icon

Komu oznamujete, že rodíte?

denca1988
4. lis 2014

Ahoj holky,veľmi ma zaujimaju odpovede na moje otázky keďže rodina na mna denne vyvíja tlak aby som okamžite volala keď budem rodiť.Chcem volať len manželovi a po porode zvyšku rodiny.Denne mi len od tchýne príde 10 sms či nerodím.Pak ma taktiež zaujíma koho si po porode pozývate resp.ste už pozvali keď máte po porode....ja nechcem byť aj s manželom v strese...stále nás bombardujú až je to nepríjemné...

Strana
z2
jge
4. lis 2014

To, ze rodim vedel jen muj manzel a gynekolog. POdle meho je to velice soukroma zalezitost a osobne bych nechtela, aby me lide bombardovali smskama, zda uz ci ne atd.
Do porodnice pak chodil manzel aprijeli se podivat nasi, zbytek az doma z porodnice.

maxinkaa
4. lis 2014

Já v pátek ráno byla u svého doktora, že mi odtéká plodová voda, tchýni jsem napsala sms, že je vše OK, že v pondělí nastupuji na vyvolání a večer v pátek ji manžel volal: Ahoj babičko 🙂
Dopředu jsme říkali, ať pořád nepíšou a nevolají, že jim to stejně řekneme, až se malá narodí.

nuali
4. lis 2014

Ahoj 🙂 Že rodím nebudu psát nikomu, manžel tam bude se mnou ( a pokud ne, tak jen jemu ) Všem ostatním potom napíšu zprávu, že už je malý na světě. Myslím, že do porodnice dorazí jenom moji rodiče a brácha. Rodina od manžela bydlí daleko, takže přijedou až po šestinedělí a podle toho, jak mi bude asi požádám i zbytek rodiny, aby tu návštěvu neplánoval hned po porodu. Jinak tě chápu, je to nepříjemné...

denca1988
autor
4. lis 2014

@maxinkaa taky som jej vcera vecer napisala ze sa to dozvie po porode,lenze okamzite na to sms ze at volame jak pojedem do porodnice,u niektorych ludi to proste nejde ani po dobrom ani po zlom....

denca1988
autor
4. lis 2014

@nuali taky mas ted termin ako ja🙂 no neprijemne mi to je poriadne 😖

tulikiss
4. lis 2014

U prvniho nikdo nevedel ze rodim, az po jsem volala mamce a tchyni a kdyz to zvedli tak jsem rekla ahoj babicko a uz nebylo treba nic vysvetlovat. U druheho jsme nejdriv odvezli dite k mamce a pak jeli, takze ta to vedela a sama rikala, ze z toho byla mnohem vic nervozni a ze bylo lepsi, ze to u prvniho nevedela. Ale ja uz pred porodem vsem rekla at se furt neptaji, ze az to bude, tak se to dozvi, po porodu jsme pak v klidu poslala pripravene smsky.
Na navstevu u prvniho prisly nasi a teta, tchan byl tehdy nemocny tak neprijely maji to 200km. U druheho byli nasi a tchanovci.

smardik
4. lis 2014

my rodičům-neměli jsme ještě auto, takže jsem volali at nás do porodnice zavezou, jak jsem porodila tak tchýně. no a vlastně věděli to holky z diskus, kam jsem chodila

terkaz
4. lis 2014

Ze rodim? Nikomu jen manzelovi, ktery byl se mnou. Ostatnim jsme psali sms, nebo volali az po porode. Nevidim duvod, proc nekomu psat, ze rodime.
V porodnici jen rodice.
pokud rodina bombarduje sms a otravuje, snazila bych se je ignorovat. Take jsem to nesnasela, kdyz se me kazdy ptal tak co uuzzz???

nnnadja
4. lis 2014

U obou porodů jsem byla už hospitalizovaná a porod byl daný den vyvoláván, takže všichni tak nějak počítali, že už to bude brzo. Volali jsme, až byli drobci na světě. A k návštěvám - první dítě - mraky - děs!!! Druhé dítě víceméně 1xrodiče, dvě blízké kamarádky a pak už jen tatínek. Houfné navštěvování v porodnici mi nepřijde na místě. A to jsem se citíla vždycky velmi dobře. U druhého dítěte jsem odmítala i všechny návštěvy - až po šestinedělí! A totéž dodržuju, když se jdu podívat já na miminko. Je krásné si užít každý den jen sama s miminkem a nejbližší rodinou.

denca1988
autor
4. lis 2014

Tak ja rodicov nemam a tak je to o to horsie ked na mna tchanovci tlacia....urcite zavolam len ich a asi dvoch blizkych ,ktorym sa taky narodilo miminko a chceli nas v porodnici....inak asi az doma....dakujem baby;) ja uz niekedy myslim ze niesom normalna ked do mna vsetci len rypu a ja som pak ta zla

maxinkaa
4. lis 2014

@denca1988 bych se vyprdla a až to příjde a ona bude psát a volat, tak bych nereagovala. Nejsi povinna ji to říkat. Je to jen vaše chvilka!

smardik
4. lis 2014

a v porodnici za mnou byli rodiče, tchýně s tchánem a jedna kamarádka-předem jsem byli domluveni ale já nějak neřešila probléby že by se cpal kdo neměl, ani pak domů, to sice návštěvy byli ale takové co se ptali jestli můžou přijít, nečekali žádné vyvařování ale naopak přišli s obědem atd. nějak jsem problémy neřešila

ale fakt záleží na lidech, nedávno porodila kamarádka a jen co je pustili už trajdali po obchodech, návštěvy se u nich netrhli, ted jsem malou měla na hlídání - no byla u mě od 8 do 14hodin

vlaskovi
4. lis 2014

U prvního to nevěděl nikdo jen manžel a u druhého děda. A také, jak již to tu někdo psal je lepší když to nevěděl ( byl klidnější 🙂 ) je to vaše chvilka a určitě bych neměla chuť ještě někomu psát.

mvkoty
4. lis 2014

Měla jsem plánované sekce, takže termín věděli všichni dopředu, po porodu jsem rozeslala mms a do porodnice za mnou chodil jen manžel. U dcerky navíc přišla moje babička a u syna pak jen kamarádka. Ostatní si museli počkat až jsme přijeli domů a trochu jsme se adaptovali.

spirulina
4. lis 2014

že rodíme jsme nepsali nikomu, nebyl na to čas ani myšlenky. po porodu manžel napsal sms rodině a nejbližším přátelům, že jsme porodili a jsme všichni ok. do porodnice za mnou chodil muž a přišla se podívat moje maminka, ale cítila jsem se výborně. jinak mi taky přijde že chodit do porodnice nemusí nějaké širší okruhy 🙂 ikvůli ostatním maminkám a miminkům.
ty první dny je klid důležitý a stačí jen krátké návštěvy těch úplně nejbližších.

anetka1701
4. lis 2014

U prvního furt jenom stresy a stresy, každej telefonát začínal (protistranou) větou "tak už?" a já toho měla plný zuby... Nástup na vyvolání jsem neoznámila vůbec nikomu, nikdo krom manžela který byl semnou netušil kdy půjdu (a já to tajila) a nakonec jsem všem poslala SMSky, že je malá na světě - tak byli děsně překvapený :oD

U druhého byl plánovaný císař, ale jen den dopředu (nevrátila jsem se už z KO v nemocnici, nechali si mně tam, že druhý den císař), takže to věděl manžel a teda moje máma, která hlídala prvorozenou, aby mohl být muž u porodu. Ostatní členové rodiny to taky nevěděli :o)

Je teda fakt, že krom rodiny, kterou jsem držela v nevědomosti jsem to říkala holkám na koníkovi :oD

Já sama jsem věděla "rodíííííí" o dvou kamarádkách a teda musím říct, že lepší nevědět... Ty nervy co člověk má, bojí se o matky i děti, ví že nemůže napsat ani se zeptat co a jak a čeká jen na tu blbou SMSku... no nestojí to zato 🙂 lepší nevědět a počkat si na překvápko...

boruvka16
4. lis 2014

Ahoj, u porodu se mnou bude mamka, takže spoléhám na ni, že dá tatínkovi vědět. Já myslím, že na to nebudu mít čas a už vůbec si na to nevzpomenu. Takže pak pošlu MMSky, že je malej na světě a přítelova strana rodiny ho stejně uvidí až doma.

dokument
4. lis 2014

Nikomu. Jel se mnou manzel a az se maly narodil, prisla nase rodina - moje mamka, manzelova mamka a sestra s rodinou (2 kluci a manzel). Mozna manzel volal tchyni, jako svoji mati, ze uz tam jsme, ale ja bych ji nic neoznamovala, kdyby bylo po mem. Az to, ze se narodil vnuk.

romantika
4. lis 2014

když jsem jela rodit tak vedel jen manzel, protože mne odvazel. rodila jsem 2 dny a jako prvorodička jsem ocenila ze mne nikdo nerusil dotazy a stresoval mne. nejak to napoprvé vyslo, ze se prcek narodil jsme obvolavali s porodniho salu. Podruhe to tak jednoduche nebylo, musela jsem nekde upíchnout starsi, takze jak se to zamotalo, narychlo odvazel malou z porodnice manzel ke kamarádce a nasim se volalo at dojedou hlidat. Ale to jsem do hodiny a pul porodila, takze podruhe uz nejake vymysleni neprichazelo v úvahu ale resite to tak aby starsi dite nebylo ucastno ceho nemá. Život vam ty priority sam otoci, poprvé myslite vic na sebe, podruhe na deti. Hlavne at vse proběhne ve zdravi a citite se u porodu fajn. Ja mela oba vyvolavane a nejake moje predstavy sly všechny stranou takze se připravte také na variantu ze vůbec zadna z vasich predstav nemusi vyjit. Ja se pak po prvním s timdle musela vyrovnávat. Mela jsem také predstavy jak to vse bude v phode a dle mych predstav.

denca1988
autor
4. lis 2014

Dakujem baby 😉

betelgeuzz
4. lis 2014

Nejradši bych to neoznamovala nikomu, ale první porod mi začal, když jsme byli na návštěvě u tchýně a přišla i švagrová, takže o tom věděli. A při druhém jsme zase potřebovali pohlídat, tak o tom věděli tchánovci i moje mamka. Ale naštěstí nás nikdo nebombardoval dotazy, jestli už a čekali na SMS.
A na návštěvu do porodnice taky jen prarodiče, nejsem zastáncem toho, aby do porodnice chodilo široké příbuzenstvo a kamarádky.

alkena
4. lis 2014

Že asi rodím jsem volala manželovi, který byl v práci. Ten než dojel domů, tak to stihl vykecat obojím rodičům. Ale vzhledem k tomu, že jsem rodila až ve 42. týdnu a dotazy zejména od mých rodičů "tak co, už?" mě už dost unavovaly, zakázala jsem jim se mě na to pořád ptát, že jim to jinak neřekneme vůbec. Takže pokud nějaké informace potom tekly, tak jedině přes manžela, bez mého momentálního vědomí, tak mě to tak netrápilo.
Do porodnice přišli kromě manžela jen tchánovci, naši bydlí daleko a máma byla sama v té době na operaci, tak naši dorazili až koncem šestinedělí. Na návštěvě doma už jsme pak měli jen naše sourozence.
Moje kamarádky bydlí taky všechny daleko, viděly jsme se pak hromadně později v létě, manželovým kamarádům jsme se "chlubili" tak nějak průběžně převážně na procházkách (malá je květnová). A širší rodině taky postupně při různých příležitostech.
Teď u druhého pro jistotu ani nesděluji přesný termín, uvádím ho jen přibližně a to ještě o pár dní posunutý.

jaja01k
4. lis 2014

Když to na mě přišlo, tak jsem teda opravdu neměla chuť komukoli volat. Do porodnice jsme jeli v noci, takže to bych tak akorát někomu způsobila infarkt, kdybych volala 😀 Potom ráno jsem jen napsala manželovi sms, že jdu na sál a jestli by to nezavolal mojí mamce. Přece jen jsem chtěla, aby to věděla. Ale to byla chyba, protože mamka z toho byla hrozně vystresovaná a pak mi několikrát volala, o což jsem zrovna moc nestála 😀 No a když se malý narodil, samozřejmě jsem volala manželovi a ten zprávu šířil dál.
Na návštěvu přišla nejbližší rodina (rodiče, sourozenci, teta se sestřenicí). Chtěly přijít i kamarádky, hlavně ty co děti ještě nemají a nevědí jaké to je, ale těm jsem řekla, že ne, že je pozvu až budeme doma.

elvira
4. lis 2014

Jeli jsme do porodnice a věděl to jen manžel. Nikomu jsme nedávali vědět, až se malý narodil...
Připadá mi to zbytečné... porod se může protáhnout na dýl a už vidím, jak někteří žhaví drát pětkrát do hodiny, jestli už...
Stejně tak jsem alergická na to volání ke konci těhotenství, jen tak nenápadně se zeptat, jestli už... 😝

blahova_andrea
4. lis 2014

u prvního dítěte jsem volala jen příteli, po té jsme oznamovali novinu zbytku rodiny. u druhého byla první moje máma, protože hlídala starší dítko, pak hned telefon příteli, aby dojel, že frčíme do porodnici, poté opět zbytek rodiny. do porodnice pak mohl kdokoliv kdo chtěl a měl čas 😉 tam návštěvy neřeším. čím víc tím líp. rychleji to uteče a hlavně jsem si pak docela střežila šestinedělí, v rámci možností i s druhým dítkem, takže kdo to nestihl v porodnici, musel si na miminko dost počkat 😅

marcinek
4. lis 2014

my jsme u prvniho neoznamovali nikomu, nezdal se mi monitor, sestricka to neumela vyhodnotit, tak jsem trvala na nemocnici a rovnou si me tam nechali. U druheho byla u nas zrovna moje segra, tak aspon hlidala malou. Navic nebyl cas resit kdo je kdo, do hodiny bylo hotovo 😀 pak jsme jen volali. A na navstevu krome manzela a sestry prisla tchyne se svagrovou. Chapu, ze te to rozhodi, ze otravuji me u prvniho taky porad, ze uz bylo po terminu. Na druhou stranu, kdyby moje mama porad neprudila at uz se neco deje at neprenasim, tak tu dcera nemusela vubec byt.Ale tim te nechci znervoznovat, to byl nas pripad.

denca1988
autor
4. lis 2014

Tak dnes som tchyni napsala narovinu at porad nepise ci uz a ona ze promin uz se nestane a je urazena...zase som za svinu ja 😀

whitelilith
4. lis 2014

Rodila jsem dva dny a nudila se, tak sem to dávala na FB :D jinak smsku dostala uzká rodina, že se malý narodil. Do porodnice chodil za mnou partner a jeho dcera z předchozího vztahu - o tu sem moc nestála, ale dali sme to, poslední den se stavovala kamarádka a z porodnice mě vezl bejvalý se součastným 🙂 ale domů mi pak nesměl nikdo. Rodinu jsme objeli my ještě v 6 ti nedělí.

tarra27
4. lis 2014

nikomu, až p porodu...první byl akutně, tak to nikdo nečekal....a při druhým, řekla jsem to jen nej kamošce, ktera hlídala první dceru, aby manžel mohl se mnou na sál....a návštvy podruhé jsme nechtela ani v porodnici a byli pak až po šestinedelí.....

a pro rýpalky proč - nechtela jsem poslouchat, jak mám srašně ale strašně oteklé nohy a kolik jsem přibrala atd.....to byl důvod, proč jsme nechtela v porodnici nikoho vyjma manžela a dcery a nej kámošky .-)

palomitacheca
4. lis 2014

@denca1988 u syna uz si to nepamatuju, ale u dcery jsem mela porod vyvolavany, partner odjel zatim domu. Kdyz mi odtekla plodova voda, tak jsem psala jemu (tim padem to vedela jeho maminka, ktera nam hlidala syna) a me mamince. Pak jsem jim poslala sms az po porodu, aby vedeli, ze maji vnucku (cekali jsme prekvapeni). Na navstevu do porodnice chodil jen partner a jednou privezl i svoji maminku. Moji rodice pak na par dni prijeli k nam, bydli od nas 220km. Jinak u nas nikdo na navsteve nebyl.

Strana
z2