitlivou a na druhe o ni nékdy vim.

radun
24. dub 2012

U každého je to opravdu jinak. Počkej si na kontrolu u doktora po šestinedělí, tam Ti jí určitě zkoukne. Já už si to úplně nepamatuju, ale na šestinedělní kontrole už jsem nějaké velké bolesti nehlásila, to vím jistě.

sykorka26
27. dub 2012

Určitě ještě počkej.Já po druhém císaři do dvou měsíců nosila i ty bokovky 🙂 To půjde. 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru