Komplikace s jizvou po cs. Vyčkat nebo jet k dr.?

monulinka32
3. dub 2020

Zdravím všechny a předem děkuji za odpovědi 🙂
Jsem týden po císařským řezu.. celou dobu jizva byla v pohodě ale dnes k ránu jsem cítila vlhko u jizvy, vytýká mi z toho taková nažloutlá tekutina, je to teda spíš takový žluto-cerveny, asi krev, ale tý tam je úplně minimum.. do nemocnice jsem volala a přehazují si mě tam jak horký brambor a moje teta co pracuje ve zdravotnictví mi řekla že si to mám hlídat a hlavně mít v suchu. Tak se chci zeptat i na Vaše rady, zda by jste vyčkali nebo ne. Myslela jsem že se mi udělá stroupek a nebude to téct, ale bohužel teče to furt..sice toho nejsou litry ale teče. Moc díky za odpověď;)

lennus
3. dub 2020

@monulinka32 To je mi líto, zkusila bych potírat výluhem z řapíku lékařského či heřmánku a až nepoteče, mazat olejem, třeba třezalkový, taky jíl mi byl doporučen jednou porodní asistentkou, vytahuje nečistoty. Držím palce!

marketakoc
3. dub 2020

@monulinka32 pokud se nejedná o hnis pomohlo mi čistit betadinkou otirat a mit co nejvíce na vzduchu hlavně nemazat!

hojda
3. dub 2020

Zkus mrknout na toto video, myslím, že tam zrovna o tomto problému mluví, ne?

https://www.youtube.com/watch?v=9Js2h-rmuy8
ladyhacek
3. dub 2020

Také doporučuji betadinu. Kdyby se vám něco nezdálo tak do nemocnici. Kdyby to bolelo, bylo tam více hnisu. Oddělení gynekolo-porodnicke tam kde jste rodila/měla císaře podobu 6nedeli tam "spadate" mě tam zarostl steh špatně se vstřebal a vytahovali mi ho ( nic příjemného teda)

fyii
3. dub 2020

@monulinka32 potirej to nekolikrat denne betadine desinfekci, vetrej to. Me pomohlo ten hnis vymackavat a pak vylezl i ten zspomenuty steh, ktery jsem ustrihla a bylo po problemu.

theatimma
3. dub 2020

Ahoj, nevím zda pomůžu ale moje MUDr obvodní si myslela, že je to hnis a já šla na gynekologii a tam mi doktor řekl, že je to tuk 🤷🏻‍♀️ Vydezinfikoval mi to jodovou dezinfekcí, přiložil sterilní čtverce doma jsem je sundala a byl klid (tuším, že 2 týden po porodu CS)

ivuska1986
3. dub 2020

@monulinka32 tak já si tedy žádný výtok z jizvy nepamatuji, určitě bych se nechala zkontrolovat, po týdnu už by mohla být jizva fakt zacelena. Si říkám, že když může tekutina ven, můžou bakterie dovnitř, určitě bych si jizvu nechala zkontrolovat

sarrita
3. dub 2020

Mi to teklo už v porodnici. Polévali mi to Betadine a dávali na to sterilní krytí. Do 3 dnů bylo vše OK.

ilema
3. dub 2020

@monulinka32 za sebe (2x sekce) doporučuji několikrat denně 60% líh, potírat i trochu zatlačit na tu část jizvy, která zlobí, nosit delší triko nebo noční košili a chodit jakoby na ostro v porodnickych kalhotkách, když to jde, lehnout, ohrnout gaťky, ať to hodně větrá, večer i přes nepříjemné pocity vydrbat jizvu tuhym mýdlem a opláchnout a dobře osušit. Pokud to nějak masivně nehnisá, měla bys to zvládnout samolecbou. V případě teploty však hned do porodnice, kam ještě spadáš po porodu.

yerry
4. dub 2020

@monulinka32 mám kamarádku ktere se jizva rozjela na 8 cm... zavřeli i do nemocnice, tím ji odloucili od miminka jelikož byla prý infekční.... až podepsala revers... doma vyplachovala na radu lékařů betadinou, větrala jizvu a za gumu oodkalhot si dávala papírový kapesníky, aby se jí to v zahybu nepotilo až se jí to samo zatahlo... když mi to vyprávěla a ukázala i fotku, přišlo mi to neuvěřitelné... po druhém císaři se mi taky jizva rozjela, ale jen asi na 5 mm, prostě dirka, z toho mi tekla tekutina po kapkách... dělala jsem přesně to co mi tahle kamarádka poradila, prostě čistit betadinou a když miminko spinkalo tak jsem si lehla a větrala jizvu, když jsem se potřebovala pohybovat, měla jsem tam kapesnicek, aby se to nezapařovalo... po pár dnech to přestalo téct, dirka tam byla ještě nějakou dobu až najednou zmizela....
Do nemocnice bych jela jen kdybych měla nějaké zhorseni, nebo bolesti ... hlavně v této době.... držím palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru